Попадали ли сте на заядлив кондуктор в градския транспорт?

• 4 847
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Значи проверяващите трябва да се доверят, че някой имал карта, щом го твърди, защото въпросният пътник не бил длъжен да я покаже. А защо тогава тези с билети да са длъжни да го покажат? И шом никой не е длъжен нищо, тези контрольори за какво са? И за какво ли изобщо да си плащаме билети/карти?

Малко повече толерантност и от двете страни и малко повече разбиране, че някой просто си върши работата. АКо прекрачва границите, оплакване.

# 31
Малко повече толерантност и от двете страни и малко повече разбиране, че някой просто си върши работата. АКо прекрачва границите, оплакване.

Именно Peace

При мен конфликт е имало в следната ситуация - няма откъде да си купя билетче, но ми се налага да се кача веднага в автобуса, трамвая и т.н. Стоя си с приготвеното левче в случай, че се качи контрола. В 2 от 3 пъти имаше скандал. Аз не съм умишлено нередовна, искам да си купя билет, но билет няма. Е, само където не ме изядоха.... Веднъж си платих глобата,  в другия случай трябваше да сляза от ГТ, нищо не платих и си взех такси.

# 32
от години не съм се возила в градски транспорт, но по спомени преди години правиха следния ужасно ГНУСЕН номер, от който винаги ме е било СРАМ.
Има някаква наредба при багаж да се дупчи втори билет, и това е написано САМО на български в автобусите. Естествено никой българин не дупчи втори билет за багаж.

но тъпите контрольори се качваха на автобуса на летището, мисля ,че 84 е номерът, и глобяваха де що чужденец видят, че нямат втори билет. А чужденците няма как да прочетат или да знаят, че им трябва втори билет. Толкова ме е било срам, че първото впечатление на хората им е такова. И то бяха все млади красиви чужденци Simple Smile

# 33
Нали има и неперсонализирани карти? Значи има избор...
Дали 50 лв са много или не е друг въпрос. За мен е нормално, особено ако ползвам ГТ всеки ден и сменям няколко превозни средства.

Как друг въпрос? 60лева ли трябва да дадем за неперсонализирана? Нали бяха 50? Това не се ли нарича вдигане на цените? Ами разредения транспорт в късните часове още от миналата година? И тази продължава. Значи вдигнати цени  и на всичкото отгоре разреден транспорт и ние като овце трябва да се съгласяваме!?
Ами тази от 60, ако я откраднат какво ще се случи? Студена вода???

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 00:07 от vl

# 34
Значи проверяващите трябва да се доверят, че някой имал карта, щом го твърди, защото въпросният пътник не бил длъжен да я покаже. А защо тогава тези с билети да са длъжни да го покажат? И шом никой не е длъжен нищо, тези контрольори за какво са? И за какво ли изобщо да си плащаме билети/карти?

Нали електронната с-ма показва всичко? Каква е картата, валидността и? Друго какво???
Няма да коментирам кой какво е длъжен. Написах как постъпвам аз и обясних защо.  
Случвало ми се е само да ме запитат дали съм с карта и да заминат без да я видят. Просто вярват. И наистина е така.

# 35
  • София

Нали електронната с-ма показва всичко? Каква е картата, валидността и? Друго какво???
Няма да коментирам кой какво е длъжен. Написах как постъпвам аз и обясних защо.  
Случвало ми се е само да ме запитат дали съм с карта и да заминат без да я видят. Просто вярват. И наистина е така.

Какво показва и на кой го показва? И как го показва?

Да, на теб ти вярват, заради честният ти вид Wink Ама на други не. И къде е казано, че не си длъжен да си я покажеш?

# 36
Дали е заредена, до коя дата, даже и на кого принадлежи. Е? На екранчето на уреда се изписва.  Показвах хартиените. Сега вече няма смисъл. Няма какво повече да коментирам.
Колко пъти трябва да напиша че "Дай да я видим!" означава проблем??? Или ще я откраднат, или ще  ни разкарват да си я прибираме от управлението им. Най-много да се извинят, че е станала грешка.....Дотогава как ще пътуваме и кой ще покрие щетите ни? Както и неприятностите? Нима точно това трябва да се получи с една редовна карта???

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 00:14 от vl

# 37

Именно Peace

При мен конфликт е имало в следната ситуация - няма откъде да си купя билетче, но ми се налага да се кача веднага в автобуса, трамвая и т.н. Стоя си с приготвеното левче в случай, че се качи контрола. В 2 от 3 пъти имаше скандал. Аз не съм умишлено нередовна, искам да си купя билет, но билет няма. Е, само където не ме изядоха.... Веднъж си платих глобата,  в другия случай трябваше да сляза от ГТ, нищо не платих и си взех такси.

Ами то да си седи всеки с 1 левче в ръката, защо да си дупчи билет. 

# 38
Масово цигани, а сега и сирийци не се проверяват за билети. За клошарите пък да не говорим...Затова пък съм присъствала на много грозни гледки как контрольори се опитват да тормозят деца, които са си забравили/загубили картата. Виждала съм също как глобяват пътници с 20 лв. и след това се изпаряват без да дадат билет или някакъв друг документ за това. Като хиени на лов са.  Mr. Green

# 39
  • София
Много ме е яд ,че на циганите нищо не казват.
А колко пъти ми се е случвало да съм свидетел,че се заяждат с възрастни хора.
Преди около 8 години се качих в 213 за автогарата.Продупчих си билета.качи се контрола и ми заявиха ,че билета ми бил дупчен и преди.А аз го купих от рейса.Даже едно момче беше свидетел и им каза.Ама те не.....Тогава бях малка и наивна ,а и бързах да не изпусна автобуса за Троян.
Платих си глобата и така......

# 40
  • София
Шушон / а и доста от другите/ е абсолютно права. Побеснявам, като подминават циганите и разни с вид на бабанки, а се нахвърлят на деца. Карала съм се за това с контрольори.
Всяка сутрин на спирката от която хващам автобус до метрото стоят една орда контрольори с поне двама полицаи. Задържат рейса, докато не го обходят целия. Хората роптаят, ама кой ли ги слуша, щото те са много силни, като са по пет барабар с полиция. Един от рейсовете идва от Филиповци. Сутринта точно в него се качих и тия с мене. Един мъж им се развика, питаше ги защо задържат рейса, защо ги няма на предишните спирки,  където са "братята"? Стана скандал голям. Ама не им попречи да заклещят едно младо момче, което си продупчило билета пред тях. Ами нали с мен се качи, как да го продупчи по- рано? Ето това ме вбесява.
Вчера една ми казва, че картата ми е нередовна. Купих си билет и го продупчих. Отивам в бюрото за карти и жената ми казва, че е до днес. Ми не помня докога е. Как да вярвам на апаратите им? И това ме дразни с персоналните карти. Затова си взимам от безименните с 10 лева по- скъпа. Всеки път ме питат що нямам персонална. Защото така искам , бе хора.
Ползвам извънградски автобус, за да стигна до офиса, който е с постоянен контрол. Там агресивен и невъзпитан служител не съм засичала. Може би, защото са сами. Но пък колко гадни пътници викат по тях, не е истина  ooooh!

# 41

Именно Peace

При мен конфликт е имало в следната ситуация - няма откъде да си купя билетче, но ми се налага да се кача веднага в автобуса, трамвая и т.н. Стоя си с приготвеното левче в случай, че се качи контрола. В 2 от 3 пъти имаше скандал. Аз не съм умишлено нередовна, искам да си купя билет, но билет няма. Е, само където не ме изядоха.... Веднъж си платих глобата,  в другия случай трябваше да сляза от ГТ, нищо не платих и си взех такси.

Ами то да си седи всеки с 1 левче в ръката, защо да си дупчи билет.  

А какъв избор имам в случая?

В Германия ми се е случвало да се качвам във влак без билет, защото машината за билети на гарата не работи или не ми приема парите. Идва кондукторът, обяснявам му, той ми издава билет и толкова. И не става въпрос за левче, а за билет от 20 евро например.

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 11:38 от Pumuckl.

# 42
Да разбира се попадала съм особено ако дам жълти стотинки се държат много грубо всякаш това не са пари.

Общи условия

Активация на акаунт