Студенти в UK

• 91 544
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
 И ние имаме резултати .Прекрасни са. Едната математика с А-1,три изпита с А-5 и един много труден по специалността със  С-3. Успех и на другите деца. Kissing Heart

# 466
  • София
Браво на децата за хубавите резултати!  Hug

А може ли да обясните системата на оценяване? (Знам, че А е най-високата оценка, след това B, C, D, E, не си взел изпита, ако имаш F. Но какво е А1 (нещо като 6.00 ли?) и какво е А5 (нещо като 5.50 ли?).) Интересно!  Grinning

# 467
Точно така е

# 468
 1swing

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 22:56 от morska68

# 469
Поздравления за отличните оценки!

И нашата сесия днес приключи! Дано да е успешна! След около месец ще разберем.

Сега заслужена почивка няколко дена.

# 470
  • Bristol
Чета ви всеки ден майчета и студенти Peace

Дъщеря ми е 11 клас и последното желание беше за икономика в UK. Но от една седмица се е запалила по друга специалност - аеронавтика. В момента учи икономика и математика на високо ниво. Физиката не и е любима , но предполагам от учителя.. Предупредих я че е инжинерна и повече практикувана от момчета професия. Също така много трудна и отговорна.

Предполагам се насочва към нещо, което ще и е интересно за учене затова и не искам да я отказвам. До момента е учила това към което аз съм я насочвала и наистина този път ми се иска сама да направи своя избор.
Имате ли познати деца в тази специалност? Приемам всякакви насоки и съвети. Hug
Това си е инженерна специалност, а специално в Англия инженерите все не достигат, а жените инженери са още по-голяма рядкост. Ако наистина се запише да учи това, от рано да започне да се оглежда за фирми в тази област и изискванията им към току що завършилите. Тези фирми всяка година имат отворени врати и лапат като топъл хляб новоизлюпените инженерчета Simple Smile Аз съм работила в Airbus и там наистина инженерите бяха предимно мъже, тук таме жена. Сега съм към железниците и ситуацията е същата, отдел 20+ човека аз съм единствената жена. Странно е, но се свиква, а има и положителни страни Wink Завиждам ти, моят син никакъв интерес към инженерството няма, надеждите са ми в щерката Simple Smile

# 471
  • Пловдив
Здравейте момичета!И аз като майка на кандидат студентка в Англия много се вълнувам/дори прекалено/ и много внимателно изчетох всичко!
Ние също като всички други кандидатствахме в пет университета със специалност графичен дизайн- в 3 от тях и графичен дизайн ,мултимедия и анимация -в другите два!
Резултатът до момента е Портсмут  с положителен отговор и изискване за успех 5,70  ,Ковънтри с положителен отговор и изискване за успех 4,50 -изненада и разочарование/да подценят така труда и  през годината и да искат толкова ниска диплома от нас, направо обида/ , при положение, че е посочила успех 5,90/, Рединг все още не им е изпратила портфолиото  и есето, което поискаха от нея!
Най - важните за нея бях Трент/получи отказ/-без обяснения! И Нортъмбрия/това е нейният фаворит /

И така в крайна сметка  Нортъмбрия я поканиха на интервю, за което ще трябва да пътува до там!

Въпросите са ми следните:
1.В работите които ще представи в портфолиото,поне 4 от тях са  с награди от конкурси / 1-ви и 2-ри места, 1 от тях е международен училищен проект, за което избраха логото,което тя е изработила, но тя се чуди при презентацията  да споменава  ли  за това,тъй като я  убеждават че е грешно и това не ги интересувало?

2.Относно облеклото за интервюто /те нямат изисквания-важното било да се чувства комфортно и удобно//, но аз изобщо не съм убедена в това!

3.Как да я накарам да се чувства спокойна?Аз би трябвало да знам най- добре, но се оказа че целият ми опит с нея няма нищо общо с моментната ситуация !

Силно се надявам да споделите опит с мен, ще съм ви много благодарна!

# 472
Привет,  Dimivas
1. Може би наистина не е важно, това би разсеяло интервюиращите. В хода на самото интервю тя сама ще прецени. Основно правило е, че те водят темата и задават въпросите, а кандидатите просто отговарят. А и те са ги виждали (така разбирам)?
2. Все пак това е арт- специалност, едва ли се очаква да е облечена като секретарка например.
3. Да диша дълбоко, тя вече е победител, щом е там. Хората просто искат да се уверят че тя наистина иска да учи в техния университет. Няма други причини за тези интервюта! В качествата й няма да се убеждават допълнително.
В такива важни моменти на моята дъщеря съм казвала само, че в живота й ще има наистина рещаващи, ключови изпити, решения, интервюта и даденото предизвикателство е просто още една крачка или стъпало.
Да се отърси човек от мисълта че от това зависи живота му, това е единствения начин да се отпусне! Да омаловажи случая. Да погледне така- че тя отива да види университета, атмосферата, преподавателите и други студенти. Че тя е тази която избира и решава! Добре е да има впечатления за тези неща, защото е възможно да я попитат. Има ли тя конкретен въпрос върху начина на преподаване, програмата или каквото и да е било ( за да проверят интереса й с какво е подплатен) ... би направило добро впечатление.
Усмивка, леко кимане в знак на съгласие и внимателно слушане, колената събрани, не кръстовани, ръцете не на масата или с чупещи се пръсти а едната длан поставена в другата ниско в скута или на коленете (нещо като принцеса Даяна Wink)  Сяда се винаги на стола срещу интервюиращия, освен ако не е посочено мястото и се гледа в очите. Не прекъсва човека отсреща! Това най- общо.
Не знам...  други да допълнят Simple Smile
Успех!
Погледнете и тук, макар да е за интервю за работа: http://www.jobhow.org/16.html

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 10:17 от Mandi_1

# 473
  • Пловдив
 Mandi_1
Благодаря за бързия   и изчерпателен отговор!
Благодаря и за подробните съвети относно интервюто!
Надявам се да мога да се похваля после с добро представяне!

# 474
  • Русе
Ковънтри с положителен отговор и изискване за успех 4,50 -изненада и разочарование/да подценят така труда и  през годината и да искат толкова ниска диплома от нас, направо обида/ , при положение, че е посочила успех 5,90/,

Dimivas, изобщо не се чувствайте подценени от Ковънтри - особено щом не ви е фаворит  Peace.
Още от миналата година изискванията им към всички кандидати от България, независимо от специалността, са си такива....което донякъде е обяснимо.  Praynig
Успех на интервюто!  Hug

# 475
Дай боже още добри новини от изпитните сесии.
Честито на всички студенти и глътка радост за родителите. ooooh!

След дълго настояване от моя страна днес проверихме за още оферти.
Оказа се, че и за втората специалност в Глазгоу уни е получил покана, която е напълно постижима.
Специалност Сomputing science с изискване:
Тhis offer is subject to you obtaining Grade 5.7 overall in the Diploma za sredno obrazovanie with no individual subject below 5.0 including two sciences at grade 6.0, one of which must be Mathematics. We also require IELTS at 6.5 with no subset under 6 or equivalent.

Младежът не прояви ама никакъв интерес, харесвал си  Electronic & Software Engineering /разликата в офертите е две 6-ци: по математика и физика/ и не иска да чете ни за Единбург, ни за другаде. Laughing

Пожелавам и на другите кандидат-студенти да пристигат бързо желаните оферти. Hug Hug Hug

# 476

1.В работите които ще представи в портфолиото,поне 4 от тях са  с награди от конкурси / 1-ви и 2-ри места, 1 от тях е международен училищен проект, за което избраха логото,което тя е изработила, но тя се чуди при презентацията  да споменава  ли  за това,тъй като я  убеждават че е грешно и това не ги интересувало?

2.Относно облеклото за интервюто /те нямат изисквания-важното било да се чувства комфортно и удобно//, но аз изобщо не съм убедена в това!

3.Как да я накарам да се чувства спокойна?Аз би трябвало да знам най- добре, но се оказа че целият ми опит с нея няма нищо общо с моментната ситуация !

Силно се надявам да споделите опит с мен, ще съм ви много благодарна!

по точка 1 - Кой я убеждава, че да представи изработен от нея проект, избран за международно представяне е грешка? Ако не ги интересува, няма да го вземат под внимание, но ако е важно, защо да го спестява. Всичко, което би я представило положително, не бива да се спестява.

по т.2- Точно при британците не бих рискувала с облеклото. Те го приемат за важна част от представянето. Пола и сако /вълнени , кашмирени/. Само не знам дали арт специалностите правят изключение.

по т.3 - на моята щерка й бях казала. Каквото ти е писано, това ще да е, където ти е късметът. Дори да не стане, значи не е било твоето място. Всяко зло за добро е после. Във важен момент, когато вече нещата не зависеха от нея и не се искаше полагане на усилия, й казах, че сигурно вече се знае къде ще е,просто ние не знаем, иначе как баба Ванга е виждала нещата напред

успех!
Успех на всички дечица!

# 477

И така в крайна сметка  Нортъмбрия я поканиха на интервю, за което ще трябва да пътува до там!

Две познати деца кандидатстващи в Нортъмбрия с дизайн, бяха поканени на интервю. След запитване от тяхна страна дали интервюто не може да се проведе по Скайп от България, и в двата случая се съгласиха. (Казвам го само като вариант)

# 478
  • Пловдив
 Зехира,
Предполагам че нямаше да има проблем интервюто да е по скайп!
Ние  решихме да пътува до там, дъщеря ми силно го желае и смята че шансовете  и  са  по- добри ако отиде на място,макар че е нож с две остриета, има много фактори ,които биха повлияли на представянето и, но това е първото е желание за университет и затова ще я подкрепя!

# 479
  • някъде из облаците
Dimivas успех на дъщеря ти Praynigна интервюто. То няма как да е спокойна, особено щом точно там иска, но да го приеме като предизвикателство, да се забавлява, пък ако това  е нейният университет, значи всичко ще е наред. Понякога съдбата си казва тежката дума, колкото и да не ни харесва и чак след време разбираме, че е било за хубаво.

За облеклото и аз смятам като rosss, прави впечатление, моите като ходеха по интервюта, за стаж много внимаваха как са облечени. А и сега в работата и при двете има дрескод, при малката в петък можеш да ходиш по-свободно, н-р с  дънки, тениски, обаче без кецове, те са забранени. Може да помислите н-р черен панталон с някаква блузка-ризка, нещо удобно и в същото време по-елегантно.

morska68, поздравления за отличните резултати от изпитите.

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 11:29 от valha

Общи условия

Активация на акаунт