Коледа 2013 - тема 2

  • 57 773
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
  • Мнения: 239
Аз обичам бонбони от сирена, чудесно мезе за виното и могат да се приготвят от предния ден.
Ще споделиш ли рецепти?

# 571
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Аз обичам бонбони от сирена, чудесно мезе за виното и могат да се приготвят от предния ден.
Ще споделиш ли рецепти?

125 г крема сирене
100 г сирене
1 с.л. кис.мляко
скилидка чесън
Всичко се омесва добре,правят се топчета и се овалват едните в червен пипер,другите в сусам,третите в зелени подправки...може и в семена чиа !

# 572
  • София
  • Мнения: 6 621
Правила съм на основата на рецептата от Лео: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170310.msg12159802#msg12159802

Но търпи вариации, ето рецептата на Only е подобна.

# 573
  • София
  • Мнения: 2 649
Аз направих дадения по-назад кекс Страдивариус. Мисля, че Петяя го беще постнала, ако не се бъркам. Наистина е много хубав:


Кекс Страдивариус by petia_tag, on Flickr

# 574
  • До Балкана
  • Мнения: 100
Една лека консултация. Имам адски много орехи - 2-3 кг. Удачно ли ще бъде да сложа 250 грама бадеми и 250 грама орехи в щолена, да не е само с бадеми. Къде ще ги пробутам иначе... newsm78

# 575
  • Мнения: 1 385
Една лека консултация. Имам адски много орехи - 2-3 кг. Удачно ли ще бъде да сложа 250 грама бадеми и 250 грама орехи в щолена, да не е само с бадеми. Къде ще ги пробутам иначе... newsm78
Дай ги насам тези орехи  Joy
Направи скалички, имам хубава и лесна рецепта - с орехи, белтъци и какао, ако искаш ще ти кажа.

# 576
  • Варна
  • Мнения: 239
Благодаря момичета, топките от сирене изглеждат страхотно. Ще се пробвам да ги оформя в тескомските формички.
Другата събота среща пред Лидл в 07.00 часа, за да не изтървем промоционалното масло  Laughing  Само да не е като предната промоция, със изтичащ срок на годност.

# 577
  • гр.Русе
  • Мнения: 52
Една лека консултация. Имам адски много орехи - 2-3 кг. Удачно ли ще бъде да сложа 250 грама бадеми и 250 грама орехи в щолена, да не е само с бадеми. Къде ще ги пробутам иначе... newsm78
Аз винаги смесвам 1:1 орехи и бадеми леко позапечени за щолена.Щом не остава и всички се облизват  Laughing значи всичко е наред. Поне на мен ми харесва.

# 578
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Мен снощи ме хванаха лудите и към 17 часа замесих щолена. Втаса и оформих.Оставих в студена фурна да втасва и настроих фурната да се включи и да ми го опече до 7 и 20. Тъкмо станах и чувам пищи, готов е. Не е превтасал, идеално мек и ароматен. само малко се е поразлял настрани. По мързеливия начин такае  , без наблюдение. hahaha Ама са душички меки и ароматниии, чопнах едното крайче Embarassed  Ето снимките

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 17:38 от Джемма

# 579
  • Мнения: 3 993
Направи скалички, имам хубава и лесна рецепта - с орехи, белтъци и какао, ако искаш ще ти кажа.

Аз искам лесната рецепта за скаличките, моля!


Другата събота среща пред Лидл в 07.00 часа, за да не изтървем промоционалното масло  Laughing  Само да не е като предната промоция, със изтичащ срок на годност.

За съжаление много от деликатесните продукти на Лидл, от коледната им брошура "Делукс", са с изтичащ срок на годност преди Коледа. Миналият понеделник купих няколко - сирена, пастет, пушена сьомга, на абсолютно всички срокът изтича до средата на декември най-късно. Не е проблем да се изядат за няколко седмици, но е дразнещо и обидно отношението на Лидл към клиента в случая.

# 580
  • Мнения: 4 194
До момичетата, които правят медени къщички - момичета, помагайте със съвети - за модел и т.н., защото тази година ще правя първи опит и искам да е успешен, а нещо се отчайвам, че ще се справя.

# 581
  • където мечтите се сбъдват
  • Мнения: 790
До момичетата, които правят медени къщички - момичета, помагайте със съвети - за модел и т.н., защото тази година ще правя първи опит и искам да е успешен, а нещо се отчайвам, че ще се справя.
И аз се присъединявам.Аз обаче нямам шприц,с който да направя украсата на къщичките и се чудя какъв да си взема.Ако някой може да ме ориентира,ще съм много благодарна.

# 582
  • София
  • Мнения: 768
Здравейте. Решила съм да направя Дрезденския щолен на Джемма, но ме притеснява количеството мая, посочено в рецептата. На 1,5 кг брашно - 120 гр. мая, вижда ми се множко. Моля ако някои от вас са правили рецептата( или самата Джемма) да се включат с разяснения. Благодаря предварително.

# 583
  • Мнения: 984
Според мен не е много. За 500гр.брашно  аз използвах едно кубче, така беше по рецепта. Peace

# 584
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Здравейте. Решила съм да направя Дрезденския щолен на Джемма, но ме притеснява количеството мая, посочено в рецептата. На 1,5 кг брашно - 120 гр. мая, вижда ми се множко. Моля ако някои от вас са правили рецептата( или самата Джемма) да се включат с разяснения. Благодаря предварително.

И защо ти се вижда множко? Ако разбираш от теста,  виждаш, че това е доста утежнено - много масло и захар, ядки и сушени плодове, не е обикновена питка. Все пак и маята си има подемна сила, не е всемогъща. Peace
Ако искаш да си опечеш тухличка-намали я.

Общи условия

Активация на акаунт