Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 253
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Once there was a Hushpuppy...
Емир, а ще ми кажеш ли как ги дозираш.
Вече имаме Унифлокс, да взема да почвам.
3*2 капки във всяка ноздра...като капнеш първия път го попитай дали има разлика...би трябвало бързо да се отпуши носа и бързо да има облекчение дори след няколко капвания...поне при моите верните капки така действа, тия са действали безотказно...Минимум 7 дни, макс 10...Също така трябва да има промяна и в кашлицата...да намалява, в началото може да стане по влажна, но като цяло трябва да наблюдаваш подобрение...

Мерси, че се включи Hug
Аз точно по 2 капки в ноздра сложих. Така е със всички останали АБ капки, и реших и сега да го правя.
Правим инхалация с пулмикорт сега.
Дано от утре да поспре тази хрема и кашлица Praynig

Кафе с мед' - тобрекс не съм слагала, само тобрадекс и то на скоро през ноември при миналия грип Tired Май трябва да се сменят...

А, за Бивацин никой нищо не каза, преди съм слагала и от тях newsm78

Лека нощ, момичета Hug

И, дано да се наспим всички тази нощ Praynig

# 676
  • София
Съставката на бивацина рядко ми я залагат в антибиограмите, или поне се сещам до сега, че само веднъж съм я срещала. Тобрекаса и тобрадекса винаги са ми излизали резистентни, цилоксана пък досега винаги е морил бактериите..., както и аб капки с основа офлоксацин...
А и след като правите инхалации с пулмикорт, нямаш нужда от аб капки с кортикостероид допълнително/щото нали тобрадекса основно заради кортикостероида го изписват +  аб/
Таакаа и каката се оплака от запушен нос...явно ще трябва да следя и включвам и аз аб капки, защото сополите не текат напред/а днес уж бяха тръгнали/, а по скоро ми звучи като оточна лигавица newsm78 и някъде отзад...Ще мисля, какво да капя...но ще е от утре най-вероятно, ще видя и през нощта как ще е...След тайлол хота в 16 часа не е вдигала Т, дали минава или ми се иска, или предстои среднощно вдигане? Искам и аз да се наспя...

# 677
  • София
Мдааа нощеска пък малкия беше с Т, на каката й мина и  не е вдигала Т, снощи сложих виброцил гел в носа и се отпуши, още се чудя дали да почвам аб капки. Но пък няма почивка...то нямаше и начин на малкия да му се размине де, ама все се нядавах Laughing Дадох нурофен, него не мисля да го оставя да поддържа Т, защото много му се събра тоя месец и едва ли ще е добре. След нурофена в 01 часа не е вдигал Т, но тя беше и малка Т, не я премерих, но се изпоти ..Сутринта пак му дадох, въпреки, че нямаше Т и мисля поне 3 дни да си му давам нурофен, въпреки изопринозина...Дали ще се резмине леко или предстои...Иначе е свежарка, ноооо...тоя месец ми се разказа играта и основно сега с тоя грип ли е вирус ли е.  И двамата рядко вдигат Т, обикновено карат на крак и леко...но няма пълно щастие Laughing Laughing
Hushpuppy надявам се поне вие да сте поспали...Хремата как е?
Хм май тоя вирус http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/vilnee-virus-s-kashlica- … va-godina-6001727 Явно трябва да се настроим, че ще мине за 14-20 дни басиии

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 10:30 от EmiR

# 678
Здравейте,

Емир- лошо е с тази Т...но, ти правилно му даваш на детето, нищо че е с малка, просто става мъчително когато е дни наред...при нас Т приключи на 3тия ден, пълни 3 Tired
Ами капките му подействаха мисля чак тази сутрин и сега на обед Peace
През ноща пак малко му се позапуши носа, духахме се и какво ли не, но поспахме малко повече.
И на мен взе да ми просветва, че вчера бях ни жива ни умряла Peace

И това разсттройтво, вчера го спряхме уж - а, преди малко пак.
Дадох му пробиотик.
А, мога ли да давам пробиотик и витамини едновременно, като оздравее?
Сигурно вече е коментирано, но не помня.

# 679
  • София
Здравейте,
А, мога ли да давам пробиотик и витамини едновременно, като оздравее?
Сигурно вече е коментирано, но не помня.
Ми може ощ от сега да ги даваш и да не чакаш да оздравее...Аз също давам и двете едновременно в момента.
Радвам се за капките, че действат...Малкия сега има  Т 37 и казва, че му е студено, явно се почва и при него, но поне не лежи и е деен, за разлика от каката, при която Т направо я смазва и ден и половина  лежа само...Дано и при малкия Т да е ден и половина, ако го броя от нощеска ...утре трябва да пътуваме  Laughing

# 680
  • София
Моята кака 5 дена държа Т около 38-38.5. Основно дигаше през нощта. После се и разкашля. Но беше само на Нурофен и вит. Ц. И като цяло е добре.

Малкото както уж нищо му нямаше, почна леко да подкашля. Сега кашлицата е гадна, само се надявам да не тръгне надолу. Днес се прибрахме в нас и утре ще е на лекар.

# 681
Дъщеря ми миналия петък се събуди с възпалено око, никакви други симптоми за разболяване. Заведох я на лекар и ни успокоиха, че е добре - имало някакъв вирус в момента, но щом няма Т, няма опасност. В неделя се събуди с висока Т, която така и не успяхме да смъкнем до 24-ти вечерта, като междувременно се появи и кашлица - същия ден. Вечерта /на Бъдни вечер/ ни приеха в ДО с двустранна бронхопневмония, още сме в болница.
За първи път ми боледува сериозно и мисля докато не се пооправи времето да не я пускам на градина. Страхувам се, че няма да мога да я предпазя от настинки занапред.
Вие давате ли нещо за профилактика - витамини или нещо друго, след боледуване? Направо се ужасявам да я пусна на градина , а тя така обича да ходи и всеки ден пита кога ще си види приятелчетата.

# 682
sash_stefanova - съчуствам ти, ние след подобна картина завършила в болница и системи ни дадоха ИЗопринозин сироп и аз го спрях от ясла за винаги, че беше на 2,7г.

Мерси, Емир, започнах да му давам.
Кашляме си и това е... Tired
Поне станах от леглата да направя за ядене, не че много ни се ядеше.

А, на едни познати детето е със същото като нашето + конюктивит Tired

# 683
  • Пловдив
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1194930  Този нов модерен вирус е точно с температура, кашлица и конюктивит! Дано всички дечица оздравеят по-скоро и  болестите да останат в тази година  Tired

# 684
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1194930  Този нов модерен вирус е точно с температура, кашлица и конюктивит! Дано всички дечица оздравеят по-скоро и  болестите да останат в тази година  Tired

Да, вероятно за този вирус ми каза доктора. За съжаление не можахме да го овладеем и бързо се разви в бронхопнвмония. Като чета статията в София област сме си най-заразени от него. При нас ДО е пълно и постоянно идват още дечица. За това съвета ми - дори и при лека кашлица и Т веднага на преглед.
Бързо оздравяване на всички!

# 685
  • В две мънички очи...
Да, този грип си е ужасен - аз го карам, но и малкия започна да прикашля. Проверявам гърлото - спокойно е, но има хрема. От вчера слагам на него Сперсадекс за хремата и мисля че малко се поовладя положението. Утре обаче ще го водя на лекар че идват празници и ми е притеснено.
Дано не му прехвърля само - въпреки че вече 5 дни аз съм болната.

# 686
  • София
sash_stefanova  дано бързо се оправите..
Начи ще се почват аб капките, поне да спестим конюктивита..
Иначе каката вече не е вдигала Т, но пък си подкашля. Малкия определено сега го срива...правя инхалации, подготвила съм и вентолин, ако нещо не ми хареса и така...
Hushpuppy - кашлицата от трахеята се чисти много трудно, но поне като намалеят сополите би трябвало положението да се подобри някакси...

# 687
Дъщеря ми миналия петък се събуди с възпалено око, никакви други симптоми за разболяване. Заведох я на лекар и ни успокоиха, че е добре - имало някакъв вирус в момента, но щом няма Т, няма опасност. В неделя се събуди с висока Т, която така и не успяхме да смъкнем до 24-ти вечерта, като междувременно се появи и кашлица - същия ден. Вечерта /на Бъдни вечер/ ни приеха в ДО с двустранна бронхопневмония, още сме в болница.
За първи път ми боледува сериозно и мисля докато не се пооправи времето да не я пускам на градина. Страхувам се, че няма да мога да я предпазя от настинки занапред.
Вие давате ли нещо за профилактика - витамини или нещо друго, след боледуване? Направо се ужасявам да я пусна на градина , а тя така обича да ходи и всеки ден пита кога ще си види приятелчетата.

И ние бяхме така,но лятото! В болница със системи! След като се  излекувахме направих грешката да го пусна, месец след лечението и ни повтори ! Много се пазете .Никаква градина! Слад бронхо пневмония имунитета е на 0 и сега на цялото пазене и неизлизане ,пак сме болни ...  Weary

# 688
И в нашата градина върлува това чудо с конюктивита. Няколко деца  са болни. нашите сополи не спират. Мисля да го водя за МБ. То не е толкова теч колкото е запушен носа. Аз два пъти вече хващам хрема и не мога да се оправя, та какво остава за него. Даже и накашля тази вечер. А не ми се мисли на 2-ри като го пусна какво ще става.

# 689
Аз пък мисля да не я пускам скоро,то така и така градината работи от 6-ти,ама май ще пропусне като гледам какво чудо е с тия вируси ...

Общи условия

Активация на акаунт