Остров Тасос 6

• 94 125
  • 773
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Привет от скала рачони. Времето е невероятно, водата чай. Ние сме в Пенсион Карадолас. Има си критики, но като цяло е супер. И при нас румънци и сърби от ранни зори запазват шезлонги. Плажа е много хубав, тих и спокоен. Водата чиста, кристална. Препоръчвам на Пахис бийч кръчмата на плажа . Маргаритис е собственика. Октоподи, сардини, саганяги. Няма нещо което да не е вкусно. Цените са по-евтини от континента. Леглата на място са по 10€ на човек.
Би ли споделила какви са поводите за критиките?

Записвам се в темата, която живо ме вълнува, и се връщам назад да чета.

Пенсион Карадолас - малко страни е от скала рахони. На тихо и спокойно място е. Хотела е на самия плаж. Стаите - малки, позахабени. Не е от от най-лукзозното. Банята е доста стара и захабена. Водата е на слънчеви колектори и пада доста често налягането. Балконите са огромни - да не кажа че почти почти колкото стаите. Кухнята е на балкона. Има хладилник, котлони и шкафове, кана за вода и прибори. Старичка е и явно от това, че е навън е и доста захабена. Като цяло е много чисто. Но пък за 30 евро на вечер не съм очаквала супер лукс. Плажа е чист, дъното плитко - перфектно за деца. Има безплатни шезлонги, а от чадъри няма нужда. Сянката под дърветата е толкова дълбока, че ти става студено при 30 градуса навън. Ресторанчето всеки ден правят готвена храна. Основните неща си ги има, но са далеч от кулинарния туризъм. Собствениците са много готини, лъчезарни и общителни. Вечер малко ми идва повече балканското. От всякъде мирише на готвено, тракат столове, маси, чинии, тичат деца навсякъде. Но това е в рамките на час -два докато нахранят децата. На плажа е извънредно спокойно. Ние бяхме с куче и то стоеше по цял ден пуснато и на никой не досаждаше.

# 691
Тасос не ме впечатли въобще.  Не е място, на което бих се върнала. Особено при условие, че съм видяла много малка част от Гърция и има толкова други красиви места.
Доста съм разочарована от прехваления Голдън Бийч. За Скала Панагия и Скала Потамия пък дума не искам да отварям. Потос ги конкурира, но пък е една крачка напред, защото има ужасен плаж. Най-ужасния на Тасос, според мен.

Има много по-хубави местенца, но са наистина по-непопулярните. Харесаха ми Лименас и селцето Панагия.
Много съжалих, че не резервирах в Лименас.
През цялото време  си мислех за мнението на Параход за Тасос и колко вярно се оказа за нас.

Ще дам по-подробен отчет, но в близките дни, че сега съм много уморена Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 20:21 от Самсара

# 692
вече се повтарям трикратно поне, но и аз бих обърнала погледите на хората повече към Лименас, отколкото към Голдън бийч, по-специално тези, на които не би им допаднал точно такъв като оня описания по-горе пансион (не че всички къщи в района на Потамия и Панагия са такива), но все пак точно там преобладават вариантите, в които съседи са ти големите тумби румънци и сърби и глъчта из дворовете не ти е приоритет

# 693
  • София
Може ли някой да даде отзиви за Скала Марес. Ние там си резервирахме самостоятелна вила, но ми прави впечатление, че няма нито един-едничък отзив за селцето.

# 694
Аз пак с питане - струва ли си да идем за оставащите ни няколко нощувки в Лименас? И къде там? Някакви идеи?

# 695
Аз пак с питане - струва ли си да идем за оставащите ни няколко нощувки в Лименас? И къде там? Някакви идеи?

Ако искате да смените мястото и пак да е в Тасос. За мен категорично да Simple Smile

# 696
  • Варна
В събота рано сутринта заминаваме, вече нямаме търпение. Но предполагам, че ще си намерим на място за още 3-4 дни някъде Simple Smile Имам едно въпросче? Колко горе-долу е пътят от границата до Керамоти?

Минете през Маказа.
20-30 км. повече , но далеч по хубав път.
На място сме намирали хубави места дори първата десетдневка на  август.

# 697
  • В светлината на слънцето
Лименас е приемлив вариант, ако плажът не ви е приоритет и сте без малки деца. Ако сте с деца и имате намерение да плажувате, то от Лименас най-вероятно ще се наложи да ползвате кола, за да се придвижите до някое по-читаво заливче. Не виждам смисъл от такова придвижване, при условие, че в 11.30 ще трябва да хващате обратно пътя. Предполагам, че повечето тук са достатъчно грамотни, за да знаят защо не се стои на плаж, дори и под сянката на дървета, чадър или заведение, за да обяснявам защо се хваща пътя обратно в този час. В този ред на мисли - много хубаво впечатление ми направи тази година плажното мислене - в този час, почти като един хората си събираха багажа и си тръгваха. Браво, най-после да заработи и ума. Поне там, където ние ходехме, хората правеха така. Далеч съм от мисълта, че всички са на същото мнение, но видяното ме кара да съм оптимист относно здравната култура. Peace
Що се отнася до Голдън бийч и харесването/нехаресването, то хората са различни - един търси едно, друг - друго. Аз например съм влюбена в Мани, Пелопонес и Елафонисия, и определено бих се върнала там. Но кракът ми няма да стъпи в Пелион втори път и честно казано не знам какво толкова му харесват всички. Това го казвам само като идея, че хората са различни и всеки гледа с различни очи. Пък и приоритетите се менят спрямо настроение, очаквания, моментни интереси...
И не всички румънци са шумни и нахални. Peace

# 698
  • Варна
Има и друг вариант.
На някой хора като нас в Гърция навсякъде ни харесва  Grinning Laughing Grinning

# 699
Може ли някой да даде отзиви за Скала Марес. Ние там си резервирахме самостоятелна вила, но ми прави впечатление, че няма нито един-едничък отзив за селцето.
Аз се върнах от Скала Мариес преди две седмици. На нас селото и почивката много ни хареса, но си даваме сметка, че и времето, което избрахме /средата на юни/ е определящо. Защото нямаше много хора, а сега сигурно е пренаселено. Има три плажа, от които най-известен е Аспас бийч, който наистина е чудесен, но ми се струва, че е леко пренаселен. Скала Мариес е започнал да се застроява с хотелчета едва преди няколко години, но специално около Аспас бийч има доста. Иначе препоръчвам другият плаж /не на центъра на селото, а от другата страна/. Има си плажен бар, с приятна музика и безплатни шезлонги и чадъри за клиентите. Морето е плитичко и чистичко. Няма такъв пясък като пудра захар като на Аспас бийч, но не е лошо.
Заведения - ние ходихме най-често в Армено, но и съседните две не са лоши - що се отнася до морска храна. Ако поръчвате спагети със сос Болонез като племенницата ми едва ли ще ви хареса.
Ако има нещо - питайте! Желая ви приятна почивка!

Скрит текст:
Не ми се иска да казвам къде нощувахме, защото ми отне доста усилия да намеря и резервирам мястото и ми се ще догодина да повторя.

# 700
  • София
Много ти благодаря, Жаве!  Hug Надявам се и след 2 седмици, когато ние заминем, да не е много пренаселено.

# 701
  • София
Има и друг вариант.
На някой хора като нас в Гърция навсякъде ни харесва  Grinning Laughing Grinning
Твърдо ДА....
Цитат
Тасос не ме впечатли въобще.  Не е място, на което бих се върнала.
Цитат
бих обърнала погледите на хората повече към Лименас, отколкото към Голдън бийч
Цитат
Но кракът ми няма да стъпи в Пелион
Цитат
почивката много ни хареса

Само в една страница се вижда, колко сме различни, ние хората.
И така, е било и ще бъде.
А е и много хубаво всеки да изказва собственото си мнение.
А не винаги да се съгласява и да боготвори това, което казват другите.
И аз имам собствено мнение....
Не съм си и помислила да почивам в Лименас, за мен там е само за разходка, при наличието на толкова други спокойни и красиви места на острова.
Еднакво добре се чувствам на скалите, на ситния пясък, на камъчетата, сред хората и когато сме сами.
Въпрос на нагласа, на настроение, на избор.
Почивката си е избираме ние, мястото също. И не може ако нещо не е както трябва, острова да ни е крив.
Без да се хваля или изхвърлям, заради темата...Имам зад гърба си около 80 гръцки острова и още безброй други места.
Но на Тасос се връщам отново и отново. Тук си почивам, има къде-къде острови, които са много по-зле от Тасос, но други ги боготворят.
А на мен ми е еднакво добре и на Сани и на Паралия Катерини. Въпрос на нагласа, затова подкрепям Петърки, навсякъде ми харесва по различен начин.
Който не може да се приспособи към различното и сам да си направи почивката в Гърция незабравима, ей го къде е Слънчев бряг.

Усмивки от Тасос:
Може и така:

На камъните също е приятно:

Защо не и на пясъка:

Може и тук:

На кой, както му харесва.....
Приятно изкарване на всички, които са там или отиват.....

# 702
Хей, Bled
Винаги ми е харесвал позитивизма ти, въпреки злобата на някои потребители! Абсолютно съм съгласна с теб. Всичко е въпрос на вътрешно светоусещане. И аз смятам, че Лименас е много приятен, но за разходки.
На мен на Тасос най-много ми хареса Livadi /благодаря за името на Параход-друга моя любимка/ и винаги бих се върнала там, но.. животът е кратък за да повтарям, а толкова неща искам да видя!
Bled, следя ти снимките във фликър -невероятни! Пълнят ми душата!

# 703
Разбирам, че не е за нас Лименас значи, с две ситни деца сме и много държим да има хубав плаж. Препоръчайте някое местенце Simple Smile Ако много ни хареса в Скала Панагия, вероятно там ще търсим нещо, но ми се ще да пробваме и друго място Simple Smile

# 704
Хей, Bled
Винаги ми е харесвал позитивизма ти, въпреки злобата на някои потребители!

Не знам дали визираш мен с това изказване, но няма да моля за извинение, че не харесах Тасос.

Споделям моето лично впечатление. Никой не трябва да се оправдава и да дава обяснения защо, къде и как му харесва да си прекарва почивката.

Всеки споделя личните си преживявани и впечатления. Това, че моите не са позитивни, не означава, че са злобни.

За нас почивката е да обикаляме различни плажове. За друг всеки ден да ходят на едно и също място. Разгледахме почти всички плажове на Тасос. Плажувахме обаче на не повече от седем.
Аз не харесах и Макриамос - мраморния плаж. Пътят до там е доста лош. За мен това е красив плаж за снимка, но не ми допадна. Лично много повече ми харесаха плажовете на Кинира, които не са толкова популярни. И то плажа на т.нар. им вилна зона.
Алики също много ми допадна, въпреки многото чадъри и практиката да платиш 7 евро и да ти ги приспаднат, ако обядваш в кръчмата, която държи чадърите  Grinning И ние попаднахме на Красивата Алис - най-лошата храна, която съм яла в Гърция и най-лошото обслужване. Много неприятни хора я държат.

Осем дни се хранихме само навън и кръчмите, които аз мога да препоръчам с две ръце са само две - Сакис на Скала Рахони и Елена в Панагия.
Бяха препоръчни тук и благодаря на момичетата за това. И специално на Виви.

Толкова популярната кръчма Капитана - хората стоят прави и чакат да се освободят места!, ние не я повторихме. Повече ми хареса Корали и една, на която за съжаление не запомних името - не е на главната алея, а на втората улица и името и започваше с А..., но пусто не мога да се сетя.
Скала Панагия и Скала Потамия ми напомнят за бълграското черноморие, нищо, нищичко не ми хареса там . Лично за мен прехвалено място. Но се запознахме с хора, които трета година ходят там и отсядат на едно и също място. Въпрос на вкус, важното е всеки да прекара почивката си така както се чувства най-добре.

А относно плажовете и Лименас - не знам защо се оставят хората с погрешно впечатление, че там няма плажове! И едва ли не трябва да изгубиш половин ден да стигнеш до плаж - в Лименс има плаж, а на 5 мин. са Nisteri, Glikadi, Glifada, Tarsanas, Papalimani...Плажове за всеки вкус Simple Smile

Друга кръчма, която мога да препоръчам е на Парадайз бийч - тя е единствената там всъщност Simple Smile По-скъпа е, но готвят вкусно и имат прекрасно обслужване.

Общи условия

Активация на акаунт