Боледуване на децата ни – тема 10

• 41 190
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • София
2 дена....цели 2 дена на градина,след 20 дневно лечение и тази вечер киха,ама киха..Не знам настинала ли е или е вирус,но аз нямам сили вече  Sad Cry
Милата  Hug разбирам те напълно. 3 седмици го държа вече у дома и ще трябва в понеделник да го пусна на градина. Свито ми е сърцето, не знам какво да правя...знам, че след 3 дни ще е отново болен у дома, а тъкмо започна малко по малко и да яде (отказваше да се храни последния месец и много отслабна). Стискам палци бързо да се оправи детенце и да не е сериозно  Heart Eyes

# 106
Хм.....и на мен ми препоръчаха т.нар. Бета глюкани -съдържащи сиропи за малки деца.
За подсилване.
Ако има някой който да е използвал такива, моля споделете мнение? newsm78

Разликата е  в количеството  състав на Бета глюкан -при  капсулите там е по голям и затова се насочих към тях,а не в сиропената форма.
Дано се появи Кафенце..  и да сподели Rolling Eyes

prin_sisi ,аз съм давала но след като съм минала консултация при педиатър и е открил първоизточника на кашлицата.
Определно облекчава кашлянето и спомага за изхвърлянето на натрупания секрет,но не бих разчитала само на този чай.

Благодаря Simple Smile

# 107
umi zoomi разбирам те напълно  Hug дано всичко да е наред  При нас бяха 3 дни градина след 20 дни престой в къщи ... тъкмо оздравяхме всички и хайде пак ... Като преди последното тръгване започнах да прилагам всякакви магии за удължаване на ходенете, ама не, трих очите със сребърна вода преди и след градина, пиехме клеева тинтура на гладно, започна да пие биозин ... викам си тоя път няма да се дадем така бързо, но уви...

Ох, незнам вече да се смея ли да плача ли... Родителите понякога се оказваме в безисходица-и уж сме се калявали, хранили сме се добре, не сме се навличаи в студеното време, кърмили сме си малките чудеса...и пак.
Какво да кажа, напълно разбирам в какво положение изпада човек, и ние сме критични.

# 108
Девичка, много се радвам, че Геломиртолът е подействал!
prin_sisi, миналата есен педиатърът изписа Имунобор сироп и положението беше поносимо.
УмиЗуми, в началото е така. Нова среда, нови микроорганизми, с които организмът на детето трябва да се спогоди. Моята лична статистика е, че адаптираните деца боледуват доста по-рядко от емоционално боледуващите от ходене на градина/ясла. Дано само не се усложняват състоянията на дребосъчето. Hug

Чудно Simple Smile Надявам се да се закрепим. Както пожелавам същото на всички малки бебоци и по-големи такива Simple Smile
Но явно ще е процес все пак... при нас интересното е че ходи с желание, няма рев няма тръшкане и не ми се вижда хич стресирана, та явно си е с по-слаб имунитет, не го отдавам на стреса от градината. Нашите госпожи, слава богу са много мили.

# 109
Оф не знам какви са тези "нови" за него микроорганизми дето и ние с баща му не сме ги срещали досега  Shocked Ето сега тъкмо се наслаждавам на вида си с очерователния херпес дето ми избива за трети път в рамките на два месеца след края на порденото ми градинското ми заболяване ... И най странното е че градинските неща лесно се предават от дете на възрастен и по-трудно от възрастен на възрастен, понеже в работата на мъжа ми открай време са родители на малки деца пък досега не беше носил нищо  newsm78

# 110
Не исках да се записвам в темата, ама...детето 2-ра седмица е у дома.

И най странното е че градинските неща лесно се предават от дете на възрастен и по-трудно от възрастен на възрастен, понеже в работата на мъжа ми открай време са родители на малки деца пък досега не беше носил нищо  newsm78

Ммм, да ти кажа - с никой от колегите не съм в толкова близък контакт като с детето... Laughing
И аз не пропускам градинско боледуване.

# 111

Ммм, да ти кажа - с никой от колегите не съм в толкова близък контакт като с детето... Laughing

Mr. Green

В стаята на мъжа ми са 8 човека, та гъстотата е подобна, ама и аз се надявам да не са толкова близки де  Laughing

# 112
  • вече Пловдив
Не исках да се записвам в темата, ама...детето 2-ра седмица е у дома.

И най странното е че градинските неща лесно се предават от дете на възрастен и по-трудно от възрастен на възрастен, понеже в работата на мъжа ми открай време са родители на малки деца пък досега не беше носил нищо  newsm78

Joy И ние сме така. Полека-лека разредихме и ние, и детето боледуванията.
А и аз като дете боледувах, ама да се влача 3 седмици със зверска кашлица и възпалени синуси, не помня...   Crazy А скоро ми се случи...
Сироп с Бета глюкан - и аз съм давала, но по-доволна съм от капсулите, макар че малката трудно ги гълташе Peace

# 113
Добре де, след като всички родители също често боледуват, просто свиквате всички да сте болни ли? Аз все още не мога да го плеглътна този страничен, да не кажа основен в момента, ефект от градината ...

# 114
  • вече Пловдив
Добре де, след като всички родители също често боледуват, просто свиквате всички да сте болни ли? Аз все още не мога да го плеглътна този страничен, да не кажа основен в момента, ефект от градината ...
Ами не свикваме, просто в един момент спираме да боледуваме или много разреждаме боледуванията. Бела също вече доста рядко боледува. В яслата обаче и в първа група - тя се разболяваше и до часове - аз.
Нея я тъпчеш с 3-4 вида имуностимуланти и витамини, за мене - само витамини + мед и клеева тинктура и за двете. Постепенно разредихме боледуванията, но първо малката мина през една адска серия с 6 бронхита за 7 месеца  Crazy и по-сериозно лечение....

# 115
  • София
Според мен на работа вече организмът се е нагодил към локалните бацили и затова е по-трудно разнасянето Wink

А бацилите от градинте са различни и тр. да мине време, за да се 'опознаят' взаимно с родителското тяло.
Аз и преди писах - 2009 се скъсах от боледуване, каката тогава тръгна на ясла. Сега много рядко се се поддавам на провокации от ясло-градината ни.

А моето малко беше един ден на градина в понеделник и през нощта повърна. Имунобора, който му изписаха след предното боледуване не помогна за прескачането на поредния градински вирус. А се надявах да е станало - каката връщаше в сряда и си мислех, че до 2-3 дена щом няма проява и ще го прескочи.

# 116

Mr. Green

В стаята на мъжа ми са 8 човека, та гъстотата е подобна, ама и аз се надявам да не са толкова близки де  Laughing
OHOHOH докъде стигнахме, хахахах какви ли не да ги мислим....тези градински сополи и кашлици явно имат и друго влияние върху нас....   bouquet

# 117
Малко страничен въпрос, но иначе си е пак за темата.
При нас преди месец нямаше вода за 2 дни, градината обаче си работеше, съответно след това децата масово се изпонатръшкаха, главно повръщания и разстройство, тук-там грип и скарлатина, съвсем нормално впредвид липсата на хигиена. Под два дни, разбирайте, спря водата в четвъртък сутринта, планово и дойде чак събота. По незнайни причини оставиха градините и училищата да работят, всичко се освини в буквалния смисъл, втория ден вонеше на тоалетни, как приготвяха храна можете да си представите. РИОКОЗ явно беше преценило , че храна може да се приготвя и без течаща вода.
Сега, лошото е, че утре пак спират водата, поне за един ден, най-вероятно за 2-3 дни. Каква е процедурата за сезиране на съответните органи?
Не е нормално службите да затварят заведенията за хранене ако нямат течаща вода, а градините да приготвят храна без такава. Отделно като няма вода определено няма условия за гледане на деца, казвам го от опит, предния път в градината си беше леш, воня и смрад.
Няка някой да сподели опит как се процедира при тях при спиране на водата за 2-3 дни.

# 118
  • София - Рим и обратно
Да се запиша в темата с първото за сезона по-сериозно заболяване. Тази седмица сме вкъщи, с кашлица и антибиотик. Цяла събота и неделя беше с много висока температура и трудно дишане. Сега откъртва буцата, която й беше заседнала в носоглътката Confused и е яко кашляне ooooh!... Интересното е, че за първи път няма никакви сополи.

# 119
  • София
Nikolina78, при нас е имало спиране на вода по за един ден. За 2-3 дни - не.

Тогава ни молят да носим мокри кърпи и салфетки, който има желание. А храната мисля, че не се готви на място, а се носи от съседната градина (тук не съм на 100% сигурна, но нещо такова ми се върти като спомени...)

Общи условия

Активация на акаунт