Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява ранната и късната фетална морфология?
Какво представлява биохимичният скрининг (БХС) и кога се провежда?
Какво е магнезий и защо е полезен по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява ранната и късната фетална морфология?
Ранната фетална морфология (ФМ) се провежда между 11 и 13+6 гестационна седмица, като включва измерване на нухалната транслуценция и преглед на органите на бебето. Късната ФМ се извършва от 15 до 20 гестационна седмица, предоставяйки по-подробна информация чрез измервания и преглед на органите на бебето. Тези процедури се извършват с помощта на 2D ехограф, независимо дали машината има възможности за 3D и 4D изображения.
-
Какво представлява биохимичният скрининг (БХС) и кога се провежда?
Биохимичният скрининг (БХС) е изследване, което измерва хормони и протеини в кръвта на бременната. Обикновено се извършва между 11-та и 13+6-та гестационна седмица, както и между 15-та и 20-та гестационна седмица. Биохимичният скрининг е кръвен тест, проведен по време на бременност, за да се оцени рискът от генетични аномалии като синдром на Даун. Обикновено се прави между 11-та и 13-та гестационна седмица или между 15-та и 19-та гестационна седмица.
-
Какво е магнезий и защо е полезен по време на бременност?
Магнезият е минерал, който е от съществено значение за здравето на бременната жена и развитието на бебето. Той помага за предотвратяване на мускулни крампи, регулира кръвното налягане и насърчава здравето на сърцето. По време на бременност магнезият играе решаваща роля в подкрепата на здравословното развитие на плода и намаляване на риска от преждевременно раждане.
-
Какво представлява контракцията по време на бременност?
-
Какво представлява персисталтиката по време на бременност?
благодаря ви момичета за куража
и всеки петък докато роди беше с него в дискотеката пиеше по кана вино и нищо и няма...друг е въпроса, че и цигари дънеше и там се пушеше...

ние още не знаем нашето,любопитна съм вече, но от самото начало на бременността се уча на търпение така или иначе, така се се случва. И на мотен като на всички вас ми е коледно настроението, другата седмица мислим да украсим, за подаръци тапърва почвам да мисля- за майка вече измислих тя има и рожден ден, ще и взема елегантна рокля с дълъг ръкав или ваучер за уикенд, зависи сега ще проверявам, за свекървата и свекъра тапърва ще мисля... абе много имам да мисля... след болницата си полежах седмица вкъщи, а вече ходя и на работа, за сега съм добре. хапвам от всичко по- малко- най - вече всичко с картофи, от време на време ястие с месо- примерно зеле със свинско (варя го и го пека), саламче много рядко, но като ми се прияде опитвам по 1-2 парченца. не пия кафе, не пуша, много айрян пия и си правя салата от цвекло и моркове, от нея с чувствам много добре ( за хемоглобина е чудесна). за сега съм плюс 1 кг, на следващата консултация ще видим. Понеже не може да се намери огестан, лекарката ми изписа вече пренатал, та от 3 дни съм на пренатал...

Бях откарана на магазина да си избера нещо готово. Ама не си избрах готвено, а предпочетох любимото ми - филии с лютеница и сирене, и чайче
На 16-ти съм на преглед и все пак ще й спомена на моята лекарка за всеки случай!
опитах да ви изчета, ам не става
Снощи едвам изкретах, хич да не бях ходила. По едно време бях придобила вид на пребито куче
Днес съм много по- зле. Цял ден лежа, не мога да си вдигна главата. Запушен ми е носа, очите ми сълзят...страшно е. Утре отивам да ме види УНГ-то.
ще се радваме и за напред да се включваш при нас