Остров Тасос 6

• 94 131
  • 773
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Привет от скала рачони.  Плажа е много хубав, тих и спокоен. Водата чиста, кристална.

За плажа на Скала Рахони ли говориш?

Да. Embarassed малко клавиатурата ми избяга. В хотела, в който сме плажа е чист, дъното чисто и плитко. Хубаво е и много горещо.

# 676
  • В светлината на слънцето
От работа нямам време да се включа. Прибрахме се в неделя, но в мислите си съм още на гръцка територия.
Както и преди писах - тази година попаднахме в детския рай, поради което догодина единодушно се гласува да се върнем отново на същото място. Решено. Grinning Къщичките - общо 5, са китни, на супер тихо място и в същото време много близо на пешеходно разстояние до хубавия плаж на Скала Потамия и крайбрежната улица с кръчмите. Разходихме се по плажната ивица и до Скала Панагия едната сутрин и ми направи неприятно впечатление ужасното пренаселване там. Нямам идея защо е така - миналата година беше далеч по-спокойно. Сега - няма къде игла да хвърлиш. Не мога да кажа дали на Скала Потамия навсякъде е същото положение, но около хубавия плажен бар нещата са различни: спокойно, малко хора, тихичко, чисто. Peace То там е и широка плажната ивица де, но пак няма много хора. И зоната с чадърите е също спокойна, непренаселена, без запазване на места с хавлии.
Rainbow appartments е обаче място за хора с деца. Предупреждавам не за друго, а защото на двора - може би един от най-големите и добре оборудвани в цялата Скала Потамия, има страшно много изкушения за децата и като се съберат няколко деца, няма начин да не се чува детска глъч.  Хора, които искат да им е тихо 24 часа в денонощието вероятно няма да харесат мястото. За децата обаче има невероятен двор, оборудван по-добре и от частните детски кътове. Причината е, че самите собственици - младо семейство, си имат 2 малки деца и просто са си го направили да е приятно и за собствените им деца. Поддържа се перфектно чисто - още на втория ден смениха кърпи, чаршафи, чистене - всеки ден и то не колкото да се отбие номера. Трева се поддържа, цветя, всичко. Вечер, след като всички легнат, собствениците минават да подредят играчките, за да е на сутринта дворът изряден. Барбекюто е голямо. По принцип има направени много кътове в двора и за възрастните, отделно верандите на къщичките са много просторни и с чудна гледка - към планината и морето едновременно. Е, морето се вижда малко, не е като на първа линия. Прибори и посуда - в идеално състояние. За сравнение - миналата година в Ники студио в Скала Панагия, тефлоновите тигани бяха надрани и не ставаха, липсваха някои нещица. Не че сме стигали до тях, но прави впечатление. Тук всичко се поддържа в идеално състоние. Помислили са дори да оставят въглища за барбекюто, брашно - ако някой реши да пържи риба, сол и т.н. След като си тръгнаха едни от гостите на 2 къщички, видях как жената, която им чисти, изнесе буквално всичко от къщичките за пране - дори и одеялата.
Друго какво... кръчми бол. Голямото ни откритие обаче бе таверната Akrogiali - намира се в средата на крайбрежната улица, не е лустросана (чашите им са най-различни, събирани, а не еднакви), пълна е предимно с местни и по-малко туристи, почти всяка вечер има жива музика (но автентична, не като за туристи), която вдига адреналина на местните и води до танци и атмосфера, извадена като от Mamma mia. А кухнята... мноооого се чака, но това което носят е такава тръпка за небцето, че не знам с какви думи да го опиша. Определено най-добрата кухня по улицата. Peace Мидите им саганаки нямат равни. Според сина ми, който тази година изяде сигурно всичките октоподи на острова, техният бил по-вкусен от на Капитана. Дотогава този на Капитана водеше в класацията, но бе изместен. Mr. Green Дори кокореците в Панагия не успяха да го спечелят толкова силно (а той си пада месар, не е много по морската храна). Като споменах Капитана, да кажа една добра дума за паелята им - не я бях хапвала досега, но много добра, много. Peace

# 677
Мидите им саганаки нямат равни.

Мидите саганаки бяха ли едни такива плувнали в кисел и мазен доматен сос, придружен с едро натрошено сирене?
Питам, защото търся къде ги правят със сладък и не много мазен сос, който е по-скоро жълтеникав а не червеникав цвят и пасирано сирене. Само веднъж съм попадала на такива в Гърция и имам около 6 опита в Тасос и на континента приготвени по първата цитирана рецепта.

# 678
  • София
Мидите им саганаки нямат равни.

Мидите саганаки бяха ли едни такива плувнали в кисел и мазен доматен сос, придружен с едро натрошено сирене?

Два вида са - едните с домати, другите - с бял сос с горчица.

# 679

[/quote]

Много благодаря за пояснението! А да знаете как човек може да ги различи когато чете менюто?

# 680
  • София

Много благодаря за пояснението! А да знаете как човек може да ги различи когато чете менюто?
[/quote]

В менюто пише само саганаки. Аз се разправям със сервитьора, за да се разберем кои искам.

# 681

В менюто пише само саганаки. Аз се разправям със сервитьора, за да се разберем кои искам.
[/quote]

Simple Smile Готино. Ще пробвам и аз да се разбера със сервитьора следващия път. Поне вече е ясно, че търся такива с горчица. Благодаря отново! Ние сме влюбени в Тасос и редовно почиваме там, но аз имам проблем с кухнята им, защото не ям друго месо, освен риба и морски дарове, и също не понасям кисело и мазно. А те здраво овкиселяват, ако има такава дума, ястията си, май?

# 682
Тези миди, които похвалих са в доматен сос със сирене. Не са обаче кисели и мазни. И в Капитана са доматени, също и в Афродитe, която е в частта към лодките. И на двете места обаче не са толкова добре приготвени, като в Akrogiali. Честно казано не съм и търсила друг вид, защото на тези сме фенове у дома. Пак там правят много хубаво и пържената фета - без да е мазна и тежка, само с нежна хрупкава коричка. Peace

# 683
Тези миди, които похвалих са в доматен сос със сирене. Не са обаче кисели и мазни. И в Капитана са доматени, също и в Афродитe, която е в частта към лодките. И на двете места обаче не са толкова добре приготвени, като в Akrogiali. Честно казано не съм и търсила друг вид, защото на тези сме фенове у дома. Пак там правят много хубаво и пържената фета - без да е мазна и тежка, само с нежна хрупкава коричка. Peace

Благодаря, lulumba! Тези в Капитана вече ги пробвах, но благодарение на теб ще зная да не се мъча с разправии със сервитьорите на другите 2 места, които си споменала. Още веднъж благодаря че сподели!   bouquet

# 684
  • София
Привет от скала рачони. Времето е невероятно, водата чай. Ние сме в Пенсион Карадолас. Има си критики, но като цяло е супер. И при нас румънци и сърби от ранни зори запазват шезлонги. Плажа е много хубав, тих и спокоен. Водата чиста, кристална. Препоръчвам на Пахис бийч кръчмата на плажа . Маргаритис е собственика. Октоподи, сардини, саганяги. Няма нещо което да не е вкусно. Цените са по-евтини от континента. Леглата на място са по 10€ на човек.
Би ли споделила какви са поводите за критиките?

Записвам се в темата, която живо ме вълнува, и се връщам назад да чета.

# 685
Привет Simple Smile
В събота рано сутринта заминаваме, вече нямаме търпение! Аз писах и по-рано, но запазихме в студиа Авра. Дано останем доволни. За съжаление имаше свободно студио само за 6 нощувки, а на нас ни се искаше този път да бъдем на море 10-тина. Но предполагам, че ще си намерим на място за още 3-4 дни някъде Simple Smile Имам едно въпросче? Колко горе-долу е пътят от границата до Керамоти?

# 686
Ако сте през Илинден (най-прекия път от западна България) - около 2 часа, 2 и малко. Разбира се, че ще си намерите на място къде да останете за още няколко дни.

# 687
Параход, през Кулата ще минем, за съжаление Илинден не е вариант за нас, защото единият дечко много повръща по завои.

# 688
В Скала Потамия беше пълно със свободни места. На място има много варианти. Просто не всички собственици ползват интернет. Достатъчно е да си направите една разходка по първата успоредна улица на крайбрежната и ще намерите поне 20-ина качествени варианта за отсядане. Из пресечките още няколко пъти по толкова. Peace

# 689
Аз само се обозначавам, че търсенето продължава, до тук или няма места или няма два апартамента/студиа, или датите са разместени и не съвпадат на 100% с нашите.
lulumba е изключително отзивчива и любезна, за което й благодаря. Рейнбоу за сега не са ми дали отговор за новите дати.
Разногледа станах вече, като всяка година предваканционно  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт