Тормоз на работното място

• 20 776
  • 253
  •   1
Отговори
# 60
Досега въпреки пазара на труда, не съм видяла кадърен човек да
стои безработен.

Колкото до частните фирми- зависи от размера и профила им. Доста е
трудно вече да не се спазва ТД.

Имам един познат, през 2-3 години изтрещява, напуска, 6 месеца работи
върху себе си и после за има-няма месец си намира нова работа в своя сектор.

# 61
Здравейте, момичета! Нещата в момента са временно спокойни, че персоната не се е появявал наскоро наоколо. Red_Hot - не съм сигурна точно на коя власт е представител. happy mama - да, добре си разбрала - 3 седмици седеше на стенд бай и после беше "забелязан"  Joy
Хич няма да се давам. Ще се боря докато не дойде време за детенце. CTramell - да, двама на борсата не е много оферта в тоя момент.

# 62
  • България-Швейцария
Хаха, това, което сте изписали за HP, ме развесели искрено.
Цитат
...в прав текст й бяха казали, че средната възраст на екипа е 20, а не 30+ години
Изключено е да са и казали такова нещо.
Laughing Съжалявам, че не я посъветвах да включи един диктофон.
В един нормално работещ съд също би било интересно да се чуе.

стои безработен.
Интересно, аз пък познавам доста.
Но сигурно възрастовата им група - 45-50-55+ и отказът да си продават труда за обичайно предлаганите 600-800-1000 лв. бруто автоматично ги прави некадърни Whistling
Малко реализъм никога не е излишен.

Кукумицина, успех Peace

# 63
Предполага се, че до тази възраст си имал достатъчно време да
направиш така, че да не си продаваш труда наравно с младите.

Но ако си на 30-35, със сигурност има варианти.

Освен това всяка жена след две деца следва да разбере истината:
вече нямаш кариера, имаш най-много работа.

# 64

Ами не е съвсем така.
Познавам жени, които имат по две-три деца, но продължават да се развиват професионално и определено имат кариера, след като управляват международни компании, примерно. Да, имат си и детегледачки, но не съм забелязала да нямат връзка с децата си или да не им обръщат внимание.
Но те наистина са малко на фона на повечето хора, които просто имаме работа.

# 65
точно с ГИС проекти съм работила, но към частна фирма
беше голям гърч, всеки проект беше все за вчера
а тормозът от единия шеф беше нещо страшно
точно ни е натоварил с по два вчерашни проекта и идва човечето с танцова стъпка да ни "зарадва" с "нещо малко за днес следобед"
след като се наложи едва ли не да спя в офиса заради такива изцепки 1-2 пъти, на следващия му показах директно колко време ми отнема всяка стъпка и то само ако се работи макс концентрирано, което все пак може да е час-два, ама не 12 нонстоп както той си го представяше

да не говорим, че освен стреса и тормоза и заплатата беше смешна и договор имаше по желание само на МРЗ

и понеже си беше шеф и собственик, та аз се разкарах
после псих. реанимация ми отне месеци, сънувах кошмари почти всяка нощ  онзи кретен

но фирмата си остана същата
гледах ги наскоро по коментарите в Работодател
нито един доволен няма

# 66

Ами не е съвсем така.
Познавам жени, които имат по две-три деца, но продължават да се развиват професионално и определено имат кариера, след като управляват международни компании, примерно. Да, имат си и детегледачки, но не съм забелязала да нямат връзка с децата си или да не им обръщат внимание.

Изключение, което потвърждава правилото. Има жени с три деца и с политическа
или дипломатическа кариера. Само дето не им помагат баби, а бавачки и лични
асистенти.

Но в БГ от джуниър позиция да се издигнеш до Middle Management (царството
на изкрейзилите дърти моми и ергени)- това е Мисия Невъзможна: Режим Пълна Лудница.

# 67

Съвсем отделно нито заплатите, нито социалният им пакет си струват гърча, на който са подложени редовите служители там. Ако в момента в БГ се появи друга компания от същия ранг с идентичен предмет на дейност и предложи съвсем малко повече, те просто ще останат без такива.

Напълно вярно. Дори в момента се преговаря с друг подобен голям ИТ инвеститор и всички се надават това да стане, защото с удоволствие чакат да се махнат от HP. И проблемите там са точно от шефчетата. А за гърча редовите служители наистина получават смешни пари.

стои безработен.

Колкото до частните фирми- зависи от размера и профила им. Доста е
трудно вече да не се спазва ТД.

Не е въпроса да не стоиш без работа, то е ясно че всеки, който е научен на труд все ще се хване на работа. По-големият проблем е при какви условия се хващаш и какво получаваш. В повечето случаи е голям компромис с опита и образованието.

Пък в провинцията е изключение някоя частна фирма да е принципна с Кодекса. Броят се на пръстите на едната ръка.

# 68
W'A'S'P', при мене е трудно и почти невъзможно да обясня на нищо неразбиращ човек за какво става въпрос и това е проблем. Понеже в тая държава всичко е с главата надолу - шефовете работят "шеф", а е некомпетентен дори по елементарни въпроси. Идват абсолютно наготово отгоре. Тукашният лаф също е "от днеска за вчера" или 5 минути преди края на работния ден. Заплатата ми не е мръднала от 3 г. и половина, въпреки инфлация и може би 3кратно увеличение на минималната раб. заплата за страната. Преди 2 месеца туриха по 5% отгоре - т.е. 30-ина лв., което е смехотворно. Да не си работила в "Домино" случайно?

# 69

Ами не е съвсем така.

Изключение, което потвърждава правилото. Има жени с три деца и с политическа
или дипломатическа кариера. Само дето не им помагат баби, а бавачки и лични
асистенти.

Но в БГ от джуниър позиция да се издигнеш до Middle Management (царството
на изкрейзилите дърти моми и ергени)- това е Мисия Невъзможна: Режим Пълна Лудница.

Ама това се прави преди да имаш деца, а не след тях. Поне за мен е по-адекватният подход, защото ако си на 30 и тепърва тръгваш от джуниър, никой не те взема особено сериозно. А иначе от джуниър до среден мениджмънт се стига за около средно 4-5 г.

# 70
" Преди 2 месеца туриха по 5% отгоре - т.е. 30-ина лв., "

Правилно ли смятам- 5 процента от заплатата ти е 30 лева,
значи взимаш...600 лева.

И за тия пари се гърчиш? А тука говорим как 800-1000 лева в голям
град били смешни.

Тия мога да ги докарам насън в София, с хипер несериозна работа, дори
извън ИТ сектора.

Ако парите са наистина такива, то дори да излезеш на Борсата, няколко
месеца ще взимаш нетно пак толкова, като махнеш представителните
разходи около самото ходене на работа.

# 71
730 основна

п.п. То това е само едно от нещата, поради които съм подпалила. То не са всякакви чудесии.

# 72
Mamacita Bandida , колко си мислиш са заплатите в една Община? Дори 600 лв ми се види височко, но може в София да е така. При нас по обявени позиции варират 350-450 лв, че баш дори и за юрист консулт  ooooh!
Ако авторката иска да получава актуална заплата на ИТ специалист, частният пазар на труда е отворен, но критериите са доста по-различни. 

# 73
W'A'S'P', при мене е трудно и почти невъзможно да обясня на нищо неразбиращ човек за какво става въпрос и това е проблем. Понеже в тая държава всичко е с главата надолу - шефовете работят "шеф", а е некомпетентен дори по елементарни въпроси. Идват абсолютно наготово отгоре. Тукашният лаф също е "от днеска за вчера" или 5 минути преди края на работния ден. Заплатата ми не е мръднала от 3 г. и половина, въпреки инфлация и може би 3кратно увеличение на минималната раб. заплата за страната. Преди 2 месеца туриха по 5% отгоре - т.е. 30-ина лв., което е смехотворно. Да не си работила в "Домино" случайно?

разбирам те напълно

ние когато се пазаряхме за нашите заплати (щото на шефа едва му се откъсваше МРЗ), се наложи да си правим разчети на основните месечни разходи, за най-основното, за да му докажем, че изнемогваме с този доход (той изобщо не се и трогна де, дигна двойно заплатите едва когато почна да търси още персонал и хората директно му се смееха на жалките суми, та после стари и нови, които ние обучавахме, бяхме на едно ниво като заплащане, жалка работа отвсякъде)

а от стрес и напрежение нямаш грам възможност да търсиш друга работа
и си тяснопрофилиран, което означава силно ограничена среда на приложение на толкова специфичен опит и ев. необходимост да се преквалифицираш, за да се реализираш наново, което и повечето от нас направиха след време

не беше Домино
ако ти е важно, пиши на ЛС

# 74
Започвай да търсиш нова. Това е смешно направо.

Хилядарка дават веднага на шматките, които пишат оферти
в сайтове за групово пазаруване, представи си.

И не се плашете толкова от частния сектор- ако не са някакви
дерибеи на дребно, повечето големи компании, особено банки,
спазват правилата.

Общи условия

Активация на акаунт