Студенти в UK

• 91 457
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Мили мами, честито на всички.
Моята дъщеря завърши бакалавърска програма египетска археология в университета на Ливърпул и в момента е магистратура археология . Споделям тази информация с вас за да знаете каква ви чака. Пригответе се за доста повече пари от предвидените, мили деца есетата за кандидатсване няма да имат нищо общо с това което ви предстои за напред, изискванията са много високи, могат д а ви обвинят и в плагиатство така че, много внимавайте. За тези които са в южна Англия там са големи расисти  и чуят ли българи и румънци  АУУУУ, тези които са на север е малко по добре.За децата на които ще им се наложи да работят  ще се сблъскате с тромавата английска бюрокрация и с работодателите които изискват такива СВ-та ,че свят ще ви се завие. Дъщеря ми извади късмет ,че и издадоха постоянна трудова виза, в момента  не издават . Ако имате късмет то можете да получите временна работна студентска виза и то след около 6 месеца. Имайте предвид, че  в голяма част университетските библиотеки  се заплащат печатните  и някои други услуги  . Нашите деца дори и да са отличници трудно получават стипендии, заеми  за  магистърски и докторска степен трудно се отпускат , изискванията са 3 години пребиваване  и трудов стаж.   С една дума се пригответе да се сблъскате с големи  трудности. Но на всички  ви желая успех, борите се и не се отказвайте от мечтите си.

# 541
 SvetlaTG  вероятно става дума за стипендията на кока-кола за Единбург? Имаше теми в бгхелп за нея, но не съм ги чела. По- важно е каква помощ би била (предполагам нищожна) и колко реално българи учещи там я получават... 

# 542
  • Варна
Мили мами, честито на всички.
Моята дъщеря завърши бакалавърска програма египетска археология в университета на Ливърпул и в момента е магистратура археология . Споделям тази информация с вас за да знаете каква ви чака. Пригответе се за доста повече пари от предвидените, мили деца есетата за кандидатсване няма да имат нищо общо с това което ви предстои за напред, изискванията са много високи, могат д а ви обвинят и в плагиатство така че, много внимавайте. За тези които са в южна Англия там са големи расисти  и чуят ли българи и румънци  АУУУУ, тези които са на север е малко по добре.За децата на които ще им се наложи да работят  ще се сблъскате с тромавата английска бюрокрация и с работодателите които изискват такива СВ-та ,че свят ще ви се завие. Дъщеря ми извади късмет ,че и издадоха постоянна трудова виза, в момента  не издават . Ако имате късмет то можете да получите временна работна студентска виза и то след около 6 месеца. Имайте предвид, че  в голяма част университетските библиотеки  се заплащат печатните  и някои други услуги  . Нашите деца дори и да са отличници трудно получават стипендии, заеми  за  магистърски и докторска степен трудно се отпускат , изискванията са 3 години пребиваване  и трудов стаж.   С една дума се пригответе да се сблъскате с големи  трудности. Но на всички  ви желая успех, борите се и не се отказвайте от мечтите си.

Доста развълнуван пост, поне така звучи  Peace Хубавото е ,че от 01.01.2014 г. вече не са необходими визи за работа за нас и за румънците . За съжаление от 2-3 години в целия ЕС е много трудно млад човек, макар и с висше образование да си намери работа. Дано близките години нещата се развият в положителна посока  Tired А за магистратурата каква ви е таксата ? Доколкото съм запозната за нея не може да се тегли заем . Интересува ме долу-горе , не точна цифра , а да и колко години отнема ?

И благодаря за пожеланията, успех и на вашата дъщеря занапред  bouquet

# 543

Да, така е, но в Глазгоу не видях никакви стипендии за българи, а в Единбург има (поне хипотетично) ...

Един от университетите, от който имаме условен прием, мисля Лийдс, ни праща няколко писма с подканяне да кандидатстваме за стипендия  newsm78, но мислех, че нямаме шанс, има ли някой който получава социална стипендия?

# 544
Таксата  за магистратурата е 5100 п. и може да  се вземе за 1 или 2 години. Точно защото вече не са необходими трудови визи  е  още по трудно, за намирането на работа  искат гаранции от университета или   работодателите .Дъщеря ми 6 месеца след пристигането си започна работа на 2 места, от 1 година работи в националният музей и гилдията на студентите в Ливърпул и като се опита да намери работа на дете което е от скоро там му отказаха с довода че университетът е отказал гаранция. Всички деца имат право на заеми за магистратура и докторантура,но банките са само 2 които отпускат тези заеми  лихвата е 10% и както споменах изискванията са 3 години пребиваване  и трудов стаж в кралството поне 1 година. Но прима за тези степени зависи най вече от препоръките на преподавателите и високите оценки. Радвам се че съм полезна, ако мога да помогна питайте.

# 545
  • Варна
nyany, благодаря за подробната и полезна информация   bouquet

# 546
  • София - Варна
Благодаря за информацията за магистратурите. Синът ми вече се замисля да не продължава магистратура в UK. Живот и здраве, догодина ще му мисли...

# 547

Да, така е, но в Глазгоу не видях никакви стипендии за българи, а в Единбург има (поне хипотетично) ...

Един от университетите, от който имаме условен прием, мисля Лийдс, ни праща няколко писма с подканяне да кандидатстваме за стипендия  newsm78, но мислех, че нямаме шанс, има ли някой който получава социална стипендия?
Във всички UK университети има така нар. бърсърита, които по принцип важат и за българи с ниски доходи, установени чрез SLC - non UK team. Те са от порядъка 500-1500 паунда, но пък се плащат такси от 9000 паунда/год.
За сметка на липсата на такси в Шотландия, няма такива бърсърита, а само в някои унита има стипендии за отличен успех или подобни др. стипендии...
В Уелс има също малки бърсърита и доста стипендии, но пък там унитата са в малки градчета и няма много шансове за работа.
Иначе на сайта на университета в Единбург има търсачка за стипендии и от нея излизат някои възможности (едната от които е стипендията на Кока-кола, която не е символична, но пък не съм чула засега да е печелена от българче)
http://www.ed.ac.uk/schools-departments/student-funding/search-scholarships
Успех на всички!

# 548

Във всички UK университети има така нар. бърсърита, които по принцип важат и за българи с ниски доходи, установени чрез SLC - non UK team. Те са от порядъка 500-1500 паунда, но пък се плащат такси от 9000 паунда/год.
За сметка на липсата на такси в Шотландия, няма такива бърсърита, а само в някои унита има стипендии за отличен успех или подобни др. стипендии...
В Уелс има също малки бърсърита и доста стипендии, но пък там унитата са в малки градчета и няма много шансове за работа.
Иначе на сайта на университета в Единбург има търсачка за стипендии и от нея излизат някои възможности (едната от които е стипендията на Кока-кола, която не е символична, но пък не съм чула засега да е печелена от българче)
Успех на всички!

Дали разбрах, ако се възползваш от бърсари не можеш да ползваш кредита за таксата на обучение за Англия?
Шотландия изобщо не ни е тема на нас, нямаме нито един университет там.

# 549

Успех на всички!

Дали разбрах, ако се възползваш от бърсари не можеш да ползваш кредита за таксата на обучение за Англия?
Шотландия изобщо не ни е тема на нас, нямаме нито един университет там.
Не, ползваш си кредита и след това го връщаш дълги години.
Дала съм ги така, за да си направи човек сметка - или голям кредит и ползване на бърсърита и стипендии, или без кредит за такси, но и без бърсърита. Във втория случай може да се търси вариант за студентски кредит от бг банка, но условията за съжаление не са много добри (поне за тези банки, които вече съм разгледала).

# 550
Здравейте мами, Simple Smile  колкото до USL и Imperial приемат български дипломи,но само за определени специалности.За това е най - добре да се кореспондира с адмишаните на съответния университет.Обикновенно офертите са много високи 5,90- 6,00.Натоварването е доста от 9,00h сутрин до към 17 :00h вечер.
Искам да попитам кога е най- подходящия период за търсене на квартира за втората година.Университетите предлагат ли някаква помощ Simple Smile Благодаря предварително за споделеното мнение!

# 551
Да, и кой ще ти отговори, че не приемат БГ дипломи според теб?! Това най-малкото е незаконно.

# 552
Приемат се дипломи за средно СПЕЦИАЛНО образование!
А не от обикновени гимназии. Вероятно хорариума часове не се припокрива с техните, или изучаваните дисциплини са недостатъчни както в една езикова гимназия например, което е факт.
Или просто си придават важност   Confused

# 553
Здравейте мами, Simple Smile  колкото до USL и Imperial приемат български дипломи,но само за определени специалности.За това е най - добре да се кореспондира с адмишаните на съответния университет.Обикновенно офертите са много високи 5,90- 6,00.Натоварването е доста от 9,00h сутрин до към 17 :00h вечер.
Искам да попитам кога е най- подходящия период за търсене на квартира за втората година.Университетите предлагат ли някаква помощ Simple Smile Благодаря предварително за споделеното мнение!
Да,и аз разбрах,че приемат нашите дипломи - но ако кандидатите са завършили техникум,
или друго профилирано училище.Дали има надежда да приемат детето с диплома от ПМГ?
Иначе е почти пълен отличник.

# 554
  • UK
Да,и аз разбрах,че приемат нашите дипломи - но ако кандидатите са завършили техникум,
или друго профилирано училище.Дали има надежда да приемат детето с диплома от ПМГ?
Иначе е почти пълен отличник.

Пишете имейл на университета и попитайте дали биха разгледали кандидатурата и какви условия биха поставили.

Общи условия

Активация на акаунт