Остров Тасос 6

• 94 180
  • 773
  •   1
Отговори
# 90
  • тук и там
С конфигурация 2+1 няма проблем, винаги може да се намери подходящо студио. По-трудно е с големите апартаменти. Иначе места на острова наистина има много. Аз съм малко претенция - трябва да ми хареса не само апартамента, но и двора, пък и да е близо до хубав плаж, че да се отива пеша, пък друго... Затова и търсенето ми е винаги по-стеснено. Склонна съм да дам дори по-висока цена от обичайното за острова, стига да ме удовлетвори по показателите, които съм поставила. Peace
И аз съм така-имам същите изисквания.Ние ще сме две семейства.От Filio studios ми отговориха,някакви впечатления?Пише,че са на 5мин от плажа,но на  картата там където са студиата ,ми се струва че е каменисто newsm78
Иначе ето нещо,което на мен ми харесва-типична селска къщичка със страхотен изглед,но  е на Парадайз бийч,идеално за спокойна почивка...Но като за първи път на Тасос,ще търсим малко по-оживено местенце.
http://www.studios-niki.gr/
А сега видях и че съм объркала това
http://www.filio-studios.gr/
със това
http://www.studios-filio.gr/
И естествено,цената на първото много ми хареса,а пък иначе си мислех за второто....

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 17:14 от Kaisia

# 91
  • Варна
Eeeeeeeeee kapriзни ама колко ??? То и кокошката рови на купа със зърно , ама все пак и кълве SmileSmileSmile
На публикуваните от мен сайтове има поне 120 хотела и къщи за гости на самия Голдън Бийч - според много компетенции най добрия плаж не само на Тасос , но и в цяла Северна Гърция.  !!! Simple Smile

# 92
  • В светлината на слънцето
А, чак най-добрия не е.  Stop Има твърде много хубави плажове в северна Гърция. Но е един от хубавите. На мен лично ми харесва заради комбинацията с планината.
Kaisia, второто Филио е много хубаво. Ние основно между него и "дъгата" се колебахме. Но решихме да заложим на Скала Потамиа, че има повече таверни и е някак по-оживено вечер. Не помня кой миналото лято беше отсядал в близост до Парадисос. Виж, миналогодишната тема или пусни търсачката, но помня, че имаше пресни впечатления. По спомени - мястото е чак прекалено спокойно (ако търсиш това, ок), пътят към него леко кофти, наоколо няма много места за разходки и хапване (само че не помня къде точно беше отсядането). Най-добре потърси.

# 93
  • Варна
А, чак най-добрия не е.  Stop Има твърде много хубави плажове в северна Гърция. Но е един от хубавите. На мен лично ми харесва заради комбинацията с планината.

Казах
''според някои компетенции''
А лично за нас Скала Потамия и Златния плаж е да кажем в топ 5 на Северна Гърция заедно с плажовете Амолофи , Дикелон , Палиури , част от плажа на Олимпииската Ревиера Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 94
Здравейте! Последните 7-8 години ходим на море в Гърция, но винаги юни или септември. Това лято ще ходим на Тасос, но се очертава да е в края на юли. Някой може ли да ми каже много ли е пренаселено по това време, интересува ме най-вече по плажовете да не е хавлия до хавлия. Защото това, което видяхме миналата година на плажа Кариди /край Вурвуру/ и то м.септември още ме кара да потръпвам Shocked

# 95
  • тук и там
Отговориха ми и от това Филио,но цените нещо не ми харесаха-80евро за студио,115евро за апартамент,95евро за луксозно.Иначе и на мен много ми харесва-най-вече двора,който е много подходящ за семейства с деца,и местоположението,разбира се.
http://www.studios-filio.gr/
Ние почти сме избрали, само чакам отговор за цени от няколко студия в Скала Панагия.
В Скала Потамия ли има борова гора?Дъщеря ми е с астма,и съчетанието борова гора+морски климат би и се отразил чудесно.

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 18:56 от Kaisia

# 96
Реално и в Скала Панагия, и в Скала Потамия, няма гъста гора. Има дървета, но не е гора. Двете села са в ниското, след като се спускаш доста стръмно от високото. Минаваш през гора, но самите села са на равно и не така гористо, по-скоро шарено (дървета, полянки...). От селата започва планината, която в тази част на острова си е височка. Вероятно има по-крайни къщи, най-вече в Скала Потамия, които са в гористата част, но не съм обикаляла в тези части и не мога да кажа. Но има доста дървета, не е като да няма. Peace

# 97
  • Варна
[quote author=Kaisia
Ние почти сме избрали, само чакам отговор за цени от няколко студия в Скала Панагия.
В Скала Потамия ли има борова гора?Дъщеря ми е с астма,и съчетанието борова гора+морски климат би и се отразил чудесно.
[/quote]

Има гора в село Потамия горе в планината , а не на пристанището (Скала ) му.На практика то се е превърнало в отделно населено място и то доста по голямо и с повече таверни , заведения , магазини от Скала Панагия , и най - много харесвано лично на нас от всичките на Тасос.Колкото и да е натоварено все пак има над 120 хотели и хотелченца , а и Златия плаж е достатъчно голям да не става кърпа до кърпа.

# 98
  • София
Ако боровата гора ви е приоритет, има такава в Керамоти, от където се взема ферибота за Тасос. Намира се точно между плажа и селото.

# 99
  • Русе

Kaisia, публикувам снимки от скала Потамия. Направени са от балкона на къщата, в която бяхме.
http://www.studios-kierion.gr/

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 21:13 от maiche

# 100
Точно тези отдалечени къщи имах предвид като казвах, че по-крайните са вероятно по-близо до гористата част. Иначе село Панагия е далеч от Скала Потамия и е във високата част, в гората. То е невероятно красиво. За мен поне едно от най-красивите на острова. Peace
Миналото лято бяхме в Скала Панагия, където плажът е по-хубав. На Скала Потамия голяма част от морето е с камъни и липса или съвсем нищожна пясъчна ивица. Но пък селото е доста по-живописно, по-оживено, по-витално. А и има достатъчно пясъчни места.

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 22:46 от lulumba

# 101
  • Хасково
http://www.emeraldbg.com/hotel/61624/1/220/61815/71007/TRYPITI-BUNGALOWS-3*.html
От известно време си търся място за 3+1 поне със закуска и вечеря(заради децата). Успях да открия само това...някакви впечатления. И предложения къде да търся оше- ще ми се това лято да посетим острова

# 102
tony, и аз търся същото - поне да има закуска и вечеря. Доста малко места предлагат всъщност каквото и да било изхранване, повечето са вили с кухненски кът.

Аз го гугълнах това нещо и ми излязоха такива снимки от Трипадвайзър, определено не мисля че си заслужава там. Shocked Thinking
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g736874-d948051-Reviews- … gean_Islands.html

# 103
  • Русе
Точно тези отдалечени къщи имах предвид като казвах, че по-крайните са вероятно по-близо до гористата част.

lulumba, къщата, в която бях според мен не беше от отдалечените. Изгледът беше невероятен - хем си на море, хем и на планина. А плажът е на само 3 мин. Peace

По улицата за плажа , на няколко крачки от къщата ни беше Карфура, след това пекарната и стигаш до централната част на Скала Потамия с таверните и барчетата. И за плаж, и за вечерни разходки, всичко беше на много къси разстояния.

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 07:59 от maiche

# 104
  • тук и там
Благодаря на всички!Толкова сте отзивчиви!  bouquetЩе се похваля като направим резервациите.

Общи условия

Активация на акаунт