Сериали - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural / тема V

• 65 272
  • 723
  •   1
Отговори
# 540
Спфир,аз го намерих в един друг сайт,от който понякога свалям,когато няма в Арена,но пък там няма субтитри....и всъщност никъде не ги намирам,с изключения на първа серия,но ще зачакам и може да пуснат.Де да знае човек....може пък и да ми хареса. Аз нали не съм толкова чак придирчива:)
Купола тъкмо го похвалих и после гледах 11-та серия. Дста слаби места има. Как така при 2 градуса (каза Ребека) температура се заледи и заснежи като на северния полюс,та чак измряха от измръзване? Ами огромните ледени късове в езерото?  #Crazy За няколкото други точки няма да говоря:) Но още ще си го гледам де. Даже и 3-ти сезон д анаправят пак няма да го зарежа  Mr. Green
Холи Бери не е ли актриса във филми? Какво прави в сериал? И на мен прическата и не ми харесва много. Аз си обичам дълги косици:) Да....много готини кофи за боклук имат,както и огледала в банята:)
Ще видя да потърся и този кораб,за който споменаваш. Да видя ще го намеря ли:) (аз замунда нямам)

Като говорихме за Екстант (незнам на английски как се произнася),та се сетих да питам. Хеликс дали го спряха? Гледам този японеца и се зачудих. Обаче ролята му в екстант колко е сходна с тази в Хеликс.

# 541
  • в морето до колене
Холи Бери не е ли актриса във филми? Какво прави в сериал?
Е, то участието на "филмови" актьори в ТВ-сериали напоследък е тренд.  Grinning

# 542
  • МАРС
Ами то снимането в сериали им е по-доходоносно от снимането във филми и те нормално се преориентираха.

# 543
  • София
Не са го спрели Хеликс, ще има втори сезон. Ма то не пречи да играе в два сериала - единия е летен, другия си е в сезона на сериалите.

# 544
Японецът определено е по-добър в Хеликс-а, отколкото в Екстант-а - по-драматичен, по-реален някак. В Екстанта ми е един такъв....прост. Макар че играе еднакво дървено навсякъде, но на мене си ми харесва Laughing

Последна редакция: чт, 18 сеп 2014, 18:21 от Анонимен

# 545
  • София
Кой пък толкова му се възмущава на кръвта???
Мен лично ме радваше до едно време, просто ми омръзна сериозно след това.

Иначе и аз така, едно смутено и засрамено, едва ли не, споделих, че май съм единствената харесваща купола(май в другата тема)... ама ето, че и дружки се намериха Simple Smile

Интрудърс почнаха ли да го превеждат?

# 546
  • София
Оууу, много е зле Еxtant.
Загледах го, ама само бродерията ми помага да премина през трети епизод.
Същото зле като Хеликс.
Тея хора не се научиха, че за да направиш сериал за космоса/извънземните/sci-fi трябва да го сложиш върху някаква цялостна представа за съдбата на земята. И това е първото нещо, което да покажеш на зрителя, а чак после да пускаш зловеща музичка и "страшни"/"мистични" кадърчета.

# 547
  • МАРС
Аз пък харесах Екстанта, ама явно другите не са и му дялнаха балтията. Laughing

# 548
И какво сега, няма да има 2-ри сезон на Extant? Жалко, на мен ми харесва.

# 549
  • КиТ
Аз пък харесах Екстанта, ама явно другите не са и му дялнаха балтията. Laughing

За добро е да ти кажа  Mr. Green

# 550

Тея хора не се научиха, че за да направиш сериал за космоса/извънземните/sci-fi трябва да го сложиш върху някаква цялостна представа за съдбата на земята.

Тва кво значи Thinking, нещо не схващам...ама звучи умно и искам да го разбера Hug
Как да я покажат тая представа?
То си е ясно - в Екстанта щастливо бъдеще, покоряваме космоса, пък в Хеликс-а - нашето си обикновено настояще. Аз поне така го виждам. Може би имаш предви, че нещата ги показват в ограничена среда, много не мърдат от сцената на събитията, така ли?
Аз пък се кефя на добре направените мистериозни сцени, когато са обосновани, вързани със сюжета, добре изиграни и не са самоцел. То за всякакви сцени това важи - и за лИбовните.

# 551
  • София
Ами в случая точно тези "страховити" сцени са самоцелни според мен.
Те не внушават страх, не разкриват елемент от сюжета и не правят действието или героите по-пълноценни, просто са на музика някаква, която би трябвало да ме постави под напрежение. Да тръпна - е, от какво да тръпна? Дух ли ще се появи в бъдещето? Извънземните не се спотайват в сенките като вампири.
Няма цялостно виждане за бъдещето - кога, къде се случва това, в каква система. В Хеликс поне имаше мисля някаква година и обяснение. Тука тя повръща над кенефа и толкоз. "Гениалната" завръзка е "Те вече са тук". Е! Нали за научна фантастика говорим - ясно е, че са тук. Какво го показвате като все едно колелото сте открили!?!?!?! Няма контекст. Или по-точно разкриват го постепенно, но това не е добър подход.

Ама това си е според мен де. Супер разочарована се почувствах! Очаквах повече...

О, сега се сетих още нещо - Гатака и Изкуствен интелект, и още няколко такива - ами като преписваш от тях поне... поне... препиши умно.

# 552
  • Разпиляна във въображението
Ех, да вземат за направят един супер сериал по Фондацията Grinning

# 553
  • София
А, тогава групово ще умрем!
Ама сакън де! Че като почне там плетене между книгите...

# 554
  • Разпиляна във въображението
Сериалите в последните години дръпнаха много напред и има някакъв шанс да не се получи боза, ако това се случи. Но не мисля, че ще посегнат към книгата за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт