Избор на сушилня - 4

• 103 892
  • 838
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Мисля, че момичетaтa писaхa зa някaкви специaлни кошници зa обувки, които се постaвят вътре, aмa пък трудно се нaмирaли.
Aз също ммого го мисля товa Беко, но днес говорих с мъжо и решихме първо дa огледaме кaкво омa в мaгaзинa с трaнспортните дефекти и вторa ръкa и тогaвa ще решим.

# 91
  • София
Момичета, Бекото са го намалили днес и е на цена 799лв. Виждам, че сте очаровани от тази сушилня. Мисля да взема нея, но искам и да ви попитам много ли е шумна и ако имате представа колко db е ще ми бъде много от полза. Много много благодаря предварително  Hug

# 92
и при мен избора май се свежда до така хваленото BEKO и този електролукс - http://technomarket.bg/products/09123339/electrolux-edc-2086-pdw   .  Какво ще кажете по въпроса дами ? има ли някоя от вас посоченият Електролукс (Беко-то ми се изясни че доста от вас го имат и са предоволни от резултатите които постигат с него) ? И един много важен въпрос който ме мъчи - при работа на сушилнята излиза ли някаква пара от нея и изобщо някаква влага ?

# 93
Аз съм с Беко 8360 ,намира се в момента в коридора,напълно открита,не в гардероб и да ви кажа не ми е шумна.Сега гледам книжката,но не откривам колко дб е  newsm78
За влагата не усещам никаква.Даже и затопляне няма голямо.Единствено усещам затопляне като я отворя след сушене и то идва от самите дрехи.Барала съм я докато работи отвсякъде и само отзад е леко топла по време на работа.Това го правех,защото се чудите дали да я слагаме в шкаф без врата и гръб.
Тази кошница за обувки и мен ме заинтересува много.
Да се отчета,че съших възглавници и олекотени и съм много доволна.Даже пуснах онова спално бельо,което не го дават че може,ама нищо му няма.Също така и дрешките на малката.

# 94
  • София
Нашето Беко (DCU 8430 X) е 65 дб - пише  го на лепенката върху самия уред.

И един много важен въпрос който ме мъчи - при работа на сушилнята излиза ли някаква пара от нея и изобщо някаква влага ?

При нас пара чак не излиза, НО известно количество влага в стаята има, да. Леко затопляне на въздуха - също. Съвсем скорошна ни е покупката и вероятно затова все още в началото се усеша и една специфична миризма на загрята гума, която в началото се усещаше по време на целия цикъл на сушене, а сега - само в началото. Мисля си, че ще изчезне скоро.

# 95
Нашето Беко (DCU 8430 X) е 65 дб - пише  го на лепенката върху самия уред.

И един много важен въпрос който ме мъчи - при работа на сушилнята излиза ли някаква пара от нея и изобщо някаква влага ?

При нас пара чак не излиза, НО известно количество влага в стаята има, да. Леко затопляне на въздуха - също. Съвсем скорошна ни е покупката и вероятно затова все още в началото се усеша и една специфична миризма на загрята гума, която в началото се усещаше по време на целия цикъл на сушене, а сега - само в началото. Мисля си, че ще изчезне скоро.

предполагам обаче миризмата на гума не се пренася на дрехите Simple Smile простете за лаишкият въпрос но изобщо не съм в час с тази техника точно Simple Smile

# 96
  • София
Не, дрехите миришат на чисто. Опитна приятелка ме успокои, че скоро ще изчезне съвсем този "гумен" аромат. Вече чувствително намаля. Пак да кажа, че ние сме буквално от седмица със сушилнята  Peace Но съм МНОГО доволна!

# 97
Момичета, от къде купувате кърпичките за сушилня? Днес на 2 места проверих - няма. За Бургас питам. Евентуално за София/могат да ми закупят/.

# 98
  • София
Благодаря, Зелено човече!  Hug
Галка, искам да те попитам колко време средно сушиш? Вече разбрах, че тези с термопомпа сушат по-дълго, но пък не свиват дрехите! Моята пералня е за 5кг и 1600 оборота и сигурно ще откарва по 2 часа примерно, поне така мисля от коментарите, които прочетох до тук за термопомпените сушилни.
Моята също ще седи в коридора, необлечена. Мъжо утре ще ходи да я гледа, горкия се  ехванал за главата, аз само му снасям инфо, киловати, килограми, клас на разни марки. Вече се е отчаял и ми каза, че ще вземе каквото реша  Mr. Green Mr. Green Joy

# 99
  • Sofiq
Имам и аз питанка, с нова Електролукс сме с термопомпа за 9 кг. Използвам програмата за синтетика - екстра сухи няколко пъти вече. Може би с около 6 кг пране смесено, дънки тениски и тнт, но излизат доста влажни, особено дънките... Някакви идеи??  Thinking

# 100
  • Варна
И аз имам въпрос, като новачка в употребата на този прекрасен уред Grinning

1. Пералнята ми е 5 кг, а сушилнята 6 кг - обикновено прането от 1 дори не превишава и половината сушилня. Вие колко ги пълните?

В упътването на сушилнята пише че колкото по-високи са оборотите на центрофугата на пералнята, толкова по-малко е потреблението на ток. За съжаление моята пералня е доста стара и мах 800 оборота. Иначе не съм успяла да опрапъстя още нито една дреха.

# 101
Галка, искам да те попитам колко време средно сушиш? Вече разбрах, че тези с термопомпа сушат по-дълго, но пък не свиват дрехите! Моята пералня е за 5кг и 1600 оборота и сигурно ще откарва по 2 часа примерно, поне така мисля от коментарите, които прочетох до тук за термопомпените сушилни.
Моята също ще седи в коридора, необлечена. Мъжо утре ще ходи да я гледа, горкия се  ехванал за главата, аз само му снасям инфо, киловати, килограми, клас на разни марки. Вече се е отчаял и ми каза, че ще вземе каквото реша  Mr. Green Mr. Green Joy
Ами зависи какво и колко е прането.Програми има и за по малко кг,за деликатни...Когато имам цяла пералня 5 кг я пускам на екстра сухо където може да си регулираш оборотите до 1600 маи бяха,но аз не го правя.Стандартно е 1000 оборота а времето е 3 час.Ноооо,да не те стряска това,защото от сензора за влага се скъсява времето,А бе много зависи колко дрехи пускаш и колко са мокри.Ако са по мокри ,на по ниска центрофуга ги суши естествено повече и обратното.Например,ако пусна една дрешка на малката-рокля на деликатни която е 50 мин някъде я суши 30 мин и финишира.Суха е вече.Мисълта ми е,че има много програми с различно времетраене.Вече ти си наместват нещата.Ако увеличиш оборотите намалява времето.И това със свиването не мисля,че е вярно.Имам я около месец,но суша всеки ден та дори и два пъти.Всичко суша вече.Нямам скъсени,стеснено.Даже си пуснах един панталон и дънки които са ми широки и дълги,с надеждата ,че може да се постеснят,ама не ми се получи,макар че ги пуснах на макс обороти.Единствено една блуза стара на мъжа ми пуснах за проба понеже исках да съм сигурна какво да не пускам и да я пробвам.Разбирасе беше стара.Скъси се леко.Но тя е от тези много пухени те.Ама пак ти казвам,суша дрехи,на които е забранено,а нищо им няма.Ако има нещо друго,насреща съм!Радвам се да помогна така както на мен ми помагаха тук когато се чудех и не знаех какво как да направя ! Wink

# 102
И аз имам въпрос, като новачка в употребата на този прекрасен уред Grinning

1. Пералнята ми е 5 кг, а сушилнята 6 кг - обикновено прането от 1 дори не превишава и половината сушилня. Вие колко ги пълните?

В упътването на сушилнята пише че колкото по-високи са оборотите на центрофугата на пералнята, толкова по-малко е потреблението на ток. За съжаление моята пералня е доста стара и мах 800 оборота. Иначе не съм успяла да опрапъстя още нито една дреха.

Моята пералня е 5 кг,а сушилнята 8.Аз се водя по това дадената програма на сушилнята колко кг позволява да сушилнята.В таблицата в книжката където са програмите има зададено колко кг мокро пране да слагаш.

# 103
  • София
Ами зависи какво и колко е прането.Програми има и за по малко кг,за деликатни...Когато имам цяла пералня 5 кг я пускам на екстра сухо където може да си регулираш оборотите до 1600 маи бяха,но аз не го правя.Стандартно е 1000 оборота а времето е 3 час.Ноооо,да не те стряска това,защото от сензора за влага се скъсява времето,А бе много зависи колко дрехи пускаш и колко са мокри.Ако са по мокри ,на по ниска центрофуга ги суши естествено повече и обратното.Например,ако пусна една дрешка на малката-рокля на деликатни която е 50 мин някъде я суши 30 мин и финишира.Суха е вече.Мисълта ми е,че има много програми с различно времетраене.Вече ти си наместват нещата.Ако увеличиш оборотите намалява времето.И това със свиването не мисля,че е вярно.Имам я около месец,но суша всеки ден та дори и два пъти.Всичко суша вече.Нямам скъсени,стеснено.Даже си пуснах един панталон и дънки които са ми широки и дълги,с надеждата ,че може да се постеснят,ама не ми се получи,макар че ги пуснах на макс обороти.Единствено една блуза стара на мъжа ми пуснах за проба понеже исках да съм сигурна какво да не пускам и да я пробвам.Разбирасе беше стара.Скъси се леко.Но тя е от тези много пухени те.Ама пак ти казвам,суша дрехи,на които е забранено,а нищо им няма.Ако има нещо друго,насреща съм!Радвам се да помогна така както на мен ми помагаха тук когато се чудех и не знаех какво как да направя ! Wink
Мноооооооооооооого мнооого и сърдечно благодаря за изчерпателния отговор  Hug Със сигурност ще те тормозя за експлоатацията. Бих тормозила и сестра ми, ама нейната е без термопомпа, а със сигурност има разлика в начина на употреба. Мъжа утре ще ходи да я гледа и евентуално да я капарира, щото парите са у мен  Mr. Green пък той днес няма да се прибира. Вероятно първото ми ползване ще е другата седмица в средата, понеже е предвидена за новия апартамент, в който се местим. Там има една пералня Беко - 800 оборота, ама ще я разкарваме и ще сивземем нашата АЕГ, понеже е 1600 и ще е доста по-добре с нея. И един надявам се последен въпрос засега, има ли копчето, което е след края на цикъла да ги врътка, ако случайно забравя да извадя дрехите, или просто нямам време? И също така има ли родителски контрол, че имам едно зверче на 1г и 9м, което изключително умело опознава света около себе си?  Joy

# 104
Да, защита от деца има въпросната сушилня (нали за Беко - то става дума) - комбинация от два бутона е, в книжката пише тоно кои. Пробвахме го, но ги забравих  Embarassed За 1-вия въпрос - за разбъркването, мисля, че има такъв бутон, може би Галка ще е по-наясно, аз съм на работа и не мога да видя книжката сега  Hug
Имам и аз питанка, с нова Електролукс сме с термопомпа за 9 кг. Използвам програмата за синтетика - екстра сухи няколко пъти вече. Може би с около 6 кг пране смесено, дънки тениски и тнт, но излизат доста влажни, особено дънките... Някакви идеи??  Thinking
Аз нямам Електролукс, обаче си мисля, че е пак горе-долу като при Бекото - програмите за синтетика са почти наполовина по-къси от тези за памук. Как тогава едни дънки, които са си памучни  Grinning  да се изсушат за толкова кратко време  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт