Студенти в UK

• 91 351
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • София - Варна
Честита нова година. Да е ползотворна и успешна и за студентите, и за кандидат-студентите, и за нас, родителите.
Относно Кардиф: Университетът е добър за архитектура.. Синът ми е втори курс строително инженерство. Доста учи. Пътува се до Лондон и след това с автобус. Mega bus или National express. За първото пристигане взехме директен автобус от летището, въпреки че е по-скъп. След това вече е лесно. Доколкото знам отделните факултети са на различни места и към тях има общежития. Синът ми беше към неговия факултет, по-отдалечен от приятелите му от икономическия. Общежитието е за първи курс. След това излизат на квартира. По-добри условия за същите пари. Има група във FB.

# 331
Само да попитам как се отказва оферта в Ucas? Не виждам бутон, това означава ли, че трябва да изчакам всички оферти?

Ирина Б., браво на сина ти.   bouquet

# 332
  • България
 А защо ще отказваш оферта в Укас?

# 333
  • UK
Само да попитам как се отказва оферта в Ucas? Не виждам бутон, това означава ли, че трябва да изчакам всички оферти?

Трябва да има опция Withdraw.

# 334

Не искам да ти се меся, но не бързай с отказа. Обмисли още веднъж възможностите. Дето се казва до месец май винаги можеш да откажеш. Вече има обции за работа. Не е задължително да си на общежитие, където наведнъж ще се плащат купища пари. Има евтини квартири с по-лоши условия, но едва ли това ще е проблем. Не знам кои университети си писала, но можеш да избереш град, където е по-евтино. Знам, че отстрани е лесно да се дават съвети на чужд гръб, но ние тук дето сме събрани не сме богаташки, за всички е трудна издръжката. До сега трябваше да имаме събрани пари поне за първата година, но сега без разрешителни ще е по-лесно като се работи. Храната не е скъпа и ако си готвиш както правят повечето можеш да се оправяш с под 200 паунда.
Спирам със съветите. Ти си знаеш най-добре. Просто ти желая късмет да осъществиш мечтата си! Не бързай да се отказваш.

# 335
Привет на всички!

Премина еуфорията от добрата новина, сега започнах бавно да чета и да осмислям.

RSGeorgieva, офертата е диплома-5.70, ibTOEFL: 92 или  IELTS-overall score 6.5, две шестици-по математика и физика, а специалността е Electronic & Software Engineering. Казвам на Борислав, че е инженерна специалност, а той не искал чисто програмиране и си е щастлив.

SofiaV, за отявления фен на Хари Потър ще стискаме палци да се изпълни желанието.

.♥.Петя.♥., за Дани също.

Ирина Б., утре ще те цитирам на колежките: "Някой ден ще трябва да разкажа на внуците как баща им е отказал на Оксфорд." Ще споделя радостта ти десеторно.

Mimito_75, честито и на твоето момиче.
valha, "до март имахме квартира, а април и билет." Май трябва да помислим и за това.

# 336
Чудесно, изпълнима оферта. А за чистото програмиране съм съгласна със сина ти.

# 337

Нищо не губиш, ако не се откажеш, дори и да не си сигурна, че заминаваш. Peace

# 338
((((:

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 11:56 от Napster

# 339
  • София
Napster, много специфични са ти въпросите, а това е тема на мамите, не на кандидат-студентите. Аз не знам честно казано как точно си е попълнил оценките моя син. Мисля, че е по-добре да питаш в някой форум, в който пишат предимно кандидат-студенти!  Peace Ето тук например: http://www.bghelp.co.uk/forums/%CE%E1%F0%E0%E7%EE%E2%E0%ED%E8%E5-%E2-uk/

# 340
Napster, много специфични са ти въпросите, а това е тема на мамите, не на кандидат-студентите. Аз не знам честно казано как точно си е попълнил оценките моя син. Мисля, че е по-добре да питаш в някой форум, в който пишат предимно кандидат-студенти!  Peace Ето тук например: http://www.bghelp.co.uk/forums/%CE%E1%F0%E0%E7%EE%E2%E0%ED%E8%E5-%E2-uk/

Питано е във форума, точно където на сто места е обяснявано, но нали трябва и да се прочете?
И в темата за UCAS и в темите за кандидатстващи тази и миналата година има отговорите, за 2- 3 часа ще ги прехвърли. Не мисля че са много, аз чета вече 3 месеца...

# 341
  • Варна
Благодаря на тези, които ме насочиха към фирма, с която да изпратя колет, помогнахте ми много.
Относно пътуването до Кардиф - моят син пътува първия път до Лондон, летище Хийтроу, там има организирано посрещане за първокурсниците и след като посрещнат всички с автобус ги извозват до Кардиф, до общежитията на всяко дете. Когато си идва сега за Коледа пътува с автобус до Лутън ( до Лондон един автобус, от там от същата спирка взима друг автобус до летището), на връщане е чакал няколко часа на летището, за да вземе влак за Кардиф. Пътуването сега беше съобразено с цената на билета, това беше най-евтиния самолетен билет до Варна.

# 342
Благодаря много за информацията за пътуването до Кардиф. Не знаех, че има организирано посрещане. С автобус на университета ли ги извозват? Това значи ли да не купуваме билет за National Express? Ако ги вземат от летището и ги извозват до общежитията ще съм малко по-спокойна. Поне първия път като отива в непознат град да не е сама.

# 343
  • някъде из облаците
Благодаря много за информацията за пътуването до Кардиф. Не знаех, че има организирано посрещане. С автобус на университета ли ги извозват? Това значи ли да не купуваме билет за National Express? Ако ги вземат от летището и ги извозват до общежитията ще съм малко по-спокойна. Поне първия път като отива в непознат град да не е сама.
Повечето университети имат организирано посрещане, но е от летище Хийтроу, срещу заплащане ги извозват до общежитията. Ние първата година също се възползвахме от посрещането. Трябва да се види на страницата на университета, ще има дати  и предполагам формуляр-заявка, който се попълва, но сега е още рано и едва ли са публикувани.

# 344
При нас също имаше организирано посрещане на летището в Абърдийн за определени дати и автобус, но ние летяхме на друга дата. Тогава само ги чакаха на летището и ги насочиха от къде да се качат на автобус или такси. Синът ми се беше запознал в самолета с други българи и заедно ползваха такси до общежитието.

Общи условия

Активация на акаунт