Коледа 2013 - тема 2

  • 57 771
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 6 621
Една лека консултация. Имам адски много орехи - 2-3 кг. Удачно ли ще бъде да сложа 250 грама бадеми и 250 грама орехи в щолена, да не е само с бадеми. Къде ще ги пробутам иначе... newsm78

Аз не бих сложила. Защо трябва да ги използваш веднага? Аз си съхранявма изчистените орехи в хладилника цяла година и си ги ползвам за сладкиши, песто. В нас много се тачат печени също.

megislava, не е много маята. Много хора го правят вече този щолен освен самата Джемма, така че се довери и действай, за да се убедиш и ти Simple Smile Успех.

# 586
  • Мнения: 366
Джемма ,Джемма ,ах ти ме разби !  #CrazyКакъв кураж да легнеш,да зарежиш щолена си и..да си заспиш.Не можех да повярвам ,помислих ,че не съм разбрала . Аз докато го правя ,постоянно гледам ,дали втасва ,ама защо е бавно,ама как се пече ,абе много притеснения ....Възхищавам ти се  Hug
....и много ти са хубави щолените ,браво !.И като се замисля ,то  машината ти измеси тестото ,а печката изпече щолена ,а ти само сладко ,сладко си спа .Ей шегувам се разбира се. Joy

# 587
  • София
  • Мнения: 768
gretacvetina, Джемма, catty m, благодаря ви за уточнението. Предполагах наистина, че е заради останалите съставки, но имах нужда и от потвърждение. Успех на всички в правенето на коледните лакомства.

# 588
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Джемма ,Джемма ,ах ти ме разби !  #CrazyКакъв кураж да легнеш,да зарежиш щолена си и..да си заспиш.Не можех да повярвам ,помислих ,че не съм разбрала . Аз докато го правя ,постоянно гледам ,дали втасва ,ама защо е бавно,ама как се пече ,абе много притеснения ....Възхищавам ти се  Hug
....и много ти са хубави щолените ,браво !.И като се замисля ,то  машината ти измеси тестото ,а печката изпече щолена ,а ти само сладко ,сладко си спа .Ей шегувам се разбира се. Joy

Майтап няма, самата истина си е. hahaha Смело го зарязах,защото го остави на студено и знам, че бавно втасва и нищо няма да му стане, тъкмо ще се надигне на спокойствие без да го гледам през половин час до къде е. Ако щете вярвайте, ама и дрождите си искат спокойствието,за да се размножават и живеят спокойно и както трябва. А и не ми е за първи път. През зимата и питки така пека нощно време без надзор. Понеже знам за колко време се пекат и фурната има отложен старт и се самоизключва. Ползвам си екстрите, маса пари съм дала за тях все пак. Laughing

megislava, успех в печенето, всичко е точно в рецептата, не бой се. Hug
Ето и клипче. Този път не много подробно, че ме домързя. Mr. Green
http://www.youtube.com/watch?v=UMFrd7bMuKk&feature=youtu.be

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 20:16 от Джемма

# 589
  • Мнения: 1 385
Little wingels, с удоволствие  Hug

Скалички

2 белтъка
1ч.ч. пудра захар
2 с.л. брашно
2 с.л. какао
2,5 ч.ч. орехи

Сместта се сипва с малка лъжичка, върху хартия за печене. Внимавай при печенето, до колкото си спомням лесно изгарят. Много са вкусни, но не ги правя често  Simple Smile Тази година обаче са ми в списъка.

# 590
  • БГ
  • Мнения: 746
Медена къща - правих без пош аз, ползвах една торбичка за печене и стана страхотно с нея. Първият опит беше успешен. Но ми се иска някоя по-различна за тази година да направя. И аз правих тестото по рецепта на "меденките на Джули"

# 591
  • Пловдив
  • Мнения: 1 146
Аз търся рецепта за бързи и лесни меднки, но направо се изгубих в многото варианти Simple Smile
А има ли меденки без разточване? Много ми е трудно това разточване, защото нямам никакво място.
Миналата година бяха пуснали в Лидл една подложка за разточване, но изпуснах да си я купя и повече никъде не съм виждала подобна. Май беше 100/60см.

# 592
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Горещо ти препоръчвам меденките, които тук се ширят под моето име. А всъщност са меденките от моето детство. Прекрасни, топят се в устата. Без разточване. Правиш топки и след изпичане слепваш по 2 с мармалад. След 2-3 дни са поели влагата от мармалада, омекнали и направо не можеш да се откъснеш от тях. eat

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 22:28 от Джемма

# 593
  • София
  • Мнения: 6 621
Горещо ти препоръчвам меденките, които тук се ширят под моето име.А всъщност са меденките от моето детство. Прекрасни, топят се в устата. Без разточване.правиш топки и сле изпичане слепваш по 2 с мармалад. След 2-3 дни са поели влагата от мармалада, омекнали и направо не можеш да се откъснеш от тях. eat

Абсолютно подкрепям. Вкл. и за невъзможността да се откъснеш от тях  Mr. Green Мама едно време ги правеше точно така.

# 594
  • Пловдив
  • Мнения: 1 146
Ок, решено. Те ще са  Peace

# 595
  • Мнения: 1 080
Еее , то туй разточване да не е за баница или баклава де  Laughing
За вкуса съм съгласна с Джема и Кати м

# 596
  • Мнения: 1 243

Извън контекста да се оплача, че нямам място, на което да точа кори за баници и май ще си забравя придобитите с много труд уменията...  Crossing Arms

Утре и аз ще правя щолен. Да не забравите да качвате снимки, момичета! Wink

# 597
  • Балчик
  • Мнения: 9 285

 Да не забравите да качвате снимки, момичета! Wink

И да си полеете кексовете. Simple Smile

# 598
  • Варна
  • Мнения: 1 584
Аз да споделя,че си поръчах от тея Чешките шприцове и смятам като пристигне,да се мятам на масленки.Вчера правих за проба(обикновени,сплескани кръгчета Mr. Green) и станаха много добри bowuu

# 599
  • Мнения: 366
Момичета помагайте,тези които правиха щолен ,но с месене на ръка,маслото ,как го употребявате ,разстопено или на стайна температура .  newsm78Надявам се на някоя ранобудна ,че след час започвам... Praynig

Общи условия

Активация на акаунт