Попадали ли сте на заядлив кондуктор в градския транспорт?

• 4 846
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Ама още ли има кондуктори? Shocked

Навсякъде извън София май Simple Smile Пловдив има, Варна явно има. Сега да се явят на сводка от другите градове  Mr. Green
И във Велико Тъpново има кондуктоpи. Сpавнително кpотки са.

# 16
  • София
Аз съм от тия,дето и за една спирка дупчат билетче...
В последно време не съм попадала на такива...заядливи,даже ми прави впечатление,че са станали по-мили като цяло.

Но имам една случка,когато бях бременна с първото си дете,бях в 7-ми месец,пътувах от Плиска към Младост 3 в 213.Качи се контрола,провери хората и мен,включително,но реши,че трябва да премине целия рейс по дължина за да слезе на Окръжна Болница,при което така ме бутна,че паднах на пътеката,ударих си корема в седалките...Слава Богу,нищо му нямаше на бебето,но толкова се шокирах,че не можах да реагирам адекватно,но другите хора го приклещиха,взеха му данните и после му се стъжни...

# 17
Не съм попадала, но и аз никога не съм имала нещо против да си покажа билета или картата. Напоследък ми прави впечатление, че в метрото има контрольори, униформени са, учтиви.

Със сигурност както сред контрольорите на ГТ, така и сред пътниците има простаци.

Въртят ги едни  същи от тролеите и трамваите на метрото. Показването на карта не е проблем, но когато те поискат да им я дадем идва проблема. Редовна карта да я приберат под някакъв предтекст и после в управлението ли да я търсим? Ами дотогава как ще пътуваме? С билети, с друга карта? А ако все пак са я откраднали и даже в управлението им я няма???
Сега електронните карти показват всичко и даже ваденето им не е нужно. Щом поискат вадене, ще поискат и да им я дадем. Както вече обясних това е сигурен проблем.
И още. Почасовите билетчета тук пак са наникъде. В странство например в Гърция и Италия те са за 75-90мин. с възможност за безброй прекачвания! И цената не е висока. В Солун беше 0,6евро, а в Генуа и Милано-1,2евро. В София донесоха бракуваната от Чехите електронна с-ма! А за билети-никаква......Видях веднъж как едни французи че чудят на перфораторите. Сигурно са имали такива преди войната.
Измислиха неперсонализирани карти, които струват 60лева! Даже 50 са им малко! И ако я загубим какво? Май студена вода. Защо с карта от 50 лева да не може да се вози цялото семейство? Нали все пак с нея не могат да пътуват двама или трима наведнъж? Така беше с хартиените карти. Като е персонална и със снимка защо да нямат хората право на преотстъпване? Ясно е, че ако е открадната ще могат да я обявят и да бъде блокирана. Но, ако са я дали на свой близък? Освен това никак не е евтина. Винаги регламентът е в наша вреда! Както за картите, така и за билетите.

Преди повече от 20г. в по-големите градове нямаше кондуктори, а беше както сега е в София. Картите важаха навсякъде! Моята софийска карта я ползвах в Русе и в Пловдив.

# 18
  • на брега на морето
Като е персонална и със снимка защо да нямат хората право на преотстъпване?

Защото е с 5 лв по-евтина от тази без снимка.
И защо се нужни тези шмекерии? Аз си дупча билет за 1 спирка.

# 19
Преди окло месец около Лъвов мост станах свидетел на страшно грозна сценка с мъж от контролата. Гонеше някаква жена и я риташе, след което благодарение на събралаат се тълпа жената тръгна да бяга , а мъжът тръгна да я гони като псуваше нещо, от което разбрах, че е била нередовна. Санкции трябва да има, но бива ли такова отношение двуметров мъж да се самораправя с някаква жена. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 20
Когато няма откъде да си купите билет, няма на спирката, няма и шофьорът, качвате ли се в ГТ? За София става въпрос, явно във Варна билетите се купуват по друг начин.

# 21
Като е персонална и със снимка защо да нямат хората право на преотстъпване?

Защото е с 5 лв по-евтина от тази без снимка.
И защо се нужни тези шмекерии? Аз си дупча билет за 1 спирка.

Какви шмекерии??? Със снимката да не е без пари??? Цели 50лева са дадени! Поради тази причина регламентът трябва да позволява преотстъпване. Това не е ученическа, пенсионерска или инвалидна карта.
На всичко отгоре сега вече ги нямало 5-дневните карти, тоест зареждане за 5дена. А на мен открай време ми се искаше да има за 10, за 15дена.
И още. Преди 15 и повече години цената на тримесечна беше колкото две едномесечни. Защо и сега да не бъде така? В момента разликата в цената е смешна и не зная кой купува тримесечни и шестмесечни карти.
С купуването на такава карта ние сериозно кредитираме ГТ. Ами ако по някаква причина не можем да я ползваме?

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 15:41 от vl

# 22
Вече се оплаках от нея в тяхната фирма. Дано да вземат някакви мерки, защото не веднъж съм била свидетел как се заяждат с пътниците и ги правят на пух и прах само защото, например не са я/го забелязали (а тя/той явно чака хората да я/го гонят) или не му дават точно 1 лев. Имала съм случай от преди 2 години една да се заяде с мен, защото й дадох 5 лева.
Чудно ми е от къде имат такава наглост и смелост да се държат по такъв начин и то без право? Не се ли притесняват, че хората могат да се оплачат във фирмата им или може би просто в тяхната фирма не отдават важност на нормално обслужване на клиентите им и толерират грубото отношение на служителите си?  newsm78 

# 23
  • на брега на морето

Какви шмекерии? Ей такива, като твоите. Регламентът си е регламент, няма значение дали ти харесва или не. Който няма карта купува билет или талонче от 10 билета. Толкоз. Като са ти много 50 лв маай с колело по велоалеите.

Ами ако по някаква причина не можем да я ползваме?

Ами като парното едва мъждука и уреда отчита показания за почти съвсем хладка вода все едно е  вряла?

# 24

Какви шмекерии? Ей такива, като твоите. Регламентът си е регламент, няма значение дали ти харесва или не. Който няма карта купува билет или талонче от 10 билета. Толкоз. Като са ти много 50 лв маай с колело по велоалеите.

Боже, нямам думи!    Shocked Shocked Shocked  Регламентът бил регламент......Нали точно против този регламент е моето негодувание??? Да не би неговите автори да са равностойни на Господ??? Как няма значение дали ми харесма или не? Нали точно това е гражданското общество-да протестираме и да търсим правата си? 50лева на месец не са нищо(до 1991г. месечната карта струваше 5лева!)! Според теб колко трябва да бъдат? 200, 300, 500?
Вече 27г. пътувам в София с карта, билетите не са ми удобни. Често сменям превозни средства. И както написах с билетите също ни ощетяват. Неслучайно дадох пример с другите държави.

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 15:39 от vl

# 25
Да, в София са супер кисели контрольорите.
Аз се дразня, когато ме карат да си вадя картата от портмонето. Ми аз, ако не искам, не съм и длъжна...ще им се не види... #2gunfire  

Като че ли повечето не създават проблеми,  но ако някой от тях прекали се обаждам на специалния телефон по контрола на пътниците. Записвам номера на автобуса или тролея и точния час, в който сме се разправяли. Разправиите с тях винаги са били за едно и също. Искат да им дам картата си и аз разбира се не я давам. Веднъж я дадох преди повече от 15г. и се опитаха да ми я откраднат под предлог, че е фалшива!(а беше в третия месец!) Оттогава на никого не давам карта, а само я показвам. Сега електронната даже не я вадя, а я подавам с портмонето си. През последните два месеца два пъти попадам на един индивид, който иска да я извадя от портмонето за да я види. И двата пъти не я извадих и му казах да си гледа работата. Следващия път когато го срещна дори и с портмонето няма да му я извадя и ще му заявя, че не ми е симпатичен и никаква карта повече дори с портмонето заради него няма да извадя. Да извика други, ако толкова иска да я покажа.

И аз това казвах, че не се чувствам длъжна, да я вадя след като всеки месец давам достатъчно пари за тази карта. Нито условията на ГТ са особено удобни, нито си спазват графиците.
След като 20 мин. чакам на студа с багаж последното, което ми се искаше е да си вадя картата с измислената 3-та ръка.
Цял живот ползвам ГТ и няма сила, която да ме убеди, че двойка четирикрилни гардероба-контрольори могат да бъдат вежливи.
Отдавна благородно завиждам на тези, които не им се налага да ползват ГТ.

# 26
Какви шмекерии??? Със снимката да не е без пари??? Цели 50лева са дадени! Поради тази причина регламентът трябва да позволява преотстъпване.

Е как ще се преотстъпва като е персонална? Аз ако си намеря чужда карта на улицата да почна да си я ползвам тогава...

# 27
Какви шмекерии??? Със снимката да не е без пари??? Цели 50лева са дадени! Поради тази причина регламентът трябва да позволява преотстъпване.

Е как ще се преотстъпва като е персонална? Аз ако си намеря чужда карта на улицата да почна да си я ползвам тогава...

Не би трябвало да бъде строго персонална, както евтините ученически, пенсионерски и инвалидни карти. Те са евтини, а тази е скъпа. Като намерим такава на улицата е доста вероятно още същия ден да се окаже блокирана.
Нали точно до миналата година персонални карти за 50лева нямаше? Защо сега ги има? Толкова бързо ли забравяте тези важни подробности?   Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 28
Нали има и неперсонализирани карти? Значи има избор...
Дали 50 лв са много или не е друг въпрос. За мен е нормално, особено ако ползвам ГТ всеки ден и сменям няколко превозни средства.

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 17:00 от Pumuckl.

# 29
И на мен се е случвало да попадам на заядлива контрольорка. Винаги си купувам билет и веднага щом се кача си го перфорирам. Идва при мен жената и аз й показвам билета за проверка, а тя казва, че съм й показвала стар билет. Викаше като луда и докато й се обяснявах сопнато, че билетчето ми е редовно, тя взе и си замина като не ме слушаше вече.
Имаше и друг случай в метрото и при проверката на едно момиче, което беше до мен, проверяващата започна да я подяжда, че носела твърде много багаж, за което трябвало доплащане и хората, които седяха срещу нас така хубаво я наредиха проверяващата, че всичко е наред и е в рамките на правилата, че така изчезна бързо - дим да я няма. Просто по някой път се чудят как да се заядат нарочно.

Общи условия

Активация на акаунт