За празници е време вече, на път е МАЙ-ското човече-Тема 5

• 31 574
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
CieraLeon, и при мен е така с гаденето и повръщането, ден два -ок , после пак  Sick Без да преувелича изпробвах всичко, което има - хомеоптаия, акупунктура, чайове, бабини рецепти...единственото, което ми помага е Vomacur. Стискам палци и се надявам да минава по-бързо. Повечко сън и почивка също са от полза.
Lolita, мерси за твоята история.

# 121
Отделно ставам да пишкам поне 1 път през нощта и рано сутрин, мехура ми се е смалил сякаш Sad

Ох, ама ти си за завиждане  Laughing Аз ставам по 3 пъти, даже забелязвам, че е в еднакви часове - в 1, в 3 и към 5 и нещо. Преди да заспя поне 1 - 2 пъти, докато се въртя в леглото. Ужасно е  Laughing

Joy Joy Joy
И аз ставам по 1-2 пъти на нощ, но нямам график като теб.  Laughing

За тези които още крият, че са бременни,  да кажа едно поверие, което вече 3-ти човек ми казва, след като му се похваля. След 3-тия месец трябвало да се казва, за да може детето да проговори без проблем. Аз не го знаех, просто изчаках да вляза в 4 месец и с кеф казвам на всички.  Mr. Green

# 122
Благодаря ви момичета за споделените мнения за витамините. Значи има и други мамчета които не пият витамини. АГ-то ми беше казал миналия път да спра с фолиевата киселина и другия път щял да ми даде други витамини, та утре ще видим какво ще каже  Simple Smile
Да ви питам 2 ехографи дето ни се полагат в кои триместри са в първия и в ...... ?

# 123
Благодаря ви момичета за топлото посрещане  Simple Smile. Видях, че сте обсъждали витамините за бременни и моето скромно мнение е, че трябва да се вземат, но по изчистени препарати. Аз например пия Огестан и за сега се чувствам добре. В действителност храната не би могла да ни набави всички необходими витамини (особено пък тази която ядем).

# 124
Dollface, много, много благодаря за хубавото поверие!!! Simple Smile

# 125
Ние казахме около 9 г.с. нещо такова само на родителите, после като влязох в 4 м.  не отричам, но то и клюката се разнесе. Имам една леля, която обикновено е"Ела да ме видиш, дойдох", демек тя на крака никога няма да ти дойде, ами ти да идеш все. Как да е обажда се сега като бяхме на гости при баща ми и казва "Може ли да дойде да се видим". Учудих се точно тя, но се зарадвах и и казвам заповядай. Идва тя (тя е голям философ, има мнение за ВСИЧКО). И си говорих и и аз и казвам имам една хубава новина (бях в 13 г.с., 4 месец) и и казва за бебчо, тя хич не се учуди, макар да се направи на такава.Но ясно ми става,че са и казали. Както и да е. Пита ме в кой месец съм и само казвам 4 м. и даже снимка показах и тя една уста все едно съм пропуснала да информирам CNN "Ма то голямо". Както и да е повече не посмя да пита, но изслушах за нейната бременност от преди 30 години.

Ние с мъжа ми живеем на семейни начала,казвала съм го. Решихме да скрепим съюза си пред държавните регистри най-вече заради ситуациите, в които попадаме- да се осигурявам доброволно здравно към неговата фирма трябва да съм му съпруга, да се роди бебо трябва да го припознава, даже в някой болници просто се учудих,че предлагат такава услуга платено, което ми се стори нагло. Да си припознаеш собственото дете,че и да те таксуват за това/ Да  си гледат работата.
И както и да е по темата мъж ми има роднина близка жена, мъж и е  около 15 г. по-възрастен, не го познавам освен по семейни събития.  Та през септември бяхме на сватба на брата на моя мъж, да кажем Георги. Събираме се сега в уикенда на гости роднини и там присъства и въпросната жена, която чула,че смятаме да подпишем, и изрича "Айде че моя мъж пита кога ще ходим на сватба на Гошо." Ние гледаме смахнато и тя се хили и казва "Аз му казвам Гошо го оженихме, сега е  ред на Х" Но ми стана много неприятно,че точно този индивид, който не ни познава има претенции, даже имената не ни знае. И само да подчертая на сватбата на Гошо се напи като кирка.

Продължвам още да се възмущавам, въпросната жена искала да ми бъде шаферка,  аз замълчах. Че имам си сестра и прекрасна братовчедка, които искам ако има сватба да са въпросните шаферки, а не някакви неблизки хора. Оплаках се, но исках да ви споделя

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 15:38 от CieraLeon

# 126
Мина ми ФМ-то , дадох и кръвчица за БХС . Надявах се да видиме пола, ама според лекарката било много рано и не се нае да каже .... Всичко му е на ред на бебчо , върви си 1 седмичка по-голямо. А ги направих и двете изследвания на много  голяма далавера в Токуда -ФМ -50 лв ( не го гледаме на 3Д , ама за толкоз пари толкоз и за кръв за БХС -20 лв ( пак си се праща в майчин дом ) ...та поне с тия изследвания спестих някой лев Simple Smile

# 127
Аз нямам страхове относно проговарянето - моите и двете са такива латерни, че често ми се иска да помълчат поне замалко.

За първата казахме по-рано (около четвътри месец), но тя проговори по учебник. Втората пък, дето я държахме в тайна до 4-ти месец (16 г.с.), изпревари всички очаквания. hahaha

Но пък да си призная, колкото повече държа новината в тайна, толкова по-трудно ми става да кажа.

Мъжът ми ще е говорителят, аз нямам кураж, въпросът е, че чака да му дам зелена светлина. А аз чакам зелена светлина свише.

Пишкам и по 1, и по 3 пъти, в зависимост от това колко съм натоварила  бъбреците си. Някои вечери може и по повече. Ако се събудя и не мога да заспя, например, пикая през 15 мин. ooooh!

# 128
И аз си пия витамините, защото с тоя нулев апетит няма как да си набавя всичко. В нормални дози са, под 100% от дневната дажба, така че няма как да ми навредят. Но ще трябва да ги сменям защото са от тип желирани бонбони, доста гумени, и ми се разкачи ченето от тях  Rolling Eyes Днес ходих да ме види зъболекаря за всеки случай, реших че нещо съм се повредила. Сега съм на меки храни и ще търся недъвчащи витамини...

Покрай ставането нощем, май взех да свиквам да спя въпреки усещането, и вече не се будя като ми се доходи. Което от една страна е удобно, защото ставам по-рядко, но от друга страна е кофти защото се събуждам чак когато мехурът ми е пълен до спукване и вече боли, та едвам докретвам до тоалетната. Нали уж само в началото и в края било това често ходене, или през цялата бременност ще е така?  newsm78

# 129
Ето ме ето ме http://imgur.com/yyLBAgW Simple Smile)) мамии пак ме боли главата...утре съм на доктор ще видим аз ще сменям ли утрогестана вече...
Още не сме казали на баща ми и на родителите на ММ иска ми се да им направим "подарък"за Коледа, но да видим Simple Smile
Офффф и аз пишкам всяка нощ Sad

# 130
CieraLeon при всеки е различно.При мен беше само първите ое около 13 седмици.Сега съм по-добре, но имам приятелки, които и до 4 и до 5 месец им е прилошавало.Може при теб да е така.Надявам се скоро да се похвалиш, че всичко е минало.
Мами аз хапвам, хапвам, но не повече от преди и не всичко.Не налитам много на сладко и на месо.Повече зеленчуци и плодове като чели.Коремчето ми е доста големичко, особено вечер след като хапна. Нашият татко е болен и аз от вчера и глава ме боли и носа ми е запушен....едно ми е такова..никакво  Аз пишкам по няколко пъти...а преди това не съм ставала никога.

# 131
Момичета влизам да ви се оплача. Днес ходихме да си оправяме изследванията за сватбата и отидохме първо в лабораторията да дадем кръв. След това бяхме при психиатър, който за 1 подпис ни взе по 20лв  Shocked, а в лабораторията където ни взеха проба да я изследват по 10лв на човек. Това за мен не е нормално  #2gunfire Та.... оплаках се  Crossing Arms
Да ви кажа, това, че не трябва да се крие и аз съм го чувала, за да не е детето срамежливо, тихо, притеснително и т.н. Според мен всеки сам си преценява на кое да вярва и какво да прави, колкото повече се връзваме на такива неща само ни натоварват. Реално ако се замислим колко суеверия има, човек да се разпъне не може всичко да спази  Peace

# 132
Здравейте май-чета! Виждам усмивки и добри новинки  Peace
 Hug добре дошли на новите май-чета (казах ви аз, че трябва да го докараме до 100  Wink )
Сега малко наваксване по обсъжданите теми  newsm78
Каролка, в неделя правих твоето предложение - баница/мъфин. В началото сънена, не съм прочела дебелината, та ги резнах малко по-високи...после малко се отчаях на какво заприличаха, но като се опекаха, си ги хапнахме с охота Simple Smile може би, защото имат много яйца, доста засищат, имам още три за утре сутринта (леко ги притоплям - чудни)
За кръстосването на краката - и на мен ми е любимо, все още успявам, но леко се затруднявам Simple Smile
Относно настроението - нямам промяна т.е. не се вълнувам, не рева..единствено съм станала много спокойна. С приятели се виждаме много често, аз обичам да съм сред хора. Те са внимателни и ме пазят от вируси Simple Smile За сега държа фронта - дали заради този Биозин или заради витамините, но да чукна на дърво, държа се.
За килограмите - вече съм тотал от старта до сега + 4. Дрехите все още ми стават, защото дънките ми са все с ниска талия. Но коремът си личи.
Dolface аз пия Прегнакеър (по време и на самото забременяване, после пауза, и сега отново от 4 месец) Напълняването не го отдавам на витамините, просто такава ми е структурата Simple Smile
Центрум не ги ли бяха изтеглили от аптечната мрежа преди време заради ГМО?
За плацентата - да, може да се измести в хода на бременноста. Аз леко прокървих преди няколко дни и АГ каза, че е възможно покрай наместването и като цяло покрай растежа на бебето.
Ден по-късно след прегледа го усетих да шава и така всеки ден  baby_neutral особено в неделя след кино  Joy си риташе подобаващо, явно го развълнувах индиректно хаха
Тази сутрин си  Sick профилактично, но аз съм си виновна. Задавих се с хапчетата и сама си го предизвиках. Иначе апетит имам, но не посягам към захарни изделия, по-скоро търся соленото и киселото.
CieraLeon препоръчителната поза за сън е на лявата страна (за това с ММ си сменихме позициите в леглото)  http://ezine.bg/n11-27932-%D0%9A%D0%BE%D0%B8_%D1%81%D0%B0_%D0%BD … D1%82%D1%82%D0%B0
Таничка - споделената история ме развесели  Peace
Наташка - хитър коледен подарък си намислила  Wink
Отивам да хапна нещо по-навреме
лека вечер от мен и както казват други съфорумки - погал по коремчетата  Hug

# 133

Dolface аз пия Прегнакеър (по време и на самото забременяване, после пауза, и сега отново от 4 месец) Напълняването не го отдавам на витамините, просто такава ми е структурата Simple Smile
Центрум не ги ли бяха изтеглили от аптечната мрежа преди време заради ГМО?
За плацентата - да, може да се измести в хода на бременноста. Аз леко прокървих преди няколко дни и АГ каза, че е възможно покрай наместването и като цяло покрай растежа на бебето.

Мерси за информацията, сега се чудя между Прегнакеър и Джеймисън Пренатал, Центрум матерна отпадат.
Не знаех, че плацентата може да се измести.  Blush И Лолiта така каза.  Hug
Забравих да ви кажа, че питах доктора ми защо на миналия преглед ми предложи амниоцентеза, след като резултатите от ФМ и БХС са наред, даже ги носих пак да ги гледа. Оказа се както предположих, длъжни са да я предлагат да се прави, по желание разбира се, на бъдещи майки над 35 години, защото сме се водели рискова група.

# 134
Dolface аз също ще съм на 35 при раждане, но не са ми предлагали амнио
За момента си чакам резултаите от изследването за токсоплазмоза - рутинно, нали си имаме котка Simple Smile
Иначе съм на преглед на 27.11 тогава ще съм 18 г.с, но предполагам втората фм ще ми е по-късно, по към 20 - 22 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт