Работа, CV-та, HR-и, съвети - 35-та тема

• 55 440
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • Сф
Момичета, ще се радвам да чуя мнението ви. Тук водим една дискусия и търся и странични мнения. Според вас колко заслужава да взима мениджър на средно ниво (разбирайте с екип 3-5 човека) в българска производствена компания, и колко реално взима. Вие колко бихте поискали на интервю?

# 331
Реално взима 2000лв по мои наблюдения. Колко заслужава не е толкова лесно да се каже. Зависи от фирмата и изискванията към кандидата.

# 332
Уф, Новата година започна с ...нищо. Вчера чаках да ми се обадят, ако съм одобрена за една позиция, ама тц-не се обадиха.
 Е, пожелавам на всички нов късмет през Новата година! Дано всички намерят желаната работа!

# 333
Въпрос smile3557:
Как се пише мотивационно писмо за Етикетировач (ръчно)?

# 334
Да питам  и аз- ще се радвам на повече информация за Наш Дом ООД и дали в действителност
компанията са имали проблеми с Комисията по финансов надзор е че имат откраднати пари за да станат ООД Shocked Rolling Eyes

# 335
Здравейте, този месец ми беше последен на борсата, а работа нямаааа #Cussing out Дано новата година е по-добра.
Технолог в ХВП съм, продължавам да търся работа в производството, въпреки че ми се иска нещо друго (свързано с книги например  Embarassed), но съм работила само това - 6 години.
Един малко глупав въпрос имам- на първо интервю трябва ли да нося с мен принтирано копие на CV, при все че съм кандидатствала  през Jobs например? Ходила съм само на 1-2 интервюта като завърших преди 7 години и нямам никакъв спомен  Blush

# 336
Аз може ли да попитам пък за компютърен оператор за въвеждане на данни какви може да са скритите изисквания, освен посоченото "много добра комп. грамотност". Също и как да докажа, че наистина имам много добра комп. грамотност и то точно в изисквания ексел, защото ми се струва, че не ми вярват на сивито.

# 337
  • София
Да питам  и аз- ще се радвам на повече информация за Наш Дом ООД и дали в действителност
компанията са имали проблеми с Комисията по финансов надзор е че имат откраднати пари за да станат ООД Shocked Rolling Eyes
С такива детайлни поучвания още 5 години ще си седиш без работа. Защо те интересува какво е ставало преди да започнеш работа там? Нали все от някъде трябва да се започне, да се придобие реален стаж и да падат някакви пари.

# 338
  • София
Аз може ли да попитам пък за компютърен оператор за въвеждане на данни какви може да са скритите изисквания, освен посоченото "много добра комп. грамотност". Също и как да докажа, че наистина имам много добра комп. грамотност и то точно в изисквания ексел, защото ми се струва, че не ми вярват на сивито.

Опиши в СВ то проекти, по които си работила и в детайли какво си постигнала, ползвайки ексел. Може и в мотивационното, в частта, в която описваш защо си подходяща може да добавиш подобен абзац. Ако не, на самото интервю може да разкажеш. Просто бъди детайлна - каква е била задачата, как си подходила, кои функции си ползвала, какво си постигнала.
По другия въпрос нямам идея  newsm78

# 339
Aisha попитах това защото преди може би 3-4 години съм имала едно единствено
одобрение точно в Наш Дом ООД, но именно защото са имали проблеми
със комисията по финансов надзор и че е имало съмнения че имат откраднати пари за да станат ООД, не приех тогава да работя там. Не съм започнала там  Sad Confused

# 340
  • Сф
Един малко глупав въпрос имам- на първо интервю трябва ли да нося с мен принтирано копие на CV, при все че съм кандидатствала  през Jobs например? Ходила съм само на 1-2 интервюта като завърших преди 7 години и нямам никакъв спомен  Blush

Успех с намирането на работа. По принцип няма нужда да си носиш  принтирано копие, освен ако не ти го поискат изрично по телефона. На мен само веднъж са ми го искали, ама то беше пишман ЧР агенция  ooooh!

По питането на Дадос, аз също проверявам до колкото мога компаниите, които ми предложат работа. Не винаги се намира инфо в гугъл, но нищо не пречи да се погледни в търговския регистър. Не че ми я влязло в ползва това предварително проучване, но знаеш ли кога на какви ще се натъкнеш. Better be safe than sorry  Peace

# 341

Опиши в СВ то проекти, по които си работила и в детайли какво си постигнала, ползвайки ексел. Може и в мотивационното, в частта, в която описваш защо си подходяща може да добавиш подобен абзац. Ако не, на самото интервю може да разкажеш. Просто бъди детайлна - каква е била задачата, как си подходила, кои функции си ползвала, какво си постигнала.
По другия въпрос нямам идея  newsm78
Какво точно значи "проект"? За мен това е нещо, ограничено във времето, което приключвам и си го записвам като успешно свършена работа. Не съм работила по такъв начин. В смисъл - работата ми е била последователна, не днес едно, утре друго.
Започвам да си мисля, че аз грешно схващам търсенето и работата по някакъв провинциален начин, а тук в София се търсят хора над някакво недостигнато за мен ниво. Tired А и някъде в тази тема някой ми обясняваше, че успех е всяко мръдване на моливчето по бюрото едва ли не. Неща, които аз намирам за задължителни, се считат за подходящи за самохвалене. Чувствам се като кокошка до ято пауни.

# 342
  • Сф
Бонбон, не се отчайвай. Това, което Ариана ти е казала е да посочиш конкретно с кои функции си работила. Като не си имала проекти, просто изреди по-джиджавите и трудни неща, които можеш да правиш на Ексел, с които, според теб, по- добра от останалите кандидати.  Дано ме разбираш какво имам предвид.

Скрит текст:
Не знам точно каква е позицията, но обикновно оператор БД е доста монотонна работа, очите ти окапват от зверене. Просто да си имаш едно на ум Simple Smile

# 343
Разбирам го, но за мен функциите, които използвам, просто не са джиджави, а съвсем нормални, които ми вършат работа  Peace Вероятно в това ми е проблемът, трябва да представя задаването на формула за ДДС като нещо невероятно и трудно за откриване  Tired

# 344
  • Бургас
Разбирам те напълно. И аз съм се чудила понякога как да представя ежедневните неща, които съм вършила като нещо изключително.
Специално за Ексела можеш да пишеш нещо от сорта на: каква информация си поддържала (например складови наличности, разценки, заплати, поръкчи и т.н.), какви изчисления са правени (напр. калкулиране на заплати), някои от по-завъртяните функции, които знаеш. Нещо такова.

Общи условия

Активация на акаунт