Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 151
  • 727
  •   1
Отговори
# 285
freia , добре дошла на още една пловдивчанка! 
И аз по същото време като теб пих два тайлолхота-а, дори мислех и аулин да пия, за да ми падне температурата, но се въздържах. Дано няма проблеми.

# 286
  • Ispania
Здравейте  Hug ,

Аз цяла нощ бях с ужасно главоболие и сутринта взех един Парацетамол. И сега се обвинявам защо сьм го взела Joy. С предишната бременност, не пих никакви лекарства до 7 месец. Тогава пих един Парацетамол и в 8 месец още един. А сега още от вторият месец hahaha.

Исках да ви попитам за сиренето  - обикновенно бьлгарското сирене не е с пастьоризирано мляко, от кое ядете вие? Каква марка? Аз купувах едно румьнско тук, миналата година, 4е беше с пастьоризирано мляко, но сега ще идва майка ми, и искам да си порь4ам от БГ.

# 287

Исках да ви попитам за сиренето  - обикновенно бьлгарското сирене не е с пастьоризирано мляко, от кое ядете вие? Каква марка? Аз купувах едно румьнско тук, миналата година, 4е беше с пастьоризирано мляко, но сега ще идва майка ми, и искам да си порь4ам от БГ.

Ние купуваме на СД КОСТОВИ, ГР.СЪЕДИНЕНИЕ, на първия преглед доки каза да не ям меки сирена и веднага казах какво взимам, каза че е хубаво и той ядял от него. Мисля , че наистина има нещо общо със сирене  Laughing

# 288
  • Sofia
Привет, момичета! И аз да се похваля, в събота видях пораснала точка и малко пулсиращо сърчице. Имах нужда от малко емоционален заряд, защото ми е толкова лошо цялостно, а и с работа и тичане по малката ми идва в повече. Та и аз все повече се замислям за ранен болничен. Миналата бременност си работих цялата, ама не ми ставаше толкова зле. Един фармацевт ми препоръча лукс вомика- хомеопатично средство против гадене и всякакви бременилски симптоми. Малко ми е притеснено без консултация с хомеопат да го ползвам, та се замислям да си намеря такъв и да видим. Ще питам и гинеколожката.
Иначе аз само като ям ми е добре Simple SmileSimple Smile И преди и след ядене на каквото и да е ми се гади! А пусто ми се хапват само тестени и въглехидратни неща. Дано овладея нещата, че миналата бременност качих 25 кг., от които десетина още не съм свалила! Та...ще стане кит гигант Simple Smile
Поздрави и спокойствие на всички! Да се пазим от вируси и лошо мисли!

# 289
  • Ispania
Ние купуваме на СД КОСТОВИ, ГР.СЪЕДИНЕНИЕ, на първия преглед доки каза да не ям меки сирена и веднага казах какво взимам, каза че е хубаво и той ядял от него. Мисля , че наистина има нещо общо със сирене  Laughing
Мерси много Криси, ще си го порь4ам него специално Laughing

# 290
Аз цяла нощ бях с ужасно главоболие и сутринта взех един Парацетамол. И сега се обвинявам защо сьм го взела Joy.
Е, ама вие наистина изтрещявате  Grinning Нали и ние сме хора, какво сега, да търпим всичко ли? Аз с първата бременност що парацетамоли съм изпила... понеже имах пиелонефрит, температура и болки, та докато решат докторите какво да ме правят. А после с колко антибиотици ме тъпкаха... но явно са си разбирали от работата хората, нямах проблеми...
Парацетамолът, доколкото знам, е позволен за бременни, за разлика от аспирина. Щом и малки бебета го пият...

# 291
  • Ispania
 Laughing Напьлно сьм сьгласна с теб hahaha . Аз сьм пьрвата която казва на вси4ки да не се притесняват толкова през бременността, но като ми дойде на главата и аз се шашкам Joy.
Спомняш ли си колко грама Парацетамол ти даваха?
На мен ми казваха, 4е до 1 грам на 8 4аса , няма проблеми.

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 18:22 от Val

# 292
Аз цяла нощ бях с ужасно главоболие и сутринта взех един Парацетамол. И сега се обвинявам защо сьм го взела Joy.
Е, ама вие наистина изтрещявате  Grinning Нали и ние сме хора, какво сега, да търпим всичко ли? Аз с първата бременност що парацетамоли съм изпила... понеже имах пиелонефрит, температура и болки, та докато решат докторите какво да ме правят. А после с колко антибиотици ме тъпкаха... но явно са си разбирали от работата хората, нямах проблеми...
Парацетамолът, доколкото знам, е позволен за бременни, за разлика от аспирина. Щом и малки бебета го пият...

Да парацатемол, нош-ща и спазмалгон - това са позволените лекарства - естествено и ако има проблем тези които са ни вече по лекарско предписание. По -добре да си вземеш отколкото да се мъчиш - когато твоят организъм не е добре и бебо не  добре. И аз първата бременност изпих една кофа лекарства че матката ми беше притиснала единия бъбрек и бях на антибиотици и какво ли още не от 5-тият месец натам. Така че един парацетемол няма да навреди вярвай ми

# 293
  • София
егати... изтрих си целият пост, а беше на половин страница  Embarassed...
пиша по памет..

Днес ми беше първият преглед. По последен цикъл съм 6+6г.с., видя се сакче, но пулс още нямаше, другата седмица отново съм там. Явно заради това, че след предната бременност съм имала само 3 цикъла не е ясно кога ми е била овулацията => не е ясен и термина още.

ЖК в София миналата година следях при Илиев в Младост Мед-1, може и по ЗК. Сега мисля при Славкова във Вита. Миналият път тя ми прави ФМ и останах с много хубаво впечатление.

Настинките - както съм чувала от лекар: една настинка ако я лекуваш минава за 1 седмица, ако не - за 7 дена  Laughing търсете нещо хомеопатично, чайчета и т.н., но внимавайте какво пиете. Примерно чай от мента е абсолютно забранен! Но може парацетамол. Оправяйте се по-скоро!

Искам да питам, ...за възглавницата за бременни. Една приятелка каза, че миналата година си е купувала такава от Лидъл, но там сега не видях да се продава някои дали знае отъкде може да се вземе на прилична цена? благодаря

предполагам говориш за възглавница за кърмене? аз такава си купих на бертони в пакостник, беше около 35лв, ако не се лъжа, но след 7ия месец я изхвърлих защото на нищо не приличаше вече. ползвах я да я слагам между краката си или под кръста като спя, иначе всичко ме болеше сутрин. Не съжалих за покупката честно казано, защото не понасях да ме докосва ММ, и само така можех да спя. Иначе почти във всеки детски магазин ги продават

За гаденето - аз нямам, но съм чувала че помагат солети и бисквити. Май трябва да си тествате от кое ви е добре и от кое не. Иначе парфюмът на ММ беше за мен проблем миналият път, от 5 негови парфюма само 1 можех да понеса, и то точно този, който той не харесваше. Ама нямаше избор Simple Smile За сега нямам такива претенции към него Simple Smile

толкова неща още исках да кажа и сега ме е яд, че ми се изтри поста. Ако се сетя - ще пиша.  Hug
[/color][/color]

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 20:18 от plesure

# 294
  • София
Примерно чай от мента е абсолютно забранен!

Как така? Simple Smile Аз само такъв чай "харесвам"...

# 295
Изглеждат мн удобни.....тези тип луна....
Само не разбирам ....има няколко снимки с жени в напреднала бременност с колани, които се носят точно под корема....като поддържащи.....за пръв път виждам такива....защо се носят някой знае ли?

Аз носих такъв с първата бременност и се родих. Поддържа корема и не натоварва кръста - моя обаче беше не само отдолу,а имаше и ластична платка за корема и освен че поддържа корема и намалява напрежението в кръста подпомага и предотвратяването на стрий.

Ако някой реши да си купува - важно е да е с лепка за регулиране на ширината - иначе в един момент ще стане неизползваем - аз си го купи от изамама , а и си купувайте телесен или черен че белият много се захабява - казвам го от опит.

И възглавниците са много удобни аз лично ползвах подобна бяха ми я дали - но тогава бяха доста скъпи - сега гледам има бaя по - евтини варианти http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=14877&cat=30 по мое време под 120 лв нямаше.

# 296
Здравейте момичета,
миналата седмица и аз бях болна с хрема и болно гърло, лекаря ми каза да си взема инфлоцид за хремата и исла мус за гърлото, те са хомеопатични и не вредят на бебчо, поне така ми казаха Simple Smile

Нямам търпение да идва сряда и да видя пак малката точица  newsm44

# 297
  • София
Примерно чай от мента е абсолютно забранен!

Как така? Simple Smile Аз само такъв чай "харесвам"...

Предизвиква контракции на матката

Относно коланите - в напреднала бременност наистина са много удобни. Може и бельо такова да си купите, но не е евтино, за сметка на това е много удобно. Не на всеки се оказва удобен колана обаче, и не на всяка мама се препоръчва. Като му дойде времето го обсъдите с доктора си

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 20:17 от plesure

# 298
Здравейте мами,днес бях на втори преглед и се видя емрионче и пулсации Simple Smile
Дано всичко да е наред от тук на сетне Simple Smile

# 299
Здравейте мами,днес бях на втори преглед и се видя емрионче и пулсации Simple Smile
Дано всичко да е наред от тук на сетне Simple Smile

честито сърчице Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт