Искам ефективна присъда.

• 3 206
  • 28
  •   1
Отговори
  • София
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1174338

Искам ефективна присъда за водача на мерцедеса. Искам да отиде поне за 5 години в затвора и там едни симпатични едри мъжаги, да му покажат какво означава болка  Twisted Evil

Дъщеря ми е на три годинки..и когато прочетох статията, ми причерня. Абсолютно нелепо е - безумно е - едно тригодишно детенце да си отиде от този свят само защото някой лумпен-комплексар изпитва нужда да се самодоказва на пътя.

Не искам децата ни, жертви на катастрофи, да са само статистика. Крайно време е да започнат да дават ефективни присъди: и може би тогава, преди поредният кретен да седне пил зад волана, или преди да реши, че е преродения Хакинен, ще вземе да поразмисли малко.

Най-искрени съболезнования на семейството  Sad

За момиченцето  Flowers Rose Нека е светло на душата ти, миличка. Почивай в мир  Sad

# 1
  • София
5 години за убийство, при това на дете, ми се вижда малко.

# 2
  • София
Малко е. Но е едно добро начало..щото иначе се разминават с глоби, условно и дрън-дрън.
Ако зависеше лично от мен, бих му дала минимум 15. Но това са фантазии.

Нещастник..отървал се само със счупен пръст.. Twisted Evil

# 3
  • Варна
Да, малко е!  Close Как го водят, "по непредпазливост" ли?

# 4
Както навсякъде го водят, така и у нас- по непредпазливост, както са почти всички престъпления от този вид. Никой не причинява умишлено смърт на пътя. Галфонията и олигофренията не презумират умисъл.
Това не значи, че не може да се дават ефективни присъди, обаче.

# 5
  • София
Judy, наистина никой не сяда зад волана с идеята "чакай да претрепя някой днес".

Но пък когато натисне педала на газта е съвсем умишлено, нали? Или вдига скоростта в състояние на безсъзнание..айде, моля те. Детенцето е убито - защото водачът съвсем съзнателно е карал с твърде висока скорост и е предизвикал катастрофа.

# 6
  • Варна
Не знам дали не е умишлено... След като си наясно с евентуалните послдеци и въпреки това, продължаваш да караш по този начин, не е съвсем без мисъл, нали така?

# 7
Judy, наистина никой не сяда зад волана с идеята "чакай да претрепя някой днес".

Но пък когато натисне педала на газта е съвсем умишлено, нали? Или вдига скоростта в състояние на безсъзнание..айде, моля те. Детенцето е убито - защото водачът съвсем съзнателно е карал с твърде висока скорост и е предизвикал катастрофа.

Не разбирам за какво молиш. Престъпленията от този вид са си по непредпазливост и никъде не съм писала, че за тях не се носи отговорност. Напротив, писах обратното. Стига да се чете.  Peace
Умисъл не е точно това, което си представя масовият гражданин у нас, но затова си има правна литература, закони и съдебна практика. Най- често точно когато караш автомобил и сътвориш бели от вида на тези си отговаряш точно за непредпазливо деяние. Съзнателно и умишлено са си различни неща.
Горното- за сведение на който се интересува.

# 8
  • София
Judy, много добре те разбрах още първия път. Не е нужно да скачаш така.
Знам разликата м/у съзнателно и умишлено.
Въпросът е, че трябва да се дават ефективни присъди на подобни кретени, които неумишлено причиняват убийство на пътя.

Иначе ако си останем само с едната условна, или глоба, никой няма да се замисля. Не, че една присъда от 5-10 години ще спре абсолютно всички ненормалници - единици винаги ще има, които ще си поркат, ще се качват на колата и ще затриват невинни хора. Или ще искат да превърнат междуселския път в писта от Формула 1. Но съм сигурна, че колкото по-тежки присъди започнат да се дават (и солидни глоби), толкова по-малко ще са и подобни трагедии.

# 9
Judy, много добре те разбрах още първия път. Не е нужно да скачаш така.
Знам разликата м/у съзнателно и умишлено.

Не си пролича. Аз не скачам, обяснявам. На верни обяснения не разбирам подобни реакции с "айде..", но до човек си е. Приемам го.
"Айде, моля е" малко пазарско пада и  не съвсем на място, но хайде- заради темата.
Който иска- чете и се информира. Който не ще- не ще. Никого не карам насила. Sunglasses

Може да има ефективни присъди. Има смъртен случай, има и двама ранени /средни или тежки ТП, зависи/, доколкото се информирах. И аз се надявам да почнат да бъдат ефективно осъждани причинилите такива последици, когато са карали след употреба на алкохол, с много висока скорост, на пешеходни пътеки- поне те. Влезе в сила една поправка на НК от 08.09.2012 г., да видим.
Този май нямаше алкохол, но пък има телесна повреда или смърт на повече от едно лице. Не е сигурно по кой текст ще му е квалификацията.

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 13:25 от Judy

# 10
Убийство по непредпазливост - до 3 години е присъдата, но най-вероятно ще се размине, както онзи таксиметров шофьор, който помете 12 души, уби двама и си излезе под гаранция за 1000 лв. Close !

# 11
  • при късмета
Жалко за детенцето  Cry мир на душата му  Flowers Rose Flowers Rose

Статията обаче е написана малко провокативно. Не пише точно с колко е карал, извънградско ограничението е 90 км/ч., а може да убиеш човек и с 50 преспокойно. Не пише и да е пил. Единствено не е преценил завоя. И според мен си е непредумишлено.
И аз съм ЗА да се счита за предумишлено при катастрофи предизвикани от пияни или дори само пили.
Както и големи нарушения като минаване на червено, отнемане на предимство и висока скорост  в градски условия.
Иска ми се обаче справидливи наказания и за пешеходците.
На таксиметровия шофьор случая няма нищо общо и съм почти сигурна, че присъдата ще е ефективна. Колко ще е справедлива е друг въпрос. Това, че е под гаранция не значи, че няма да го осъдят.

# 12
искам ефективни присъди за абсолютно всички водачи на пътя, движещи се с несъобразена скорост и сядащи зад волана със самочувствието на божества.

# 13
искам ефективни присъди за абсолютно всички водачи на пътя, движещи се с несъобразена скорост и сядащи зад волана със самочувствието на божества.

Вече писах за едни изменения от 2012 г.
Общ с-в:
Чл. 342. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., бр. 28 от 1982 г., бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г.) Който при управляване на подвижен железопътен състав, въздухоплавателно средство, моторно превозно средство, плавателен съд, бойна или специална машина наруши правилата за движение, като допуска причиняването на телесна повреда или смърт на другиго, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.

Вякои от квалифицираните по чл.343:

(3) (Доп. - ДВ, бр. 21 от 2000 г., предишна ал. 2, бр. 92 от 2002 г., изм., бр. 75 от 2006 г., доп., бр. 60 от 2012 г., в сила от 8.09.2012 г.) Ако деянието е извършено в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, или от него е настъпила телесна повреда или смърт на повече от едно лице, или деецът е избягал от местопроизшествието, или е управлявал, без да има необходимата правоспособност, или на пешеходна пътека, наказанието е:
а) (изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 8.09.2012 г.) при тежка или средна телесна повреда - лишаване от свобода от една до пет години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от две до осем години;
б) при смърт - лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Наказанието по буква "б" на предходната алинея се налага и когато е настъпила смърт на едно или повече лица и телесна повреда на едно или повече лица.

Мама-коко, вероятно нямат информация или не им е позволено да я изнасят на този етап /що се касае до скоростта, но пък пише, че е била "висока", но това не значи много. Така е, и с 50 можеш да убиеш- да не ви се случва и това. Една жена наскоро уби така една баба- в тъмното, на неосветена улица, в черно облечена. Жената един час не могла да бъде извадена от колата- изпаднала в шок. Страшно и от тази страна да си, така е.
Наложената мярка не следва по никой начин да се бърка с присъдата също. Не може на всеки да се наложи задържане. Има правила кога се налага. Права си, това не значи, че такъв човек няма да бъде осъден.

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 14:22 от Judy

# 14

Искаш ама няма  Sad
Само погледнете фейсана оная маймуна Маги Желяскова  Close

Общи условия

Активация на акаунт