Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 264
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
И как си обясняваш, че от два приема ще минат нещата, ако не, че бактериите са почнали да умират и проблема се решава....Simple Smile))

Не знам дали е минало от антибиотика, просто споделих за майките с подобна кашлица, че при нас почти съвпаднаха нещата, аз например пих 5 дни бисептол, и още два други антибиотика но кашлицата ми не мина, отшумя точно на третата седмица от началото й, четох в интернет американска статия че обикновено й трябват три седмици и предписването на антибиотици не ускорява нещата. Съпругът ми въобще не се разкашля сериозно. Факт е и че детето преди да тръгне сега на градина беше с чисти два секрета, не един, чак такова съвпадение на неверни резултати не подозирам.

Не смятам че детето ми е от сеещито бактерии в градината и че е траен носител на бактерия , аз имах здраво гледано в къщи дете до петия му ден в детската градина тази есен, тогава се завъртя при нас въретелжката. От опит вече знам че 3 дни в градината му трябват (в началото бяха 5 понеже ги нямаше повечето деца, особено тези идващи от яслите) и е болен. Четири пъти съвпадение с различен интервал след възстановяването му. Честно казано вече не желая и да знам какви са им циклите на заразяване в градината, предпочитам да си го гледам в къщи ...

# 46
  • София
Въобще не искам да си мислиш, че те обвинявам за нещо...напротив. Имала съм чиста микробиология на нос и гърло, при изразен конюктивит....Няма как нали....но факт...Е пуснах очен секрет. Не те карам да пускаш, но стига с тия вируси по 3 седмици....то грипа не държи толкова. Вируса обикновено протича по коренно различен начин и рядко със задна хрема, хремата тръгва яко напред...Пила си неподходящи антибиотици и затова не е минало...просто е...не искам да те убеждавам в нищо, но парен каша духа дет се вика...Много бързо вирусните инфекции при децата прерастват в бактериални...но за два 2 месеца два пъти зелени сополи, не можеш да ме убедиш, че не си отглеждате бактерия  Peace
Аз за толкова години и на двамата няколко пъти съм виждала жълто зелени течащи напред сополи напред .....Обикновено УНГ ги вижда отзад с огледалцето...а смея да твърдя, че имам опит с бактериални хреми.

# 47
Въобще не искам да си мислиш, че те обвинявам за нещо...напротив. Имала съм чиста микробиология на нос и гърло, при изразен конюктивит....Няма как нали....но факт...Е пуснах очен секрет. Не те карам да пускаш, но стига с тия вируси по 3 седмици....то грипа не държи толкова. Вируса обикновено протича по коренно различен начин и рядко със задна хрема, хремата тръгва яко напред...Пила си неподходящи антибиотици и затова не е минало...просто е...не искам да те убеждавам в нищо, но парен каша духа дет се вика...Много бързо вирусните инфекции при децата прерастват в бактериални...но за два 2 месеца два пъти зелени сополи, не можеш да ме убедиш, че не си отглеждате бактерия  Peace
Аз за толкова години и на двамата няколко пъти съм виждала жълто зелени течащи напред сополи напред .....Обикновено УНГ ги вижда отзад с огледалцето...а смея да твърдя, че имам опит с бактериални хреми.
Ами аз за тези сополи бях чувала че са градински  Mr. Green вече си ги имаме и тях нали сме детскоградинци. Иначе благодаря че ми заостри вниманието, като мине достатъчно време от сегашното лечение ще пусна един секрет за проверка  Peace Ако не пусна, както мисля да не сме на градина, гадинката сама ще напомни недай боже за себе си.
Иначе знам че вирусите си заминават за 2-3 дни и след тях се развихярят бактериите, това не значи че една остатъчна кашлица значи оцелели бактерии. Това наистина беше уникален вирус затова и споделям като от майка озадачена от за вирус започващ директно с кашлица без гърло и други предходни симптоми. И педиатърката каза че има такъв в момента, както и друга майка беше писала че са й казали за ранен грипен щам.

# 48
  • София
да се цопна в новата тема с болно детенце....отново. след три дена на градина сега пък има вирусна инфекция с доста висока температура. вече два дена....за момента поне ушите са спокойни....

# 49
И аз ще се запиша за темата. Ние сега сме здрави, но до преди една седмица малката така кашляше, че доста се притесних. Отидох при нашата лична лекарка и тя каза, че нямало нищо само задна хрема. Предписа ни сиропче билково, физиологичен разтвор за носа и това е. След три дена мина кашлицата и сега сме на градина. Оф, дано да задържи малко новите сополи  Stop
Ен- ти- тус сироп  ли пихте?

Не, някакво за първи път го взимам, казва се Биокс-Тими и струваше само 3 лв. Останах изненадана, защото съм свикнала като отида в аптеката да изхарча поне 15 лв. С екстракт от мащерка е и не е никак лошо сиропчето! newsm10

# 50
  • Mediterraneo
О, Биокс тими е един от любимите ми сиропи, заедно с Фитолор, който лекува и възпалено гърло- евтини, но много ефикасни препарати!

Аз да споделя и напомня отново за чудесната комбинация от мед и джинджифил! Преди десетина дни голямата се беше разкашляла много стабилно, вечер не можеше да заспи от кашлица. Забърках едно бурканче, като прибавих лимон и чисто масло- 3 дни по 3-4 лъжички и нещата просто отшумяха! Много съм доволна!

# 51
  • в огледалото на живота
Геломиртол има ли на сироп или само капсули са?
Ефективни ли са за изкарване на секрет стичащ се отзад?
Цинабсин има ли ефект в този случай или шуслерови соли да взема?

Направо ми се стъжва вече....
Седмица на градина,пак задна хрема.... ConfusedНяма кашлица,не излиза нищо напред,но хърка яко детето и се усеща как преглъща.Увеличена е третата сливица и от там идва проблема.Няма налепи,гърло спокойно и чисто.
Стоя си у дома миналата седмица точно заради това и сега пак....
Знам,че на фона на другите болести това звучи нищожно много се страхувам дали няма да стане хронично и да предизвика обостряне.
А добре се сборва с другите вируси за сега,не мога да се оплача.
Но явно там е слабото ѝ място.... Tired

Как действате споделете,че ако така я караме незнам... Sad

# 52
devi4ca моята педиатърка обикновено предписва коларгол но понеже скоро слагахме, при сегашната ни хрема която усетих през нощта със стичане на секрети започнах сутринта капки физиологичен разтвор с клеева тинктура 5 капки на 10 мл разтвор  5 пъти на ден по 3 капки във всяка ноздра, не знам дали те стимулираха последвалата реакция или си е такава хремата, но на няколко път през деня изкиха напред плътни зелени сополи и сега като че ли няма стичане назад, ден по-късно започнах и гаразон, тук вече е добре да се изкаже лекар понеже е кортикостероид с антибиотик, след 2 дни хрема вчера вечерта педиатърката видя спокойно гърло, обикновено там ни удря, да видим дали ще ни се размине. И моето дете е склонно към стичане на секретите назад и педиатърката препоръчва цинабсин, сега смучеше по 1 през два часа понеже е острия период.

# 53
  • в огледалото на живота
Cecile,аз постоянно пръскам с ФР.
Още снощи като я взех от градина я усетих,че гъгне и започнах промивките.
По принцип друго не слагам.Коларгола действа подсъшаващо доколкото знам при бистър секрет изтичащ напред,а при нея нищо не излиза от носа.Всичко отива назад в носоглътката.Усещам я как преглъща,а нощес започна ии хъркането.

Не съм давала никога досега Цинбсин.Чета,че се изписва предимно при гъсти и зеленикави сополи,а тя няма никакви поне видими.Успях да видя гърлото,чисто е за сега.

За Геломиртол питах,педиатъра е изписвал на баткото преди време такива капсули и бързо разкара всичко от носа.
Направо рукна река от сополи и се изчисти  бързо.
Убедена съм обаче ,че няма начин тя да ги пие освен да разкъсам обвивката и да дам със вода.

# 54
  • София
Седмица на градина,пак задна хрема.... ConfusedНяма кашлица,не излиза нищо напред,но хърка яко детето и се усеща как преглъща.Увеличена е третата сливица и от там идва проблема.Няма налепи,гърло спокойно и чисто.
Ами намерете проблема, а той най-вероятно е бактерия / с риск да стана досадна/ и я премахнете, за да не  е висене всяка седмица в къщи със задна хрема. Заведи я на УНГ, направи прегледа със зъболекарското огледалце и ще видиш, че високо горе над носоглътката има секрет. Третата сливица се уголемява точно от капането на този секрет, сама не се уголемява и не тя е проблема, а секрета е проблем. Хубаво го описваш, напред няма сопол, но усещаш как преглъща...какво мислиш, че преглъща, прозначен сопол ли? Със сигурност не е прозрачен...Цинабсина няма да помогне, при така чести инфекции...ще замаже положението и след като го спреш ще е същото...Геломиртола е оки, ако организма успее сам да се справи с бактерията, но ако е някоя стрептокок или мораксела...ще е временно подобрение и после наново...Ако не ти се ходи на лекар си вземи аб капки и може локално да се опряват нещата, но обикновено тава става когато процеса е хванат навреме....Вариантите са да си пробвате аб капки и временно да се оправя положението и да си се влачите месец така, докато организма не грохне и не се стигне до перорален прием на аб праз устата...или просто не се пийне някой антибиотик заради друго нещо....За отбъбване на  сливиците е хубав тонзилотрена, но пак казвам, докато не се премахне причината за уголемяването ....ако детето не е с някаква доказана алергия, причините са градинските сополи!

# 55
devi4ca , и на моята там й е слабото място

# 56
  • в огледалото на живота
Ами намерете проблема, а той най-вероятно е бактерия / с риск да стана досадна/ и я премахнете, за да не  е висене всяка седмица в къщи със задна хрема. Заведи я на УНГ, направи прегледа със зъболекарското огледалце и ще видиш, че високо горе над носоглътката има секрет. Третата сливица се уголемява точно от капането на този секрет, сама не се уголемява и не тя е проблема, а секрета е проблем. Хубаво го описваш, напред няма сопол, но усещаш как преглъща...какво мислиш, че преглъща, прозначен сопол ли? Със сигурност не е прозрачен...Цинабсина няма да помогне, при така чести инфекции...ще замаже положението и след като го спреш ще е същото...Геломиртола е оки, ако организма успее сам да се справи с бактерията, но ако е някоя стрептокок или мораксела...ще е временно подобрение и после наново...Ако не ти се ходи на лекар си вземи аб капки и може локално да се опряват нещата, но обикновено тава става когато процеса е хванат навреме....Вариантите са да си пробвате аб капки и временно да се оправя положението и да си се влачите месец така, докато организма не грохне и не се стигне до перорален прием на аб праз устата...или просто не се пийне някой антибиотик заради друго нещо....За отбъбване на  сливиците е хубав тонзилотрена, но пак казвам, докато не се премахне причината за уголемяването ....ако детето не е с някаква доказана алергия, причините са градинските сополи!
Хубаво си го написла ЕмиР  Hug
Като обобщение мога да кажа само следното:
Принципно детето ми не е от боледуващите/ и слава богу   Praynig/
Не ми остава друго освен преглед при УНГ.Педиатъра все още ме уверява,че ще израсте този проблем,но доста започнаха да  зачестяват тези задни хреми и това ме притеснява.
Преглъщане има,да.Не говори носово,не подсмърча и не кашля,лигавицата не е оточна-спокойна.Не ,че това ме успокоява,но все си мисля,че не е предпоставка за нещо сериозно.
Явно греша.... Tired
В случая специалиста сигурно ще назначи микробиология.Да приемем,че излезе чиста и няма нужда от АБ капки,как се действа по нататък?
Разсъждавам си на глас просто....
Объркано ми е,хиляди път предпочитам да рукнат сополи навън,отколкото да чуя среднощно хъркане....
Нямам никакъв опит с тях,а миналата година не се прояваваха така обстойно.
Извинявам се,ако съм прозвучала натрапчиво.
Рядко пиша в темата,имено поради липса на причина за това.
И последно:Рибомунил мога ли да включа в такъв случай след консултация и дали би имало ефект?

# 57
  • В две мънички очи...
Момичета изпишат ли втори АБ капки на едно заболяване бъдете внимателни.
Миналата година и малкия се завъртя във въртележката с  кашлица и задна хрема - 3 месеца по УНГ - какво ли не пи - АБ, АБ капки, коларголи и т.н. МБ как са вземани не мога да кажа но бяха все чисти. Сега година след тези лечения му изсъхва лигавицата в нослето и се събужда и плаче. Това се появи след коларголите. Сега педката искаше да го включим, но и отказах като и обясних че има този проблем - според нея може да е от съдържащото се сребро. Така че сега съм много скептична към капките и се опитвам да ги избягваме максимално. Пак казвам за зачервено гърло правим компреси с мед и досега на следващият ден нещата са много по-добре. Слагате в един малък плик памук със спирт и над плика памук с мед който да има пряк достъп до кожата. Слагате или на гърлото ако там е проблема или на гърдите, като внимавате да не е към сърцето. Спирта отзад загрява компреса и меда попива в кожата.
Тарталета сподели как правиш джинджифил с мед, знам че става за гърло.
Вчера педката каза че още леко е червено гърлото, аз реших да го държа още 2 дни в къщи и тогава да го пусна на градина. Не искам да слагам компрес че ако слагаме няколко дни и се обрива от меда.

# 58
  • София
Момичета, знам че е индивидуално, но колко време продължава влажната, отхрачваща кашлица -
3, 5, 10 дни ... Никол отхрачва след ларингита, без някакъв напън, но подкашля ... влажно.
Знам, че това е начинът да изчисти секретите от дихателните пътища, но горе-долу колко ще продължи?
Нямам много опит с кашлици ... затова питам  Peace

Не кашля от стичащ се заден секрет - няма такъв.

# 59
Момичета една МБ колко струва или с направления може ?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт