Студенти в UK

• 91 401
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • Bristol
Аз отдавна не чета българската преса за международни новини. Толкова изкривяват инфото, че се чудя какъв професионалист, журналист, редактор, преводач, трябва да си, за да допуснеш такава публикация Sad Винаги търся оригинала.
За медицината, по принцип приемът е по-труден и то не само за международни студенти. Много местни, които не са приети медицина избират близки специалности с химия и биология, които ако ги завършиш с отлични резултати имаш шанс да се прехвърлиш медицина после. Отнема повече години обучение и излиза по-скъпо така, но си е вариант и много местни го прилагат. Варианта който беше описан в бг-хелп, че си пращали децата от Англия да учат в България медицина е доста по-сложен, ако после искаш да се върнеш и работиш за NHS. Влизаш в омагьосания кръг, не можеш да работиш за NHS, защото нямаш стаж при тях, докато самото обучение тук включва и стаж към Nhs. Това не означава, че чуждестранни лекари не работят на острова, но процедурата им е много усложнена и особено ако нямат стаж дори в страната, където са завършили си е трудно, да не казвам невъзможно. Един вид зависи какви са ви целите след като се дипломира детето, къде би искало да продължи да се реализира.

# 91
Виждам, че темата се е превърнала в така за студентите от Великобритания, но искам да попитам за нещо, което ми се стори невероятно. Позната на баща ми прие много присърце моето кандидатстване и тръгна да ми разправя как дъщеря й учила безплатно за бакалавър в САЩ. / Shocked/ Възможно ли е това нещо, тя ли не е разбрала правилно?

# 92
Доколкото съм чувала от мои познати, има случаи на спечелили пълни стипендии. Но все пак издръжката си я поема студентът. Стипендията е за таксата, която в САЩ никак не е малка. Но там пък всеки университет си има собствена политика, така че вероятно има всякакви възможности.

# 93
Благодаря, вероятно наистина е спечелила пълна стипендия. Трябва да поразпитам още. Наистина искам догодина да се пробвам за САЩ.

# 94
  • някъде из облаците
Благодаря, вероятно наистина е спечелила пълна стипендия. Трябва да поразпитам още. Наистина искам догодина да се пробвам за САЩ.
на rosss дъщеря й учи с пълна стипендия в САЩ, може да я разпиташ. Иначе на наши познати преди години синът им учеше в САЩ, всичко му покриваха, даже и билета веднъж годишно до Бг, но трябваше да работи в университета, не помня точно, колко часа седмично бяха. Не всички университети обаче дават пълни стипендии. Най-добре отиди във фондация Фулбрайт дава безплатни консултации за кандидатстващите в САЩ, мисля че г-жа Тенева се занимаваше с кандидат-студентите.

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 18:09 от valha

# 95
Има ли шанс да се комуникира по имейл или трябва лично присъствие?

# 96
  • някъде из облаците
На страницата на Фулбрайт й имаше мейла, поне преди няколко години, няма проблем, жената е любезна и отговаря. Аз бих ти препоръчала първо да се свържеш с нея и после да си уговориш час, на място. Ако не си от София и околности, мисля, че имаха  офиси в още няколко по-големи градове тук и тук-мейл, приемни часове и консултации.
 А ето тук- накратко за образованието в САЩ.

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 18:23 от valha

# 97
Колди,моята дъщеря учи езици,преводачество и интерпретация.Запозната е и със специалността “ модерни езици“,защото до последно се колебаеше дали да не смени специалността,месец след като започна вече реши окончателно да остане в тази си специалност.Тя искаше да започне със немски и испански,а има много добро ниво италиански и английски.Но за преводачка,логично трябва най-високото ниво на английски,за да превежда от и на този език.Затова записа английски и немски за начало,а четвъртата година вероятно ще запише испански.Италианския ще остане на ниво Б2 за съжаление засега.Ако дъщеря Ви иска мога да ги свържа да си поговорят.

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 19:43 от juliana.1967

# 98
  • Варна
Sandalka, след разяснителното писмо ми стана ясно какво "замразяват" англичаните   Simple Smile

Aoi ♦ и аз съм чувала, че много българчета учат в САЩ с пълна стипендия, което включва освен таксата за университета и разходите за  квартира+ храна. / Трябва да се държи тест  САТ , освен езиковият , може и да знаеш  Peace /

# 99
Ще отида до Шумен и ще поговоря с тях. Голям страх бера с тази математика.

# 100
  • Варна
Ще те разочаровам, американците държат на математиката :

"Какво представлява теста SAТ - Въпроси и отговори

Видове въпроси на тест SAT

Тестът включва раздели - четене (Critical Reading), математика (Mathematics) и писане (Writing) , с специфичен брой въпроси за всеки раздел."

Но все пак аз не съм много компетентна какви точно са изискванията. Дано да има начин и без добра математика  Peace

# 101
Да, видях го  bouquet

# 102
  • някъде из облаците
Добрите университети искат САТ1 , Сребърна Паричка е писала какво представлява, САТ 2- това е профилиран, някакъв предмет - н-р немски, провежда се веднъж годишно, мат-ка, физика, история..., искат поне 2, а най-добре е по 3 предмета да се държи, Тойфел, обикновено там е важно да го минеш минимума, след САТ-а, Тойфела е като загрявка  Laughing

# 103
  • България
 При кандидатстване в САЩ се държи и на така наречените CAS часове. Това са различни извън учебни дейности или т.нар. "часове в служба на обществото". Класирането на кандидатите е различно от това в Европа. Държат се САТ-1, САТ-2, Тойфел.

# 104
  • Русе
Колди,моята дъщеря учи езици,преводачество и интерпретация.Запозната е и със специалността “ модерни езици“,защото до последно се колебаеше дали да не смени специалността,месец след като започна вече реши окончателно да остане в тази си специалност.Тя искаше да започне със немски и испански,а има много добро ниво италиански и английски.Но за преводачка,логично трябва най-високото ниво на английски,за да превежда от и на този език.Затова записа английски и немски за начало,а четвъртата година вероятно ще запише испански.Италианския ще остане на ниво Б2 за съжаление засега.Ако дъщеря Ви иска мога да ги свържа да си поговорят.

Много благодаря, писах ти лично съобщение по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт