Тормоз на работното място

• 20 751
  • 253
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Аз не съм перде, но също така съм малко злобна  Laughing Та ако ще 5 валериана да пия, няма да напусна и да му направя кефа на този, ако ще 5 минутни срокове да ми измисля. Разпечатвам си някакви процедури за дадени проекти, ня тях ще отбележа колко минути отнема всяко нещо, после сумарно и всеки път като ми цъфне, вадя папката и с най-мил гласец обяснявам как тук пише, че това отнема 3 дни работа.
Мен доста ме тресат нервите, но злобата ми е по-силна и не се предавам пред натиска на някой си никога.
Аз също се опитвам да забременея, имам разни здравословни проблеми, може би косвено на тях влияе и стрес, притеснения.Но повече няма да мога да спя и да дишам ако се дам и ми се качат отгоре.

# 46
Обзалагам се, че този човек е "забелязан" от власт имащите и нарочно е издигнат на тази позиция. И най-вероятно задачата му е точно тази- да следи, да слухти и да прави интриги. Така, че моят съвет е изчакай да си отидат комунягите и тоя ще го разкарат до две  Peace

Явно е човек на някой иначе на три седмици служба никой не издигат. В момента в ДА се пълни с такива пионки.

# 47
Обзалагам се, че този човек е "забелязан" от власт имащите и нарочно е издигнат на тази позиция. И най-вероятно задачата му е точно тази- да следи, да слухти и да прави интриги. Така, че моят съвет е изчакай да си отидат комунягите и тоя ще го разкарат до две  Peace

Явно е човек на някой иначе на три седмици служба никой не издигат. В момента в ДА се пълни с такива пионки.

Именно ! Peace

# 48
  • в 1001-та нощ
Няма смисъл да бягаш  Peace На друга работа ще е същото  Peace

С времето се научаваш да се адаптираш, да отстояваш исканията си и да не допускаш да те поставят в такива ситуации  Peace

Той се държи така, защото му се позволява  Peace

# 49
  • В.Търново
Не знам с какво да посъветвам, но и аз съм била в такава ситуация.
Но съм възмутена как хората ще я съветват да напуска?!Няма да прави евала на такъв човек....в никакъв случай да не си напуска работата.Има и други начини за справяне, трябва да се дебне момента, когато ще докопа въпросния човек и да го  "нокаутира".Живота е такъв, борба, надцакване, преиграване....Решението не е бягство.
Успех! Simple Smile

# 50
Е кое е по-важно - работата или здарвето и спокойствието? Какво значи да му направи кефа Crazy На себе си голям кеф ли прави, като се опитва да забременее в подобна гадна атмосфера?  Crazy

Това е само работа! Трябва да бъде напусната - казвам го от опит.

Била съм подложена на по-голям тормоз в работата. Напуснах и единствено съжалявам, че търпях 2 месеца, преди да го направя. Всяка следваща работа ми е била в пъти по-добра и спокойна.

Тормозител не може да бъде спрян или обуздан, когато ти е шеф. Просто трябва да се махнеш. Иначе се свиваш до последно, изгърбваш се да му угаждаш, ставаш един плазмодий и си съсипваш нервите заради великата и незаменима работа.  ooooh!

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 23:00 от _Dana_

# 51
И кое ви кара да си мислите, че на останалите работни места, особено в сегашната ситуация нещата са по-различни? В частните фирми е още по-голям тормоз, като се има в предвид, че там даже няма реални ТД и те гонят за много повече резултати в повечето случи непълно независещи от теб.

Така, че това "шефче" според мен е от ден до пладне, но е истина, че трябва колегите да го поставите на място.

# 52
Реално щом пробват за бебе от това по-добро бягство няма  Wink Почти цялата бременност може да си изкара с болнични, после майчинство, а после я камилата, я камиларя особено в тоя сектор.

# 53
И кое ви кара да си мислите, че на останалите работни места, особено в сегашната ситуация нещата са по-различни? В частните фирми е още по-голям тормоз, като се има в предвид, че там даже няма реални ТД и те гонят за много повече резултати в повечето случи непълно независещи от теб.

Така, че това "шефче" според мен е от ден до пладне, но е истина, че трябва колегите да го поставите на място.

Нали нямаш предвид всички? Защото звучи доста несериозно подобно обобщение

# 54

Нали нямаш предвид всички? Защото звучи доста несериозно подобно обобщение

Повечето  Peace
Голям късмет е да работиш в частна фирма, в която се спазва Кодексът на труда, а да не говорим, че момента е почти невъзможно дори и с връзки да започнеш работа на такова място, като се има в предвид обстановката.

Може би в София има по-големи възможности. Дам там са и всички чужди фирми, но в провинцията е батак.

# 55
Да ти е бременността спасение от кофти работа с тормоз? Дай Боже жената да забременее веднага и да се "спаси", ами ако не стане на момента? Дайте да търпим интриги и да се правим на железни, че няма други работи на този свят.  Crazy Ужас. Шефчето ще пребъде. Авторката да избира кое предпочита - ежедневен стрес или нов опит. С умения като нейните няма да остане без работа.

# 56
Да, и Like_Smoke  също е напълно права. Който не играе по свирката на новия шеф най-вероятно ще бъде сменен. Колкото и да се прави на железен непукист или каквото там мислите, че би било ефективно, за да се запази това безценно работно място. Новите шефове (вкл. парашутните такива) почти винаги имат карт бланш да си устроят свой колектив от подчинени.

Но и служителите трябва да са супер адаптивни и гъвкави относно работата си. Максимума, ако си служител в една фирма се постига в първите 3 до 4 години. Не те ли устройва нивото ти тогава или се ако се появи през този период реален ежедневен тормоз - махаш се за добро. Това е моето мнение.

# 57
Да, но е факт, че такива шефове- парашутисти си отиват с нова власт, така както са дошли.
Авторката ми е симпатичен потребител на форума, но тя сама си знае защо се е насочила към публичната администрация, където заплатите са в пъти по-ниски от съпоставими длъжности на компютърни специалисти в частния сектор. Разбирам, че при това живее в София, където е меката на този бизнес.
Така, че има нещо конкретно в предвид и разбирам, че иска да си запази общинската служба. Имам няколко познати, които работят в прословутото HP в София и повярвайте ми подобни оплаквания не са единични случаи и там Peace

# 58
  • България-Швейцария
На фона на сегашното състояние на пазара на труда искрено ме учудват някои съвети.
Ясно е, че здравето е важно и никак не е добре да си разбиеш нервната система (особено пък заради изцепки на парашутист в ролята на шеф), обаче... навсякъде е така в момента, няма държавно, няма частно - обстановката е шизофренична, човек или успява да се приспособи, или е извън играта. Тъпо, остро - това е положението Confused.

Пропускате също така основен момент - авторката и съпругът й работят заедно, и двамата се явяват подчинени на въпросния.
Дали ако пострада или напусне единият, на другия ще му се размине? Съмнявам се.
Тогава какво? И двамата на борсата или в армията на безработните, просто чудна ситуация за бебе, то сигурно може да живее на фотосинтеза.

Имам няколко познати, които работят в прословутото HP в София и повярвайте ми подобни оплаквания не са единични случаи и там Peace
Потвърждавам за прословутото HP. Ще добавя и че при кандидатстване за работа дискриминират по възраст.
На моя близка (между другото, на години колкото авторката на темата), със специфичен опит, придобит в чужбина и немски език на ниво матерен в прав текст й бяха казали, че средната възраст на екипа е 20, а не 30+ години Stop
Съвсем отделно нито заплатите, нито социалният им пакет си струват гърча, на който са подложени редовите служители там. Ако в момента в БГ се появи друга компания от същия ранг с идентичен предмет на дейност и предложи съвсем малко повече, те просто ще останат без такива.

# 59
Хаха, това, което сте изписали за HP, ме развесели искрено.
Цитат
прав текст й бяха казали, че средната възраст на екипа е 20, а не 30+ години
Изключено е да са и казали такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт