Домакини-22/есенно-зимна с топло кафе

• 37 008
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Като съм тръгнала да ви информирам за особеностите на колумбийския лов и риболов, да ви споделя за говеждото. Те са един от най-големите консуматори и износители на говеждо месо в света. Тук едрият рогат добитък се чуваства превъзходно, а заради честите дъждове, тревата расте като луда. Говеждото месо не се замразява тук, защото то се замразява при по-ниски температури от другите меса, което автоматично го оскъпява многократно. И тъй като те ядат задължително на всяко ядене говеждо, консумацията е огромна и те са направили страхотна система за прясно месо. Всяко място, където се продава месо се облужва от няколко доставчика. Те приемат поръчки за месото всеки ден до 4 часа следобед и я подават до 5 часа на няколко огромни хъба (нещо като сборно звено), които е разпределят на кланиците. За Богота има 5 огромни кланици. Те започват калнето и транжирането в 6 часа вечерта и приключват в 4 сутринта. След това започва товаренето и разнасянето на месото по магазините, според заявките от предния ден. И така хората си хапват прясно месце! Така е с пилетата и другото месо, тук има 99% само охладено месо, замразеното е много малко и само внос. Всъщност хладилни витрини има само по една в магазин.
Днес ставам много досадна, друг път ще ви разкажа за световно прочутото телешко от Аржентина.  Laughing

# 151
  • Sofia
Смърфи, грешни мисли, чета те с най-голямо удоволствие и интерес!  Grinning Поздравления за колумбиици за организацията им. Ние само риба взимаме замразена, месо - не.
Марче, много се радвам, дано и да ти хареса (семеен човек ли).  Hug

# 152
Прибрах се,но днес само проблеми. Confused  Слагам го в скрит текст,че е дълго и който иска да го прочете. Confused
Скрит текст:
Като тръгвахме с колата и се развали още в града,но доста далече от нас .Аз имах час за дело-водим едни разправии със съседите,които искат да строят на границата.Уж ремонт на покрив,а разширяват сградата,която е изградена от кирпич и до сега всичко течеше при дъжд и сняг в нашия двор.А аз като добра ги търпях. Crossing Arms
Писах до къде ли не-е не става нищо,мързи ги да си свършат работата,а сега и да си признаят грешките. Naughty #Cussing out
Добре,че хванах такси и автобуса,та стигнах на време.Да,ама мъжа ми няма кой да го издърпа до вкъщи да прибере колата и не знае какво е.  ooooh!  Прибрал е след два часа лутане,а бяхме тръгнали да водим дъщеря ми у свекърва ми да не стои сама.Добре,че не сме се запалили-гръмнала  някаква дюза по бензиновата помпа или около нея.И бензина изтекъл-не че имаше много,караме на газ. Praynig
Прибрах се аз,ама няма с какво да отида да видя майка ми,а и се стъмни,болят ме краката и не става.Нямах време да обядвам,та седнах да хапна и си взема лекарствата.Чух се днес по телефона поне три пъти-казва добре съм.Одеве ми казва,че и казали две лекарства да си избира,кое да взема за разреждане на кръвта.Да ама тя преди две години ми направи проблем и са и противопоказни такива лекарства! Naughty
Та утре дано да имам сили,ще ходя по лекари ,да видя какво ще решат да и изпишат.
Капнах направо,на делото нищо не стана,отложи се.Добре,че имах готвено,та не се занимавах с това.
А вие сте изписали цели 4 страници и едва ви изчетох.Честито матрак-да го ползвате  с удоволствие! Wink
Аз готвя телешко със сини сливи-става ммм.... много вкусно. Simple Smile
Трябва да направя тези дни.
Лека и приятна вечер момичета! Hug

# 153
Лус не се притеснявай период е.Бъди твърда.С Емил имах такъв период дето като го шляпна и се опитваше да удря.Днес аз се развиках и той ми държи тон.А баща му ни се смее.Обикновенно сме на едно мнение.Аз като се карам ,мм мълчи и обратното.Опитваше се да се наложи ,но му казах милион пъти,че командват родителите .Нещо съм настинала.Носа ми се опитва да тече,главата ме боли.
Мразя я тази зима ,вземайте си студа Simple Smile

# 154
  • Талант на 2012,2013 г.
Четох, четох всичко изчетох.

За фризьора. Ще помисля, Марче, до детето ще се допитам и бюджета да видим Rolling Eyes, но мисля, че там няма да ме огрее...

pisenxeto, много ядове много нещо при теб.

Честит матрак, нова покупка на Ангелчето!!

Винаги ме е страх, че ще пропусна нещо и някого и затова не изброявам поименно. Каквото запомня накрая май.. Blush

Готвя се да гледам епизода на столичаните. После ще видя...

# 155
  • при късмета
Писе днес не ти е ден  Hug

И като обяснявам на месаря за прасеца тоест джолана, да не вземе да помисли, че ми трябва месце от моя прасец, че става лошо тогава...  hahaha hahaha
Като прочетох това се сетих за гъската на Луси
Люска моля те разкажи пак как за първи път си купувала гъска или пуйка беше в България. Много е смешно, а има момичета които не са чели. Моля, моля, моля  Praynig
Ангелче честит матрак, със здраве да го ползвате
Пак ще дойда

# 156
  • Fort Worth, TX
Мари, боядисай се сама:-) Аз преди така правех:-) Мина за подстрижка и после се мажа:-) Сега съм добре.Едно от големите ми момчета учи в гимназия по фризьорство.Започнаха практика тази гоьдина.Вече той ме боядисва.С фризурите още сме на вие, но има още три години пред него.Обаче за боядеисване и изправяне няма грешка момчето ми,Чат-пат ми прави разни къдрици:-) Като се поучупи още малко мога да ви го пращам да ви вапца с/у няква символична сума:-)

# 157
  • София
Искам да чуя за на Люси гъската! Laughing

Писе, утре ще е по-хубав ден! Hug

Смърфи, много ми бе интересно да прочета поста ти!

# 158
Kremi Kremi благородно ти  завиждам,че ще си имаш фризьор в къщи. Laughing
Браво на момчето ти!  bouquet
Да ,утре ще бъде хубав ден!!!Пожелавам  ви го на всички!  bouquet
Между другото,ако нямам задачи за решаване ми е по-трудно даже.Държи ме в кондиция. Laughing

# 159
Смърфи, на мен винаги ми е интересно като разказваш за Колумбия  Peace
Писенце, кофти ден, наистина. Дано са по - малко тези дни, за сметка на по - хубавите  Hug
Ангелче, честит ви матрак, със здраве да си го ползвате!
Креми, браво на момчето ти, аз дори не знаех че има такава гимназия.
И аз планирам боядисване тези дни, нали трябва да съм красотна като отида да раждам. Не че някой ще ме гледа баш в главата, ама така за самочувствие  Party

# 160
  • Бургас
Здравейте! Hug
Тук съм,златните ми,но такава черна серия ме е завлякля. Sad
Не искам да говоря,че ми се реве.
Майка е малко по-добре,не е свързано с нея.
Писенцето,как си сега?Чак мен ме заболя,много ти е натоварено. Sad
Креми,за някаква мърша четох,дето те ядосвала. #Cussing out
Аз като половин пловдивчанка ли трябва да ти казвам къде да я пратиш? Heart Eyes
Смърфи,ако трябва аз да се местя ми е бедна фантазията какво ще повлека.Синът ми и той като син на майка си последно награби за Мюнхен възглавницата си. Grinning
Луси,ти си знае детенце най-добре. Hug
Смърфита,сега в момента чета за вашето телешко.Знам,че има страхотно печено,опитвала ли си го?
Някой писа за "Тетрадката".Четох я отдавна,няма такава лигня. Sick
Не ги харесвам тези лИбовни романи,като знам иначе какво е...
Момичета,дребната вилнеее и нямам време и сили да ви спомена всички,но ви чета и знам всичко.Няма такава тема,просто няма,да си пишеш,да ти е топло на душата.Първата работа като се събудя е вас да видя.
Ще пиша по-често,но нека се пооправя.
Гледам за телешко си говорите,аз много добре го правя,даже ММ ме хвали,то това е малкото хубави неща,които съм чула от него за себе си.
Смърфи,какво озачава "асадо"?Това печено ли значи?Ти опитвала ли си?
Прегръщам ви всички домакини! Hug

# 161
  • Sofia
pisenxeto, каръшки ден, наистина, важното е, че сте добре... вече отминава...
slavka70, и при теб да отимнава.

Чакам приказката за гъската на Люси.  Grinning

Ние хапнахме Маргeритата, страхотна вкусотия, ох...

Скрит текст:

Утре пък ще си вземем от Кауфланд набор от сирена, че много ни се е дояла пица със сирена - любимата ни.  Heart Eyes  Ще я бъде след някой и друг ден.  Simple Smile

# 162
  • в сърцата на децата <3
Ейййййй Морена, Моренаааа... Що ми трябваше да поглеждам, пусто любопитство, сега ще я сънувам тая Маргарита! Пицата със сирена и аз много я уважавам, половинът ако няма мръвка не го признава за читаво. Много обичам с "екзотични" сирена - чедър, синьо (класичеко), горгонзола... Бри обожавам, но не на пица, а така "сурово", също и камембер има един с боровинки... Абе какво ми става?!? Като бях бременна не съм имала такива мераци за храна, за сметка на това сега си наваксвам  Mr. Green

# 163
  • Sofia
Ейнджъл, ами спретни си я, толкова е проста, лесна, ама то е така - хубавите неща са всъщност много прости.  Simple Smile  Домати, моцарела, босилек и чесън само. Simple Smile
И ММ беше така с мръвката, но... вече не точно така. Simple Smile

# 164
  • София
Мързи ме да пиша, но се поразрових набързо и намерих от 26 януари в 3-тата ни темичка...

26 Ян. 2013, 21:49 »

Аз първата година в България я наричах супа-топове и не разбирах защо ми се присмиват

а преди първата Коледа отидох на пазара да купя гъска. На български гъска-гъсок, а на руски гусыня-гусь. Та отидох на пазара на Младост 1А, имаше бая народ в едно магазинче за месо и питам:
- Имате ли гъс?
Продавача се опули и казва: Да
Казвам: Дайте един...
Гледам, че опашката почва да подпиква от смех, почвам да вдявам, че нещо не така казвам, ама не разбирам какво...
Продавача весело ми казва: Какво ще го правите?
Аз:Ще го пълня с ябълки...
Опашката заедно с продавача почват да се смеят, а той прогулжава да се издевата: Извинете, ама гъс не продаваме...
Аз: Нали имате?
Той: Да, ама си е мой...

Не съм купила нищо, от тогава няколко месеца ходих само по суперите, където взимах без да питам....

Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт