Попадали ли сте на заядлив кондуктор в градския транспорт?

• 4 838
  • 42
  •   1
Отговори
Здравейте!

Искам да споделя пресен спор от днес със заядлива и агресивна кондукторка. Качих се от спирката срещу Катедралата в гр. Варна на автобус номер 31А . Седнах на най-предната седалка на автобуса с приготвено левче в ръката си. След около 5 минути забелязах кондукторката в автобуса, която ме подминаваше и й подадох левчето и тя започна да ми се кара и стряска на висок глас, вдигна врява  и да ме обвинява, че не съм искала да й плащам. Била минала покрай мен, защо не съм й дала до сега, ако минела контролата щели да ме глобят..... Изкара ме за гратисчийка.  #Cussing out А аз й казах, че ако е минала преди това не съм я забелязала  и се извиних за което. Тя продължи да се заяжда и да ме обвинява, вървейки из автобуса ме нарежда постоянно "Тя не иска да си плаща прави се на ударена, хамава, като си проста няма да ме забележиш...... " , #Cussing out . И аз се ядосах изключително много от просташкото й отношение. Не издържах и станах от седалката си и отидох при нея казах й да престане да ме нарежда и да ме обижда, и това, че тя не си е свършила работата както трябва не й дава правото да обвинява пътниците защо не са я забелязали. Нейната работа е да отиде и да таксува пътниците. И ако наистина не исках да си платя можех и втория път , когато ме подминаваше да не й подам левчето си.
Взех и имената, запазих си и билетчето и искам да се оплача от нея. Бихте ли ме съветвали към кого мога да направя оплакване, освен към фирмата на градския транспорт? Понеже малко ме съмнява, че вземат някакво сериозно отношение към случая, нито пък някакви мерки, защото не веднъъж съм била свидетел на грубо отношение от страна на кондукторките към пътниците.

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 18:37 от Amirat

# 1
Аз не съм попадала на незаядлив такъв.
Ако нямам билет и ако шофьорът няма, не се качвам. С простаци не ми се занимава. Вече избягвам автобуси, трамваи и т.н., гледам да ползвам само метрото от градския транспорт.

# 2
Да, в София са супер кисели контрольорите.
Аз се дразня, когато ме карат да си вадя картата от портмонето. Ми аз, ако не искам, не съм и длъжна...ще им се не види... #2gunfire 

# 3
  • Пловдив
Само на фирмата можеш да се оплачеш, няма на кой друг, дори и на общината, която организира градския транспорт, едва ли и е работа.

На мен веднъж една не ми разреши да се придвижа напред с бебешката количка, за да седна, понеже било последен курс и автобусът вече бил измит. Писах мейл до фирмата, без да соча линия и подробности - белким си постегнат хората. Не съм отваряла оттогава мейла, от който писах, и не знам имам ли отговор.
Други подобни случаи не съм имала, повечето кондуктори са любезни. Да уточним за предишната писала, че не става дума за кондуктори като софийските, а за продавачи на билети в автобуса, които са там постоянно. Те по силата на длъжността си не са толкова бойни и кисели.

# 4
Да, в София са супер кисели контрольорите.
Аз се дразня, когато ме карат да си вадя картата от портмонето. Ми аз, ако не искам, не съм и длъжна...ще им се не види... #2gunfire  

Като че ли повечето не създават проблеми,  но ако някой от тях прекали се обаждам на специалния телефон по контрола на пътниците. Записвам номера на автобуса или тролея и точния час, в който сме се разправяли. Разправиите с тях винаги са били за едно и също. Искат да им дам картата си и аз разбира се не я давам. Веднъж я дадох преди повече от 15г. и се опитаха да ми я откраднат под предлог, че е фалшива!(а беше в третия месец!) Оттогава на никого не давам карта, а само я показвам. Сега електронната даже не я вадя, а я подавам с портмонето си. През последните два месеца два пъти попадам на един индивид, който иска да я извадя от портмонето за да я види. И двата пъти не я извадих и му казах да си гледа работата. Следващия път когато го срещна дори и с портмонето няма да му я извадя и ще му заявя, че не ми е симпатичен и никаква карта повече дори с портмонето заради него няма да извадя. Да извика други, ако толкова иска да я покажа.
Предишните години, когато бяха хартиените се е случвало да гледат картата ми от две педи разстояние и да поискат да им я дам още да я гледат! Тогава вдигам скандала и ги докладвам на специалния телефон с обяснението, че ми се е случвало да се опитат да ми откраднат картата. Миналата година като се обадих за подобни индивиди техният началник ме попита как са изглеждали. Описах ги и той отговори, че са техни съвестни служители, но ще им направят забележка!? Аз изказах предположение, че или са неспособни да определят дали една карта е фалшива гледайки от две педи разстояние или пък искат да я откраднат. Добре, че все пак това не се случва много често.
Веднъж пък се случи да ми кажат, че не се четяла! А на метрото същия ден се четеше твърде добре! Обадих се на въпросния телефон и обясних на кой автобус са се возили и в колко часа. Изказах предположение, че проверяващите им у-ва имат някакъв дефект. И те искаха да им я дам,  но не ги огря.

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 00:29 от vl

# 5
Аз лично - не. Но съм попадала на пътници, които се мотаят половин час, преди да си продупчат билетчето и после вдигат скандал на контрольора. 

# 6
Не съм попадала. Най-вероятно, защото нямам против нито да си извадя портмонето, нито да си извадя картата от него или пък да продупча билет на време.  Crazy

# 7
  • на брега на морето
Ама още ли има кондуктори? Shocked
Само един път ме заяде контрольорка, но за кратко. Иначе не съм попадала на заядливци, винаги съм случвала на много вежливи контрольори. Спазвайки тези правила:
Най-вероятно, защото нямам против нито да си извадя портмонето, нито да си извадя картата от него или пък да продупча билет на време.  Crazy
никога няма да има проблеми без значение дали контрольорът е кисел или сладък.
Авторката, не си късай нервите. Забрави за случката и толкоз.

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 08:19 от Котьо Тръмп

# 8

Навсякъде извън София май Simple Smile Пловдив има, Варна явно има. Сега да се явят на сводка от другите градове  Mr. Green

# 9
  • Пловдив
Спазвайки тези правила:
Най-вероятно, защото нямам против нито да си извадя портмонето, нито да си извадя картата от него или пък да продупча билет на време.  Crazy
никога няма да има проблеми без значение дали контрольорът е кисел или сладък.
Не е съвсем така, защото не става дума за софийските контрольори. Тези в другите градове стоят в автобуса, по-точно вървят напред-назад, и продават билети. Билетите не се купуват отвън и няма перфоратори. Кондукторите нямат отличителни знаци, освен че държат кочан с билети. По-рядко са кисели, понякога са доста приветливи даже, но ако са кисели, могат да се заядат за каквото си искаш. Както в моя случай - да не минавам с количката навътре в автобуса (не че ще преча, там хора нямаше, а да не цапам измития автобус, на всичкото отгоре не беше и кално), или както в случая на авторката - че не си разпознала кой е кондукторът, че да му подадеш веднага пари.

# 10
Да, има много прости кондуктори, на мен преди 7/8 години ми се случи нещо подобно в Пловдив,  вървейки към спирката установих, че единствената банкнота, останала в портфейла ми е 50лв. А тогава май това беше най-голямата банкнота, мисля, че още и столевки нямаше... И реших, че ще пробвам да я сменя за по-дребни пари на будките, които са покрай спирката на Тунела.... Обаче точно стигнах до спирката и моя рейс дойде и аз естествено се качих. Като дойде продавачката на билети и подадох 50-те лева и се извин, че давам толкова едри. Леле като ме почна: Кви са тия пари, ти подиграваш ли ми се?  Joy  Или искаш да пътуваш безплатно ? При което аз така:  Shocked   Пак и се извиних и обясних, че съм имала намерение да ги 'разваля' на спирката, но рейса е дошъл и съответно никой нямаше да ме чака да развалям пари... просто щях да изпусна рейса.
Хората покрай мен започнаха да бучат и да упрекват кондукторката за държанието и. Явно я хвана срам, защото млъкна...
Обаче в крайна сметка отказа да ми развали парите и да ми даде билет...
А как ми се искаше да се беше качил проверяващ точно в този момент, за бъде злепоставена тази жена!  #Cussing out  Още повече, че билет е длъжна да ми даде, защото при евентуално злополука билета служи като 'застраховка' доколкото знам. Пък и все пак съм и подала банкнота в обръщение.
Да поясня само, че случката се разигра малко след обед, изобщо не ми се вярваше да няма 49 и нещо оборот та да ми върне, ама нейсе.
Иначе никога преди или след това не съм имала подобни случаи, дори и да съм била с по-едри пари.

# 11
  • София
Не съм попадала, но и аз никога не съм имала нещо против да си покажа билета или картата. Напоследък ми прави впечатление, че в метрото има контрольори, униформени са, учтиви.

Със сигурност както сред контрольорите на ГТ, така и сред пътниците има простаци.

# 12
В една чужбина има автомати за билети на спирките. Ако нямаш точно пари, може да сложиш повече, но автоматът не връща.  Много бързо се научихме винаги да имаме точно.

# 13
  • край голямата локва

Навсякъде извън София май Simple Smile Пловдив има, Варна явно има. Сега да се явят на сводка от другите градове  Mr. Green

Докладвам- Бургас също.  Laughing /Несебър, Поморие .../
Като цяло където и да съм ходила в страната без София е с кондуктори. Въвеждането на тази форма води до намаляване на гратисчийството почти до нула.  Mr. Green
 Като цяло са любезни, повечето при това доста. Имат си служебни отличителни белези. Но доколкото знам ако се качи контрола и хване пътник без билет ще глоби не само него но и кондуктура.

# 14
Не съм попадала. Най-вероятно, защото нямам против нито да си извадя портмонето, нито да си извадя картата от него или пък да продупча билет на време.  Crazy

Peace

Общи условия

Активация на акаунт