Ebay - 91

• 43 256
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • Мадрид / София
Момичета, аз с въпросче относно плащането в немския  Mr. Green
Имам няколко покупки досега от там, но плащането все беше с пейпал. Сега попитах и този продавач, дали е възможно, но каза, че няма ПП. И въпросът ми е аз откъде да видя данните му за банковия трансфер  newsm78 Нали това беше другият вариант за плащане при тях? Той ми е изпратил и фактура човекът, но в нея не виждам никакви данни.
Разгледай страницата, която се отваря за плащане. Там трябва да има опция, която да ти отвори банковата сметка на продавача, името му, както и името на банката. Ако се затрудняваш да я намериш питай продавача да ти даде данните на лична.

# 601
  • София
Не виждам причина да не се постави отрицателен фийдбек на човек, който го е заслужил. Моя приятел спечели на търг нещо чупливо, което е и скъпо. Доста евтино го спечели. Писа на продавача, помоли го да опакова нещото по някакъв си стандарт за опаковане на подобни неща, което е напълно нормално - искаш това, което си купил, да стигне здраво при теб, а и продавача би трябвало да иска същото нещо. Онзи отказа, почна да увърта, че това било невъзможно, и други подобни. Накрая развалиха сделката, защото онзи не искаше да праща. После пусна същото нещо на търг вече с начална цена двойно на последния бид на предния търг. Нормално ли е да получи позитивен фийдбек такъв търговец?
П.С. Мисля, че опаковането беше просто някакви балончета, и да се опакова чупливата част отделно, в същия пакет, но опакована и тя.

# 602

Aia', благодаря за инфото   bouquet

# 603
  • Мадрид / София
Не виждам причина да не се постави отрицателен фийдбек на човек, който го е заслужил. Моя приятел спечели на търг нещо чупливо, което е и скъпо. Доста евтино го спечели. Писа на продавача, помоли го да опакова нещото по някакъв си стандарт за опаковане на подобни неща, което е напълно нормално - искаш това, което си купил, да стигне здраво при теб, а и продавача би трябвало да иска същото нещо. Онзи отказа, почна да увърта, че това било невъзможно, и други подобни. Накрая развалиха сделката, защото онзи не искаше да праща. После пусна същото нещо на търг вече с начална цена двойно на последния бид на предния търг. Нормално ли е да получи позитивен фийдбек такъв търговец?
П.С. Мисля, че опаковането беше просто някакви балончета, и да се опакова чупливата част отделно, в същия пакет, но опакована и тя.
Всеки си решава как да постъпи, но вота не е задължителен. Може просто да не се дава.

# 604
Не е коректно спрямо бъдещите клиенти на продавача да му се спести отрицателната оценка, когато я е заслужил.

# 605
Не е коректно спрямо бъдещите клиенти на продавача да му се спести отрицателната оценка, когато я е заслужил.

и аз съм на това мнение!

от друга страна, рядко поръчвам от търговец с рейтинг под 99 и до сега не ми се е налагало да оставям негативна оценка, въпреки че е имало проблеми, които обаче сме изяснявали с продавача с мейли

# 606
И аз съм на това мнение. От 6 години купувам в Ибей. Пускала съм неща и за продажба, но предвид несигурността на пощите ни прецених, че не е за мен тази работа.
За съжаление напоследък поставям и аз отрицателни оценки. Просто ми омръзна да получавам парцали, описани като нови и продавачите да си правят оглушки, все едно не е истина. Не ме устройва отварянето на диспут, защото обикновено отсъждат да го върна, а не е сигурно че продавача ще го получи, така че си поставям негативна. Така следващия път би помислил и би описал коректно нещата си.  Peace
При пазаруването от БГ сайтове не ми се е случвало досега да попадна на некоректно описана обява. Може би има късмет  Laughing

# 607
  • Според сезона
Момичета, аз с въпросче относно плащането в немския  Mr. Green
Имам няколко покупки досега от там, но плащането все беше с пейпал. Сега попитах и този продавач, дали е възможно, но каза, че няма ПП. И въпросът ми е аз откъде да видя данните му за банковия трансфер  newsm78 Нали това беше другият вариант за плащане при тях? Той ми е изпратил и фактура човекът, но в нея не виждам никакви данни.
Разгледай страницата, която се отваря за плащане. Там трябва да има опция, която да ти отвори банковата сметка на продавача, името му, както и името на банката. Ако се затрудняваш да я намериш питай продавача да ти даде данните на лична.

А пък банковият превод ще излезе и той една сума.....

# 608
Здравейте момичета, влизам с въпрос: та на 15.12 миналата година поръчах две якета от един и същ продавач, парите са преведени веднага ( и той си ги е дръпнал), но все още нищо не съм получила.  Оказа се , че продавача вече го няма. Имали вероятност  да не получа нищо?

# 609
  • Бургас
Здравейте момичета, влизам с въпрос: та на 15.12 миналата година поръчах две якета от един и същ продавач, парите са преведени веднага ( и той си ги е дръпнал), но все още нищо не съм получила.  Оказа се , че продавача вече го няма. Имали вероятност  да не получа нищо?

Има да, особено ако е от Китай продавача. Може да отвориш диспут.

# 610
  • Варна

Има. Защо си чакала толкова време?

# 611
Ами не знам. Понеже ми е за пръв път. Сега какво следва от моя страна? Да от Китай е продавача. Confused

# 612
  • Пловдив
Ами не знам. Понеже ми е за пръв път. Сега какво следва от моя страна? Да от Китай е продавача. Confused

Сега отваряш диспут в PayPal или кейс в ebay- което си избереш.

# 613
  • Мадрид / София
Ако си платила с Pay Pal отвори незабавно диспут и си искай пълната сума плюс сумата за изпращането. Ако си платила по друг начин дори и да отвориш кейс в Ebay почти няма шанс да ти върнат парите.

# 614
  • Beyond the Frontiers
Запази и изпрати снимките като доказателство.

Продавачката ми пусна отговор:
„The dress was in perfect condition when I posted it to you, I have sold several items on ebay without complaint. I am happy to refund the amount if you post the item back to me, once received I will re-imburse the postage. I had a buyer for the dress after sold who is still interested so that would be the ideal resolution.“

То нагло, нагло....дразнещо е да те лъжат, просто едно извинение щеше да реши нещата. Лепвам отрицателна и не се замислям. Продавачката е едва с 15 оценки, явно има нужда от ориентиране. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт