Боледуване на децата ни – тема 10

• 41 174
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • в огледалото на живота
Здравейте!
Някой може ли да ми помогне с рецепта за чай за кашлица!?
Преди време правих такава с лукчета,дюля,орехи и не помня точно. newsm78
Тази съм правила аз:
6 листа индрише, 6 ореха с черупките, 6 локума, 1 пакет небетшекер /от аптеката/, 6 лукчета /от тия с билките за кашлица/
3 ябълки с корите и семките или дюли на 1,5 вода,някои добавят глава лук със люспите;орехови ядки с черупките.Ври на котлона, като се бърка до стопяването на локума и небетшекера, остава около половината от първоначалното количество. Оставя се да изстине и тогава се прецежда. Изпива се за 3 дни.

# 91
# 92
  • София
Здравейте!
Освен рецептата на devi4ca , можеш за кашлица да дадеш и сока на черна ряпа с мед. Дълбаеш ряпата и в издълбаното сипваш мед. След около час-час и малко ряпата почва да пуска сок и това се дава.

# 93
Геломиртолът и на мен много ми помага, а на при мен почти всяка хрема ми се възпаляват синусите. За деца пише, че над 4 г. може да се дава. Но се приема задължително половин - един час преди храна или съвсем на гладно. Иначе маслата не действат.

# 94
  • в огледалото на живота
Геломиртолът и на мен много ми помага, а на при мен почти всяка хрема ми се възпаляват синусите. За деца пише, че над 4 г. може да се дава. Но се приема задължително половин - един час преди храна или съвсем на гладно. Иначе маслата не действат.
Да,така съм писала и аз по назад.
За първи път давам и наистина не очаквах такъв бърз резултат.
За 3 дни що секрет изтече навън...сега нослето е абсолютно чисто и сухо.

# 95
За Геломиртолът изрично ме предупреди педиатъра да не пукам капсулите.
Ако детето не може да ги глътне цели да не му давам. Маслата в тях възпалявали много силно лигавицата. Можело да права инхалации с тях като ги спукам.
Моя успя да ги глътне цели защото са доста малки.

# 96
Здравейте!Може ли някой да ми припомни как се прави сместа от мед и джинджифил за кашлица?Имам два корена пресен джинджифил,но колко да сложа за едно бурканче от бебешко пюре?

# 97
  • в огледалото на живота
За Геломиртолът изрично ме предупреди педиатъра да не пукам капсулите.
Ако детето не може да ги глътне цели да не му давам. Маслата в тях възпалявали много силно лигавицата. Можело да права инхалации с тях като ги спукам.
Моя успя да ги глътне цели защото са доста малки.
А когато се прави инхалация нали директно пак отива в лигавицата,тогава съответно трябва да дразни отново?
Аз не съм инхалирала,но пък слагах аромалампа в стаята с масло от  лайка.

Кафе с мед ако четеш,мисля ти беше давала Бета глюкан?
По една капсула ли дневно приемаше детето?

# 98
Хм.....и на мен ми препоръчаха т.нар. Бета глюкани -съдържащи сиропи за малки деца.
За подсилване.
Ако има някой който да е използвал такива, моля споделете мнение? newsm78

# 99
Здравейте!
Тази съм правила аз:
6 листа индрише, 6 ореха с черупките, 6 локума, 1 пакет небетшекер /от аптеката/, 6 лукчета /от тия с билките за кашлица/
3 ябълки с корите и семките или дюли на 1,5 вода,някои добавят глава лук със люспите;орехови ядки с черупките.Ври на котлона, като се бърка до стопяването на локума и небетшекера, остава около половината от първоначалното количество. Оставя се да изстине и тогава се прецежда. Изпива се за 3 дни.

А спира ли кашлицата след трит дена?
Защото ние редовно спираме да ходим на ясла заради тази прословута кашлица и задната хрема...

# 100
  • в огледалото на живота
Хм.....и на мен ми препоръчаха т.нар. Бета глюкани -съдържащи сиропи за малки деца.
За подсилване.
Ако има някой който да е използвал такива, моля споделете мнение? newsm78

Разликата е  в количеството  състав на Бета глюкан -при  капсулите там е по голям и затова се насочих към тях,а не в сиропената форма.
Дано се появи Кафенце..  и да сподели Rolling Eyes

prin_sisi ,аз съм давала но след като съм минала консултация при педиатър и е открил първоизточника на кашлицата.
Определно облекчава кашлянето и спомага за изхвърлянето на натрупания секрет,но не бих разчитала само на този чай.

# 101
2 дена....цели 2 дена на градина,след 20 дневно лечение и тази вечер киха,ама киха..Не знам настинала ли е или е вирус,но аз нямам сили вече  Sad Cry

# 102
umi zoomi разбирам те напълно  Hug дано всичко да е наред  При нас бяха 3 дни градина след 20 дни престой в къщи ... тъкмо оздравяхме всички и хайде пак ... Като преди последното тръгване започнах да прилагам всякакви магии за удължаване на ходенете, ама не, трих очите със сребърна вода преди и след градина, пиехме клеева тинтура на гладно, започна да пие биозин ... викам си тоя път няма да се дадем така бързо, но уви...

# 103
Девичка, много се радвам, че Геломиртолът е подействал!
prin_sisi, миналата есен педиатърът изписа Имунобор сироп и положението беше поносимо.
УмиЗуми, в началото е така. Нова среда, нови микроорганизми, с които организмът на детето трябва да се спогоди. Моята лична статистика е, че адаптираните деца боледуват доста по-рядко от емоционално боледуващите от ходене на градина/ясла. Дано само не се усложняват състоянията на дребосъчето. Hug

# 104
Здравейте!
След последното боледуване остана кашлица предимно вечер и нослето ни хърка,но не постоянно.
Педиатърът не откри проблем и сега се чудя какво да правя и къде да я заведа? newsm78
УНГ?
Може ли проблема да е в третата сливица и да не се вижда от педиатъра? Sad

Общи условия

Активация на акаунт