Домакини-22/есенно-зимна с топло кафе

• 37 005
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Влизам   на  бързо ,че отивам   пребирам  детето  от градината.
За капеща  коса  -зехтин, жълтък   и газ .
Моята също много капе  ,ужас  #Cussing out
Готвих   пържолки   с гъбки  на фурна  имам и леща  от вчера.Ама, аз съм   на мръвки днес.
Седнах  да работя, мишката на компа се пецака,добре  ,че имах резевна мишна ,не ставаи с клавиатура,повечето на счетоводната   ми програма   се цъка  с мишката.
Ще имам проверка  от инспекцията по  труда,искат всички досиета    на хората ooooh!туй са 200 човека.
В събота ще ходя на  очен  лекар. От  работата  на мъжо  има  даватпари   за  очила,ама той не носи  и ще меводи в една   оптика дето водим   там хем и отстъпка   да ми направят  .
изчезвам 

# 136
Люска, извинявай, знаеш че нямам опит с деца. Но... Имам усещането, че тази агресия идва от училището... Или го е треснал някакъв ранен пубертет... Не знам...

# 137
  • при късмета
Люска в тази възраст мисля, че трябва да се намеси таткото. При момчетата е така, доказват вкъщи кой има по-голяма влияние в/у женската фигура. Всичко си му е наред, поне според нормалното психологическо развитие за тази възраст. Просто фаза

# 138
  • Sofia
Нещо не ми се зареждаше бг мам'та за няколко минути - пфууу зависима съм си и те това е, като риба на сухо бях, вервайте ми знам как се чувстват рибите, ама не питайте от къде...  Whistling
'Айде отивам сега да творя - Маргарита ще е, пица де.  Wink  Ще забъркам и тесто за палачинки и мляко с ориз мисля да направя и те така.  Crazy

# 139
  • Fort Worth, TX
Здравейте.
Смърфи, понякога го кисна от вечерта. ПОСЛе като поври малко го поливам със студена вода и почвам да го претривам между ръцете.пПо този начин се отделят люспитете.Играчка е, но пък няма газове и подути кореми особено ако е с по-дебела люспа.
По въпроса за косата да ви кажа.Ако нямате здравословен проблем свързан със щитовидната жлеза не се шашкайте много.
Има периоди когато косата капе адски много и това е през 5-6години, щото тогава расте нова коса.Разделете си косатя на път и вижте малките косъмчета,  които стърчат като антенки.Аз в момента съм в такъв период..
МОЖЕ ДА пиете Ревалид.
Люсске, всички имат такива периоди.Ти не отстъпвай.Трябва да знае кой кара влака:))

# 140
Леле, как ви се готви по толкова много неща за едно ядене... Отивам да се срамувам в ъгъла! Embarassed

Откровено си признавам, че десерти и тестени неща не правя, само едно ядене (често е дори супа) и салата. Само ако е кайма, може да е супа топчета и ядене. В общи линии си имам няколко яденета, които си ги обичаме и ги готвя (да кажем 20-на) и няколко за официални гости. Любителка съм на много кулинарни блогове и се възхищавам особено много на гурме ястията и по-така презентацията им, ама не се захващам да ги правя.
Имам сега един спанак и смятам за вечеря да го задуша и след това направя като омлет с яйце и сирене или с картофи и яйце като испанска тортиля. Отделно ще варя леща. Имам и марули, лук и репички за зелена салата. И пак ми се вижда много, ама ще имам тъкмо за утре на обяд.

Креми - благодаря ти за идеята, много обичаме боб, ама тези подути кореми после, голяма мъка...

# 141
  • Sofia
Аз варя боба за 15мин. с 1ч.л. сода, после изплаквам и карам нататък - това за "без газове". Simple Smile

Смърфи, в никакъв случай не е за едно ядене при мен.
Ние ядем само по едно ястие на хранене, само зеленчукова салата би могла да го придружава. Плодовете са ни на разстояние от храненето и "десерти" нямаме. Та в случая за вечеря е пицата, палачинки ще правя утре сутрин, сега само подготвям тестото, а млякото с ориз е за следобедна закуска на Гушкан - за 3-4 пъти.  Simple Smile

# 142
Аз варя боба за 15мин. с 1ч.л. сода, после изплаквам и карам нататък - това за "без газове". Simple Smile

Смърфи, в никакъв случай не е за едно ядене при мен.
Ние ядем само по едно ястие на хранене, само зеленчукова салата би могла да го придружава. Плодовете са ни на разстояние от храненето и "десерти" нямаме. Та в случая за вечеря е пицата, палачинки ще правя утре сутрин, сега само подготвям тестото, а млякото с ориз е за следобедна закуска на Гушкан - за 3-4 пъти.  Simple Smile

Ох, олекна ми. Тъкмо си викам, че нещо не съм наред. Joy То вярно, че сте повече хора и деца тийнеджъри, а аз само с ядене и салата, къде съм тръгнала...  hahaha
Тук и аз варя боба със сода, ама пак имаме газове, явно такива са им сортовете боб. То остава сега и боб да помъкна, ще ме обяват за тотално луда, но съм решила сухи чушки да взема. Ако знаете какви неща мъкнем, ще ми се смеете, ама си вземаме филтри за каната (от БГ си взехме кана Брита, тук такова животно нЕма), паста за зъби (не че няма, ама е 3-4 пъти по-скъпа), подправки като чубрица и червен пипер, няколко килограма сирене, узо, едни меки бърсалки за плота и чешмата (тук само едната струва 5 лева, а аз ги сменям на седмица), лекарства и разни други джунджирийки. А, последният път си носих и плик за завивката. Тук 99% от комплектите са с чаршаф за завивката.  newsm78 Абе луда работа ви казвам... Уж има всичко, но някои неща са супер различни, а ние така или иначе имаме право на трети голям безплатен куфар, защо да не го напълним. hahaha

# 143
  • Sofia
Ааа, ти пък, хич даже не е да не си наред - много добре си правиш според моето виждане. Simple Smile
Ние сме така откакто забременях с Гушкан - заради нея си променихме храненето, вярвам към по-добро. Simple Smile

# 144
  • София
Добър вечер!
Бях на протест, видях всичко. Лудница си беше. Всеки си иска по нещо, никакво единство няма м/у студенти, пенсионери, КНСБ, майки, бащи и всякакви. Всеки си вика, за пенсии, за работа, за заплати...кой каквото си се сети. Аз виках мафия. Полицията беше зачернила жълтите плочки, но хората и те си вършат работата. После се прибрах и от нашето магазинче си купих туршийка и кис. зеле. Та тези дни ще бъде - сарми. Жестока им е туршията на тези хора, правят я с мед. Аз затова и не правя.
Смърфи, в тел. варено аз лук не слагам. Всичко изброено от Моренка, но без лук, а и не запържвам предварително зеленчуците. В "онази" тенджера сварявам тел. джолан, до падане на кокал, прецеждам през цедка и  добавям зеленчука. Сварявам до готовност на картофите. Но всеки си има своята кухня.  Peace На боба му слагам и аз сода и хвърлям водите. Но колкото и да го обичам не мога да го ям. Не ми понася, то на мен какво ли ми понася вече. Каприз съм станала голям.
Мари,   да ти препоръчам фризьор , но взима скъпо. Ако те урежда ти давам адреса. За боя и издухване - 50 лв. Много е добро това момче, от душата му идва, създаден е да бъде дамски коафьор,  но и цените са му добри. Това е.
Дари, хининова вода нали беше против косопад. Това съм чувала , и едно друго, газ+мас+....Ставала много хубава косата, като коприна.  Не съм пробвала, не зная, ама беше и против въшки.
Отивам да се боря и настройвам с програмите на компа. Пак ми излизат разни червени работи и драскулки и ме дразнят.  Mr. Green
[/Моренка,color] сега ще го видя това филмче, което си пуснала.

# 145
  • Sofia
Марче, видя ли и другите, в по-преден мой пост, или поне Къщата на езерото (много ми хареса на мен), че другите са по стари и вероятно ги знаеш.   Simple Smile

# 146
Марче и Морена - благодаря ви за рецептата! Баща ми го прави като Марчето, ама не пречи и да пробвам на Моренка. Peace
Сега трябва да намеря телешко, защото знаете, че тук говеждо се използва мноооого. Агнешко няма никакво, абе агнетата не могат да виреят по тропиците, но имат прекрасно свинско, пилешко и много риба, само дето не я познаваме като видове, тя тяхната си живурка по техните си географски ширини. И като обяснявам на месаря за прасеца тоест джолана, да не вземе да помисли, че ми трябва месце от моя прасец, че става лошо тогава...  hahaha hahaha

# 147
  • София
Марче, видя ли и другите, в по-преден мой пост, или поне Къщата на езерото (много ми хареса на мен), че другите са по стари и вероятно ги знаеш.   Simple Smile
Моренче, какво зная вече не помня от толкова много филми.  Mr. Green Сега ще го видя този "Къщата край езерото"
Смърфи, пази си крачката. Те ще ти трябват.  Grinning Но там при теб има едно говеждо, което е прекрасно за стекове на тиган. Отгоре препечена коричка, а  отвътре меко и сочно Тук такова няма, нали знаеш. Хвърляй пържолите, ние идваме и се започва. От нас ракийката и туршийката.  Heart Eyes

# 148
  • Sofia
Марче, ако има трейлър, може да си поприпомниш. Simple Smile

# 149
  • София
Марче, ако има трейлър, може да си поприпомниш. Simple Smile
Тегли сеееееее, не съм го гледала. Довечера си имам какво да правя. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт