Избор на сушилня - 4

• 103 833
  • 838
  •   1
Отговори
# 735
Момичета чета ви от няколко дни ,но не успявам да прочета всичко.От миналата година се каня да си взема сушилня,но отлагам,винаги съм си мислела че излизат на хармоника дрехите.Харесала съм тази сушилня,но все пак да чуя и вашето мнение http://www.technopolis.bg/b2c/details/687371/P11100201/Sushilnya … OLUX-EDH-3386-PDW
Виждам че има много доволни от марката.Блазни ме и това че мога да я взема на изплащане без оскапяване за 10 месеца по 106 лв.да не се тръшкам наведнъж.Вие какво мислите като по старши в тази област  Simple Smile

# 736
  • Варна
Момичета чета ви от няколко дни ,но не успявам да прочета всичко.От миналата година се каня да си взема сушилня,но отлагам,винаги съм си мислела че излизат на хармоника дрехите.Харесала съм тази сушилня,но все пак да чуя и вашето мнение http://www.technopolis.bg/b2c/details/687371/P11100201/Sushilnya … OLUX-EDH-3386-PDW
Виждам че има много доволни от марката.Блазни ме и това че мога да я взема на изплащане без оскапяване за 10 месеца по 106 лв.да не се тръшкам наведнъж.Вие какво мислите като по старши в тази област  Simple Smile

Ние взехме 3684 в началото на месеца. Доволна съм.

# 737

аз съм от около 2 седмици с 3386 . във форума има и още няколко потребителя с такава . доволен съм много ! не знам как досега съм живял без сушилня Simple Smile купувай с две ръце !

# 738
Параметрите са ѝ супер.

# 739
Благодарности  Hug
След малко отивам да си я взема,после ако имам въпроси ще питам.

# 740
Здравейте да попитам тези топки стават ли за сушилня и цената как ви се струва http://www.vivre.bg/p-105555/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B … D0%B0%D0%BD%D0%B5

# 741
Благодарности  Hug
След малко отивам да си я взема,после ако имам въпроси ще питам.

купих си я  Party даже ми я доставиха до вкъщи.Нямам търпение да я пробвам,но първо трябва мъжо да измайстори някакъв плот че ще стои над пералнята ми.Няма да мога да я сефтосам днес.

# 742
  • София
Здравейте, ползавам сушилня от две години, но реших да ви попитам, колко често чистите долния филтър? Аз почиствам горния всеки път, но долния с дунапрена отвреме на време.
И откъде да си купя топки от тези тип таралеж, но да са меки, защото твърдите ми нанесоха поражения по барабана и ги изхвърлих след първата употреба!

# 743
  • на кой му пука, майна
А топките за тенис колко често ги сменяш - имам предвид развалят ли се по някакъв начин или до сега не си имала проблем, имам чувството че мъха, който е най отгоре им ще поне да се отделя докато останат само основите, които май пак са някакъв вид гума.

Ползвам ги от скоро. Не знам дали ще изтънеят до толкова, че да се покаже гумата. Ще видим  Simple Smile

# 744
Здравейте, ползавам сушилня от две години, но реших да ви попитам, колко често чистите долния филтър? Аз почиствам горния всеки път, но долния с дунапрена отвреме на време.
И откъде да си купя топки от тези тип таралеж, но да са меки, защото твърдите ми нанесоха поражения по барабана и ги изхвърлих след първата употреба!

Моите са твърди в началото, после омекват, сега ходих да гледам барабана - нямам никакви поражения. Имаше една серия на Индезит/без термопомпа/ беше с проблемен барабан, знам че ги сменяха тези които бяха още в гаранция, откъртваше се от покритието - само предположение.

# 745
  • София
Благодаря ти sys!
Моята е Беко. Барабана е гладък отвътре. Сега повърхността е на стотици малки вдлъбнатини , но не ми се струва вероятно да се приеме като гаранциа, въпреки че сушилнята е на година и половина и е в гаранционен срок. Топките купих от Jusk бяха две за цена от 7-8 лв. След белята ги изхвърлих, но пораженията останаха!

Пробвала съм с топки за тенис, но вдигат ужасен шум. Бих искала да си закупя меки топки, но не съм виждала. Не бих искала да поръчвам по интернет, нямам опит с такива поръчки.

# 746
  • Бургас
Привет!
Ще чета назад Simple Smile
С две малки деца сме и ежедневно пускам пералня поне по веднъж, но в това време нищо не съхне. Дрехите държа на сушилка пред един голям влагоуловител. Става работата, ама то си е едно непрекъснато премятане на пране. Та реших да си вземем сушилня. Пералнята ми е Аристон, вече на почти 7години, събира 5кг, но не е показател, че така или иначе  ще дойде време да се сменя Simple Smile
Търся нещо да не е свръх скъпо, да харчи малко ток, да не е шумно и да не мачка много дрехите. От подпитване разбрах, че пералня и сушилня в едно е лош вариант.
Какво означава при показателите енергиен клас А-30%, 40%? За енергиен клас ми е ясло, но това минус ...% какво е?
За какво се слагат тези топки? Барабана пълни обороти ли прави или само се кандилка наляво-надясно?
Има ли влага, конденз при използването им? Дрехите свиват ли се, променя ли се цвета им?

# 747
  • София
Здравей, bubabo!
Не съм най-големия специалист, но да споделя моите впечатления:
Сушилнята върти на високи обороти подобно на центрофугата на пералнята. Минусите на енергийния клас показват колко е икономчна, колкото по-голям процент, толкова по-икономична е. За себе си реших, че цена около 850 лв и клас -30% е ок.
Не съм имала до сега свити дрехи, нито съсипани по някакъв начин. Дори ако по погрешка някой чоропогащник или сутиен не съм видялада извадя от прането-нищо им няма.
Топката се ползва да разпухва пухени якето, но тук чета, че се получава и ефект за по-бързо изсушаване на прането.
Моята седи в едно мокро помещение, което е съвсем малко по-голямо от самата сушилня, която е качена върху пералнята. Аз отварям вратата когато суши, но дори да не е отнорена няма голям конденз.
Предполагам, че има потребители, които могат да обяснят по-подробно.

# 748
  • София
Сушилнята не върти на високи обороти. Сестра ми има с прозрачен капак  и въобще не върти като центрофуга на пералня.   Peace  Барабанът прави пълни обороти.  PeaceМоята е с плътен капак и не виждам.
Енергиен клас А-30 означава, че потреблението на ток е с 30% по-ниско отколкото на клас А.
Моята е Беко клас А-40%, струва 800лв и ми върши чудесна работа. Също понякога от недовиждане слагам нещо неподходящо, но поражения нямам  Whistling Не ми мачка дрехите и не променя цветовете. Суши до напълно сухо разнородно пране - дънки заедно с анцузи, суичъри, тениски, чорапи.
За мен лично сушилнята ми не е шумна. Само, ако има ципове и копчета, става малко шумна, но е търпимо.

# 749
Моята е Беко с ТП, но не мога да си кривя душата, че не мачка дрехите - мачка ги, ползвам програмата екстра сухо. Шумът й също ми се вижда доста, но тъй като не ми е на етажа, а е в приземния етаж,не го мисля и се търпи. С това само искам да кажа, че това явно са субективни критерии и всеки ги усеща различно  Peace
В едно съм сигурна обаче - конденз няма, няма и повече влага в помещението, където е  Peace
Каквато и да е сушилнята - шумна, мачкаща и пр., си заслужава комфорта отвсякъде. Не искам да си спомням пак за сушилника, пълен с дрехи в стаята  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт