Остров Тасос 6

• 94 124
  • 773
  •   1
Отговори
# 720
     Тъй както разбирам пътя до Салиара е лош,но до колкото си спомням от мнение в стари теми до там ходят и лодки с туристи. newsm78  Та,въпроса ми е:от къде от Тасос може да се тръгне с такава лодка за ходене до Салиара?

# 721
Виждам, че наближава времето за нова тема, моля /!!!/, сложете линка на Параход с плажовете на Тасос на първа страница.

# 722
  • София
Самсара, вече са отговорили другите, но, да, явно сте били на мраморния плаж. Плажът Макриамос е платен. Има бариера, с такса на човек. След това се заплащат чадърите и шезлонгите на плажа. В нашата конфигурация ни излиза 50 лева входа. Изглеждаше ми много (като се има предвид, че на повечето места на Тасос е 0 и просто си поръчваш нещо разхладително), но с оглед на това, което плажа предлага, в последствие реших, че политиката им е добра. (Иначе и там ще има наплив от румънци..., а така си го спестяват... И човек има възможност да посети по-луксозен тип плаж, с добро разстояние между хората). Simple Smile

# 723
  • в града на атомното слънце :)
Здравейте пак.! В края на краищата ще сме http://www.booking.com/hotel/gr/kamari-beach-thassos.bg.html?aid … 718bX1#map_opened - Потос.  Някой бил ли е в хотела? Как е ? Има ли хубави местенца наоколо, които да ми препоръчате?

# 724
Самсара, вече са отговорили другите, но, да, явно сте били на мраморния плаж. Плажът Макриамос е платен. Има бариера, с такса на човек. След това се заплащат чадърите и шезлонгите на плажа. В нашата конфигурация ни излиза 50 лева входа. Изглеждаше ми много (като се има предвид, че на повечето места на Тасос е 0 и просто си поръчваш нещо разхладително), но с оглед на това, което плажа предлага, в последствие реших, че политиката им е добра. (Иначе и там ще има наплив от румънци..., а така си го спестяват... И човек има възможност да посети по-луксозен тип плаж, с добро разстояние между хората). Simple Smile
На Макриамос преди 2 седмици ни взеха по 3 евро на възрастен за вход, децата са безплатно, но така и не питахме (на рецепцията) за чадъри и шезлонги, защото в небето имаше облачета и не беше чак толкова горещо (това на 21.06). Според мен е прекрасен плаж. Тъй като бяхме на Голдън бийч, а единия ден ходихме и до Парадайз бийч, с ръка на сърцето пиша,че на семейството ни най-много ни хареса Макриамос от трите посетени.

# 725
моят спомен е, че още на бариерата нещо като 13 евро плащахме миналото лято (и по-миналото) - двама с дете, и кола, и долу на плажа веднага пристигаше един лъчезарен чичо, който срещу квитанциите отваряше чадър и два шезлонга, не сме минавали покрай рецепцията

Петя, ако помниш текущите цени от тази година, моля сподели ги - примерно се чудя дали е възможно 3 шезлонга с 1 чадър?

# 726
Ние точно с кола влязохме и на бариерата един доста едър мъж (както в Бургас им викат "нацепена батка"  Mr. Green ) ни посрещна и каза,че трябва да му платим по 3 евро на възрастен, децата са free, така платихме 6 евро и си влязохме с колата. Човекът ни каза за чадърите на рецепцията да отидем, мислихме да питаме, но се отказахме заради времето.

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 22:38 от kristalka

# 727
  • Пловдив
3 евро вход на бариерата,деца безплатно. 7 евро е чадър с 2 шезлонга, ключ дават от рецепцията.

# 728
  • София
Хей, Bled
Винаги ми е харесвал позитивизма ти, въпреки злобата на някои потребители! Абсолютно съм съгласна с теб. Всичко е въпрос на вътрешно светоусещане. И аз смятам, че Лименас е много приятен, но за разходки.
На мен на Тасос най-много ми хареса Livadi /благодаря за името на Параход-друга моя любимка/ и винаги бих се върнала там, но.. животът е кратък за да повтарям, а толкова неща искам да видя!
Bled, следя ти снимките във фликър -невероятни! Пълнят ми душата!

zhorchy     bouquet  
Имаш предвид Архангелос бийч/Livadi/, под манастира нали ? Аз съм за, романтика, виж го и на моите снимки...

Специално за теб и всички останали приятели на Тасос, ще отделя Гърция от този профил BLED WORLD

И като начало Тасос тук  BLED GREECE
Защо го правя, местата са стотици, снимките хиляди. Не е възможно да успея да вкарам всичко, но колкото мога. И постепенно Гърция ще се загуби, затова отделно.....Нямам време за дълги пътеписи, но нека снимките говорят...

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 09:12 от Bled

# 729
На Макриамос плажа е изкуствено създаден, насипан е с пясък от Съудитска Арабия, не случайно е много фин и бял - нетипичен за острова. В страни от шезлонгите преспокойно можеш да си сложите свой чадър - никой няма да ви притеснява. Там сме отсядали с пакети за септември 6 на цената на 5 нощувки. В пакетите са включени закуски и вечери. Храната е повече от прекрасна и изобилна, а на плажа има и страхотна кръчма - какви сардини ядох там - мммммм! Препоръчвам го с 2 ръце!

# 730
Здравейте и извинявайте предварително че пиша без да съм изчел всички предишни теми, но направо се изгубих от информация.
Утре ще пътувам за Тасос и ще минем по една или друга причина през Сандански и Кулата.
Въпросът ми е как от там се стига най-бързо до Кавала ?
Google ме съветва да стигна до Солун и от там, но ми се вижда безумно. Според това което гледам пътя е горе долу Серес-Драма-Кавала, но нямам идея как е. Има ли разклонение, табели и т.н. ?

# 731
  • София...........
Ivan Shulev, ние миналата година минахме по този , можеш подробно да го видиш на via michelin.

След Серес пътя е хубав и спокоен. Табели има навсякъде със следващото населено място.

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 13:00 от divna_

# 732
  • Варна, морето и сините вълни!
Нашата ваканция наближава Simple Smile Чак нямам търпение...
Миналата година бяхме на Тасос за много кратко и не можахме да се насладим напълно на атмосферата.
Искам да ви попитам предвид красотите които предлага морето само с шнорхел и обикновена маска има ли начин за гмуркане в морето с екипировка ?

И с риска да ви досадя кажете къде да почета за кръчмите. Тасос е определено туристическа дестинация, но ми се иска да посетя обикновена гръцка таверна максимално близка до онези които местните гърци си посещават?

# 733
  • В светлината на слънцето
Mimito,
Akrogiali в Скала Потамия. Нетуристическа, макар и в туристическо селце, и пълна предимно с местни. Ще си самоцитирам мнението отпреди няколко страници за нея.

Голямото ни откритие обаче бе таверната Akrogiali - намира се в средата на крайбрежната улица, не е лустросана (чашите им са най-различни, събирани, а не еднакви), пълна е предимно с местни и по-малко туристи, почти всяка вечер има жива музика (но автентична, не като за туристи), която вдига адреналина на местните и води до танци и атмосфера, извадена като от Mamma mia. А кухнята... мноооого се чака, но това което носят е такава тръпка за небцето, че не знам с какви думи да го опиша. Определено най-добрата кухня по улицата. Peace Мидите им саганаки нямат равни. Според сина ми, който тази година изяде сигурно всичките октоподи на острова, техният бил по-вкусен от на Капитана.

# 734
  • София
Здравейте,обмисляме почивката/все още се чудим много/ и се прокрадна идеята за Тасос.
Имам следния въпрос,ако сега потърсим за август стая дали ще намерим и горе долу в какъв диапазон са цените?Интересува ме тройна стая,защото сме с две деца и да ни е по-комфортно.Благодаря предварително за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт