Студенти в UK

• 91 457
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • някъде из облаците
Mimito_75 не се ядосвай, явно това не е вашия университет  Hug, според мен Кардиф  е страхотен избор  Wink.

foxysilver, навсякъде започват по-различно време, трябва да провериш на  страниците на самите университети, там има всички дати.

valya_and, така е всички притеснения са си за наша сметка,  Wink, успех на младежа на изпита.

Сребърна паричка постнах си статията във фейсбук, страхотна е, за съжаление точно така е, заливат ни с всякаква помия и аз вече нито гледам нито слушам новини.

adorable™ страхотно клипче, много хубава хореография  Laughing  и нашите в Манчестър имат такава група, всяка седмица се събират и хореографията си е тяхна, всичко сами си правят. Една българка от Манчестър им е подарила поясите и розите. Ходят по участия, миналата година участваха в първия международен фолклорен фестивал в Лондон на българите в чужбина, само нашите бяха студенти, много им се радвали на ентусиазма. Март месец пак са поканени в Лондон за участие.

Ето и клипчето от участието им в Лондон

# 496
Valha, не се ядосвам, а ме е яд, че не се дават на децата ни равни възможности с англичаните. Цяло писмо обяснения колко е силна кандидатурата, страхотно, креативно и интересно портфолио, силна диплома, хубави есета, добро боравене с езика и терминологията, приятна и контактна  на интервюто, но виждаш ли, интересът и датира от по-скоро в сравнение с другите. И желанието и не било толкова силно, може би защото не е била така паникьосана и стресирана както останалите и е събеседвала спокойно. А и не е носила под мишница целият наръчник с препоръчани книги, а в куфара и имаше 6кг. литература. Но кой да ги види там?! Въпреки това изживяването за нея е било страхотно и казва, че дамите които са били на subject интервюто са я харесали много и са го показали много красноречиво с поведението си. Голям комплимент е добрите познания по езика и харесването на портфолиото. Самочувствието и се вдигна много с такива признания от Кеймбридж. Всеки си има своите уроци от живота, а и всичко това е показателно, че каквото трябва да се случи, просто се получава - ще отиде на желаното си място и се надявам, че Кардиф ще и допадне като град.
Как са нещата с практиката на голямата ти дъщеря? Избра ли вече къде ще учи Part2 и кога се кандидатства? При нас поне ще бъде цял 5-годишен курс, в който влизат Part1, практика и Part2.

# 497
  • София
Mandi_1,  благодаря ти!  bouquet Hug  bouquet
Много полезна търсачка. Нещо подобно ми трябваши. Има университети, които изпращат до 19 % оферти на кандидатите, т. е. малки шансове. И други - до 75% . Друг е въпросът с какви изисквания. Но на тази база все пак могат да се направят някакви изводи.
Мимито75, и аз съм чувала, че е хубав университета в Кардиф. А не е и без значение, че ще изкарате пълния курс. Няма да ви се налага отново да кандидатства. Предполагам, че накрая излизат магистри.  newsm78

# 498
  • Там, където ме обичат
Благодаря на всички за насоките и информацията.

# 499
  • Варна
Mimito_75, според тазгодишната класация на Гардиън, по-добре Кардиф за архитектура, отколкото Кеймбридж
http://www.theguardian.com/education/table/2013/jun/04/universit … uide-architecture

пък и таксите ще са ви по-ниски в Уелс  Wink. Явно Кеймбридж не ви заслужава  Peace

valha, adorable™ , с удоволствие изгледах клипчетата и аз обичам да си "тропкам"    Simple Smile

Merry, значи да задържим палцестискането за догодина  Wink

# 500
valha, с удоволствие гледах клипчето! Колко е хубаво да се организират такива мероприятия в чужбина!

# 501
Сребърна паричка ,все едно слушам дъщеря си newsm62. Безкрайно скромна е.
Zuri, не мога да разбера тази английска система за архитектура. По принцип след part2 трябва да са магистри, но за финансиране се води един общ бакалавърски курс. Сложно е много. Къде тази моя щерка си избра възможно най-дългото и скъпо обучение. За да работи като самостоятелен архитект и трябва завършена част3, а това прави 8 години следване.

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 23:06 от Mimito_75

# 502
Момичета, благодаря за съветите!
След много обмисляне стигнахме до извода ,че порт фолиото  трябва да бъде изготвено така че, да накара самият интервюиращ  да задава въпроси около всяка една работа и наградите за нея!Първата стъпка да е от тях, за да не звучи като хвалба,тъй като има много субективизъм при оценяване на работите,ако за един  изглежда страхотна,то за друг не е така,въпрос на виждане!Поне това показва практиката при оценяване в БГ,творческата душа е широко скроена!
 Това според дъщеря ми ще се получи ако всяка една от работите има подходящо заглавие, което с две думи да накара другият отсреща да зададе поне три въпроса, това си е талант и трудна работа, но ще се пробваме !
 Ако не се получи ,ще се ориентира според ситуацията и как протича разговора.

Няколко пъти четох поста Ви и няколко път си казах, че нямам право да се мешам. Но продължи да ме гложди, че преди време са ми го казали и съм длъжна да споделя, пък Вие ще си прецените.
И ние разсъждавахме, че самоизтъкването не е добра черта, но техния манталитет не е като нашия- как ще разберат какво можеш, какво си постигнал, ако не го споделиш. Чужденците изтъкват дори пейки да са боядисвали. Детето явно има талант и те сигурно ще го видят, но няма лошо да споделиш, че този талант е оценен и от други хора.
Игнорирайте поста ми, ако прецените.
От все сърце желая успех!

# 503
  • някъде из облаците
Mimito_75 и аз това се питам, то като лекарите е при нас. Част 3, не е задължително да я учат, завършват част 2 плюс 2 години стаж,  допускат ги до част 3, пишат си дисертацията на определена тема и се явяват на писмен, устен изпит и ако издържат ги вписват в регистрите на Кралското сдружение на  архитектите.
Дъщеря ми разказа за неин колега, който си работел след втората част няколко години и шефът му го е накарал да се яви на изпитите за част 3, че на него не му се занимавало, така че да стигнем до 3 част.
С 2 проекта са я натоварили в работата и няма абсолютно никакво време, даже и след работа ще се налага да остава за да успее в срок да ги свърши.

# 504
Мислех първото клипче да ви показвам, но са ме изпреварили. Тогава само   ще кажа, че най- хубавото момче е моето    Simple Smile

# 505
Мислех първото клипче да ви показвам, но са ме изпреварили. Тогава само   ще кажа, че най- хубавото момче е моето    Simple Smile

Поздравления за момчето! Той танцувал ли е в Б-я? А как се събраха там да танцуват - към университета ли?

# 506
  • София
foxysilver, в UCAS можете да видите датите, на които започват университетите, които сте избрали.  Peace

zuri, в UCAS има такива статистически данни, за шотландските унита също.  Peace

Dimivas, подкрепям всичко, което ви е написала rosss по темата кандидатстване. Но съм малко по-крайна от нея. Мисля, че няма място за скромничене, да не се окаже, че такъв подход изяжда реални шансове... Късмет на детето.  Peace

П.С. Ние си чакаме офертите. Струва ми се, че вече им е време да започнат да пристигат!  Grinning

# 507
  • Пловдив
 rosss
Аз съм абсолютно съгласна с вас ,но задачата ми е да убедя девойката, почти съм успяла  Simple Smile

# 508
  • някъде из облаците
vanyia браво на момчето, при вас явно са по-сериозни, при нас имаше доста момчета, но накрая останаха 2-3 само.

RSGeorgieva сами, абсолютно сами, към университета и българската студентска общност, запазват си стая за репетиции в Students' Union , сами си търсят музика, при нас има едно момиче, което много дълго време е танцувало и тя е хореографа на танците, има такива които са ходили на народни танци като ученици, като моето, но има и такива дето въобще не са танцували и се учат.

♥.Петя.♥. стискаме палци за офертите.

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 13:10 от valha

# 509
Мероприятието е  към университета и продължава през цялата седмица.Това е представление, на което е имало участници и на други общества( индийци, африканци) , но европейци са били само нашите.
Танцовия състав е към Българското общество, имат и футболен отбор. Моят  син тук не е танцувал.Той е първа
година и се е включил към състава сега, но зная, че доста са репетирали.

Общи условия

Активация на акаунт