Коледа 2013 - тема 2

• 57 852
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Благодаря за отговора Джемма, обещавам да си запиша в тефтера с червени букви и догодина да не питам пак като първолак!

# 496
  • Някъде по Дунава
И пак въпрос за маята на щолена по рецепта на Джемма: щом за 1 доза трябват 120гр, което е почти 3 кубчета(нали 1 кубче е 42гр) за половин доза колко ще ми трябва, кубче и половина ли  newsm78
И още нещо ако направя предварително меденки и ги слепя със  сладко проблем ли ще е, защото повечето неща които сте показали не са слепени.

Да, кубче и половина. Аз сложих 3-те кубчета, т.е. малко повече мая се получи, но пак станаха Simple Smile

За слепването - напраив си меденките, но ги слепи 2-3 дена преди да се консумират, омекват реално за ден-два. Ако ги слепиш от сега не мисля, че изтраят до Коледа.
Благодаря Simple Smile Утре запретвам ръкави и почвам със щолена, всъщност от тази вечер още нали се накисват стафидите. Дори едвам удържам моя да не налети на рома  Laughing

# 497

pepito21, сигурна ли си, че моята рецепта си гледала?
Ох, забравила съм да дам линк.  Blush Първо ги гледах от тук, но тъй като нямаше описание как точно се омесва тестото, а аз съм пълен новак. Се сетих, че някъде в коледната тема ги бях гледала, но от таблета нещо не се оправях, та линка от първата стр. ме отведе тук. И се опитах да ги направя по тези съвети, но след като не се справих с разтопяването на меда и захарта ги направих както пише в рецептата на Джули в кладенче от брашно...  Embarassed
Много ти благодаря за разясненията!    bouquet  bouquet  bouquet Ще се пробвам при първа възможност, вече и коледни кутий за сладки си намерих, само да се справя и с украсата по-нататък...  Mr. Green

Благодаря и на другите момичета за отговора!   bouquet

# 498
  • Балчик
Да, там където си гледала, някой друг е написал своите коментарии как го е правил тестото. Аз нищо не разтопявам. Peace

# 499
Джемма в блога ти за меденките пише около 400 гр. брашно. И аз така съм си записала рецептата. И понеже ще ги правя трета година мисля ,че това е точното количество. Сега ще потърся в миналогодишните теми, че без твоите точни съвети съм много зле.

# 500
  • Балчик
Ааа, ето объркала съм се значи, не е 800, а 400. Знам,че миналата година го теглих, защото всеки втори пост беше -колко  е брашното? Simple Smile Ама аз при сладките не работя с точен грамаж брашно и съм забравила. Благодаря.

# 501
Джемма намерих ти миналогодишния пост и разбрах къде се къса веригата. Просто на първа страница линка за твоите меденки е на Смехурко и там няма точното количество брашно. Ще може ли в следващата тема просто да се смени линка с твой където си дала ти рецептата. Така ще се избегне въпроса и неимоверното топене на мед. / Че и аз го топя, мислех си по твой съвет  Embarassed/

# 502
  • Балчик
Нека, този който пуска темата да го има предвид тогава. Hug

# 503
  • На планетата Земя
Да кажа за меденките на Джемма - на мен ми отиват наистина около 800 гр брашно. Със сигурност не са 400.

Hope, много красиво!  Heart Eyes

# 504
Днес за поредна година правя Чешки коледен сладкиш

Прилича на Торта Линцер, но не се чака цяла седмица Grinning  Мнооого вкусна!
Май я няма на първа старница рецептата newsm78, а си заслужава!

# 505
  • Балчик
ОХ, като ги правя след 10-тина дена пак ще претегля и ще пиша.

Хайде и в Балчик честит първи сняг. Grinning Колата ми лекинко побеля.
И спря. Mr. Green

# 506
Една страхотна салата елхичка си харесах днес, с основа мисля целина, но може и праз, за да е съвсем по български! Simple Smile

# 507
  • София
Какви красоти сте направили вече.. аз с моите работни уикенди още нищо не съм правила, освен вегански бонбони и мусове  Joy че най-бързо и лесно.
Точа се на меденки, линцерови, забравени сладки, кравайчета (и аз си купих тавата, но преди да прочета коментарите тук.. дано не е голяма минавка, добре че не дадох много пари  Grinning ) Имам си любими сладки, ще се опитам поне част да направя (и за нас, и за подаряване - прекрасни подаръци стават!)

# 508
Тъй като доста от вас се сдобиха с нови формички от tescoma си позволявам да ви споделя една рецепта, която ivalex от Страната отвъд дъгата е публикувала днес.

http://ivaalex.blogspot.cz/2013/11/vosi-hnizda-tucnacky.html

# 509
  • Балчик
Тя е същата, която имаме тук, за кошерчета. Peace

Общи условия

Активация на акаунт