Студенти в UK

• 91 522
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Зехира,
Предполагам че нямаше да има проблем интервюто да е по скайп!
Ние  решихме да пътува до там, дъщеря ми силно го желае и смята че шансовете  и  са  по- добри ако отиде на място,макар че е нож с две остриета, има много фактори ,които биха повлияли на представянето и, но това е първото е желание за университет и затова ще я подкрепя!

Успех   bouquet А относно това :

И така в крайна сметка  Нортъмбрия я поканиха на интервю, за което ще трябва да пътува до там!

Въпросите са ми следните:
1.В работите които ще представи в портфолиото,поне 4 от тях са  с награди от конкурси / 1-ви и 2-ри места, 1 от тях е международен училищен проект, за което избраха логото,което тя е изработила, но тя се чуди при презентацията  да споменава  ли  за това,тъй като я  убеждават че е грешно и това не ги интересувало?

Не знам кой точно я убеждава ,че е грешно да представи постиженията си . Според мен англичаните точно от това се впечатляват най-много. Мисля, че е по-добре да спомене тези неща , но вие ще си решите  Peace

И нашата сесия днес приключи! Дано да е успешна! След около месец ще разберем.

Сега заслужена почивка няколко дена.

Стискаме палци резултатите да са добри  fingerscrossed

Дай боже още добри новини от изпитните сесии.
Честито на всички студенти и глътка радост за родителите. ooooh!

След дълго настояване от моя страна днес проверихме за още оферти.
Оказа се, че и за втората специалност в Глазгоу уни е получил покана, която е напълно постижима.
Специалност Сomputing science с изискване:
Тhis offer is subject to you obtaining Grade 5.7 overall in the Diploma za sredno obrazovanie with no individual subject below 5.0 including two sciences at grade 6.0, one of which must be Mathematics. We also require IELTS at 6.5 with no subset under 6 or equivalent.

Младежът не прояви ама никакъв интерес, харесвал си  Electronic & Software Engineering /разликата в офертите е две 6-ци: по математика и физика/ и не иска да чете ни за Единбург, ни за другаде. Laughing

Пожелавам и на другите кандидат-студенти да пристигат бързо желаните оферти. Hug Hug Hug

Учебният процес в Глазгоу уни е организиран по начин, по който да може да се избира програмата и предметите по които да се учи. Така че , ако нещо не му хареса в тази специалност може да се прехвърли в последствие в другата. Така ,че не го мисли  и поздравления   bouquet

Merry, не си спомням , вие вече избрахте ли университет. Знам ,че дипломите ви излизат малко по-късно от при нас и не знам това оказва ли влияние върху сроковете за кандидатстване  newsm78

И ние имаме резултати .Прекрасни са. Едната математика с А-1,три изпита с А-5 и един много труден по специалността със  С-3. Успех и на другите деца. Kissing Heart

Забележително  постижение  bouquet

И ето на каква статия попаднах , не е много по темата , само донякъде, но .....от Ваня Щерева е , харесва ми как пише :

http://www.manager.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8 … on_ref_map=%5B%5D

valha, здравей, "видях те " ,че си в темата  wavey

# 481
  • някъде из облаците
Сребърна паричкаWink разкри ме.

valya_and ами щом има оферта от желаната специалност и университет, то защо да чака другите Wink

Stelitska май ще трябва да си наблегнете и на физиката,  ако иска да учи това, със сигурност ще е интересна и атрактивна професия.

# 482
Сребърна паричка, много добра статия си публикувала. Толкова точна и истинска. Ето за това вече избягвам да гледам новините всяка вечер. Защото освен катастрофи и политически интриги, нищо друго не ми предлага. Ама и как да предлага... Как да се признаят добрите успехи на българите, ама не тук, ами в чужбина?!... В нашата страна това няма да се случи с тези платени политически медии... или жълти, ама много жълти клюкарници....

Ние сме на вълна как да си изберем програмата и кога да ходим на упражнения, така че да сме максимално свободни. Много ми харесва тази схема в Абърдийн, пък и като цяло в Шотландия (за Англия незнам как е). Избираш си предметите, избираш си часовете за посещение на упражненията и ако си недоволен, можеш да правиш смяна. Къде тази гъвкавост в програмите за обучение в България?!

# 483
  • София
Dimivas, успех на интервюто!
Пожелавам отлични резултати от изпитната сесия!
Преди време тук или в бг хелп беше публикувана информация за брой кандидатствали и брой приети студенти, но не се сещам къде видях линка. Някой може ли да ми помогне? И къде да търся тази инф. за всеки конкретен университет?

# 484
  • Варна

Преди време тук или в бг хелп беше публикувана информация за брой кандидатствали и брой приети студенти, но не се сещам къде видях линка. Някой може ли да ми помогне? И къде да търся тази инф. за всеки конкретен университет?

Не съм сигурна какво точно ти трябва. В страницата на UCAS има всякакъв вид статистики от този тип http://www.ucas.com/data-analysis/data-resources/data-tables/he-subject

Всеки университет също би трябвало да има публикувани такива данни на сайта си. Ако посочиш конкретен университет може би ще успеем да издирим информацията  Peace

# 485
Учебният процес в Глазгоу уни е организиран по начин, по който да може да се избира програмата и предметите по които да се учи. Така че , ако нещо не му хареса в тази специалност може да се прехвърли в последствие в другата. Така ,че не го мисли  и поздравления   bouquetСребърна паричка, благодаря за топлите думи, ама пусто майчино сърце все търси нещо да не пропусне.

И ето на каква статия попаднах , не е много по темата , само донякъде, но .....от Ваня Щерева е , харесва ми как пише : И аз се прикачих от Фейс-а и я прочетох
Сребърна паричка, много добра статия си публикувала. Толкова точна и истинска. Ето за това вече избягвам да гледам новините всяка вечер. Защото освен катастрофи и политически интриги, нищо друго не ми предлага.-Как мислим еднакво, новините са като някакво упостошение, което трябва да ни довърши. Нищо позитивно, нищо градивно няма в тях. Защо от реклама на фондация трябва да научаваме за способните деца на България, а не от новините?

valya_and ами щом има оферта от желаната специалност и университет, то защо да чака другите WinkЗнам ли? Днес се запиля чак на Мусала, а още не се е явил на ТОЕФЛ. Притесненията са си за моя сметка, нали?
Майчета, стискаме палци резултатите от изпитните сесии да са много добри.

И да Ви разсмея малко, чета във Фейс-а в групата на миналогодишните фрешъри от Глазгоу уни запитване на момче получило и то оферта за комп.науки. Привиквам големия син, виж това момче има същата оферта. “Така ли, тогава в никакъв случай няма да уча в тази специалност!“  newsm78 Оказа се, че го познава от Училищното републиканско първенство по баскетбол, играли мач един срещу друг  и нашите победили.  hahaha hahaha

# 486
  • София
 Сребърна паричка , благодаря ти!
За сега се интересуваме от приема в университетите в Глазгоу, Нотингам, Дърам, Ридинг , Шефилд, Абърдин, Стратклайд - специалност психология.
Нямам идея къде да я търся тази информация. А си спомням, че някой, някога, някъде, за някой университет   Wink Embarassed беше публикувал такъв линк.

# 487
  • Bristol
Merry, не си спомням , вие вече избрахте ли университет. Знам ,че дипломите ви излизат малко по-късно от при нас и не знам това оказва ли влияние върху сроковете за кандидатстване  newsm78
Същите са сроковете, само че той ще кандидатства следващата година. Сега ще обикаля университетите които си е харесал, когато имат open days. До тук се е спрял на Бристолския, Нотингам и ... Ланкастър  newsm78 Тепърва юни месец ще му минат изпитите за АS level и с тях и понякога резултатите от GCSE за определени предмети пускаме документи. Получава кондишънъл офер, какви трябва да са крайните резултати за A level. Той се е насочил към хуманитарни дисциплини, където конкуренцията е изключително голяма, както и намирането на работа после не е никак лесно  Rolling Eyes

Dimivas, задължително всички постижения и странични занимания да си спомене! Това не е срамно, даже напротив! Учудвам се, че някой може да даде съвет, че това е грешно и не ги интересувало в университета.

# 488
  • Пловдив
Момичета, благодаря за съветите!
След много обмисляне стигнахме до извода ,че порт фолиото  трябва да бъде изготвено така че, да накара самият интервюиращ  да задава въпроси около всяка една работа и наградите за нея!Първата стъпка да е от тях, за да не звучи като хвалба,тъй като има много субективизъм при оценяване на работите,ако за един  изглежда страхотна,то за друг не е така,въпрос на виждане!Поне това показва практиката при оценяване в БГ,творческата душа е широко скроена!
 Това според дъщеря ми ще се получи ако всяка една от работите има подходящо заглавие, което с две думи да накара другият отсреща да зададе поне три въпроса, това си е талант и трудна работа, но ще се пробваме !
 Ако не се получи ,ще се ориентира според ситуацията и как протича разговора.
Мисля че въобще не трябва да се притеснявам за нея,тя толкова зряло разсъждава, но ние майките в желанието си да им помогнем  мъничко прекаляваме и все си мислим че те още имат нужда от нашата закрила ,но не, имат нужда само от нашата подкрепа!

# 489
  • Bristol
Dimivas, хитро измислено, но ако не попитат, тя да си каже  Mr. Green Аз винаги се бъзикам, че като се пише ковър летер за кандидатване (независимо дали работа или уни) е все едно си пишеш надгробното слово, изброяваш всички постижения и умения и нищо лошо за себе си не казваш. И въобще не трябва това да я притеснява, такава си е практиката, това са свикнали да виждат тук. Въобще не го усещат като хвалба това Wink

# 490
  • UK

Пускам ви едно клипче от българското общество в Warwick, на мен лично много ми допадна Simple Smile

# 491
  • Там, където ме обичат
Момичета,
новите студенти в УК знам че започват в началото на септември, но дали имате по-точна информация на коя дата?

# 492

Пускам ви едно клипче от българското общество в Warwick, на мен лично много ми допадна Simple Smile

Страхотно!
Аз като бивша танцьорка винаги се възхищавам  на такива самодейни инициативи, а като се има предвид, че това е в чужбина ми става още по-хубаво да ги гледам.

А относно началото на учебната година мога да кажа, че за всеки университет е различно, или в началото около 5-6 септември или по-късно около 20-ти. Погледнете в сайта на самото уни.

# 493
Момичета,
новите студенти в УК знам че започват в началото на септември, но дали имате по-точна информация на коя дата?
Не, не започват в началото. Всеки университет е различно. Мога да кажа за тези, в които сме кандидатствали:Northumbria - 15 Sep; Newcastle University -22 Sep 2014;  Sheffield и Cardiff University - 29 Sep 2014; Cambridge - 1 Oct 2014. Преди началото на курса има опознавателна седмица.
Получихме feedback от Cambridge: She has come to this decision relatively recently, and so her immersion in the subject was not as strong as some other candidates.....Overall, her interviewers were not completely convinced about the strength of her motivation for studying the course at Cambridge.
За първото - то е смешно - писала е, че решението да учи архитектура е от 7 клас. Не знам ако това е отскоро, то на 5 годишна възраст ли трябва вече да е ориентирана?!
А за това, че желанието и не е безкрайно силно, то е въпрос на гледна точка. Не идва края не света ако не стане. Да, не и беше цел на всяка цена. Всичките университети, в които кандидатства и харесват и са достатъчно добри за да и бъде тежък избора.

# 494
Zuri, Не си губи времето. Ако е за английски унита ще намериш- повечето имат, но шотландските не.
Изобщо ако има, то ще е в секцията за entry requirements. В бгхелп и аз го бях чела и бях питала 2-3 писали и цитирали точна бройка за местата... това ми казаха. Радвам се че и не намерихме, защото това би ни подвело или обезсърчило, а шанса е нещо много относително и зависи от други неща, а не само от от това колко кандидата за колко места се състезават. Има обаче едно място където е възможно да намериш колко процента от кандидатите са получили оферта за конкретна специалност, но за някои по неизвестни унита няма такава.
За Шефийлд например, психология- 53% от кандидатссвалите са получили оферти, 8% не са продължили втората си година, 1% са чуждестранни кандидати, 83% са момичета, и т.н има и други подробности, разгледай:
http://university.which.co.uk/university-of-sheffield-s18/psycho … s-9000-c800-66333
Dimivas, успех на интервюто!
Пожелавам отлични резултати от изпитната сесия!

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 19:22 от Mandi_1

Общи условия

Активация на акаунт