За празници е време вече, на път е МАЙ-ското човече-Тема 5

• 31 564
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Фъстъци никога не съм яла,но като кърмех ядях много сурови бадеми.
Сега не ям суши,меки сирена като бри и синьо сирене,луканки и салами,майонеза ям купешка,рядко но не се съобразявам.
Риба съм яла само сьомга един път в месеца,страх ме е ,навсякъде пише различно.
Витамини пия огестан,но тук ги няма и съм се заредила от бг,имам още за3 месеца и послеще ги сменям,док щеми предпише.
Може ли от витамините да седебелее?
Искам да попитам докторами каза че плацентата ми е много ниско,но не ми маза нещо специално да се пазя.
Като говорих с док от бг ми каза много да се пазя и никакъв секс,някой знае ли повече за ниска плацента?

# 646
      Dani05 зависи как е разположена,дали е изцяло върху шийката ,дали е частично.В над 90% от случаите се вдига с напредване на бременноста и няма проблем.Ако остане ниска и е върху шийката не  е възможно нормално раждане ,а трябва цезарово сечение.И да може да се дебелее от витамините,както и бебето качва от тях.
      Аз също не ям фъстъци,защото не ми харесват,наблягам на сурови бадеми,лешници и орехи.Пия ппо едно кафе сутрин,че иначе съм в безтегловност.

# 647
Мамчета не се шашкайте толкова от различните храни...ако токсоплазмоза може да се хване от сурови яйца, суджук и кво ли не още изброихте то като не бяхте бременни разболявахте ли се?
Вярно всеки има право на избор какво да и какво да не прави по време на своята собствена бременност, но едва ли пък "да седнеш под похлупак и 9 месеца да не мърдаш" е много правилно.
Ако от всяко яйце се хваща салмонела или от всеки салам токсоплазмоза то едва ли Вие, Вашите сестри, майки и бащи щяха някога да бъдат родени изобщо, защото баба Ви едва ли е имала интернет и е чела всички тези статии за какво може/не може да се яде и едва ли ако не си е изпила "прегнекеър,ФК или утрогестана" е нямало да роди здравото си бебе.
В предните теми Мадлен(която незнам защо не пише вече) беше писала, че трябва да се възползваме от информацията, която може да получим сега, но пък стреса който аз получавам от всичката тази информация(храни,суеверия,тъпотии) ми причинява стрес, който съм 100% сигурна, че е по-вреден за бебето, от колкото 2лъжици домашна майонеза Wink

# 648
Мигленче, няма нужда да се притесняваш за храната, но просто виж точно кои неща не се препоръчват. Десинка е дала хубави примери. Мога само да допълня твърдо не на: меки сирена и мухлясали, сурови или пушенки меса и рибки, майонезта си е табу ( въпреки, че от магазина е само с прашоляци някакви). А за сирена, трябва да гледаш на опаковката да пише, че е приготвено от пастъоризирано мляко!
Миналия месец при нас имаше страшен скандал, понеже хванаха листерия в ементала за пица на няколко супермаркета. Аз бая се стреснах, защото преди да го сложа върху пицата първо си го похапнах така....после на 200 градуса нищо не е оцеляло, ама......А ементала може да си се яде.
Гледам да не се параноясвам, но.... от една страна си мился майка ми едно време всичко си е яла, но от друга страна хич не ми се поемат рискове.
Наташка, и ти си права, че човек и от това ако трябва да се стресира..........какво му остава
Но аз си живея с мисълта, че съм кърък, и в много случаи съм Sad

# 649
за това сме се събрали тук, да си споделяме, от там нататък, всяка си решава според навици и воля Simple Smile

# 650
Линаб мисля че не е разположена най отдолу,каза че ще ме следи надяваме се да се вдигне.
Наташка за храните права си,но когато знаеш и не искаш да рискуваш.не е задължително че ще се заразиш ,но си е риск.

# 651
Здравейте, майчета! Simple Smile

Днес с какво се събудииих! Денят започна прекрасно - изкъпах се, закусих, сипах си един сок и си полегнах в леглото. Бях готова да ви пожелая прекрасен ден, когато компютърът ми нещо отказа и тъкмо си мислех как един месец ще трябва да се измъчвам с компютъра на мъжа ми (защото нали срокът да ти го ремонтират е един месец). Обаче ми се появи съобщение, че компютърът щял да се самооправи. Искала ли съм? Е, иска ли питане?  Laughing След като се самооправи обаче изглеждаше така сякаш току-що съм инсталирала уиндоуса, та трябваше да си инсталирам наново програми, да запазвам любими сайтове и изобщо да си наредя нещата, както си ги харесвам.

И така...да почнем по ред.
Здравей, Дани! Добре дошла сред нас!  Hug
Мерили, добре дошла и на теб, че отдавна не беше ни навестявала Simple Smile

Това за подуването на краката съм чувала, че се случва при бременни, но слава Богу, при мен поне това го няма (направо съм учудена  Simple Smile )!

Подстригах се веднъж и пак ще се подстрижа след месец - два - три, но ще се чудя къде да ида вече. Имах прекрасна фризьорка. Първо, че много хубаво ме подстригваше, правеше ми косата една обемна, хубава, и сякаш с желание работеше това момиче. Освен това никога, ама никога не ме занимаваше с разговори. Мълчи си или си говори с колежките си, работи си, а аз винаги й оставях повече пари. Обаче веднъж като ходих в салона, ми казаха, че е заминала за друг град. На нейно място имаше друго момиче, което се опита да ме вкара в разговор покрай темата за косата. Обаче аз съм отишла да ме подстрижат, а не да чукам лафче или да ми надуват главата с непоискани съвети и идеи за косата ми. И тъй, тя се опитваше да ме заговори, но аз мълчах все едно не съм чула. Обаче ми беше много неприятно. Затова сега се ослушвам за фризьорка, която не е по приказките.
Също така се боядисах веднъж, но с безамонячна боя (макар, че мирише на амоняк). Даже си взех една боя да стои, че като реша да се боядисам пак, да ми е на чалъм.
cherry_spa , честито за добрите резултати!  Hug Прекрасно е да знаеш, че всичко е наред, нали! Simple Smile
Cat eye, точно за теб си мислих тази сутрин Simple Smile Нали каза, че си си правила вегетарианска супа топчета? Пиши ми, моля те, рецептата (може и на лични - както прецениш), че да направя на мъжа ми. Той преди като е ядял месо много е обичал супа топчета и съм сигурна, че ще го зарадвам много като му направя вегетарианска такава! На въпроса ти: направили са ми антибиограма с препоръчано лечение. Не са ми казвали, че трябва и мъжът ми да се лекува. Но ние не правим секс заради серклажа, така че не се притеснявам. Simple Smile
Десинка, много ми харесва заглавието на новата темичка, което си измислила! Simple Smile

Понеже гледам, че говорите за храни и напитки - кое вредно и кое полезно, ще се включа и аз. Когато жената забременее, защитните сили на организма й отслабват в пъти. Едно време, когато бабите ни са били млади, са се раждали не само живи и здрави деца. И много деца не са станали възрастни. Позната, на която й се наложило да направи аборт по медицински причини след средата на бременността, сподели, че след аутопсията са й казали, че това са "болести на новото време. Някои от тях не се повтарят".
Хората са казали "Страх лозе пази". Аз съм принципно от тея, дето не се ограничават от някоя храна, защото са бременни. Но всички тук сме достатъчно големи и си имаме глави на раменете, та като четем нещо, да можем да си отсяваме информацията и да си преценяме сами за себе си кое ще имаме предвид и кое - не.
Я сега да видим какво ще дават по ТВ Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 11:22 от Карола

# 652
Момичета,благодаря за съветите,успокоих се.Ще изчакам още малко,може би лекарствата действат по-бавно
добре дошли на вс нови мами и честити гащурки на тези които знаят. На мен ми личи корема,ама съм кат преяла или подута от запек Grinning За хапването вс но умерено е прието,а за алкохола и пушенето мисля,че искаме здрави бебоци и никоя не би се наливала

# 653
По принцип не съм суеверна, но ще спазя това да не се подстригвам докато не родя. За боядисването - скоро ще ходя за първи път откакто съм бременна, но аз почти нямам бяла коса, така, че мога да се боядисвам и през 3-4 месеца. Разбира се, сега избирам при фризьора ми безамонячна боя.
За храните... съобразявам се с доста неща, обожавам суджук, но сега не ям, както и пастет и подобни. Майонеза само от магазина, тя няма сурови яица, а яйчен прах, даже преди малко си спретнах една руска салата и добре похапнах няколко филии.  Laughing Както написа някой, ние сме бременни, не болни, даже и доктора ми всеки път ми го казва, така, че ако хапваме умерено от всичко няма да е проблем.
Desinka14, и на мен ми харесва заглавието за следващата тема.  Hug

# 654
Да кажа за храните, както някой беше казал важното е да бъдем информирани и след това всеки да си направи своя избор. Никой не е казал, че ако задължително изядеш сурово яйце ще се заразиш с нещо.
  Като разбрах, че съм бременна и бях чула, че щом имаш животно трябва да се изследваш, казах на лекаря и той ми каза да се изследвам, че си е опасна токсоплазмозата. И после четох, че много по-голям шанс има да се заразиш от неизмити зеленчуци и др., отколкото от котката. Говорим за котка, която не е излизала навън 5години  Peace
  За пушенето и алкохола мисълта ми беше не, че са равносилни по вредност със забранените за бременни храни, а че всички знаят, че е вредно, но някои си пушат и пият.
  А това да говорим как преди еди колко си години нашите баби и прабаби са гледали деца за мен е несравнимо просто. Живота тогава е бил много по различен и нека имаме предвид, че понякога от 10-12 деца са оцелявали половината.

# 655
Desinka не говоря за много далеч във времето, а за твоята баба примерно или моята майка, която е отишла на първи преглед в 5я месец и не е пила ФК и е яла суджуци и имала котка Simple Smile както и да е да оставим бабите си на спокойствие...
Имах предвид, че дори и аз вярвам на някои неща като например не сядам на студен камък, като се изплаша гледам да не се пипам и не нося тежки неща...но пък да изядеш едно парче салам и после да се самообвиняваш или ако недай си боже детенцето изкара пневмония като се роди и да мислиш, че това е заради "онази цигара, която си изпушила" един ден преди теста  EFP е глупаво и безполезно...и така де с две думи исках просто да посъветвам мамите "Без паника"

Искам малко да сменя темата, че задълбах пак в грешна посока...
Тази година подарих на ММ 2 парфюма, колан, блуза - къде с повод къде без...та въпроса ми е бихте ли споделили някоя друга коледна идея за подарък не само за М, ами и за сестрички, майки, татковци... че  newsm78  Thinking  ooooh!  Praynig  Mr. Green

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 18:11 от Наташка Начашка

# 656
Mimsiii тези Пренатал големите витамини и аз виждам проблем с тях при пиенето. Мисля, че това са най-големите хапчета, които до сега съм пила.
Емиии цъфнала ми е косата ама не искам (ако е момче) " да му режа от пишката" ужас хихиих за сефте го чувах и това, но пък цъфнала ли да ходя Sad Идват празници, трябва да сме хубави мамииии Simple Smile))

# 657
За подаръците също приемам идеи,нищо не ми идва на ум за ММ,малката иска статив ,мисля да купя дребни неща и да ги сложа под елхата,само тримата сме тази година.много ми е трудно с тия подаръци,а и като се замисля и аз не знам какво искам.
Но идеи приемам всякакви

# 658
И аз искам фризьор и като Каролка не го намирам нещо, на мен също са ми досадно бъбриви понякога, но преди около година бях чела, май си беше шега де, че във подобни салони въвеждат задължително клюкарстването като част от терапия за освобождаване от стреса, знам ли забавно звучи, но не обичам клюкини като цяло. Каролке, облекчението да чуеш и видиш, че всичко е наред е огромно, колкото и да се опитвам да съм позитивна и да не обръщам внимание на някои болешки, имам си някакви страхове.
За пушенето и пиенето, мама е стоматолог, вече май съм споменавала и в нейните учебници съм виждала много гадории при бебета от злоупотреби с алкохол и цигари по време на бременност, но съм мн съгласна, че умерено нищо не би навредило, а и доста от нещата вече си ги носим без да подозираме, все пак някои неща наистина не зависят от нас и самообвинението често е пагубно.

# 659
   Наташка всеки си знае за него си. Не е казано, че ако изядеш сурово месо 100% ще се заразиш с нещо, също така и няма гаранция, че ако спазваш всичко и едва ли не живееш в аквариум няма да се разболееш от нещо  Peace Но смятам, че е хубаво да се знае, че ако изядеш/направиш нещо има риск от еди какво си и да си направиш сметка дали да го правиш или не. Лично аз не спазвам всичко, което е забранено или пък е препоръчително, това е невъзможно, пък и доста често за едно и също нещо ще чуеш противоречиво мнение  Peace

За подаръци и аз приемам идеи. Мойто мъж има имен ден на Никулден и тъкмо се чудех какво да му взема, та му се скъсаха домашните чехли и сега ще му купя нови  Laughing
Сега ми остана за Коледа да мисля подарък, тъй като ще бъде след сватбата искам подаръка да е свързан със семейство, брак и т.н.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт