Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 187
  • 727
  •   1
Отговори
# 240
Днес на работа щом някой влезе в стаята и веднага отварям прозореца, а е студено  cold, но не мога да понасям парфюмите на колегите, а и не само тях  ooooh!

# 241
Момичетаааааа, Simple Smile Днес бях на вторичен преглед сутринта.....чухме сърчицето на моята скаридка! Ох, миличкото ми ....има си сърчице! Едва дочаках да го чуя и като ревнах и той доки само ми вика да се успокоя за да чуе няколко ритъмчета, ама аз толкова се зарадвах....оше повече че в началото ме стресира че приличало на пихтия...еми то още не прилича на човек...ама за следв. преглед се надявам малко да се е оформило.. хихиихи нямам търпение да го видя пак..
Между другото и аз имам задух от няколко дни. В затворена стая чак не мога да си поема въздух, задушавам се....имам чувството че не ми достига въздух....ако имаше практика да се ходи с кислородни бутилки щеше да е мн готино! Grinning аз и + това работя в среда с доста силно замърсен въздух и се чудя за болничен....по принцип добре се чувствам, ама нали било рано....трябвало да изчакам поне месец...а пък тъпото е , че през точно тези първи седмици всичко ще му се е формирало, а с този мръсен въздух тук където работя......не знам колко лошо може да повлияе това и как мога да променя нещата....Притеснена съм за това, и пак безсилна...освен мн сериозно да говоря с личната ми л-рка, защото АГ-то казва, че каквото щяло да стане, то ще стане и докато лежа ....нямало значение че съм на работа...вие какво ще ме посъветвате.
P.S. Честито на всички новодошли мамчета! Мн спокойствие и красива бременност, с едни прекрасни дечица на края!   bouquet Praynig

# 242
"АГ-то казва, че каквото щяло да стане, то ще стане и докато лежа ....нямало значение че съм на работа..."
Това ме разби  doh
Ако наистина работиш във вредна среда, изобщо не се замисляй за болничен и за смяна на АГ-то!
Сега е най-опасния и важен период!

# 243
Nelita_Lolita, честито сърчице!
Аз съм привърженик на болничните и спокойствието по време на бременност, точно защото съм си изпатила от "геройски прояви" на работното място предишната бременност. Сега е времето да се пазим - пазим не само себе си, а и един/два нови живота. Мисля, че трябва да положим всички усиля да запазим този нов човек baby_neutral

# 244
  • Варна
Здравейте, момичета. Изобщо не разбрах как стана, но съм настинала. Взех си Биозин Мама и разни домашни илачи, но за хремата, а тя най-много ме мъчи, нищо не мога да измисля. Можете ли да ми предложите нещо безвредно? Дали тази настинка може да навреди на бебето?

# 245
Два дни преди сватбата ми се разболях с ужасна настинка и нищо не помогна. Тогава отидох в аптеката казах, че ми трябва нещо спешно и ми дадоха едно хомеопатично Парагрип. Ако искаш попитай дали може да се използва от бременни. Иначе най-лесното е вода с морка сол и смъркаш, колкото и да не е приятно спира хрема.

И аз съм на мнение, че трябва поне 1 месец болничен, докато трае това гадене поне, но и аз съм на работа. Все имам скруполи, че е краят на годината, няма кой да ме замести, шефът ще се сърди, пък и най-малкото още не съм казала и се чудя кога да стане. Вие повечето май казахте нали?

# 246
Благодаря за отговорите и съветите на Мимето14 и 1905vv. И двете сте прави....трябва да направя нещо по въпроса.....
Petq T, аз не съм казвала на шефовете....в интерес на истината ти си по-напреднала в бременността и май наближава момента за казване....лично аз мислех към 10та-11та г.с да кажа, ама май ще избързам, заради вредния въздух тук

# 247
И аз не съм казала още и мисля да е след нова година! Тогава вече ще съм минала 3 месец.

# 248
и аз бях с хрема миналата седмица, ужасна при това  Sad оправих се като си капех капки от ампула витамин с. Това ми се видя най-безопасно, а и мина за 2 дена  Grinning

# 249
Petq T, и аз бях така с обонянието през първата бременност, надушвах всичко от километър. А всички парфюми ми бяха отвратителни, включително и любимите ми.  Crazy След като родих, продължаваха да са ми гадни и ги подарих.
Но пък сега го нямам този проблем, не съм хрътка в момента  Laughing

И аз не съм казала на работа все още... но при мен е малко сложно от административна гледна точка. Мисля да мине Коледа и ще съобщя.  Rolling Eyes

едит: Марбела, не се притеснявай за настинката. Консултирай се с личния лекар какво можеш да взимаш. Предния път в първия тиместър изкарах 4-5 вируса, но док не ми е казвала да има проблем за бебето. По-скоро проблемът си е за нас - не можем да се лекуваме съвсем...

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 11:44 от Мравчето

# 250
Мисля днес, утре, въобще тези дни да кажа, но се притеснявам малко. Това за витамин Ц и аз съм го чувала наистина върши работа.

# 251
Здравейте, момичета. Изобщо не разбрах как стана, но съм настинала. Взех си Биозин Мама и разни домашни илачи, но за хремата, а тя най-много ме мъчи, нищо не мога да измисля. Можете ли да ми предложите нещо безвредно? Дали тази настинка може да навреди на бебето?
Здравей, Mar_bella , аз настинах преди 2 седмици и като ме налегне без антибиотик не минавам. Този път нямаше как. За хремата не ми говори, но мъжо само с билки се лекува и на мен подейства. Кипваш лайка и сипваш по малко содичка правиш инхалации и се цамбурваш в леговището увита, няма как да ти навреди и съм сигурна, че от два-три дни инхалации ще овладееш хремата. Много чай от липа с мед и лимон. За гърло прополки, хомеожен, Кашлица стодал /аз още кашлям и днес гинеколога каза да си взема още един, нямало проблем/. Биопарокса е с локален антибиотик ако е необходимо, но все пак нека личната ти каже. Желая ти бързо оздравяване и да се пазиш много  Hug .

# 252
по повод настинките и грипа да не забравя да кажа, не трябва да се загрявате! Т.е. такива бани, душове да, но не и загряващи не е добре твърде голямото затопляне, дори и по време на кърмене. Ако намеря инфото ще ви го пратя.

# 253
Здравейте момичета ! Леле колко сте изписали за една сутрин, но пък всичко успях да прочета  Simple Smile

Относно анкетата, аз лично смятам да направя БХС и ФМ и даже тази седмица вероятно ще се запиша, че ей го къде е , а покрай Коледа лекарите ще са с ограничено работно време сигурно. Знам ли  Thinking Още не съм се насочила къде да ги правя, но сряда ще говоря с доки да чуя и неговото мнение. Знам, че за някои е повече стрес, отколкото успокоение, но пък от друга страна ако не ги направя за мен после ще ми е стрес, а пък сега ако всичко е наред ще си отдъхна и ще мога да съобщя спокойно новината вече и на останалите.

Относно избора на лекар - Аз също избрах лекар, който да ме следи и издражда. Нарочно потърсих и такъв, който да е добър със секциото, защото съм с много високо късогледство и има вероятност да съм със секцио.

За гаденето - ви препоръчвам да имате до вас едни обикновени бисквити и сутрин още преди да станете да изядете една. Другото, което облекчава е чай от джинджифил.
Кофтито, обаче, при мен е, че от тия сухи храни хич не ми е добре на стомаха.  #Cussing out

Гледам сте обсъждали и настинки, лекарства - моя лекар каза, че до 3ти месец трябва минимално лекарства ( в това число и витамин Ц ), освен в много краен случай, тъй като се формира плацентата на бебо и тя е изградена и на базата на това, което приемаме. Аз стискам зъби засега и единствено ми е предписано Биозин мама.

Аз иначе вече казах на моя шеф, защото много почнах да отсъствам, но той пък така ми се зарадва, че всичко мина страхотно.

Желая спокоен и безпроблемен ден на всички!

# 254
Кажете как се храните? Какво ви се яде и не? Аз преди много обичах сладко, сега на сила да ме накараш един шоколад да изям, не мога.
Иначе знам, че е хубаво една две филии хляб на ден да се яде, затова сутрин хапвам препечена филия със сирене, на обед някаква манджичка, вечер ми се яде много, но ми се и гади и обикновено е нещо леко. При вас как е?
Понеже майка ми е фен на режимите на Ипократис, не знам дали сте го чували, и е ходила при него няколко пъти, се замислих дали да не отида и аз да ми изготви едно меню, но с това гадене няма да мога да го спазвам изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт