Избор на сушилня - 4

• 103 903
  • 838
  •   1
Отговори
# 600
Archo, да ти е честита! Много ще рахатясаш с нея за сушенето. Излизат топли, пухкави и почти изгладени - тениски, чорапи, хавлии, халати. Чудно.

# 601
Дами и господа най-накрая се сдобих и аз със сушилня . http://technomarket.bg/products/09123341/electrolux-edh-3386-pdw   . Още не съм я пускал , но съм много притеснен относно дрехите които ще пускам да се сушат . на голяма част от тениските които имам седи знака да не се суши със сушилня - какво ще стане ако все пак ги сложа вътре ? знака е кръгче в квадратче което е зачеркнато . Някой от вас пускал ли е дрехи които уж не са пригодени за сушилня да се сушат и какъв е резултата ?

Честито, със здраве да си я ползвате - и ние от скоро сме горди собственици на същата Simple Smile Вече пусках няколко такива дрехи и нищо им няма. Ако искаш сега първия път пусни само една дреха с такъв знак и то такава, която бихте прежалили, защото пак си зависи от материята. Сушилнята е много хубава, няма да съжаляваш.

Благодаря ви дами ! от вашите уста в компютъра на сушилнята ! дано да няма проблеми Simple Smile

# 602
  • София
Аз също суша всички дрехи, въпреки че на половината етикети сушилнята е задраскана  Grinning
Те пък ще ми казват!

# 603
  • Варна
Мисля, че знаците "забранено за сушилня" са от времето на по-старите типове сушилни, които сушат на по-висока температура. Сега тези с термопомпа сушат на около 50-55 градуса, много малко дрехи не могат да издържат.

# 604
  • Пловдив
Дами и господа най-накрая се сдобих и аз със сушилня . http://technomarket.bg/products/09123341/electrolux-edh-3386-pdw   . Още не съм я пускал , но съм много притеснен относно дрехите които ще пускам да се сушат . на голяма част от тениските които имам седи знака да не се суши със сушилня - какво ще стане ако все пак ги сложа вътре ? знака е кръгче в квадратче което е зачеркнато . Някой от вас пускал ли е дрехи които уж не са пригодени за сушилня да се сушат и какъв е резултата ?

Честито, със здраве да си я ползвате - и ние от скоро сме горди собственици на същата Simple Smile Вече пусках няколко такива дрехи и нищо им няма. Ако искаш сега първия път пусни само една дреха с такъв знак и то такава, която бихте прежалили, защото пак си зависи от материята. Сушилнята е много хубава, няма да съжаляваш.
Глупости. Просто не купувайте от масовите китайски. Под "старите български" вероятно имате предвид черните бакелитени контакти, които спор няма са супер здрави. Но има и нови, изглеждащи хубаво бели контакти, които са качествени.

# 605

[/quote]Глупости. Просто не купувайте от масовите китайски. Под "старите български" вероятно имате предвид черните бакелитени контакти, които спор няма са супер здрави. Но има и нови, изглеждащи хубаво бели контакти, които са качествени.
[/quote]

Съгласна съм, просто от масовия потребител трудно се разбира кои са здрави Simple Smile

# 606
  • Пловдив
Да. Истина.

П.П. За да ти стане цитата махни първата наклонена в тага. Преди първото "куоте".

# 607
  • Пловдив
Ох, четох, четох и ми бръмна главата...
Направо да питам, пък ако някой има мерак ще съм благодарна да ми отговори.
Ориентирала съм се към Електролукс или АЕГ, но разликата в цената между клас В и А е доста голяма. Каква е разликата като пари в месечната сметка, ако е клас В и ако е клас А?

# 608
  • София, България
Когато правих изчисления при същата дилема ми излезе нещо от сорта 3-4 лева разлика при дадения от производителя годишен цикъл на консумация. Естествено в зависимост от ползването ще има разлики, но месечно поне за момента едва ли ще усетиш много разлика, но до колкото разбрах има осезаема разлика в купуването на сушилна с и без термо помпа. Аз за жалост не успях да намеря с термо помпа, която да е по плитка от 64-65см, но ако при теб пространството не е проблем препоръчвам ти с термо помпа (клас А и нагоре).

# 609
След голямо чудение и изчитане на всички форуми, в крайна сметка аз си взек Beko DPU 7340 x. Това е модел с термопома. при поръчка от сайта на технопоплис излиза 760 лв с безплатна доставка. Сутринта я поръчах и вечерта ми я докараха, много се впечатлих. Пуснах я снощи и съм във възторг. Една пералня с памучно пране ми я изсуши за 1:40 мин. на програма за екстра сухо Simple Smile От начало се бях насочила към обикновена сушилня, без термопомпа заради разликата в цената, но сега въобще не съжалявам. Машината не награвя изобщо, така че ще мога да си я ползвам целогодишно, за мен това е важно, защото няма къде да простирам. И другото което много ми повлия на избора е това, че работната и температура е 40-60 градуса, а на обикновените е 100- 120. при по-ниските градуси мога да сушя почти всякакви материи без да се притеснявам от свиване или боядисване. Но това още не съм го пробвала, де.

# 610
  • София
След голямо чудение и изчитане на всички форуми, в крайна сметка аз си взек Beko DPU 7340 x. Това е модел с термопома. при поръчка от сайта на технопоплис излиза 760 лв с безплатна доставка. Сутринта я поръчах и вечерта ми я докараха, много се впечатлих. Пуснах я снощи и съм във възторг. Една пералня с памучно пране ми я изсуши за 1:40 мин. на програма за екстра сухо Simple Smile От начало се бях насочила към обикновена сушилня, без термопомпа заради разликата в цената, но сега въобще не съжалявам. Машината не награвя изобщо, така че ще мога да си я ползвам целогодишно, за мен това е важно, защото няма къде да простирам. И другото което много ми повлия на избора е това, че работната и температура е 40-60 градуса, а на обикновените е 100- 120. при по-ниските градуси мога да сушя почти всякакви материи без да се притеснявам от свиване или боядисване. Но това още не съм го пробвала, де.
Честито, със здраве и дълги години да ви служи вярно. Аз също съм с Беко с термопомпа и това е новата ми най-добра приятелка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 611
Ние сме с електролукс, закупихме я преди 2 години, но до скоро я използваше майка ми, понеже ние не се бяхме нанесли още в семейния ни апартамент. От почти година обаче си я взехме и съм безкрайно доволна, не помня колко пари точно беше (нещо от сорта на 750 или 790 нещо такова), но определено си заслужава и си струва във всяко домакинство да има една такава глезотийка.
Миналата година се виждах в чудо със сушенето на униформите на мъжа ми, той е военен и имат един куп дебели подплати, които нямаха съхнене. Сега като бял човек пера и не се притеснявам кое как ще съхне и какви ли не челни стойки трябва да правя, за да изсъхне прането.

# 612
  • На брега на реката
Момичета,
Да се похваля и аз, че нямам търпение. Миналата неделя си купихме Беко 8360 и утре ще ми я докарат. До сега бях с едно Миеле втора употреба и съм доволна, но е от старите модели и свива дрехите. Та това е основната причина да си купя нова - дано съм по-доволна.
И едно въпросче, трябва ли да я оставя да престои след като я докарат /някъде по-назад в постовете прочетох нещо такова за престой 12 ч. преди употреба/ или мога да използвам веднага? Ако някой има ръководството в електронен вид моля да ми го изпрати.
Благодаря момичета   bouquet, избора беше благодарение на вашите отлични отзиви за модела и марката.

# 613
Аз знам, че по принцип зимата е добре уредите да престоят, за да се темперират - иначе от температурната разлика може да се образува конденз и да се прецака електрониката, но мен ме бяха посъветвали поне 2 часа да престои. По-добре я остави според мен, има време да й се нарадваш. Simple Smile

# 614
Момичета,
Да се похваля и аз, че нямам търпение. Миналата неделя си купихме Беко 8360 и утре ще ми я докарат. До сега бях с едно Миеле втора употреба и съм доволна, но е от старите модели и свива дрехите. Та това е основната причина да си купя нова - дано съм по-доволна.
И едно въпросче, трябва ли да я оставя да престои след като я докарат /някъде по-назад в постовете прочетох нещо такова за престой 12 ч. преди употреба/ или мога да използвам веднага? Ако някой има ръководството в електронен вид моля да ми го изпрати.
Благодаря момичета   bouquet, избора беше благодарение на вашите отлични отзиви за модела и марката.
използвай веднага. за такъв тип уреди не се отнася аклиматизирането на стайна температура.  при работа сушилнята нагрява и се изпарява влага. така че е безсмислена аклиматизация.

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 09:58 от bongo_2007 ®

Общи условия

Активация на акаунт