Работа, CV-та, HR-и, съвети - 35-та тема

• 55 460
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Оперативен счетоводител (Временна заетост)
Във връзка с нарасналия обем от работа, търсим професионалист, който да се присъедини към екипа на нашия партньор за срок от 1 месец (с опция за удължаване на периода)
От любопитство питам, Red, има ли кандидати по тази обява:
http://www.jobs.bg/f2046998
Това не е продажба на гащи все пак. Как се очаква за един месец да влезеш в счетоводството на напълно непозната фирма и да си свършиш работата качествено. Или искат някой, който да им помогне с приключването на годината?  Rolling Eyes Ама и така да е...не знам, може и да не е невъзможно.

# 256
Сабина,честно да ти кажа представа нямам за какъв проект е. А щом клиента го иска, ние сме решили явно да го намерим. Ще попитам утре за какво иде реч.

# 257
  • София

Това не е продажба на гащи все пак.

Какво толкова трудно има, ако си го работил?  Приемаш  касата, пишеш РКО и ПКО, набиваш банкови плащания. В края на деня си класираш докумените по папки. Работата се научава за 1 ден, ако предишния служител е там за да те въведе и ако си оправен на практика. Тук няма нужда от много учене и магистратури.
А продажбата на гащи е сложна работа. Докато се научиш как да подредиш стоката, как да не те крадат, как да не ти пробутат менте банкноти и подобни врътки минава доста време.

# 258

Какво толкова трудно има? Приемаш  касата, пишеш РКО и ПКО, набиваш банкови плащания. В края на деня си класираш докумените по папки. Работата се научава за 1 ден, ако предишния служител е там за да те въведе и ако си оправен на практика. Тук няма нужда от много учене и магистратури.
А продажбата на гащи е сложна работа. Докато се научиш как да подредиш стоката, как да не те крадат, как да не ти пробутат менте банкноти и подобни врътки минава доста време.

Е, има като изискване и дипломата, а и 2-годишния стаж. Не е като да е без изисквания, за мен също е странно тази едномесечна заетост. Все съм си мислела, че срочните договори са поне за една година.

# 259

Какво толкова трудно има? Приемаш  касата, пишеш РКО и ПКО, набиваш банкови плащания. В края на деня си класираш докумените по папки. Работата се научава за 1 ден, ако предишния служител е там за да те въведе и ако си оправен на практика. Тук няма нужда от много учене и магистратури.

Е, има като изискване и дипломата, а и 2-годишния стаж. Не е като да е без изисквания, за мен също е странно тази едномесечна заетост. Все съм си мислела, че срочните договори са поне за една година.

Според мен това е позиция за някой безкрайно нуждаещ се. Сори, ама не мога да повярвам, че ще намерят професионалист, който да е мотивиран за едномесечен проект. Мое мнение. Peace

# 260
  • Вече на светло в София
Да питам по запознатите Направи ми впечатление, че обявените позиции в Ан мари са на български, а в Адеко на англ. Винаги ли в Адеко са на английски? Също в Адеко може ли да се качи онлайн CV без да има подходяща позиция в момента за да остане в така наречената база данни?

# 261
Проекта е за международна компания само за приключването на годината. Не е невъзможно да се намери такъв човек, съвсем нормално е, и миналата година сме го правили. Който се интересува,мога да споделя компанията на лични.

Щом обявата е на английски език, значи се изисква владеенето му. Повечето ни обява на нас също са на английски език.

Доколкото знам и в Адеко може да се направи регистрация и само да се изпрати сиви в тяхната база, но не съм сигурна.

# 262
  • София
Понеже съм счетоводител по образование имам куп приятели, които водят счетоводство на фирмички. Има и такива, които биха се навили да поемат само приключването, особено ако става дума за по-малка дейност, на която и се вкарват документите за една седмица  Crazy Естествено всички вършат това като допълнителна дейност, дали на граждански договор или като фирми, все едно, но не разчитат само на това като доходи.

В Адеко имам профил и вкарано СВ в базата данни, но беше инициирано от самите Адеко, потребителите имат доста ограничени права. Можеш да им изпратиш СВ по мейла и да разпиташ за възможностите. Не мисля, че ще откажат.

# 263
  • София
И преди зная, че е коментирано, но да се оплача и аз, днес влизам в джобса и гледам- по една обява, която кандидатствах преди 4 дни, от днес пак са я пуснали активна, а на мен даже не ми се обадиха. А изрично пуснах там, защото според мен отгорях на критериите Tired.
Явно нещо бъркам... Confused

# 264
А изрично пуснах там, защото според мен отгорях на критериите Tired.

Но не и споpед тях. Много pядко се обаждат на неодобpени кандидати.
А и  не всички кpитеpии могат да се напишат в обявата.

# 265
Здравейте!
От известно време следя темата. Имам желание да направя завой в кариерата, но не е хич лесно.
В контекста на разговорите за агенции исках да ви попитам - има ли някакъв вариант аз да си наема агенция или агент, които да ме консултират как стои моето CV на реалния трудов пазар, исканията и очакванията ми отговарят ли на това, което предлагам като опит и квалификация, поведение на интервю, съответно да откриват подходящи за мен предложения и все в този дух ?

# 266
Не е нужда да ги наемаш. Аз например го правя, но само когато наистина имам време. Не мога да взема пари за това, не го и смятам за редно, разбира се.  Peace

Имам и други колеги,които го правят.

# 267
  • In Hell
Освен, че не е нужно , не е и законно. По закон на търсещите работа лица всякакви услуги, свързани с консултиране и намиране на работа са безплатни.  Peace

Каквито въпроси имаш, питай тук, ние ще помагаме, доколкото можем.

# 268
Благодаря за отговорите! Честно казано не съм наясно как са уредени законово тези въпроси, но аз лично не намирам нищо нередно да платя за да ме консултира специалист. Има варианти да не плащам, но ако това е мой личен избор защо да е нередно  Thinking
Red velvet, бих искала да наема, точно за да знам, че мога да разчитам , че ще се работи по моя въпрос, а не само когато отсрещната страна има време или желание.
Ако можете, насочете ме към кой да се обърна - с или без заплащане.

# 269
  • Sofia
Сериозно - аз ако познавах такъв човек докато си търсех нова позиция бих му платила дори ако ще ме представи пред подходяща компания. За да не ме нападнат всички тук ще обясня защо го казвам. Не е проблем да се плати на консултант който би си свършил добре работата, тъй като ако с месеци или година се търси работа се губи много повече време, а и пари..т.е се губи повече, отколкото би струвала подобна услуга. Всички знаем, че и добри кандидати не стигат до интервюта, а понякога никой няма дори да ти погледне СВ-то ако има друг човек, който чрез роднини, познати и други подобни причини, на който "трябва" да му се осигури опреелена позиция. Ако плащам обаче, бих платила за свършена работа т.е едва когато има резултат. Зная, че сега ще ме нападнат много хора тук, но съм видяла достатъчно и зная какво говоря.

Общи условия

Активация на акаунт