Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 792
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • София
 newsm78  Защо не звъннеш http://www.1dkk.com/, няма начин да нямат, ама знам ли де...

# 481
Момичета, препоръчайте ми добър алерголог в източната част на София по възможност.
За източната част не знам, но като добър и много внимателен детски алерголог мога да препоръчам д-р Бъчварова от "Детско здраве". Специалистите в тази област не са толкова много. В Александровска също се водят добри, но пък аз никак не харесах тази конюшня, приспособена за здравно заведение. Peace

# 482
  • пак там
Проблемът ми е свързан с липса на време и възможности за влизане в центъра, за съжаление. В момента и в моята, и в службата на мъжа ми е ужасно натоварено (много повече от други години по това време), а ми е наложително да го види алерголог възможно най-бързо, не толкова заради самия преглед, колкото за лабораторен тест.

Намерих на сайта на ИСУЛ една алерголожка, но тя не си вдига телефона (дори не съм сигурна дали наистина все още приема там).

За 1ДКК не се сетих, благодаря, ЕмиР, ще проверя и там.

Или поне лаборатории в тези райони, които правят тестове за алергия? Пък аз ще намеря дистанционно кой да ми ги разчете.

Редактирам се: лаборатория си намерих, някой може ли да ме ориентира колко дни преди теста детето не трябва да е пило противоалергични?

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 09:18 от Рися

# 483
  • София - Рим и обратно
Аз мога да препоръчам само д-р Мустаков, но той е в центъра, за съжаление. Там на място правят и тест, и разчитане на теста, и назначаване на лечение, ако е необходимо. Винаги е много претъпкано с хора, но така е при всички добри специалисти.

# 484
Дами, при Гала отново говорят за бета Глюкан-а, от началото на предаването като цяло обсъждат имунитета, интересно е (като изключим факта, че правят явна реклама на продукти, но доста от нас ползват така или иначе точно продуктите на тази фирма)

# 485
Дами, при Гала отново говорят за бета Глюкан-а, от началото на предаването като цяло обсъждат имунитета, интересно е (като изключим факта, че правят явна реклама на продукти, но доста от нас ползват така или иначе точно продуктите на тази фирма)
Благодаря Рали!Сега превключих!Те май всяка година дават предаване за глюкана!

# 486
  • София - Рим и обратно
Там преди години слушах, но "рекламираха" усърдно сиропа, а аз от него не останах доволна Wink.

# 487
 CrazyАма тоя доктор е направоооо толкова ''ентусиазиран".

# 488
Точно Мустаков е най-лошия възможен избор за алерголог.

# 489
Почти 4 седмици изкарахме без температура и силно зачервено гърло и вчера отново. През този период само на 2 пъти хрема имахме. Взимам го от ясла и сестрата ме уведомява, че преди 15 минути му измерила температурата и е била 38.2. Прилоша ми. Вчера смених педиатърката на детето, но не можах сефтето да направя. Та ходих при лекаря, който е обратната смяна. Докато се замъкнем до поликлиниката Т-то на 38.6 се качи. От там констатираха силно зачервено гърло, подути лимфни възли в следствие на набъбналите сливици и силно запушен нос. Изписа ни се някакъв си Цифозин/ Цифозил / просто не ми е сега до търсене на опаковката/ на 12ч. по 3 мл. Към 21ч. снощи качи пак на 38 Бутнах свещична, но не спадаше в продължение на час и нещо. Хексалгин 10 капки, но няма и няма спадане. Явно аз Хексалгина в повече течност го разтворих. Та след намазване на длани и стъпала с белтък спадна с градус и нещо. На сутринта пак се буди детето с 38.6. Панадол дадох. Отделно мокра кърпа на челото  и оцетени чорапи. Та чак след час и малко гадната, ш****а Т благоволи да спадне до 37.5. А преди 2 часа му беше втори прием на антибиотика. Аз ли съм нетърпелива, ама не трябва ли някакво поне леко подобрение да настъпи. Вие с какво я сваляте на бързо Т-то ? Ако и утре е така ще тичам при новата лекарка да му сменя антибиотика. Много се страхувам до болница да не стигне. Просто ми се плаче. Все е болен горкия. Вчера кой знае колко се е мъчил цял ден в яслата докато разкрият, че е с температура. Пръсках преди малко Тантум Верде. Носа третирам със Стеримар и Виброцил. Отделно дърпам с помпата. Сега като го гледам пак ми се струва, че започва да вдига. Просто погледа му се променя.

# 490
Вие с какво я сваляте на бързо Т-то ?

Температура набързо не свалям, защото не ме плаши температурата, а това, заради което вдига температура. А и температура с повече от градус на час е опасно да се сваля. Всъщност аз за 38,6 нищо не давам. Ако тръгне към 39 и наближава нощ, тогава давам. Но обикновено ако е поддържала 38 и нещо няколко часа, t сама тръгва надолу. Меря през половин час, докато си легнем и спя до нея с ръка на челото за всеки случай, а обикновено сутринта е като нова.

# 491
  • София - Рим и обратно
Точно Мустаков е най-лошия възможен избор за алерголог.
Аз съм доволна. При нас терапията, предписана от него, даде най-добрите възможни резултати.

# 492
  • София - Рим и обратно
 kimmy, с такава висока температура, изключихте ли възможна варицела? Ние много си изпатихме миналата година с набързо назначен АБ при висока Т и червено гърло, от една пишман педиатърка. Беше начало на варицела, тя категорично го отхвърли и го спряхме изкуствено с АБ. Беше много неприятно, защото после изригва с нова сила.

# 493
Вие с какво я сваляте на бързо Т-то ?

Температура набързо не свалям, защото не ме плаши температурата, а това, заради което вдига температура. А и температура с повече от градус на час е опасно да се сваля. Всъщност аз за 38,6 нищо не давам. Ако тръгне към 39 и наближава нощ, тогава давам. Но обикновено ако е поддържала 38 и нещо няколко часа, t сама тръгва надолу. Меря през половин час, докато си легнем и спя до нея с ръка на челото за всеки случай, а обикновено сутринта е като нова.

Аз съм много наплашена понеже роднинско дете на позната почина от кръвоизлив в мозъка в следствие на 2 температурни гърча. И сега като видя нещо по висока от 38.2 изпадам в дива паника. Досега от температура само това втрисане ми е правил. Подскача все едно е убоден. Снощи го нямаше това. Ама пусто много се шашкам от тая висока Т.

kimmy, с такава висока температура, изключихте ли възможна варицела? Ние много си изпатихме миналата година с набързо назначен АБ при висока Т и червено гърло, от една пишман педиатърка. Беше начало на варицела, тя категорично го отхвърли и го спряхме изкуствено с АБ. Беше много неприятно, защото после изригва с нова сила.

За варицела не е ставало въпрос изобщо вчера с педиатъра. Натреска ми АБ-то и толкова. А и в яслата не се е чуло да има такова нещо. Сега гледам му спадна. Ще видим дали ще започне АБ-то най после да действа.

# 494
Там преди години слушах, но "рекламираха" усърдно сиропа, а аз от него не останах доволна Wink.
Ми те и сега явно сиропа рекламираха, защото в кадър се виждаха шишенца  Crazy, явно капсулите са им по-вървежни, и за сметка ня тях сиропчето залежава  Laughing

Кими, явно наистина се притесняваш покрай този трагичен случай, но и аз съм на мнение, че не е хубаво да се сваля Т  38.5 - 39. Или, хайде, 38.4-5 да кажем.  Аз няма да се уморя даповтарям, че това е начинът организма да си помогне сам  Peace И за пореден път се учудвам как се изписват АБ на килограм,за здравей-здрасти  ooooh!
Моята дружка онзи ден много успешно успя да се справи с Т на детето си - с Беладона, 9CH  Peace

Общи условия

Активация на акаунт