Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 277
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • София
devi4ca - израстват се градинските сополи, факт е, ама докато се израстат нали не е нормално децата ни да се сополиви месеци наред. В трета група каката нямаше нито сопол, нито кашлица. Изкара 2 скарлатини и всъщност това й бяха и първите ангини. На принципа съм каквото може да се спести, докато са по-малки, докато почнат да се хранят добре в градината, докато стреса премине, защото това са все фактори, които свалят имунитета. Затова толкова и пиша за бактериите, лекарите са наясно, но не дават направления, изписват на едро антибиотици и чакат организма сам да се справи, което е доста трудно при 2 3 4 годишните си мисля или обявяват детето за алергично, а то рано или късно става такова след толкова влачене на сополи и хоп се сдобива с диагнозата алергичен ринит. Не че при другите не е, но някакси са по-големи. Влиза се в едни порочни кръгове, в които и аз съм била и лекуваш, лекуваш и тъкмо си го излекувал и ааайддее наново...Относно аб капки - не знам, не им е изсушена лигавицата, а не е като да не съм капала...УНГ е на мнение, че по добре локално, ако е възможно вместо аб през устата...и на мен по ми харесва, затова реагирам и навреме, като се замотам обикновено правя курс с аб капки, но като не мине си минавам на антибиотик...Няколко пъти съм си се замотвала, къде аз, къде педиатърката лекувайки ги за алергия....Но парен каша духа...За коларгола знам, че не се препоръчва повече от 2 пъти в годината....и честно казано аз ги избягвам....Нинан си спомням, че беше много доволна, но лично аз съм си капала и нииикак добре не се чувствам, а и не са помагали при моите деца....Но и УНГ ги изписва в много краен случай. Моята приятелка капе много аб капки, детето й няма проблем с носната лигавица...Тя капе докато успее да отложи антибиотика....Е успява., но при изолирани 2 3 бактерии винаги накрая се стига до аб, просто се отлага във времето....това е истината. При чиста микробиология и жълт сопол/цветен просто си знайте, че е бактерия, няма какво да си говорим, че сополите се сгъстявали и затова ставали жълти....При проста хрема, когато децата ви не са ходили на ДГ били ли са жълти....щото при моите станаха жълти откакто тръгнаха на ДГ...айде малкия и от преди това, щото каката влачеше и той се заразяваше....
Микробиологията струва различно в различните лаборатои, по принцип се полагат и направления, но аз досега съм ползвала точно 2 пъти...а съм пуснала доооооста повече и добре, че съм ги пускала...

# 61
Емир , благодаря ти  Hug

# 62
  • В две мънички очи...
EmiR така е - ние също след порочният кръг се научихме на много неща. Преди това не сме имали никакви сериозни заболявания.  Предпочитам да правим компреси и така да спираме нещата отколкото да давам орално АБ. Не всеки път се получава за съжаление. Иначе наистина е много важно детето да е със силен организъм, да се храни разнообразно и да приема много плодове и зеленчуци. А коларгола наистина си е много силен като капки, на мен са ми го изписвали при гной на гълтача - правех гаргара - направо ми взе здравето. Аз мисля че и проблема на малкия започна след ползването на коларгол в рамките на 2 месеца.

# 63
Коларгола е много хубаво и безвредно лекарство, но изсушава прекалено много лигавицата при продължителна употреба.

# 64
Момичета , аз идната седмица ще си я оставя в нас, реших по-другата да я дам,пак зависи де,утре сме при нейната педиатърка да й прегледа ушите,и ако всичко е ок ,на 25.11 на градина

# 65
Какъв вирус върлува в момента?
В групата имаме повръщане, но се надявам да не е вирус. В края на миналия месец минахме с един бронхит + отит като започна с продран глас. Със сигурност щяхме да се разминем с антибиотика, но нямах възможност да наблюдават състояния.  
Отбелязван чиста МБ, взета от УНГ, но въпреки това детето преглъща и си говори с "американски акцент" (поне не е нощем), както го нарича педиатърът ѝ. Започнахме физиотерапия и ще видим след това какъв ще му излезе края. Тази година определено есента е по-сложна от миналогодишната. Може би заради нетипично хубавото време, което се задържа.
devi4ca, Геомиртола поне на мен никак не ми действа, но пък аз съм си с кашлица-трепач.

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 15:13 от рони

# 66
Аз се успокоих вече , ходихме при ЛЛ на детето , ушите са ок.
Междувременно аз ходих за окото и понеже познаваме лекарката прегледа и малката,всичко е наред и с очите.

Сега пръскаме само Куикс , понеже снощи леко похъркваше.

# 67
При нас в градината има изненада: една група днес е под карантина за Варицела, друга за Скарлатина, а останалите 2 са долу-горе добре, грипът започна да попреминава.
Днес ще имаме театър в градината, няма да го отменят, пак ще съберат децата заедно за театъра, питах госпожата ни. Било нормално. Явно пак ще градим имунитет  newsm78
Да видим какви изненади ще се появят тези дни, току-виж успели да инкубират някой нов щам на зараза, при толкова много зарази едновременно хич няма и да се учудя. И така при нас, иначе ние сме здрави, само малко хрема имаме, но като цяло е добре положението.

# 68
Аз да се "похваля" че 3 дни след осополивянето на малкия след поредните му три му дни градина с таткото сме сополиви от вчера, как мен не ме прескочи градинския бацил поне веднъж  Shocked таткото един път не прихвана, но два пъти вече да, голям купон е вкъщи, носни кърпи и тоалетна хартия се консумират в огромни обеми ... а главата ме "цепи" много приятно. Отделно малкият за големият си стаж в градината усвои гризането на пръстите и направо не мога даго гледам как ги захапва сладко сладко ... Нашият експеримент с градината приключи, ако не се разболявах аз да усетя какво му е на малчо сигурно нямаше да съм толкова ужасена, предполагам майките ходещи на работа успяват да се спасят от някой вирус и го лепва я бабата, я гледачката, за по-равномерно разпределение на стреса, на мен ми дойде много, особено след температурата от почти 40 градуса на малкия в събота, чудя се днес дали ще вдигна и аз  newsm78 тъпото е че първо всичко минава през детето ине знае човек как да реагира на уникалните градински кръстоски. По въпроса с бактерията - за мен това което предизвика нещото при нас не е наша бактерия, бяхме пили антибиотик всички преди това и имахме продължителен здрав период със стоене в къщи. Стартът със зелен сопол продължава да е загадка за мен въпреки всички пояснения на опитните с бактерии майки. Щом интервала за всички от нас, здрави и стерлилизирани с порядъчно количество антибиотик преди това е 3 дни от контакт с бацила, мисля че е вирус някакъв, и то то специален градински ... Аз онзи ден вечрта усетих как започва назад да тече някакъв по-плътен секрет и не можах да о спра по никакъв начин, лукчета, капки с клеева тинтура и т.н вечра вече си бях порядъчно хремава, днес чакам да вдигна температура, и така ...

# 69
  • вече Пловдив
Сесил, както се казва, добре дошла в отбора  Mr. Green Скоро мислихме да си спретнем тема за болните родители на децата на ДГ и ясли...
И аз, и мъжа ми все още се разболяваме от вирусите и бактериите, които малката носи вкъщи. Ето, тя се разкашля преди близо месец, нейната кашлица отдавна отшумя, но мъжът ми още кашля ужасяващо. Преди това аз бях буквално на легло 1 седмица от вирус, който при малката мина за 3 дни. За съжаление, и ние минаваме през този ад. Confused
Желая ви бързо оздравяване! Hug

# 70
По въпроса с бактерията - за мен това което предизвика нещото при нас не е наша бактерия, бяхме пили антибиотик всички преди това и имахме продължителен здрав период със стоене в къщи. Стартът със зелен сопол продължава да е загадка за мен въпреки всички пояснения на опитните с бактерии майки. Щом интервала за всички от нас, здрави и стерлилизирани с порядъчно количество антибиотик преди това е 3 дни от контакт с бацила, мисля че е вирус някакъв, и то то специален градински ...
Тц, и аз така си мислех преди, но се оказа от опита ми че не е изобщо така. Вие и да сте пили антибиотик, в повечето случаи е без значение, защото градинските бактерии са добре гледани и селектирани с времето, повечето антибиотици тях отдавна не ги ловят. То затова и за градинска зараза е добре първо да се прави антибиограма ако има бактерии, ще се учудиш колко устойчиви са станали бактериите през последните години при нашето ниво на градините и здравеопазването ни. Ти може и в момента да си на антибиотик и пак да лепнеш бактерия която антибиотика ти не я лови. Случвало се е с детето, било е на Панцеф, примерно вече 4-5 дни, добре е, пускам го на градина и продължавам с антибиотика и то за 2 дни пипва друга бактерия с имунитет  Laughing А Панцефа си беше доста силен антибиотик, ама явно преди време, сега вече и бактериите са се изучили  Laughing

# 71
Може би е лепнал бактерия, идеята ми е че ако е била наша домашна, активирала се независимо дали е в къщи или на градина, трябваше да сме я изтребили, отделно че той пи антибиотика при чист носен и гърлен секрет. Тоест пак ни я донесе той в къщи ....

# 72
  • София
Аз да се "похваля" че 3 дни след осополивянето на малкия след поредните му три му дни градина с таткото сме сополиви от вчера, как мен не ме прескочи градинския бацил поне веднъж  Shocked
И аз карах с щерката всичко от яслата... Нищо не ме прескочи. И затова много се дразнех, като се почнеше пред мен да се развива теорията на 'сополите от зъби'.
Хубавото е, че и ти градиш имунитет, колкото и да не ти се вярва  Crazy

Мен вече рядко  могат да ме 'свалят' с нещо децата.
Но предната седмица почти успяха. Имат вирус с повърщане в градината. Децата бяха зле, аз само имах леко гадене и главоболие за един ден.

# 73
  • София
По въпроса с бактерията - за мен това което предизвика нещото при нас не е наша бактерия, бяхме пили антибиотик всички преди това и имахме продължителен здрав период със стоене в къщи. Стартът със зелен сопол продължава да е загадка за мен въпреки всички пояснения на опитните с бактерии майки. Щом интервала за всички от нас, здрави и стерлилизирани с порядъчно количество антибиотик преди това е 3 дни от контакт с бацила, мисля че е вирус някакъв, и то то специален градински ... Аз онзи ден вечрта усетих как започва назад да тече някакъв по-плътен секрет и не можах да о спра по никакъв начин, лукчета, капки с клеева тинтура и т.н вечра вече си бях порядъчно хремава, днес чакам да вдигна температура, и така ...
Нали не си мислиш, че като имаш налепи на гърлото е вирусно заболяване ? Защото някъде обясняваше, че на 4я ден и ти и детето сте с налепи....налепите са от бактерия, защото това е гной. Това, че сте пили ангибиотик, не означава, че сте се "изчисили" особено, ако не е изписан по антибиограма....Както Полина82 пише бактерии са станали резистентни на повечето антибиотици, именно поради изписването им без микробиология. Щом скарлатинения стрептокок е станал резистентен към пеницилина...нали се сещаш за какво става въпрос...И няма как да гадаеш дали бактериата е семейна или градинска след като не сте си пускали мб. Когато семейно си пуснахме мб се оказа, че всичките си имаме стафилокок, но на всеки микробиологията беше различна и всички си пихме различи антибиотици. Понеже разбирам, че явно съм станала досадна с бактерии..мисли си, че сте се хванали специален вирус със зелен сопол от детската градина  Peace

# 74
...Както Полина82 пише бактерии са станали резистентни на повечето антибиотици, именно поради изписването им без микробиология. Щом скарлатинения стрептокок е станал резистентен към пеницилина...нали се сещаш за какво става въпрос...
Не съм казала подобно нещо. Бактерията ако е резистентна към един антибиотик, ти и да го пиеш тя по-резистентна няма да стане. За да стане резистентна по-скоро трябва да се пие антибиотик който ѝ действа в момента, но да не го пиеш достатъчно време и да остане още от бактерията за да се развива. От остатъците все има шанс да има и оцеляли резистентни щамове, които при добро гледане да се култивират и развият. Проблемът с градините е точно че децата обменят бактериите прекалено често, а после пият антибиотици за недостатъчно дълго време. Така си развъждат масово бактериите и все по някое време се развиват и резистентни щамове.

Общи условия

Активация на акаунт