Студенти в UK

• 91 456
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Aoi,
В последните години доста са се променили нещата с кандидатстването в американски университети и стипендиите за чужденци.

Накратко: Не е невъзможно, но е трудно да се получи пълна или почти пълна стипендия, която освен таксата да ти включва и храна, и спане, съответно и работа на територията на университета, която ти плащат за джобни.

Вече не се държи толкова много на САТ-овете. Увеличава се броя на университетите, които приемат и без САТ, но държат студента да има някакви качества в определена област или талант, или нетрадиционна дейност - с нещо трябва да ги впечатлиш. Някой пък приемат само със САТ2, така би могла да избегнеш математиката
По-подробно съм  писала / в това число и с линкове кои унита предоставят финансова помощ зачужденци/ в сайта на Danybon. Пусни на търсачка "кандидатстване в Америка" и ще ти излезе

# 106
rosss, поздравления за дъщеря ти! Успехи за напред!

Разкажи за нея, как се справя, каква е системата за обучение, работи ли ... Може да си писала по-напред и аз да съм забравила, за което се извинявам.

# 107
  • гр.София
Днес дойде поканата за Оксфорд...Това е неговата единствената опция за острова.
Купих билет и ми се стори адски странно, че цената за двупосочен билет до Лондон с Bulgaria Air беше по- ниска от тази на WIZZ Air.
После проверих и цените на полетите до Сан Франциско за август другата година- някак си почнах да обличам в думи мислите си...Разбира се, че ми е притеснено- от дванадесетгодишен го изпращам къде ли не, но напоследък все по- ясно разбирам, че вече не е просто пътуване. Вече говорим за заминаване- за дълго и надалече....

# 108
  • България
Ирина Б., просто децата пораснаха....

# 109
  • Русе

Браво, честито!
За каква специалност?
И ако не е много нахално - с какви постижения, посочени в мотивационното, успяхте да ги заинтригувате?

# 110
  • някъде из облаците

Браво, честито!
За каква специалност?
И ако не е много нахално - с какви постижения, посочени в мотивационното, успяхте да ги заинтригувате?
  предполагам, на тези в подписа на Ирина.

Ирина Б поздравление за момчетото ти, стискаме палци за най-желания университет  Praynig.

# 111
  • гр.София
Специалността е Математика и статистика, мотивационното писмо младежът сам написа/ въщност го пише от години:)/, справи се прилично на изпита по математика и сега на дневен ред е интервюто там. Все още има много дълъг път за извървяване, а  да не забравяме, че предстои и матура и лично мен тя много ме притеснява. Би било адски глупаво да не успее да покрие критериите само заради матурата, надявам се в един момент и той да го осъзнае. Засега е само нещо в далечното бъдеще....

# 112
  • България
Ирина Б., за него кой е "най желаният университет"?

# 113
  • Русе
Специалността е Математика и статистика, мотивационното писмо младежът сам написа/ въщност го пише от години:)/, справи се прилично на изпита по математика и сега на дневен ред е интервюто там. Все още има много дълъг път за извървяване, а  да не забравяме, че предстои и матура и лично мен тя много ме притеснява. Би било адски глупаво да не успее да покрие критериите само заради матурата, надявам се в един момент и той да го осъзнае. Засега е само нещо в далечното бъдеще....

Успех на интервюто!

# 114
rosss, поздравления за дъщеря ти! Успехи за напред!

Разкажи за нея, как се справя, каква е системата за обучение, работи ли ... Може да си писала по-напред и аз да съм забравила, за което се извинявам.
Благодаря  bouquet
Късмет и успех на всички дечица! Да успеят да следват мечтите си!

Системата на обучение дава възможност да промениш желаната специалност до втората година. / от тази опция се оказва, че се възползват значителен процент от студентите/. По този повод не й разрешават да включва в програмата си само science предмети /както тя би желала/. Задължават я да има поне един хуманитарен предмет, за да може да има основа за преценка.
Програмата е доста натоварена, защото има поне 6 часа допълнително лабораторни на седмица. Ежедневно имат по няколко теста, куизове, лабораторни презентации.Предполагам, че и на Острова е така. Всеки месец имат междинни изпити върху материала по всеки предмет, които са предимно вечер от 19 до 23 часа и са със сериозна тежест в оценката. Семестриалният им изпит формира 30% от оценката по предмета.

Всеки, който е на някаква стипендия работи. За първокурсниците 3 часа са задължителни в заведенията им за хранене. Другите часове тя е в компютърния център.
Харесва й и мястото, и приятелите, и професорите. Понякога й е малко времето за сън, но важното е, че е доволна.

Правят си купони и увеселителни вечери или ходят на купон в съседен университет. От време на време университета предоставя организиран транспорт до някъде и който иска се записва

Късмет и успех на всички кандидатстващи!

Последна редакция: ср, 27 ное 2013, 18:29 от rosss

# 115
Rosss, определено е натоварена програмата, но важното е, че детето е доволно.
До някъде се доближава до тази на острова, но нямаме такива изпити вечер. Иначе се предават множество проекти, тестове или изпитвания през седмицата и се учи непрекъснато. Но нали за това са там - за да учат.
Забравих да те питам има ли други българи при нея и кога има възможност да се прибира, все пак е доста път и скъпи билети.
И ти благодаря за подробните обяснения. Тук обсъждаме предимно Великобритания и е интересно да прочетем за друга образователна система.

# 116
Ирина, поздравления за момчето ти! Успех на интервюто! Момчето е достатъчно мотивирано и ще успее!

# 117

Забравих да те питам има ли други българи при нея и кога има възможност да се прибира, все пак е доста път и скъпи билети.

Има само още едно българче, прекрасно дете /в СМГ е учило преди това/, то сега е последна година. Но когато то е било първа година й е казало, че е имало около 30 българчета в този колеж тогава.
Има и още едно дете,знаещо български, но адмиишъните са й казали, че няма друго българче, което означава, че е прието с другата си националност.

Билетите, когато се купуват достатъчно рано,не са толкова скъпи. Тя ще си дойде сега за един месец и съм й взела еднопосочен билет за 330 евро - за натам. Преценихме, че еднопосочен  ще е по-добре, защото не знае лятото дали ще кара някакъв стаж и кога ще се връща, а отворените билети са  наистина скъпички. Така лятото ще й е по-лесно да си вземе двупосочен билет от там, ще е с по-ясни дати , съответно по-добра цена. С търсене и от раничко се намират добри цени

# 118
Да, определено билетите трябва да се купуват рано, за да са изгодни. Ние от лятото купихме за Коледа.
Вече се оглеждам за следващите и чакам синът ми да потвърди датите за да купувам.

# 119
Купих билет и ми се стори адски странно, че цената за двупосочен билет до Лондон с Bulgaria Air беше по- ниска от тази на WIZZ Air.
Поздравления! Дъщеря ми има покана за интервю в Кеймбридж. Заминава на 7 декември. Мина успешно първото отсяване. Искаха и допълнително есе, което изпрати по пощата и поканата дойде много бързо. Сега се готви за интервюто, но аз съм страшно притеснена. Билетът за отиване го взех преди още да знаем със сигурност, че заминава, защото беше само 30 евро. След поканата взехме и обратния за 90 евро. Мисля, че 120 евро са изгодна цена за целия билет, а и полета е от Пловдив и ни е много удобно.
Дано децата ни да имат късмет и да постигнат мечтите си.

Общи условия

Активация на акаунт