Сериали - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural / тема V

• 65 259
  • 723
  •   1
Отговори
# 555

О, сега се сетих още нещо - Гатака и Изкуствен интелект, и още няколко такива - ами като преписваш от тях поне... поне... препиши умно.

Ха-ха, ето защо през цялото време имам чувството, че гледам не един, а два филма, в които случайно участват едни и същи артисти за част от ролите. За останалото имаш право (наистина някак "виси" историята - без данни за времето и географията, за геополитиката), но аз пък и не подхождам с голямата кошница и затова не се разочаровам. Даже се забавлявам, единствено мазната къдричка на Холи пред очите ми нарушава комфорта. И това, че колите са си като нашите по форма, трябваше да са по-футуристични.

Фондацията - всичко е възможно Simple Smile Що пък не. Ама ако не е сполучливо, ще се почувствам осквернена в най-девичите си преживявания.

# 556
  • София
Тежка е за филмиране. Доста скъпа продукция би била. Трябва да е нещо от сорта на Игра на Тронове - епично... А може би просто е въпрос на вълни, на модерност. Възможно е хората просто да са се изморили от Стар Трекове, Старгейтове и подобни. Както започнаха да се изамарят и от вампири и духове, та сега се забелязват предимно вещици и комиктови герои.

Аааа, за колите - БМВ-то на Моли е концептуален модел  доколкото виждам. Това е според формата де, не съм го чела записано.

# 557
  • София
Не знам какви модели са колите, но трябва вече да са летящи. hahaha Никой не измисли една летяща кола в тия сериали.

# 558
Не е задължително да са летящи, би било нереалистично
След 20-30-50 години колите ще са като в Minority Report, чичко Спилбърг си беше написал там домашното, да видим какво ще се излюпи от сериала  Mr. Green

Колите ще са на пътища като магнитни възглавници, ленти с различна максимална скорост, така скоростта може да се контролира напълно и ПТП-та няма как да станат, защото ще има разни бушончета, ако се приближат опасно.

# 559
Не е задължително да са летящи, би било нереалистично
След 20-30-50 години колите ще са като в Minority Report, чичко Спилбърг си беше написал там домашното, да видим какво ще се излюпи от сериала  Mr. Green

Колите ще са на пътища като магнитни възглавници, ленти с различна максимална скорост, така скоростта може да се контролира напълно и ПТП-та няма как да станат, защото ще има разни бушончета, ако се приближат опасно.
Защо да е нереалистично? Напълно реалистично си е, още повече, че летящи коли вече има и то не прототипи. Няколко производителя имат разработки, най-известната е PAL-V. Планира се продажбите да започнат следващата година и най-вероятно ще си имат купувачи. Например холандската полиция вече си е поръчала 40 бройки от тях Grinning

# 560
Защото трябват трасета, а за тях технология още няма.

Представи си 100 000, такива, щъкащи където им падне, МПС-та из София след 10 години?
Колко от тях ще оцелеят само след един ден и колко от водачите им.

# 561
Трасетата са обикновените, горивото - също, според производителите на тези коли. То целта е да не се оскъпява много наличната инфраструктура.
Аз дори и в най-смелите си представи не мога да видя София с такива коли.
Цената ще е една от цедките за тях, но то пък и изобщо не се предвижда да станат масово МПС.
Сега като се сетих за тези коли, ми стана едно такова весело, щото "онова бъдеще", за което се говореше преди, не е било чак толкова далеч. Пък аз тогава си мислех, че ние сигурно няма да "доживеем".

А в новите sci-fi филми трябва да мислят вече други джаджи, с които да ни смаят  Laughing

# 562
Ми не не са същите трасетата, когато летиш имаш възможност за движение в 3 измерения, когато караш кола са "само" две  Mr. Green
Справка, изгледай преследванията във вече споменатия Minority report, а също и в Star Wars II

# 563
  • София
В допълнение към това само мога да добавя, че не сме единствената държава, в която има кабели във височина и електричеки транспорт. Летенето на колите изисква и друго осветление на пътя.

# 564
  • Разпиляна във въображението
Разговорът направо си плаче за една отделна тема как си представяме бъдещето Whistling

# 565
  • София
нищо, нищо!
Тамън раздвижихме тази тема

# 566
# 567
Въздъх няма да махаме тролейчетата  Party

# 568
Не, тролейчетата и аз не си ги давам  Mr. Green

# 569
някой гледа ли "Викторианска история"? (май така се превеждаше)

Общи условия

Активация на акаунт