Боледуване на децата ни – тема 10

• 41 085
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Резистентен означава, че антибиотика не действа на дадената бактерия. Не знам ти под резистенет точно какво разбираш...

# 76
  • в огледалото на живота
Рони,учудващо но от  геломиртола моето момиче изкара секретите навън,направо потекоха...бистри.Сега спи спокойно,дори не хърка.Пръскам само ФР нищо друго.
От събота и давам и вече почти намаля хремата.Днес ще ходим на преглед при педиатъра да се изкаже обстойно.
Полина,АБ не се пие 4,5 дни това мисля всеки го знае  Peace.Панцеф е добър,но курса на лечение е 7-10 дни без прекъсване дори и да има видими подобрения.
Сесили,не се отчайвай  Hug
Лекувайте се и не отказвай детето от градина.

Днес поръчах имуномикс с бета глюкан.В Момо е по евтина цената +втора кутия безплатно.Ще направя един курс на лечение да видим ще повлияе ли с времето.

# 77
Резистентен означава, че антибиотика не действа на дадената бактерия. Не знам ти под резистенет точно какво разбираш...
Същото, разбира се.
Да видим, довечера какви нови изненади ще ни донесе нашето от градината. По принцип съм привърженичка на граденето на имунитет, но в момента при нас е много градящо положението.

# 78
  • пак там
devi4ca, може ли да ми напомниш колко голямо ти е детето? как даваш геломиртола (ако се не лъжа, той е само на таблети)? през колко време? какви бяха симптомите?

Защото на мен ми помага много, но на детето още не съм посмяла да го дам (нищо, че при всеки сопол си го мисля).

# 79
  • в огледалото на живота
devi4ca, може ли да ми напомниш колко голямо ти е детето? как даваш геломиртола (ако се не лъжа, той е само на таблети)? през колко време? какви бяха симптомите?

Защото на мен ми помага много, но на детето още не съм посмяла да го дам (нищо, че при всеки сопол си го мисля).
Рися,почти на 4г.е дъщеря ми.
На капсули е геломиртола,но тъй като тя не може да ги пие ги спуквам и изливам в лъжичка с вода;3 по 1 на ден,но е хубаво преди храна.
Само с хрема е моята и затова се засилих към тях,определено и помогна да изкара секретите навън,което е добре.

# 80
  • пак там

Рися,почти на 4г.е дъщеря ми.
На капсули е геломиртола,но тъй като тя не може да ги пие ги спуквам и изливам в лъжичка с вода;3 по 1 на ден,но е хубаво преди храна.
Само с хрема е моята и затова се засилих към тях,определено и помогна да изкара секретите навън,което е добре.

Благодаря, ще го имам предвид при следващите сополи Simple Smile

# 81
Аз имам въпроси :

Колко често трябва да се води детето на очен лекар ? зъболекар ?

# 82
  • Варна
Чета вече трета тема и сте ми безкрайно интересни и полезни. Моя мъник тръгна на ясла на 1ви октомври и от тогава положението е следното 4 дни на ясла, 1 седмица у дома, 7 дни на ясла, две седмици у дома, 4 дни на ясла и сега пак е у дома...  ooooh!
Направо косата ми се изправи. И редовно е именно с тези жълто-зелени сополи. Първия път капахме капки и уж минаха, след това пуснах микробиология(но бяха минали едва 6 дни от тобрадекса и излезе чиста.. съмнявам се..), докара си отит и гнойни налепи по гърлото, та пи антибиотик. От петък пак е със сопол и днес ще пускам пак секрет(поне от носа, че то за гърлото как да стане рано рано на гладно). Освен това сме и на преглед, да видим.
Сериозно взех да обмислям какви са вариантите, понеже все още съм в отпуск, ама като се завърна на работа шефа няма да е въодушевен.  Thinking

# 83
  • София
Аз имам въпроси :

И мен ме интересуват тези въпроси  Peace

# 84
  • Пловдив
Здравейте момичета и аз да се запиша в новата тема. След поредния аб моя син е на градина 5 ден, дано устиска повече че лошо ми става като ги чувам как си карат кашлящите деца на градина  Twisted Evil .
Водих сина ми на 1г. на очен лекар така без причина и докторката ми каза ако няма оплаквания детето се ходи на профилактичен на очен на 1г , след това на 4г. За зъболекар незнам , на зъболекар го водя да му мажат гърлото като е червено при една позната зъболекарка.

# 85
  • София
За очен - моите ги водих заедно - на 3г/1г бяха. И за малкото ми казаха, че е добре на 3г да отиде пак. А голямото е добре да е всяка година. Не съм ги водила след това...

За зъболекар знам, че е препоръчително децата да ходят на 6м. Юе и при зъбите много бързо могат да се влошат нещата и вместо примерно да се прави кариес, се прави пулпит...
Моите не са с читави зъби - голямото направи пулпит, малкото е с видими точици на 2 зъба (кариеси).
Щяхме тази събота да ходим, но изникнаха разни задачи, които съчетани с повърщането на децата отложиха ходенето.

# 86
v_spasova , благодаря

# 87
  • София
Аз имам въпроси :

Очен- на 1г.,на 4г. и 7г.
Зъболекар-водя ги на 6 мес.,въпреки,че спазвам това условие,баткото направи пулпит.

# 88
Здравейте!
Някой може ли да ми помогне с рецепта за чай за кашлица!?
Преди време правих такава с лукчета,дюля,орехи и не помня точно. newsm78

# 89
И аз благодаря за инфото!

На зъболекар - на 6 м. е добре да се водят децата. На очен ни казаха да го водим всяка година, защото и двамата с бащата сме с диоптри.

Общи условия

Активация на акаунт