Студенти в UK

• 91 359
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, при нас прогнозните оценки бяха включени към препоръката от господина в училище, който я писа. Не може ли да използвате същия "метод"?

# 601
При нас референта е вписал прогнозна оценка за Дипломата, т.е. например 5.85.
А допълнително ни искаха по всеки отделен предмет прогнозна оценка.

Вашия референт беше ли вписал отделно по предмети прогнозни оценки Mandi_1?

# 602
Да, ♥♥ Fiesta, за всеки предмет поотделно бяха вписани оценките. Така или иначе може да използвате препоръчителя (ако е учител от вашето училище), ако не им е достатъчно, те ще пишат пак.

# 603
Да, ♥♥ Fiesta, за всеки предмет поотделно бяха вписани оценките. Така или иначе може да използвате препоръчителя (ако е учител от вашето училище), ако не им е достатъчно, те ще пишат пак.

Мерси!   bouquet Това е полезно, за тази година вече е свършено, но аз нали "ще кандидатствам" пак догодина.  Joy Joy Joy
/малкия имам в предвид/

# 604

Аз се възстановявам след борбата за същото в 91нег, скъсиха ми живота с 5 години!!!! Tired

Толкова да си незаинтересован и да се опитваш да пречиш на учениците си, едва ли го има другаде!!! ooooh! Моя младеж нямаше шанс да се справи сам!

Има го!!! #2gunfire С подобни проблеми се сблъскахме през септември, когато трябваше да подаваме документи. 18 дни чакахме за академична справка, която е една таблица и само попълват оценките по години. Идваше ми да отида и аз да си я направя на техния компютър. После 10 дни ни лъгаха, че ще се върне директорът от командирова и ще разпише преведеното копие, защото от Кеймбридж хората признават  подпис и печат на училището, а не държат на заклет преводач. Като се върна отказа да подпише и се наложи да търчим по фирми в последния момент.
И всичко това при заместник-директорка, която е учителка по английски и може да подпише и провери всичко. Въпрос на добро желание, което им липсва. Вместо да помагат на децата, които им представят перфектно училището  в чужбина,  те пречат.
Подобни проблеми имаха и децата, които кандидатстваха в САЩ. Това е ОМГ - Пловдив.

# 605
Да не говорим, че имейл адреса към техния домейн не се знае кой го ползва или по-скоро никой не го ползва. Техничиски бяхме намерили решение за това, там обаче изпитват ужас да изпратят официален имейл. (Разбирай като видят компютър и се плашат) Joy Joy Joy-Е за това иде реч... Joy Joy Joy

# 606
Mimito_75, valya_and поне знаете, че проблема не е само в Хасково или Пловдив, а и на Позитано в София!  Sick

Истерията покрай академичните справки беше същата. Децата, които кандидатстват за Оксбридж си ги получиха на 14 и 15 окт. след сериозно напрежение.

# 607
Според мен цялата тази незаинтересованост е резултат на това, че училищата нямат отношение към кандидатстването на децата. В UK самите колежи или училища им изпращат документите към UCAS. След получаване на оферта или отказ, университета изпраща feedback на училището за дадения кандидат. Ако и нашите имат подобен ангажимент, то едва ли биха създавали такива проблеми и сигурно не биха били толкова безразлични към това, което се случва с учениците им. Все пак те градят имиджа на училището.

# 608
Нашите училища нямат ангажимент към нашите ВУЗ-ове, а какво да говорим за чуждите. Цялата незаинтересованост идва от това, че сме в Б-я и ако попаднеш на съвестен човек ще ти съдейства и ще получиш необходимите документи.
Когато синът ми кандидатства в 12 клас имаха нова класна, която още на първата учителска среща сама попита кои ученици ще искат академична справка. Тъй като ние късно решихме да кандидатстваме в чужбина, съответно доста по-късно се обадихме за въпросния документ. Направиха ни го за два дни. Когато помолих класната да си получим дипломата по-рано, жената веднага се отзова и ни я даде седмица преди официалното получаване. Така, че всичко си е до хората....

# 609
Определено е въпрос на отговорност и човечност. Госпожата, която подготви Вили за TOEFL, успя да я убеди, че е хубаво да кандидатства в Кеймбридж. Каза и, че това е шанс, който го има точно сега и ако не пробва, после може цял живот да съжалява, че го е пропуснала. Накара я да повярва във възможностите , които има. Като всяко дете смяташе, че там е много снобско и не е за нея. Но отивайки на интервюто, емоциите са били невероятни. Особено, когато е видяла колко искрено са и показали, че харесват рисунките с въглени на къщи от стария Пловдив и портретите с туш. Тази учителка, без да има някакви ангажименти към детето, се интересуваше непрекъснато как върви кандидатстването, помогна с превода на препоръката, защото учителят по рисуване не знае англ. език и истински се радва за резултатите.
Да споделя нещо, което открих преди малко, защото сигурно ще е от полза за тези деца, които още не са държали IELTS. Една майка от форума за университетите в Германия е писала за руската социална мрежа " В контакте". Това е нещо като Facebook. Регистрираш се и в search се търси IELTS. Излизат материали за подготовка.

# 610
Подобно безхаберие и некомпетентност в ръководния състав на най-елитните училища е недопустимо. Peace

# 611
В София имате алтернатива с Американския колеж, но в Пловдив това е "елита". В езиковите гимназии е подобно положението.

# 612
Mimito_75 , колко е хубаво, че има свестни учители подкрепящи децата ни. За съжаление една птичка пролет не прави /но поне я има/. В www.bghelp.co.uk също има материали за изпита IELTS във форума за кандидатстващите.
За нашата класна ми е трудно да говоря, преподава ни по английски език. newsm78 Общо взето страннна птица, която закъсня повече от половин час за последната родителска срещи и се оказа, че търсила дневника, който така и не намери. Laughing Препоръката обаче беше от другата госпожа, която го подготвяше частно веднъж седмично

Ако и нашите имат подобен ангажимент, то едва ли биха създавали такива проблеми и сигурно не биха били толкова безразлични към това, което се случва с учениците им. Все пак те градят имиджа на училището.

Какъв имидж, какви пет лева, тук имаме две гимназии на кръст - ПМГ и ЕГ, а нивата са под всякаква критика. Безхаберието на директорките е видимо. Няма никаква система за контрол на знанието на учителите и това ужасно ме вбесява. Защото се наслушах за мънкащи учители /г-жа Юсуф например/, много знаещи деца /пък всички с 3 и 4/, незнаеща информатика г-жа /слава богу я изгониха след като ги съсипа 4 години/.

Момичета на 22.02. сме на ТОЕФЛ в Пловдив...някой по същото време и място?

# 613
  • Варна
Dimivas , честито за Нортъмбриа и успех и от тук нататък   bouquet

Здравейте момичета,
Имам въпрос към тези, които са наемали квартира в UK - винаги ли се изисква гарант, живеещ там и какви документи от него се изискват? Споделете малко опит в тези неща.

RSGeorgieva, нашата квартира е от директен собственик , не от агенция, намерена е през gumtree,  имаме само 1 наем предплата и се плаща месец за месец. Хазяинът не е искал гарант. Единствено това ,че квартирата е наета от 1 август, а не от септември. Така че, може да потърсите вариант за директно наемане без агенция  Peace

Когато синът ми кандидатства , от Единбург също му поискаха прогнозни оценки,  сам си ги писа. За съжаление  тази кореспонденция от страна на Единбург  ,не означава  ,че ще  дадат  оферта , просто последните години им е нещо като част от процедурата за кандидатстване .

И тъй като темата доста напредна и вече минахме 40 стр., момичета давайте предложения за първа страница какво искате да има, каква информация би била полезна, че предния път много набързо се наложи да се открива нова тема и ни свари неподготвени.

Ще цитирам valha , ако някой има предложение за включване на информация на първа страница да пише   Peace
valha , помисли си дали ти да не пуснеш следващата тема  и без това цялото оформление на тази е твое  Hug

# 614
Благодаря, Сребърна паричка. Ще потърсим квартира без посредник и дано да попаднем на нещо. На мен ще ми е трудно да намеря гарант оттам, особено ако трябва да доказва собственост на недвижим имот или да декларира някакъв доход. На наши познати деца точно това са искали миналата година и докато се оправят с цялата документация живяха при приятели повече от месец.

Общи условия

Активация на акаунт