Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 135
  • 727
  •   1
Отговори
# 210
И мен така ме избива редовно на плач ,обвинявам хормоните Wink

# 211
  • Бургас
Понеже четох, че има дискусия за болничните, аз също искам да изляза възможно най-рано. Сега смятам кога може да е. Понеже имаше питане назад в темата ще обясня - 45 дни преди термина се излиза в болничен, но той е за раждане и общата му продължителност всъщност е 410 дни- 45 дни преди раждане и една година след него. Тези 180 дни са си отделно и се водят за общо заболяване и могат да се ползват до първия ден от болничния за раждане, зада не се прекъсва. Т.е. бременноста е 280 дни - 45 дни =  235 дни - 180 болнични = 55 дни след датата на последната менструация. Аз обаче препоръчвам да си добавите поне още 10-ина дни, защото винаги може да има неточности. Дано да съм била полезна Wink
Смехуранка, много добре си обяснила за болничните, но дали знаеш как стоят нещата, ако наскоро е бил ползван болничен по друг повод. Аз цяла година бях здрава, но точно след последния ми цикъл се наложи да полежа вкъщи с цистит. Тези дни дали ще са за сметка на 180-те или са си отделно. Много се чудя...
В понеделник съм на първи преглед. След него, живот и здраве, се записвам официално при юлките Simple Smile

# 212
Честит празник на plesure baloni и на mama@cvety  bdbaloni .  Дано не сте се уморили много днес... желая ви да сте живи, здрави, щастливи, лека бременност и само весели емоции

здравейте, на новите мами: лека бременност и прекрасен финал.

И аз съм от ревливите Simple Smile. Днес си седях в асансора и плаках. Поне ММ не изпада в паника и само ме успокоява : плачи си щом искаш, от хормоните е ще мине Simple Smile. Голям експерт ще стане на тема хормони  smile3508

А при вас как са коремчетата? Мен започна да ме сърби кожата и си взех олио да се мажа. Чудя се не  изперквам ли, не е ли още рано, ама си взех. Та вчера се намазах като пуика за печене. Поне мирише хубаво Simple Smile

Още не искам да казвам на колегите преди да съм влезнала в третият месец, а всичко се прави в работно време и телефон да звънна да си уговоря час пак трябва да се крия.Та малко ми е притеснено, но и този период ще мине.

За болничен не мисля да излизам рано, но ще видим, ако почнат да се мъкнат болни колегите на работа - не искам и да рискувам да се заразя с някой грип

# 213
  • Телиш/Плевен
mama@cvety, честит рожден ден! Много щастие, успехи и сбъднати мечти! newsm59 newsm38

plesure, весело изкарване тази вечер! Да ти е жив и здрав рожденикът!  ura

# 214
Здравейте и от мен!!! Записвам се да следя новата тема. Определено съм доста по - чувствителна и обидчива  Grinning

# 215
  • София
хихихи, мен ревливото ме държи от предната бременност. Няма оправия Simple Smile
мерси за поздравленията момичета Simple Smile

# 216
Здравей raika Simple Smile Не  мога да кажа със сигурност, но мисля, че влизат. Те се водят за "календарна година", така че може би ще ги смятат и тях. Все пак предполагам, че не са повече от 7 дни. Една седмица по-късно ще трябва да излезеш. За всеки случай се консултирай и с някои друг ако имаш възможност. Simple Smile

# 217
Здравейтееее Hug
И на мен ми  е ревливо,и ми се гади, и въздуха не ми стига от вчера, и сърцебиене се появи за капак :love
Аз вече казах на мама-от нея почти нищо не мога да скрия,камо ли нещо такова Simple Smile

# 218
Здравейте и от мен мили мами Simple Smile След доста месеци бебеправене, най-сетне и аз мога да се похваля с положителен резултат.С термин - 3-ти юли, а в петък за пръв път видяхме и сърчицето и няма такова щастие.Принципно съм в 8-мата седмица, но размерите на бебо засега отговарят на 9-та.Успешно бременеене на всички и здрави бебчета на финала  Praynig

# 219
И на мен ми се реве без нищо  Sad Само като прочетох на първа страница "добре дошли, лека и безпроблемна", така се развълнувах, че ми се доплака  Laughing Crazy
И ме болят гърдите, не мога да спя по корем като преди. Ама и по-зле ще става  Mr. Green
Все още доста малко хора знаят. Аз самата не мога да свикна с мисълта и макар че вече съм минала веднъж през това, имам хиляди притеснения...

# 220
Здравейте ,  Hug да се включа и аз. Казвам се Ива ,на 25 от гр. Дряново.Първа бременност-потвърдена.Термин 22.07.Малко съм притеснена и уплашена.Изплуват ми хиляди въпроси в главата.
Дай Боже всичко да е наред  Praynig .Лека бременност на всички.

# 221
  • София
Добре дошли на новите мами  Hug

Днес празнувахме с ноемврийчетата общ първи рожден ден - е няма такава лудница - 12 бебета, кой ходи, кой още не съвсем, някой се гушка в мама, други (като моят) не им пука за мама ... ех.. а все едно онзи ден така се запознавахме в другата темичка с мамитата и се вълнувахме за новодошлите. Няма да усетим как ще мине времето и ние ще празнуваме така Simple Smile

stefanovaiva , както и другите - който каквото иска да пита тук, затова е форума Simple Smile ако може някой да помогне - ще го направи, ако не - поне ще ви изслушаме Simple Smile

# 222
Здравейте. Аз пък не съм ревлива, но съм адски нервна - мали паля се за нищо
Голям  майтап беше вчера - седя си аз в къщи гледам малкия ми син и изведнъж чак сега разбрах че ще имам второ живот и здраве-  беше ми много странно - въпреки че отдавна се опитваме, изгубихме едно, опитвахме пак и всичко е целенасочено , но някак не ми се вярва.
Гърдите ме болят, но и корема някак ме дразни и не мога да спя по корем Sad

Но това да ми е грижата:-)

Хубава вечер на всички бъдещи мами

# 223
  • София
Здравейте, бъдещи мами! Аз съм отново бременна след две години неуспешни опити и  2 бременности, завършили с мисед в 2011г. За тези две години правихме доста изследвания, но не откриха някакъв сериозен проблем, освен НК 15%, Хашимото и намалено усвояване на фолиева киселина. Видя се плоден сак на вагинален ехограф преди няколко дни, но и 8см. киста, която се е усукала и застанала пред матката. Дадоха ми болничен за 14 дни - не трябва да се натоварвам физически и никакви подскоци(бях се записала на народни танци) и резки движения, за да не се усуче още кистата. ТСХ ми е 2.3, но започнах л-тироксин и се надявам да спадне. Изписаха ми и фраксипарин+аспирин протект. Има ли други мами на подобна терапия?

Успешна и лека бременност на всички! Hug

# 224
Здрaвейте Simple Smile piaff и aз съм нa фрaксипaрин и aспирин протект след един missed, но по-скоро профилaктично. Поне тaкa ми кaзa док, зaщото прaвих днк изследвaния зa вроденa тромбофилия,но всичко беше ок. Желaя ти успех в боцкaнето, дaно имaме успешен крaй.

Общи условия

Активация на акаунт