Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 136
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз ходя в клиника Вита при д-р Кълвачева. Така стана, че тя ще ми води ЖК явно няма да се записвам някъде на държавно и предполагам, че ще ми излезе скъпо там, но вече няма отказване, защото искам при нея да раждам. Не съм питала дали работят със Здравна каса, ако някой ходи там и знае да каже.

Вита ми е следващата в списъка за прозвъняване, засега питах в МБАЛ Надежда и Щерев, работят със здравната каса само за раждане (като ми е странно какво точно приспадат, защото искат по около 2000 за раждане по здравна каса и 2300 примерно без направление  newsm78) Иначе за ЖК не работят със ЗОК, а имат различни пакети, в които се включват определени изследвания; ако си в Щерев на ЖК получаваш "някаква отстъпка" за раждане.. в голяма чуденка съм и аз какво да правя.. Моя позната се следи във Вита и ражда там (секцио по желание), доволна е, но тя си е плащала и не знаеше дали работят със ЗОК - по-вероятно не (за ЖК конкретно)

# 376
Добро утро  Hug ( аз сега ставам ) Не мога да се наспя  Sleeping
freia още е рано- не се шашкай, а за кистата - и аз имах предната бременност- казаха ми,че ще изчезне до края на 3 месец - нищо притеснително- само може да те наболява от време на време.И нямаш никаква причина за притеснение за извънматочна - боли си,ако е така и то доста....Успех  Praynig
dimence и аз съм като теб,мила ...Казаха,че виждат две ,ама едното не е сигурно- не се наемат да се изказват категорично, но ми дадоха снимка с два плодни сака- да й се чудя и да си я гледам  newsm78 .Сърчица или едно - ще се броим на 29ти  Wink Благодаря за инфото за болничните-аз вече започнах да се възползвам - имам мисед в 13г.с. преди 3 месеца и съм решила да изкарам до края този път  Peace
bebe2 и моя корем е голям, направо си стърчи Blush Така е при следваща бременност- щръква бързо (за мен е трета) Аз крия от детето да не ме разнесе из махалата,че ще имаме бебе,ама той ми вика днес сутринта- дебела си бе, да няма някой в корема  hahaha - агент голям
pival успех на прегледа утре  Praynig
1905vv вземи си болничен-почини си и бързо оздравяване  Hug
Petq T и на мен ми казаха,че ми е обърната матката  (интерено,че като ми следиха първата бременност нищо не са ми казали) ,но нямало проблем - тя се намествала с напредване на бременността и заемала нормална позиция- това ми казаха  newsm78
Лек ден и само положителни мисли   bouquet

# 377
  • София
Момичета има ли някоя с обърната матка като моята? Попитах лекаря дали ще е проблем и той каза и не и да и не мога да разбера сега. Сигурно няма да мога да родя нормално или какво? После ми каза, че е сложно за преглед от лекар, но уж нямало проблем за бременността newsm78
И моята матка е обърната. Имам и киста 8 см, открита на прегледа ми от 21.11.. Не знам дали от нея, но вчера имах страхотни болки в десния яйчник и цялата дясна страна- от горната част на крака, до свивката, та чак до стомаха...Мислех да тичам днес на лекар, но то пък днес не ме боли. Някой друг с такива болки да има?

# 378
  • София
Здравейте момичета,
Аз ходя в клиника Вита при д-р Кълвачева. Така стана, че тя ще ми води ЖК явно няма да се записвам някъде на държавно и предполагам, че ще ми излезе скъпо там, но вече няма отказване, защото искам при нея да раждам. Не съм питала дали работят със Здравна каса, ако някой ходи там и знае да каже.

Аз също засега ходя във Вита при д-р Анна Чорбова. Доколкото знам там не работят със Здравна каса и е истина , че излиза доста скъпичко. Аз все още се чудя къде да се запиша за проследяване на бременността. А относно другия ти въпрос на мен също ми казаха, че съм с обърната матка. Обясниха ми, че на бременността не оказва никакво влияние. Единственото нещо, което можеш да усетиш е лека болка по време на секс, каквато аз действително съм изпитвала, но никога не съм знаела причината.

# 379

за какво точно се напрягаш? какви са ти притесненията?

[/quote]
Ами, притесненията са ми, че при предишният преглед, сакчето приличаше на кръгче, а сега е като круша!! И ме е страх, да не е проблем,да не е деформиран сака. Иначе расте.. вчера беше 1,70 см. а точно вчера влязох в 6 г.с. иииии...  от вчера, напрежението в гърдите ми, отново намаля!!! Не знам дали е нормално, сакчето да е в такава форма.Гледа ме майка ми, която е ехографист, но не е гинеколог и тя не е сигурна, дали е ОК, да е такава формата. Имам час при гинеколог, чак на 3.12... но до тогава...  Crazy

# 380
Виви споко за сакчето- такова е като бъбрече- отначало е кръгло после става като легенче- постоянно ще мени формата си с нарастването .Поне при всичките ми три бременности беше така  Hug И стига сте си гледали гърдите  Naughty само си търсите поводи за притеснение .ОК?  Hug Hug Hug

# 381
  • Пловдив
Виви, спокойно  Hug.
Моите са си меки, лекарката не обърна внимание на притеснението ми и им свикнах.

# 382
Vivi, напрежението в гърдите се променя непрекъснато, както се променя и напрежението, което повечето от нас изпитват ниско долу..Това е съвсем нормално..Има и жени, които изобщо нямат болки в гърдите, което отново доказва, че всичко е строго индивидуално. Моят гинеколог казва, че няма две бременни, които да си приличат, така че споко..А относно формата на плодния сак - и моят ми изглежда лека крушовиден, но бях при д-р Дяволов и той каза, че всичко е наред  Grinning

# 383
  • Варна
Момичета има ли някоя с обърната матка като моята? Попитах лекаря дали ще е проблем и той каза и не и да и не мога да разбера сега. Сигурно няма да мога да родя нормално или какво? После ми каза, че е сложно за преглед от лекар, но уж нямало проблем за бременността newsm78

Аз имам. И освен, че преди първата бременност обясняваха с това болезнения ми цикъл, друг проблем не съм имала и не са ми казвали, че е възможен. Забременях от раз и двата пъти, предната ми бременност беше сравнително безпроблемна, родих нормално и като цяло раждането беше леко и без усложнения.

А за всички шашкащи се, че напрежението в гърдите изчезнало - не го мислете. Аз даже не съм имала такова, че да изчезне.  Laughing

dimence стискам палци в най-скоро време да се похвалиш с две сърчица, а след това с две здрави и пухкави бебета.  fingerscrossed

freia и за теб  fingerscrossed . Бъди спокойна и вярвай, че всичко ще е наред.

bebe2 и предния път, и сега като хапна малко или пийна повече течности имам чувството, че корема ми ще се пръсне. Ама сутрин на гладно съм като манекенка.  Embarassed  Mr. Green

# 384
Мисля,че няма от какво да се притесняваш!Разни лекари казват,че така уж се забременявало по-трудно,но аз не съм съгласна.Майка ми е с обърната матка и казва,че винаги е забременявала от първия път и нормално е родила две деца,при една приятелка е същия случай,и тя роди съвсем нормално и лесно,така че това не го мисли! Wink

# 385
Аз пък не знам на какво трябва да обръщам внимание, обаче със сигурност знам, че хапването ми не е хич нормално. Ям като слон- не, ами като ламя...ям постоянно и много и все ми се хапват тези тестени, мазни гадни кроасани, закуски и прочеее.....ужас ви казвам, знам че не трябва да ги ям, или поне мога да си позволя някоя кифличка, но то мойто е лакомия....ако продължават така нещата ще кача 40кг, ако не и повече....чак ме е страх момичета...имам шкембе вече....а аз нямам по принцип... Sad напрайла съм едни бузи, едни баджаци и дупе....мале страшна работа....пък то знам едва от 27 дни че съм бременна, ами още 8 месеца? чак ме е страх да се кача на кантара.... не ми стават дънките...сигурно си викате....тая пък може ли да е толкова безхарактерна и да не може да се овладее?....знам какво трябва да ям, нося си на работа.....портокали....банани..нося си домашно сготвена храна...пилешко със зеленчуци например- не мога да го гледам чак....ми не ми се яде нищо полезно явно...не мога да го повярвам..какво да правя? като видя сготвена храна и ми се отщява да ям...при вас има ли такива неочаквани и лоши последствия от хормоните? Не искам да съм лоша майка още от сега....ще се насилвам какво да направя....ама ме е страх че ако хапна нещо което не искам и няма да мога да се спра да го върна обратно...Sad

# 386
  • Варна
Nelita_Lolita и аз съм като теб. Обаче причината е, че много ми се гади от почти всички храни и от някои плодове дори, а изпитвам огромен глад. Единствено тестени неща ми понасят в момента. Отделно имам гастрит и не мога да ям плодове на гладно или само шепа ядки, както беше писал някой по-напред в темата.
За съжаление, лесно качвам килограми. От години се ограничавам и не ям тестени неща, дори хляб, защото веднага ми се лепи. Дори досега никога не съм закусвала сутрин. Не знам какво да правя. Пробвах да ям поне следобед банани и мандарини - понасят ми, обаче от мандарините зверски ме заболява стомаха после.

# 387
Аз пък не знам на какво трябва да обръщам внимание, обаче със сигурност знам, че хапването ми не е хич нормално. Ям като слон- не, ами като ламя...ям постоянно и много и все ми се хапват тези тестени, мазни гадни кроасани, закуски и прочеее.....ужас ви казвам, знам че не трябва да ги ям, или поне мога да си позволя някоя кифличка, но то мойто е лакомия....ако продължават така нещата ще кача 40кг, ако не и повече....чак ме е страх момичета...имам шкембе вече....а аз нямам по принцип... Sad напрайла съм едни бузи, едни баджаци и дупе....мале страшна работа....пък то знам едва от 27 дни че съм бременна, ами още 8 месеца? чак ме е страх да се кача на кантара.... не ми стават дънките...сигурно си викате....тая пък може ли да е толкова безхарактерна и да не може да се овладее?....знам какво трябва да ям, нося си на работа.....портокали....банани..нося си домашно сготвена храна...пилешко със зеленчуци например- не мога да го гледам чак....ми не ми се яде нищо полезно явно...не мога да го повярвам..какво да правя? като видя сготвена храна и ми се отщява да ям...при вас има ли такива неочаквани и лоши последствия от хормоните? Не искам да съм лоша майка още от сега....ще се насилвам какво да направя....ама ме е страх че ако хапна нещо което не искам и няма да мога да се спра да го върна обратно...Sad

hahaha Joy Ох, извинявай,че се смея- не ти се подигравам в никакъв случай.Просто много добре си описала моето състояние  Mr. Green ама едно към едно и ми стана драго  Blush Ами добре дошла в отбора на лакомите мамчета  eat

# 388
...аааа и аз пробвах с повечко плодове - мандарини,киви,круша ииии се подрисках  Embarassed (с извинение)  Mr. Green тестенцето си ми понася най-добре  Grinning
Аз се майтапя,ама ще плача после ...

# 389
Благодаря ви, момичета! Дано всичко да е наред. Надявам се, когато отида на преглед на 03.12, да видим и ембрионче и сърчице  Wink

Общи условия

Активация на акаунт