Работа, CV-та, HR-и, съвети - 35-та тема

• 55 439
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
karamelia ако съм те засегнала кажи ми го в ЛС, тежко ми е , незнам
в мен ли е причината , мислех си че след като завърша и магистратура
и имам език и компютърна грамотност ще мога и добра работа да си намеря
но явно или аз бъркам някъде , нещо не правя както трябва или... Cry
Уж съм инат , амбициозна и упорита ама...

# 421
Dados Не си ме засегнала. По-скоро се ядосах, че хора с образование, чужди езици и опит се самоподценяват. За сега ще си стоя на моя минимум... може пък да ми излезе късметът и да попадна на работодател, който не гледа само ниската заплата, а и качествата на служителя / малко самореклама  Joy/.

# 422

Ами нека да те успокоя - медицинска сестра, която има един тон повече отговорности и работа за вършене от офис администратор, получава...450 лв. Ти си направи сметката... newsm78

Не съм съгласна за количеството работа. Аз в момента работя като Офис мениджър и бачкам като луда... До скоро оставането за час-два беше ежедневие при мен, само че ми писна... Но това е друга тема.

Може и да има сестри с 450 лв., но на повечето места в момента заплатите им са доста по-високи. Освен това, някои от тях имат възможност да работят в кабинет (ако пък са в кабинет, имат половин ден да работят нещо друго) и да си докарват допълнително, но както се казва това са отработени пари, не им гледам сметката.
И съм съгласна с karamelia , за това че като си в офис не означава, че си клатиш краката и нямаш отговорности. Особено ако работиш с клиенти, с пари, с материални ценности и т.н.  В частните фирми няма леко, колкото е по-малка, толкова е по-тежко и тегаво.  За лекарите мога да се съглася, че са над всички, но за мед. сестрите, личното ми мнение е по-различно.

# 423
С една потребителка започнахме дискусия в другата тема - удачно ли е, или не да се ходи на място да се пита, ако не е изрично споменато в обявата? Как мислите?

# 424
Здравейте.Може ли една консултация от някой препатил-приятелката ми постъпи на работа преди около 2 месеца и сега разбра че е бременна.Тъй като имаше проблеми със задържането се притеснява тези 12-часови смени по 6 дена в седмицата и все на крак,лудница,тичане насам натам (администраторка е в един хотел)  да не и навредят и пак да пометне,та сега е решила да напусне.Въпросът ми е как мислите дали постъпва редно и дали няма да се заядът с нея(не иска да им казва за бебето от суеверие)  newsm78

Е, не................вече и такива ли смени измислиха, пак добре че не назначават един човек за дневна и един за нощна, но никога не е късно-ще се сетят и за това. Simple Smile
Иначе този график е убийствен, повярвайте ми дори за мъж.
Тайно мисля че има някаква грешка, просто не може 6 дни по 12 часа, дори и да са 20 стаи.

# 425
Като говорите за посочена заплата, в  автобиографията ли посочвате каква заплата желаете?

# 426
http://www.jobs.bg/f2072316
5 дни пробно без заплащане?
Търся в КТ, някой може ли да ми каже това законно ли е?
Наскоро говорих с позната, която ми разказа следното. Кандидатства за продавачка в индийски магазин в  центъра на София миналия месец (декември). Канят я за 2 дни пробно без заплащане. Разказва как още първата клиентка първия ден оставила 70 лв и така цял ден. Минават двата дни, момичето е щастливо, че се справя чудесно, обаче... в края на втория ден продавачките от магазина й казват, че не е одобрена. После неин познат й разказал, че това е редовен номер, особено при собствениците на магазини - декември е тежък месец заради празниците, затова работодателите пускат обява и взимат "пробно" няколко човека един след друг, без да им плащат. Така хем клиентите са обслужени, хем е спестена една заплата (ако е верига магазини - и повече заплати).

# 427
  • София
Здравейте.Може ли една консултация от някой препатил-приятелката ми постъпи на работа преди около 2 месеца и сега разбра че е бременна.Тъй като имаше проблеми със задържането се притеснява тези 12-часови смени по 6 дена в седмицата и все на крак,лудница,тичане насам натам (администраторка е в един хотел)  да не и навредят и пак да пометне,та сега е решила да напусне.Въпросът ми е как мислите дали постъпва редно и дали няма да се заядът с нея(не иска да им казва за бебето от суеверие)  newsm78

Е, не................вече и такива ли смени измислиха, пак добре че не назначават един човек за дневна и един за нощна, но никога не е късно-ще се сетят и за това. Simple Smile
Иначе този график е убийствен, повярвайте ми дори за мъж.
Тайно мисля че има някаква грешка, просто не може 6 дни по 12 часа, дори и да са 20 стаи.

По КТ са забранени вече 12 часови смени. Само по 8 часа. Още преди 2 години вуйчо ми се тюхкаше, че трябва да пише нов график на пазачите.
А пък бременна - съвсем. Аз като забременях, също работех на смени и то на компютър и пак напуснах.

По въпроса за офис-администратор- мениджър за 500-600 лева. Много е ниско.
Обикновено това е човека, който върши най-много работа в офиса и е пълна подигравка такава заплата.
А ако човек търпи такова нещо и работи отгоре, сам се подиграва със себе си.

# 428
http://www.jobs.bg/f2072316
5 дни пробно без заплащане?
Търся в КТ, някой може ли да ми каже това законно ли е?
Наскоро говорих с позната, която ми разказа следното. Кандидатства за продавачка в индийски магазин в  центъра на София миналия месец (декември). Канят я за 2 дни пробно без заплащане. Разказва как още първата клиентка първия ден оставила 70 лв и така цял ден. Минават двата дни, момичето е щастливо, че се справя чудесно, обаче... в края на втория ден продавачките от магазина й казват, че не е одобрена. После неин познат й разказал, че това е редовен номер, особено при собствениците на магазини - декември е тежък месец заради празниците, затова работодателите пускат обява и взимат "пробно" няколко човека един след друг, без да им плащат. Така хем клиентите са обслужени, хем е спестена една заплата (ако е верига магазини - и повече заплати).

Това е практика на много "работодатели",нагло и отвратително.Не на последно място-НЕЗАКОННО !

# 429
  • София
Аз съм работила в малко магазинче, пробно една седмица, ама се бяхме уговорили за 20 лв на ден и си ги взимах.
Въобще не бих се хванала без пари и за час!

# 430
В такъв случай ще пусна и сигнал до ИТ. Това ме вълнуваше. Проверих КТ, пише, че при изпитателен срок задълженията и правата са същите, което значи, че работникът заработва заплата.

# 431
В такъв случай ще пусна и сигнал до ИТ. Това ме вълнуваше. Проверих КТ, пише, че при изпитателен срок задълженията и правата са същите, което значи, че работникът заработва заплата.

Абсолютно незаконно е това тяхното "пробно". В КТ си има регламентивано за изпитателния срок и на работника си тече заплата!
Относно ходенето на място - мисля, че по-скоро не е много добре. Когато ние сме набирали персонал, предпочитам да си разгледам кандидатурите на спокойствие. Все пак имам и друга работа и съм си направила някакъв план. Ако е агенция за подбор - ок, но ако е по обява пусната директно от фирмата според мен е по-добре да се подават документите както е упоменато в обявата  Peace

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 11:48 от _Runaway_

# 432
  • София
С една потребителка започнахме дискусия в другата тема - удачно ли е, или не да се ходи на място да се пита, ако не е изрично споменато в обявата? Как мислите?

При нас определено не е удачно. Понякога обявата е за друго работно място, а не за офиса, понякога шефовете липсват и се получава много тъпа ситуация, ако някой се изтърси без предупреждение.

Хрумна ми една луда идея.
Да взема ли да напиша мейл на шефа да не ме маха?
Ама не искам да звучи отчаяно.
А и те наистина имат нужда от мен и работата ще става все повече и повече и ще видят страшен зор, докато намерят и обучат нов човек.
При това те новия човек си го търсят да им прави поръчки, а не преводи и остават и без преводач.
Отделно другата работа.
А? Да пиша ли?
Или да си затрая и да се махам?

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 15:22 от L'Agent

# 433
 L'Agent, ама за какво ще те махат, не разбрах Thinking

Няма ли начин да говориш лично с шефа, без да му пишеш мейл?Иначе аз съм "за". Peace Нищо няма да загубиш, като изложиш доводите си защо не трябва да те махат.

# 434
  • София
Абе и аз не разбрах, честно казано.
Нито съм направила някаква издънка, нито нищо.
Ей-така - не си достатъчно мотивирана, правим оптимизации.

Общи условия

Активация на акаунт