Коледа 2013 - тема 2

• 58 448
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
Момичета Hug, направих кейка със сушени плодове и орехи по рецептата на Риджър Дайджест, стана много хубав и вкусен, да ви почерпя

Скрит текст:

# 436
Вклюбвам де днес с едно предложение за Коледен десерт, а и не само Коледен. Днес майками ми го направила, като случайно поаднала ан тази рецерта http://thegingercookies.blogspot.com/2011/01/blog-post.html  мога само да кажа, че е меко казано божествен.
Направих го и стана чудесен.Ароматен и много вкусен но няма нищо общо със снимката  newsm78.Смених само бадемите с орехи.http://media.snimka.bg/s1/2912/032068387.jpg?r=0
Скрит текст:

# 437
Да се похваля направих първите си линцери.По форма не са идеални,но се надявам следващия път да са по добри.Някои крайчета им се повдигнаха,много тънко ги разточих ли?
Fortuna благодаря за съвета,така нямах проблем с разточването  Peace

# 438
Аз спретнах едно Коледно меню , но смятам да го допълвам. Липсват ми дребни сладки обаче... Simple Smile

# 439
  • Балчик
Аз спретнах едно Коледно меню , но смятам да го допълвам. Липсват ми дребни сладки обаче... Simple Smile

Ще готвиш всичкото това? Rolling Eyes

# 440

Ще готвиш всичкото това? Rolling Eyes

Все пак Коледа е три дни има време за всичко! Simple Smile И греяно вино смятам да приготвя! Вероятно и Щолен!

# 441
  • Балчик
Три дена, ама то като се насвиниш първия и после два дни нищо не ти се яде. Laughing

# 442
Три дена, ама то като се насвиниш първия и после два дни нищо не ти се яде. Laughing

Ако всеки ден имаш нови гости хапваш с тях Grinning Вкъщи по празниците е пълна лудница! Вярно, че след десетките гости човек има нужда от почивака, но пък наистина е забавно!

# 443
Ето го моят щолен с лоша снимка

# 444
  • София
И аз да отчета щолените - вече прилежно завити и прибрани в хладилника да отлежават. Излезе 4 кг. сурово тесто, което разпределих в 2 щолена по ок. 800 гр. с марципан вътре, един ок. 500 гр. и още 9 малки щолена.
Снимков материал на направата:
http://azzurra.snimka.bg/cooking/koleda-2013.789436.32071530

# 445
  • София
За щолените да питам - срещам варианти на добавяне на стафидите и плънката след първото втасване, как е по-правилно, тук рецептата е веднага да се добавят ?
Или пак да почета рецептата..... май не съм разбрала.... извинете!

# 446
  • София
За щолените да питам - срещам варианти на добавяне на стафидите и плънката след първото втасване, как е по-правилно, тук рецептата е веднага да се добавят ?

Аз ги правих по рецептата на Джемма и всичко се добавя след първото втасване.

# 447
  • София

Аз ги правих по рецептата на Джемма и всичко се добавя след първото втасване.
Да да мерси, поправих си спомените, че са избледнели за 1 година ....  Joy

# 448
  • Балчик
Чудни щолени сте направили. Hug
Всичко се омесва и тогава втасва, да. Peace

# 449
  • София
Чудни щолени сте направили. Hug
Всичко се омесва и тогава втасва, да. Peace

Аз преброих 3 втасвания без това на маяното тесто: 1-во втасва само тестото, добавя се плънката и 2-ро втасване, оформяне и 3-то втасване.
Но в клипчето Джемма показва, че спестява 1-то втасване, правилно ли схващам?

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 00:09 от alpha_beta

Общи условия

Активация на акаунт