Избор на сушилня - 4

• 103 918
  • 838
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Че от юли 2013 месец срокът е увеличен от 7 дни на две седмици и между дргото се спазва.

# 586
Момичета, закупих си Електролукс Iron Aid . Вече извъртях 2 сушилни с йалати и хавлиени кърпи на екстра сухо и за гардероб. "Изгладих и 3-4 ризи, но не се изгладиха съвсем и се иска доглаждане. Но по време на екстра сухите цикли успя да ми стопи 2 контакта. Не зная защо. Някой има ли идея защо се получава така?

# 587
  • Пловдив
Кое стапя на контактите? Ако се стапя металното - слаба ти е мрежата,  ако се стапя пластмасовото - скапани са контактите.

# 588
  • София
Че от юли 2013 месец срокът е увеличен от 7 дни на две седмици и между дргото се спазва.
Този срок ще бъде увеличен, когато Директивата бъде въведена във вътрешното законодателство на България - дотогава законовият срок е 7 работни дни - чл .55, ал. 1 ЗЗПотр. Този срок, включително и срокът, който се цитира в линка, се отнася единствено до договори, сключени от разстояние (легален, а не житейски термин). Когато директивата бъде транспонирана в националното ни законодателство, отново ще важи за договори, сключени от разстояние, а не за масовия случай - влизаш в магазина, избираш си стока, плащаш я и си тръгваш с нея.
Възстановяването на платената цена, визирана в линка, също се отнася да договори от разстояние.

Не казвам, че няма търговци, които водени от желанието си да запазят доброто си име, връщат платената цена на клиент, който е останал недоволен. Само че законът не ги задължава.

# 589
Чнтра, благодаря за отговора, но ако това е обяснението - скапани контакти, защото се скапва пластмасата, а самитре метални части на щекера са горещи, но не и стопени. Но къде ще му излезе края, ако за всеки цикъл се сменя по един контакт. Трябва да има причина за това. Тя машината е 2.5 киловата и е с нормален щепсел значи би трябвало да няма проблем с контакта. Но и контакта и щепсела й се стапят.

# 590
  • Пловдив
Ами аз стопих няколко контакта при 4квадрата мрежа (т.е. при мен не от мрежата). Докато не сложих качествен - не спря.

# 591
  • София, България
В крайна сметка взех един електролукс без термо помпа, много ми се искаше да взема с помпа, но всичко е над 60см габаритно и няма да влезе в шкафа. Надявам се до няколко години да почнат да намаляват дълбочините на уредите и ще взема едно ново Миеле като електролукса почне да остарява...Някой с Електролукс 2074 (http://technomarket.bg/products/09124160/electrolux-edp-2074pdw) да каже мнение как се държи сушилнята, знам че е клас Б, но дано суши поне прилично.

# 592
Не купувайте от Техномаркет, не спонсорирайте мафията!

# 593
Аз съм с Индезит, която е много шумна и върти по 2-3часа, майка ми си взе Миеле втора употреба за 200лв и суши за 1час и е супер безшумна

# 594
Янтра, благодаря за куража, който ми даваш, дано това да е проблемът. Сега съпругът ще сменя щепсела за втори път, а контакта за 3-ти и дано този път да няма проблем. Мисля, че е купил читави.
А и да споделя, че кашмирената жилетка на скарата и програма вълна след ръчно пране, не е усетила сушенето около 1 час изобщо. Седи си мокра и не помръднала.

# 595
Дами и господа най-накрая се сдобих и аз със сушилня . http://technomarket.bg/products/09123341/electrolux-edh-3386-pdw   . Още не съм я пускал , но съм много притеснен относно дрехите които ще пускам да се сушат . на голяма част от тениските които имам седи знака да не се суши със сушилня - какво ще стане ако все пак ги сложа вътре ? знака е кръгче в квадратче което е зачеркнато . Някой от вас пускал ли е дрехи които уж не са пригодени за сушилня да се сушат и какъв е резултата ?

# 596
Не купувайте от Техномаркет, не спонсорирайте мафията!

Ох не знам и аз вече от къде да купуваме. Аз пък съм недоволна от Технополис, то не е по темата, но пак става дума за техника, някой може да си направи извода: Взехме един телефон Самсунг, беше последен (мостра) и му беше изтощена батерията. Купихме и джиджавка за зареждане в колата и още с излизането от магазина, го включихме да се зарежда. Батерията не се зареждаше, пробвахме това зарядно с други телефони - работеше си. След това пробвахме новия телефон с друго зарядно, което беше в колата- отново не се зареди. В магазина го бяхме пробвали с неговото си обикновено зарядно ( за контакт) и си работеше. Но тъй като не се зареждапе в колата, решихме да го върнем (действието се развива 10 мин след покупката)- не пожелаха! Проблемът сигурно бил, защото зарядното за кола било универсално, а не оригиналното на Самсунг. Имам стария модел на Самсунг и се зарежда без проблем с всяко зарядно. Попитах какво означава това и дали ме принъждават да се обърна към комисията за защита на потребителя- казаха ми, че те си били в правото и нищо нямало да се промени. Дори и така да е, можше да не ми го казва този продавач с пренебрежение и да ми се репчи там все едно сме отишли на дуел и той е спечелил. У мен остана ужасно чувство на излъган потребител заради самото му онтошение и държание. Повече в Технополис няма да стъпя, освен ако не е за продукт, който много искам и се предлага само там. Ако ще ме лъжат, поне да е учтиво и любезно...В крайна сметка телефончето си работи и дано само това му е косурът, но не съм си купила оригинално зарядно за кола на Самсунг все още, за да го пробвам...

# 597
Янтра, благодаря за куража, който ми даваш, дано това да е проблемът. Сега съпругът ще сменя щепсела за втори път, а контакта за 3-ти и дано този път да няма проблем. Мисля, че е купил читави.
А и да споделя, че кашмирената жилетка на скарата и програма вълна след ръчно пране, не е усетила сушенето около 1 час изобщо. Седи си мокра и не помръднала.

Мисля, че най-добре да си намерите от старите български контакти. Аз преди няколко години се тръшнах на мъжа да смени нашите и той ми позволи да си купя от тези- хубавите на външен вид- само където се включват леки уреди- нощни лампи, сешоари, кафе машина. Но на останалите направо си ми каза- ако искаш да имаш контакт, трябва е този (от старите български контакти), китайските не стават за нищо

# 598
Дами и господа най-накрая се сдобих и аз със сушилня . http://technomarket.bg/products/09123341/electrolux-edh-3386-pdw   . Още не съм я пускал , но съм много притеснен относно дрехите които ще пускам да се сушат . на голяма част от тениските които имам седи знака да не се суши със сушилня - какво ще стане ако все пак ги сложа вътре ? знака е кръгче в квадратче което е зачеркнато . Някой от вас пускал ли е дрехи които уж не са пригодени за сушилня да се сушат и какъв е резултата ?

Честито, със здраве да си я ползвате - и ние от скоро сме горди собственици на същата Simple Smile Вече пусках няколко такива дрехи и нищо им няма. Ако искаш сега първия път пусни само една дреха с такъв знак и то такава, която бихте прежалили, защото пак си зависи от материята. Сушилнята е много хубава, няма да съжаляваш.

# 599
Дами и господа най-накрая се сдобих и аз със сушилня . http://technomarket.bg/products/09123341/electrolux-edh-3386-pdw   . Още не съм я пускал , но съм много притеснен относно дрехите които ще пускам да се сушат . на голяма част от тениските които имам седи знака да не се суши със сушилня - какво ще стане ако все пак ги сложа вътре ? знака е кръгче в квадратче което е зачеркнато . Някой от вас пускал ли е дрехи които уж не са пригодени за сушилня да се сушат и какъв е резултата ?

Пускам си разни такива "забранени" на програмата за спорни дрехи или деликатни. Ако са влажни пускам пак  Mr. Green . Засега нямам фалове.

Общи условия

Активация на акаунт