Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 713
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • София

Да попитам родителите на които децата са в градина от няколко години. Има ли разлика в честотата боледуванията от първата година в сравнение със следващите години.

Големия ми син е 4-та група и има огромна разлика от 1-ва група.Сега и да го хване нещо,отшумява бързо и кара нещата доста по-леко.Подобрението започна още от 2-ра група.

Момичета,малкия има суха кашлица,гърлото е леко зачервено,но няма Т(засега),има секрети назад,снощи като легна обаче така се разкашля,че повърна накрая.Направи ми впечатление,че като повърна,кашлицата спря и не е кашлял и до сутринта,докато не излезнах за работа.Кво е това чудо.Така като го слушам как кашля вероятно е от гърлото.Следобяд мъжа ми ще го заведе на лекар и ми е много любопитно какво ще му изпише.Аз засега капя Тобрекс,Хексоралетен му давам за гърлото,Ксизал пие.Дано успеем да минем без по-тежко разболяване.

# 601
  • В две мънички очи...
При нас има също разлика - миналата година 2 група в яслата 1/2 месец има ходено за цяла година. Тази година - 1 група в градината за варицелата беше по дългия период заради който си постоя в къщи иначе само веднъж е боледувал.

# 602
Има подобрение и има светлина в тунела. Първо ще започне да разрежда болестите, а после и да ги изкарва доста по-леко.
При нас няма разлика и не знам на какво да го отдам ...
На АБ, който твоето дете имам чувството, че не спира да пие. Не знам пропуска ли месец без антибиотик.  Peace

# 603

Момичета,малкия има суха кашлица,гърлото е леко зачервено,но няма Т(засега),има секрети назад,снощи като легна обаче така се разкашля,че повърна накрая.

И малкия е така, пръскам риномер и виброцил, тантум верде и сиропче тусавит.

Как да облекча поне малко кашлицата и хремата?

# 604
Има подобрение и има светлина в тунела. Първо ще започне да разрежда болестите, а после и да ги изкарва доста по-леко.
При нас няма разлика и не знам на какво да го отдам ...
На АБ, който твоето дете имам чувството, че не спира да пие. Не знам пропуска ли месец без антибиотик.  Peace
Пропуска ,но рядко ...
Догодина в Сандански и на море в Гърция ще я водя

# 605
  • София
Ми винаги е имало разлика как боледува по голямото и как по-малкото. Според мен си има значение възрастта, профилактиката, както и навременното лечение. Аз за болест броя и леките хреми...тая година малкия ходи 3 седмици бец нито сопол, нито нищо...после лепна нещо леко, дето го оправихме бързо. Чак сега зацикли и то не от ДГ, а баща му го зарази и просто влезе от болест в болест - като под болест пак разбирам сопол и кашлица...без Т, дори няма червено гърло и т.н. В къщи си е, не съм го  пускала на тържеството в ДГ. Катата от септевмри до сега една лека хрема, която успяхме да оправим петък, събота и неделя, един ентереро, но и той мина за един ден, аз простоя държах в къщи още няколко за да мине окончателно и сега определено пак от баща й, защото всички кашляме по един и същи начин, но определено тя е най-леко каращата вируса - само подкашля от време на време. За мен най-важното е тия години от 3 до 6 да не ми обявят децата за алергични и да не стигнем до вадете на третата сливица..Надявам се каката вече да е попрескочила това с ваденето и сливицата сама да се свива, да не правят отити...Лекарствата за вируси след 6 години са повече и определено действат, определено вече не се лепва и всяка бактерия, а дори и да се лепне понякога организма се справя сам. Важно е организма да се възстанови добре, преди новата болест...а не да се застъпват и да не знаеш какво лекуваш, предишната недоизлекувана инфекция или новата...или вече е станало такова мазало, че никой не знае детето от какво се лекува и то все е болно. Та при моите деца се разреждат, но от на каката групата има деца дето боледуват по- сероизно и зле от предишни години...та явно зависи от много неща...

# 606
  • София
Аз пък се похвалих, ч е моите боледуват малко и през нощта усетих, че  каката е топла. Лека Т - 37.4 и зачервено гърло. Оплаква се и от главоболие.
Офф, нещо ми се скапа коледното настоение  Tired

Но се надявам да го овладея това бързо. Ще отидем и при личната понеже мислехме да пътуваме, но може и да поотложим.

# 607
  • София
Вчера лекарката изписа Суметролим,Тобрекс в носа,Тусавит за кашлицата и Изопринозин.

Ще ми се смеете сигурно от какво се притеснявам,но няма Т,и не знам защо това ме тревожи,в лицето е много подпухнал,то си е от хремата,тя е задна и е ужасна,цяла нощ диша през устата,от което устничката му е подута и нацепена по средата и сутринта като проговори потече и кръв от нея.Направо си представям 3-тата сливица в какъв вид е.Сигурно кара по-леко,защото оня ден приключихме курс с Биозин.Лимфните възли са като броеница наредени,но там му е и слабо място.

# 608
Оххх омръзна ми, ако не е едно ще бъде друго. Сега пък малката често се оплаква, че я боли коремчето. Не през целия ден, най-много вечер Sad
Споделете мнения Peace

# 609
  • София
Аз пък се похвалих, ч е моите боледуват малко и през нощта усетих, че  каката е топла. Лека Т - 37.4 и зачервено гърло. Оплаква се и от главоболие.
Офф, нещо ми се скапа коледното настоение  Tired

Но се надявам да го овладея това бързо. Ще отидем и при личната понеже мислехме да пътуваме, но може и да поотложим.
 Hug Споко, сигурно е някой вирусляк, дето бързо ще премине...
 Моята винаги като вдига Т я боли главата...А сега всички реално сме болни и подкашлящи...дори съм се настроила, ако нещо малкия зацикли да ходим до Вита да го преслушат....че тия вирусните кашлици бързо слизат надолу при по-малките...Ноне мисля да се сдухвам, на фона на една Коледа дето баща им и каката се изшариха...сега направо ми е песен  Laughing Вярно, че няма да пътуваме, ама пък все да съм нащрек и да следя кой как кашля...също не е идилия, но вече трябва да съм свикнала  Laughing
Plamena Antonova - ми ако не се изакала, ако пък е яла нещо дето подува коремчето...по принцип в корема има много лимфни възли и обикновено при разболяване се подуват и от там също би могло да има болка..., ако е гладна...знам ли...да й е много вечерята...

Последна редакция: сб, 21 дек 2013, 10:46 от EmiR

# 610
Моята пак е със задна хрема след ходене четвъртък и петък на градина

# 611
  • София
Те и 2-мата миналата година изкараха варицелата по Коледа Simple Smile
Аз леко се постреснах, понеже в една съседна тема се чу 'скарлатина'...
Ама то нали майката все за най-лошото си мисли  Rolling Eyes

Иначе и аз си мисля, че ще овладея нещата. Пробвала съм и друг път ангин-хила - ами на моите им действа и само с него минават. Добър, лош - давам го. Не мога и не искам да чакам педи какво ще каже на прегледа. Дишането мисля, че е ок и че няма нищо скрито.
На 90% съм сигурна за диагнозата - зачервено гърло.
Дано няма изненади. Не ми се обикаля при други лекари по празниците, щото все се презастаховат с АБ, понякога напълно излишен.

# 612
  • София
Понеже няколко пъти, като съм сигурна, че е вирус на каката съм давала - тейлол хот и нещата много бързо са преминавали...При малките  няма такова лекарство...преди съм почвала нурофен /дори и без Т, като противовирусно 3 през 8 часа - дозата за възрастта -   така ми беше казала една докторка/
Ако е скарлатина /дано да не е/, гърлото става много червено, нетипично червено, горе на небцето избиват едни червени като точици, също така нещата нямат нищо общо с просто червено гърло. Каката като я хвана първите три дни лекувахме вирусна инфекция....но дори и след 3я ден вдигаше Т, а и вече се появиха типичните симптоми на малинов език и т.н. и пуснах един бърз тест за стрептокок, изрично е да казвам, че педи продължаваше да твърди, че е вирус/защото не била с типичните симптоми и висока Т - еми моите деца боледуват нетипично/, докато не излезе мб. Та каквото и да е 3 дни имаш време да лекуваш и дано мине бързо....Та, ако се притесняваш за скарлатина можеш да пуснеш един бърз тест 18 лв и резултата излиза до 1 час...и спокойно да си пътувате  Peace И само да допълня - бях почнала да капя аб капки, беше закусвала и въпреки това с бързия тест се изолира бетахемолитичния стрептокок. Та да не те притеснява, че не е сутрин на гладно...Тоя стерптоток се размножава на 3 часа и ако го има ще се хване с бързия тест.

Последна редакция: сб, 21 дек 2013, 11:23 от EmiR

# 613
Оффф,тъкмо намаля кашлицата и хайде пак задна хрема..Ама бистра,само хъхри отзад,колкото да и раздразни гърлото.Гледах го тая сутрин,сливиците ми се струват увеличени,но пък гърлото не е някакво много червено,ама знам ли аз...толкова ми разбира главата.И още сме на АБ капки,за предната хрема,която беше гъста.И не толкова хремата ме притеснява,а това зачервено  гърло,което при нея протича винаги с висока температура.Не знам с какво да го церя вече това дете  newsm78 Спи с изварен компрес,давам да смуче някакви детски прополки,мед със сода...Какво друго?Да не говорим,че от тия сополи пак почна да накашля..и идват празници,няма доктори...не ми се мисли  ooooh!

# 614
  • София - Рим и обратно
Tова "лечение" с нурофена и аз започнах да го прилагам отскоро на малката (с голямата редовно така практикувах) и смея да кажа - има ефект. Дори без температура, просто започне ли хрема, давам сутрин и вечер по една доза. Себе си също така лекувам - с Тайлол хот, сутрин и вечер по едно прахче. Не знам, от това ли е, от Бета глюкана, или просто сме засилили имунната система, но хремите ни си минават без никакви усложнения и често вече без АБ, пу-пу  Praynig Praynig Praynig.

Общи условия

Активация на акаунт