Отговори
# 75
... как са сметнали програмите за 7кг  ooooh! newsm78
те не смятат само килограмите на бебешкото пране.  Laughing

И на наши памучни неща не мога да натъпча вътре 7кг  newsm78
Кои са тези памучни малки по обем тежки памучни неща  Thinking

# 76
  • София
... как са сметнали програмите за 7кг  ooooh! newsm78
те не смятат само килограмите на бебешкото пране.  Laughing

И на наши памучни неща не мога да натъпча вътре 7кг  newsm78
Кои са тези памучни малки по обем тежки памучни неща  Thinking
А защо непременно трябва да са памучни newsm78

и кой е казал, че непременно трябва да пълним пералнята до нейния максимум.. всеки път? Това е граница, която не бива да се надвишава от гледна точка да не се претовари технически машината, все пак частите са и предвидени по определени критерии и издържат до определено натоварване. Ако сложиш по малко кг пране, дори и да не е на "половин зареждане", нищо няма да и стане.

# 77
  • Русе
Джиджи, щом ще ходите в Практикер и Мосю Бриколаж, Кауфланд ще ти е на една ръка разстояние Wink
Чудя се аз 2-3 дена защо не получавам известия за темата, а то имало нова.   Mr. Green

# 78
Afrodita пералните имат различен капацитет - 5, 6, 7кг. Той е различен за различните материи по обясними причини - не можеш да врътнеш 7кг вълна примерно, защото като се намокри ще стане много повече. Максималният капацитет е даден за памук  Peace За синтетика и вълна е по-малко.

Никъде не съм казала, че пускам само пълна пералня. Това, което казвам е, че моята пералня по спецификация трябва да може да изпере 7кг памучно пране, това трябва да е количеството, което събира пълна пералня. Само че то няма как физически да се събере в барабана  Crossing Arms

Още повече, че за да се изпере добре трябва да има достатъчно място вътре. С две думи купила съм си пералня за 7кг пране, която реално може да събере само 5  Crazy

# 79
  • София
Не бях се замисляла за точно това.
Може би е направено с цел да не може да се претовари пералнята.
По принцип пише, че барабана не трябва да се пълни целия.
А 5 кг като се намокрят стават много повече.
От друга страна, като напълня пералнята с черно /което е за половин пералня/ си го пере добре.
Вероятно почти пълна пералня уж за 7 кг е към 4 кг?
Ще измеря и аз, че ми стана интересно.

# 80
  • София
Светли дрехи цветни,дали ще ги съсипя с омо?само за чисто бели ли го ползвате?

# 81
Някой да е виждал някъде капсули на Тайд  newsm78 ? Обиколих няколко магазина и все няма / в смисъл не зареждат/.
Аз също не знам да продават капсули  "Тайд" в България. Аз  ползвам такива,но те са ми чак от Щатите,Гесс беше писала за тях в предишна тема ,сега Ариел са пуснали такива-трицветни.

# 82
pavlinka8 , и аз ползвах такива + течните прахове точно от щатите ,и аз се чудя дали тук ги има  newsm78

# 83
Не бях се замисляла за точно това.
Може би е направено с цел да не може да се претовари пералнята.
По принцип пише, че барабана не трябва да се пълни целия.
А 5 кг като се намокрят стават много повече.
От друга страна, като напълня пералнята с черно /което е за половин пералня/ си го пере добре.
Вероятно почти пълна пералня уж за 7 кг е към 4 кг?
Ще измеря и аз, че ми стана интересно.

Капацитетът трябва да е за сухо пране. Виж претоварване лесно може да стане и с някое вълнено одеяло например      newsm78  Както и да е  -аз не я пълня, защото не изпира добре пълна. Просто ми е интересно дали всички перални са така ( аз съм с аристон). И ще коригирам дозирането на препаратите за пране.

# 84
  • София
Всички са така. Моята е Беко. Имам едно испанско одеало. Мерих го - 6 кила и нещо.
Обаче не мога да го наръгам вътре.

# 85
  • София
@     malina07, да не би пералнята ти да е от тези с по-малка дълбочина /има с 40 см. примерно/   newsm78 аз като ги гледам в магазините пише за 6 или 7 кг. /зависи от модела/, но барабана е доста по-плитък, а консултатните казват, че за сметка на това бил по-широк, за да достигне капацитет от 6/7кг. Та в такава пералня ми се вижда, че аз лично няма да успея да събера всичко, което събирам в моята, която е със стндартна дълбочина 60см. или 55см. /не съм сигурна, но е там някъде/. Не се сещам за друга причина да не могат да се съберат. Rolling Eyes

# 86
Ох,момичета събота и неделя и вие ли перете толкова много ?

От сутринта досега пускам 4-та пералня,като същевременно и суша ...че няма съхнене

# 87
не ме питаш , ама да си кажа - момчетата не се цапаме толкоз много.  Joy
до сега е 1 пералня , утре още една.

# 88
не ме питаш , ама да си кажа - момчетата не се цапаме толкоз много.  Joy
до сега е 1 пералня , утре още една.

Blush
Тенкс ! Simple Smile

# 89
  • София
Малка лисичке, и аз съм с 4 перални днес, ама засега съм само на втората  Laughing Но за сметка на това през седмицата не пускам пералня, защото се прибирам късно от работа.

Общи условия

Активация на акаунт